Hoe groot gaat onze Bodi worden? Wie raad er mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Debbie en BodiDebbie en Bodi

honden foto van Debbie en Bodi

Bodi is nu naar schatting 14,5 week oud. Dierenarts geeft aan dat dit kan kloppen, maar wel het maximale is. 

16 dagen terug is hij bij ons gekomen, vanuit Spanje. Hij staat op de website als uiteindelijk middelmaatje van 35-50 cm schofthoogte. 

 

15 dagen geleden was hij 8,9 kg, bij een schofthoogte van ongeveer 39 cm.

 

Gisteren was hij 10,5 kg bij een schofthoogte van ongeveer 44 cm.

 

Waarschijnlijk is hij een podenco kruising (maar wat er nog meer in zit is een raadsel). Foto’s staan in mijn profiel. 

Hoe groot denken jullie dat hij gaat worden? 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Bodi is nu naar schatting 14,5 week oud. Dierenarts geeft aan dat dit kan kloppen, maar wel het maximale is. 
16 dagen terug is hij bij ons gekomen, vanuit Spanje. Hij staat op de website als uiteindelijk middelmaatje van 35-50 cm schofthoogte. 
 
15 dagen geleden was hij 8,9 kg, bij een schofthoogte van ongeveer 39 cm.
 
Gisteren was hij 10,5 kg bij een schofthoogte van ongeveer 44 cm.
 
Waarschijnlijk is hij een podenco kruising (maar wat er nog meer in zit is een raadsel). Foto’s staan in mijn profiel. 
Hoe groot denken jullie dat hij gaat worden? 
  "

Ik heb geen idee. Maar ik heb wel een vraagje aan jou: waarom is zijn grootte zo belangrijk voor je? Of hij nou groot wordt of klein blijft, wat maakt dat uiteindelijk uit...

honden page profiel Debbie en BodiDebbie en Bodi

honden foto van Debbie en Bodi

" Ik heb geen idee. Maar ik heb wel een vraagje aan jou: waarom is zijn grootte zo belangrijk voor je? Of hij nou groot wordt of klein blijft, wat maakt dat uiteindelijk uit... "

Er staat nergens dat zijn grote zo belangrijk is voor mij. 

 

Ik ben alleen heel erg nieuwsgierig.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Had de Spaanse DA hem ouder geschat dan? Ze mogen sinds 1 jan. 2015 niet meer voor 15 weken de grenzen over.  En dat komt weer doordat ze eerst een rabiës enting moeten en die mag pas vanaf 3 maanden gegeven worden.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

als ik hem zo zie vermoed ik zoiets als Kayla, ze is 19 maanden en weegt al een hele tijd 31 kilo. 

Hoogte weet ik niet...

509491.jpg

honden page profiel Debbie en BodiDebbie en Bodi

honden foto van Debbie en Bodi

" Had de Spaanse DA hem ouder geschat dan? Ze mogen sinds ( ik dacht) 1 jan. 2017 niet meer voor 15 weken de grenzen over.  En dat komt weer doordat ze eerst een rabiës enting moeten en die mag pas vanaf 3 maanden gegeven worden. "

Zijn geboortedatum in zijn paspoort is aangepast, naar exact 15 weken voor de vliegdatum. Maar hij is eerder al geadopteerd geweest in Spanje (voor enkele dagen) en toen was zijn geboortedatum anders. Dierenarts hier zegt dat die geboortedatum echt zijn maximale leeftijd is en hij dus idd geen 15 weken was voor hij ging vliegen. En wellicht de datum van de rabies enting dus ook niet klopt (tot op de dag nauwkeurig 21 dagen voor vliegdatum) want er was toen nog niet eens bekend dat hij naar nl zou komen die datum. 

 

Maar goed, voor import had het niet gemogen, maar dat maakt mij nu niet zoveel meer uit. Volgens de gewijzigde geboortedatum had hij nu 17 weken en 2 dagen moeten zijn ipv 14 weken en 5 dagen volgens de eerste geboortedatum.

honden page profiel Debbie en BodiDebbie en Bodi

honden foto van Debbie en Bodi

" als ik hem zo zie vermoed ik zoiets als Kayla, ze is 19 maanden en weegt al een hele tijd 31 kilo. 
Hoogte weet ik niet... "

Mooie hond! Ik ben benieuwd of hij ook zo zwaar gaat worden. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Ik zie nu dat ik de verkeerde hond voor heb...sorry!hp-frusty

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

" Mooie hond! Ik ben benieuwd of hij ook zo zwaar gaat worden.  "

Dankjewel Kayla is een Griekse godinlaughing

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Zijn geboortedatum in zijn paspoort is aangepast, naar exact 15 weken voor de vliegdatum. Maar hij is eerder al geadopteerd geweest in Spanje (voor enkele dagen) en toen was zijn geboortedatum anders. Dierenarts hier zegt dat die geboortedatum echt zijn maximale leeftijd is en hij dus idd geen 15 weken was voor hij ging vliegen. En wellicht de datum van de rabies enting dus ook niet klopt (tot op de dag nauwkeurig 21 dagen voor vliegdatum) want er was toen nog niet eens bekend dat hij naar nl zou komen die datum. 
 
