radius curvus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer een hond die dit heeft nog jong is kan een operatie uitkomst bieden, zou de hond eens na laten kijken door een orthopeed....ik wet ook niet wat de gevolgen zijn op oudere leeftijd.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Mag ik vragen waarom je dit niet bij een dierenarts hebt laten onderzoeken?

Zij kunnen je uiteraard adviseren.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb tot 8 maanden, maandelijks een puppy consult gehad waarbij ze telkens gecheckt werd. De DA heeft nooit wat opgemerkt. Zelf dacht ik gewoon aan een wat scheve voorpoot, je ziet het vaker bij dit soort hondjes. Tot ik er op aangesproken werd en gigantisch begin te twijfelen..

 

Ik ga ook zeker naar de DA maar ben benieuwd naar mensen die meer weten. Hoor dat een hond dan vaak mank loopt ect.

 

Heeft ze andere voeding nodig voor haar botten?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb tot 8 maanden, maandelijks een puppy consult gehad waarbij ze telkens gecheckt werd. De DA heeft nooit wat opgemerkt. Zelf dacht ik gewoon aan een wat scheve voorpoot, je ziet het vaker bij dit soort hondjes. Tot ik er op aangesproken werd en gigantisch begin te twijfelen..
 
Ik ga ook zeker naar de DA maar ben benieuwd naar mensen die meer weten. Hoor dat een hond dan vaak mank loopt ect.
 
Heeft ze andere voeding nodig voor haar botten? "

Eerst naar een orthopeed gaan met je hond...die kan je vertellen wat er aan te doen is.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Kromme pootjes is een afwijking die heel veel gezien wordt bij langbenige rassen.

Hoort uiteraard niet, maar de meeste hebben hier geen last van en worden er zonder probleem oud mee.

Persoonlijk zou ik ze, wanneer ze normaal loopt en speelt, niet laten opereren.

Orthopeten stellen nogal snel operaties voor.

Maar, wanneer ze pijn zou hebben moet je uiteraard wel wat doen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ze heeft inderdaad geen pijn. We laten voor de zekerheid foto's maken. We kunnen vanmiddag al terecht bij de orthopeed. Ben benieuwd.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Mijn  hond is in 2011 naar Nederland gekomen (uit Roemenie, hij was 1,5) en hij bleek het radius curves syndroom te hebben aan 1 poot. Aan 1 bot is er een stukje bot weggezaagd. Daarna heeft hij lekker doorgehuppeld. Maar in 2016 is gebleken dat hij veel artrose heeft hij zijn voorpoten. Dit heb ik met gewichtsverlies (4 kilo), glucosamine en backmotion aardig kunnen behandelen. Nu in 2018 lopen we bij de osteopaat, slikt hij pjjnstilling, glucosamine, flexadin advanced, vloeibare duivelsklauw met kurkuma en hills mobility. En heb ik een hondenwandelwagen aangeschaft. Het ging een stuk slechter met hem vanaf januari. Een herder was op zijn rug gesprongen. Uit foto's bleek hij ook nog spondylose aan 1 rugwervel te hebben. 

Of RCS een oorzaak is, is duidelijk. Dit voorspelde de DA in 2011 al. Maar ook zijn leven in Ro zal niet geholpen hebben (in 1 klein tochtig kenneltje), hij heeft hondenziekte gehad (gebit is compleet vergald door de anti biotica), slecht eten (vit tekort), gewichtstoename van 10 kilo heeft ook niet geholpen. 

Mijn advies: als je iets vermoed, ga naar de DA en laat ev foto's maken. Want als je hem zo laat doorlopen en hij blijkt last te hebben is dat ook cru. Ingreep is heel simpel en niet eens zo duur. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Bedankt!

 

Uit de foto's is gebleken dat ze geen radius curvus syndroom heeft. Beide botten in haar poten waren even langs. Ze zag dat mis ging bij de pols, ze maakte zich niet echt zorgen. Wel is het voor de zekerheid door gestuurd naar een andere specialist. Hier moeten we waarschijnlijk nog langs en dan horen we meer. Maar ze dacht omdat ze nog in de groei dat dat het wel weer kon bij trekken, ze had er absoluut geen last van, want ze mocht er alles aan doen. Volgende keer moet ze weer foto's laten maken naar dan onder narcose, bah. Maar goed we zijn allang blij met de uitslag tot nu toe.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^