Maar goed, voor import had het niet gemogen, maar dat maakt mij nu niet zoveel meer uit. Volgens de gewijzigde geboortedatum had hij nu 17 weken en 2 dagen moeten zijn ipv 14 weken en 5 dagen volgens de eerste geboortedatum. "

Ik dacht dat het wel 'zuivere koffie' was via de organisatie waar hij vandaan komt. Hij is hier eigenlijk met 12 weken aangekomen..en had dus die dag pas zijn rabiës enting mogen hebben, in Spanje.
Wel jammer dat ze de regels aan hun laars lappen en dus data vervalsen.

Desalniettemin gun ik jouw je hond hoor hp-shiny

Ik weet nu niet hoe groot hij zal worden, maar in deze maandjes heb je best een groei spurt. Wat ik kan zeggen is als hij 5 maanden oud is (zo oud was mijn hond toen ze kwam) en rond de 15 kilo weegt hij rond de 25 kilo zal wegen als hij volwassen is.


honden page profiel Debbie en BodiDebbie en Bodi

honden foto van Debbie en Bodi

" Ik dacht dat het wel 'zuivere koffie' was via de organisatie waar hij vandaan komt. Hij is hier eigenlijk met 12 weken aangekomen..en had dus die dag pas zijn rabiës enting mogen hebben, in Spanje. Wel jammer dat ze de regels aan hun laars lappen en dus data vervalsen.Desalniettemin gun ik jouw je hond hoor Ik weet nu niet hoe groot hij zal worden, maar in deze maandjes heb je best een groei spurt. Wat ik kan zeggen is als hij 5 maanden oud is (zo oud was mijn hond toen ze kwam) en rond de 15 kilo weegt hij rond de 25 kilo zal wegen als hij volwassen is. "

Ik was ook best wel verbaasd hoor. Maar toen ik beter keek bleek zijn zusje nog een paar weken ouder te zijn volgens de site, die was nog eerder in nl. 

Op zich vind ik dat wel jammer, voelde mij even genept, terwijl ik heel egoïstisch gezien blij ben dat de socialisatie nu eerder begonnen is. Over een jaar zegt die paar weken natuurlijk niks meer. En wij gaan het aankomende jaar ook zeker niet reizen dus in hoeverre de rabies echt gegeven is (staat wel sticker en stempel in het paspoort, maar goed, ook dat hoeft niet correct te zijn) vind ik achteraf nu van ondergeschikt belang. 

En ik snap ook wel dat ze pups liever geen dag te lang in het asiel willen houden. Maar goed, de regels zijn er niet voor niets natuurlijk. En ik ben zelf nogal van de regels (vaak iets teveel) en moest dus best even slikken. Maar spijt heb ik zeker niet. Bodi is een geweldige hond. 

 

25 kg is ook een beetje wat ik zelf denk. Hij is hoog op de poten (vind ik) maar niet heel breed ofzo. Nou komt dat natuurlijk nog, het breder worden.

honden page profiel KlaraKlara

Jeetje ik vind het zeer kwalijk als stichtingen gaan sjoemelen met leeftijden en entingen. Geen verwijt naar jou toe want je gaat ervan uit dat je ze kunt vertrouwen. Een niet goed geente pup brengt  risico’s met zich mee. Ook voor honden in jouw omgeving. Ik weet niet of je hem al getiterd hebt maar daaraan kun je zien of hij goed beschermt is. Een rabies enting is best belangrijk voor een hond uit Spanje. Daar komt deze ziekte namelijk nog voor. Alle huidige strenge regels, waar veel goede fokkers ook de dupe van zijn, zijn juist bedacht om het importeren uit landen waar deze ziekte voorkomt beter te regelen. Overigens is het een prachtig hondje en wens ik je er vooral veel geluk mee. Maar die stichting zou voor mij compleet afgedaan hebben. Als ze sjoemelen met leeftijden en entingen, waar sjoemelen ze dan nog meer mee? 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Jeetje ik vind het zeer kwalijk als stichtingen gaan sjoemelen met leeftijden en entingen. Geen verwijt naar jou toe want je gaat ervan uit dat je ze kunt vertrouwen. Een niet goed geente pup brengt  risico’s met zich mee. Ook voor honden in jouw omgeving. Ik weet niet of je hem al getiterd hebt maar daaraan kun je zien of hij goed beschermt is. Een rabies enting is best belangrijk voor een hond uit Spanje. Daar komt deze ziekte namelijk nog voor. Alle huidige strenge regels, waar veel goede fokkers ook de dupe van zijn, zijn juist bedacht om het importeren uit landen waar deze ziekte voorkomt beter te regelen. Overigens is het een prachtig hondje en wens ik je er vooral veel geluk mee. Maar die stichting zou voor mij compleet afgedaan hebben. Als ze sjoemelen met leeftijden en entingen, waar sjoemelen ze dan nog meer mee?  "

In Spanje heerst geen Rabiës, geen idee hoe je daar bij komt, wel in Marokko, en er is ooit een hond via Marokko naar Spanje naar Nederland gesmokkeld.

Toch staat de stichting niet slecht bekend, misschien dat het asiel heeft zitten klooien met de leeftijd.

Sam is hier ook 2 dagen, over een maand laat ik hem wel titeren om te kijken of zijn entingen zijn aangeslagen, Sam komt wel bij een goede stichting vandaan en is al wat ouder, maar voor de zekerheid laat ik hem wel titeren.

Al zijn entingen zijn ook maar 1 jaar geldig, niet zoals ze in Nederland doen, Faro had wel de Nederlandse entinge die 3 jaar geldig zijn.

Dat is allemaal na te kijken in het paspoort.

 

honden page profiel KlaraKlara

Ik zeg niet dat het heerst he. Vijf jaar geleden was ik in Madrid en ik weet dat er toen een hele heisa was omdat er ergens een hond met rabies was. Was toen het eerste geval in 40 jaar of zoiets. Ik denk dat we er vooral heel zuinig op moeten zijn dat het niet meer voorkomt. Dus zorgvuldig enten etc. Zeker bij importeren van zwerfhonden. En als ze hier al schimmig over doen, hoe zit het dan met de andere entingen? Als iemand een hondje hier uit de broodfok haalt gaat het hele forum los, maar bij een hondje uit Spanje knijpen we een oogje toe want hij is tenslotte gered. Dat vind ik toch altijd een beetje dubbel. Niet dat ik tegen hondjes uit het buitenland halen ben. Maar ik vind wel dat het tegenwoordig veel te grootschalig gebeurt en dus niet altijd even zorgvuldig. Het is zo zonde als ziektes die hier niet meer voorkomen terugkeren door slordigheid van stichtingen. En ik vind dat je als nieuwe eigenaar gewoon op een paspoort moet kunnen vertrouwen. Dus zie dit vooral niet als verwijt.

honden page profiel henkhenk 3 doggies

Ik gok rond de 20 kg

honden page profiel Debbie en BodiDebbie en Bodi

honden foto van Debbie en Bodi

Ik was er ook niet blij mee hoor. Maar kan er achteraf niks aan veranderen natuurlijk. Volgens de DA miste de Weil enting en die heeft hij hier dus gehad, maar de rest ga ik idd ook laten titeren, en daarna wellicht bijgeven als nodig is. 

 

Ik weet ook niet beter dan dat rabies niet, danwel nagenoeg niet, in Spanje voorkomt. 

 

Maar ik begrijp de andere kant dus ook wel, dat ze, met zoveel pups als ze hebben, alle vliegplaatsen willen benutten. 

Maar ik ga er vanuit dat alle entingen die in zijn paspoort staan ook echt gegeven zijn.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik was er ook niet blij mee hoor. Maar kan er achteraf niks aan veranderen natuurlijk. Volgens de DA miste de Weil enting en die heeft hij hier dus gehad, maar de rest ga ik idd ook laten titeren, en daarna wellicht bijgeven als nodig is. 
 
Ik weet ook niet beter dan dat rabies niet, danwel nagenoeg niet, in Spanje voorkomt. 
 
Maar ik begrijp de andere kant dus ook wel, dat ze, met zoveel pups als ze hebben, alle vliegplaatsen willen benutten. 
Maar ik ga er vanuit dat alle entingen die in zijn paspoort staan ook echt gegeven zijn. "

Ja Sphoek sjoemelt echt niet met de entingen hoor, je moet alleen even kijken of ze ook maar 1 jaar geldig zijn, alle entingen van Faro zijn maar 1 jaar geldig, normaal is dat 3 jaar behalve de Weil, de Weil zat wel in de cocktail van Faro.

Het moet wel een hele vage stichting zijn als je hond niet goed geënt is.

 

honden page profiel Debbie en BodiDebbie en Bodi

honden foto van Debbie en Bodi

" Ja Sphoek sjoemelt echt niet met de entingen hoor, je moet alleen even kijken of ze ook maar 1 jaar geldig zijn, alle entingen van Faro zijn maar 1 jaar geldig, normaal is dat 3 jaar behalve de Weil, de Weil zat wel in de cocktail van Faro.
Het moet wel een hele vage stichting zijn als je hond niet goed geënt is.
  "

Ik zie tussen de stickers niet die van de Weil enting zitten. Maar die heeft hij nu dus sowieso gehad. De entingen die hij heeft gehad zijn 1 jaar geldig volgens het paspoort. 

 

Ik verwacht ook dat de entingen echt wel kloppen. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik zie tussen de stickers niet die van de Weil enting zitten. Maar die heeft hij nu dus sowieso gehad. De entingen die hij heeft gehad zijn 1 jaar geldig volgens het paspoort. 
 
Ik verwacht ook dat de entingen echt wel kloppen.  "

 

Ik moest de enting even opzoeken en toen vond ik op Internet dat de Weil erbij zat. Ja gewoon titeren en tenzij je naar het buitenland wil dan hoef je geen Rabies te nemen verder.

honden page profiel KlaraKlara

Tsja ik vind het bij een pup toch echt een totaal ander verhaal dan bij een volwassen hond. Pups zijn pas echt beschermt nadat ze de 6, 9 en 12 weken enting hebben gehad. Zoals ik het hier lees was de pup mogelijk nog niet eens 12 weken toen hij hier kwam. Maar nogmaals gelukkig kan je titeren. Het verbaast me gewoon van zo'n stichting. Ik neem aan dat het ze zelf toch ook opvalt als broertjes en zusjes met verschillende leeftijden op hun eigen site staan.

honden page profiel Debbie en BodiDebbie en Bodi

honden foto van Debbie en Bodi

" Tsja ik vind het bij een pup toch echt een totaal ander verhaal dan bij een volwassen hond. Pups zijn pas echt beschermt nadat ze de 6, 9 en 12 weken enting hebben gehad. Zoals ik het hier lees was de pup mogelijk nog niet eens 12 weken toen hij hier kwam. Maar nogmaals gelukkig kan je titeren. Het verbaast me gewoon van zo'n stichting. Ik neem aan dat het ze zelf toch ook opvalt als broertjes en zusjes met verschillende leeftijden op hun eigen site staan. "

Dat dat zusje zijn zusje was was mij überhaupt nog niet opgevallen. Ik zocht een reutje. Zag achteraf pas dat ze met dezelfde groep pups was binnen gekomen en exact even groot was. 

 

Hij was 12 weken en 3 dagen toen hij hier kwam zeer waarschijnlijk en heeft de dag voor vliegen de laatste enting gehad.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Had de Spaanse DA hem ouder geschat dan? Ze mogen sinds 1 jan. 2015 niet meer voor 15 weken de grenzen over.  En dat komt weer doordat ze eerst een rabiës enting moeten en die mag pas vanaf 3 maanden gegeven worden. "

Het gaat niet zozeer om mogen geven, het gaat om aanslaan en werking. Vóór 12 weken slaat het rabiësvaccin niet goed aan omdat het immuunsysteem nog volop in ontwikkeling is.

 

Maar gezien het gewicht en de hoogte nu, denk ik dat het een flinke middenmaat wordt, zo'n 55 cm en tegen de 20-25 kilo.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Moeilijk om iets van zijn formaat te zeggen. Dat is het lastige van honden uit het buitenland, het is een "gok" hoe ze uit gaan pakken. Als ik hem zo zie dan gok ik dat ie gaat neigen naar een grote middelmaat, dus zo rond een kilo of 25 en hoogte van een cm of 55. Niet absurd groot, maar zeker geen kleine hond.

 

Ik zou het van het sjoemelen met de leeftijd voor de Rabiësenting persoonlijk wel melden bij de stichting. Het kan heel goed zijn dat zij er niets van af weten. Ze werken voor wat ik begrijp samen met verschillende asielen en zullen vertrouwen op die mensen. Het is dus goed dat zij weten dat het gebeurd, zodat ze er naar kunnen handelen als ze dat willen. Voor jou wel fijn natuurlijk, jouw hondje is nu iets eerder in Nederland en dat pakt goed uit voor de socialisatie.

 

De regel dat honden pas vanaf 15 weken Nederland binnen mogen komen blijf ik een moeilijke vinden. Nu met de stroom van honden uit het buitenland, omdat daar leuke honden te vinden zijn, en de grote hoeveelheid broodfok, kan ik er zeker wel een vorm van begrip voor opbrengen. Maar is het nu in het welzijn van het dier? Ik denk het niet. Vanuit mijzelf bekeken baal ik als een stekker dat ik 15 weken moet wachten als ik een goed gefokte stamboomhond uit het buitenland wil halen. Ik snap niet waarom er geen uitzonderingssituaties geaccepteerd worden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^