Eerste loopsheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Luna is voor het eerst loops geworden. En dat is ook goed te merken. Ze slaapt nog meer dan ze al deed (het is een slaapkop), likt zichzelf constant, plast wel 10x op een rondje en haar vulva is zeker 4x groter dan normaal. In eerste instantie wilden we haar geen broekje aandoen, omdat ze zichzelf dan minder goed schoon kan houden. Maar ze bloedt behoorlijk dus toch maar een broekje met inlegkruisje binnenshuis. 

 

Ik vraag me echter af of het 'volgens het boekje gaat' voor zover dat mogelijk is bij een eerste loopsheid. Ze is vorige week maandag, 12 dagen geleden, loops geworden. Overdag eerst wat donkerbruine afscheiding, 's avonds vuurrood bloed. Dat duurde maar een paar dagen, waarna het lichter werd. De kleur van slappe thee zeg maar. Ik las dat honden dan in hun vruchtbare periode zijn, waarna het bloed weer wat donkerder wordt en de loopsheid uiteindelijk eindigt. Bij Luna wordt het bloed nu echter alweer donkerder, is ze dan al over de vruchtbare periode heen? Ze plast en snuffelt dus wel heel veel buiten, maar trekt niet echt naar reutjes toe. Althans, niet meer dan normaal voor een hond die álle honden leuk vindt. En andersom ook niet. Alleen op onze puppyreünie afgelopen zaterdag vond een van haar broertjes haar wel heel interessant. Ze moesten dan ook om de beurt aan de riem, ik wil geen puppy's, laat staan van haar eigen broertje ;)

 

Het lijkt me in ieder geval nogal kort voor een loopsheid. Moet de daadwerkelijke vruchtbare periode toch nog komen?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

De vruchtbare periode komt inderdaad pas NA het bloeden; als dat gestopt is.

Als de vulva weer geslonken is, is het weer 'veilig'.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" De vruchtbare periode komt inderdaad pas NA het bloeden; als dat gestopt is.
Als de vulva weer geslonken is, is het weer 'veilig'. "

Ja dat dacht ik ook inderdaad. Daarom vind ik t gek dat het bloed nu weer donkerder wordt. Misschien even een oplaaiing ofzo. Ik moet zeggen dat ze net een gecastreerde buurhond wel enthousiast besnuffelde van achter dus misschien heb ik dit topic te vroeg geopend ;)

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ja dat dacht ik ook inderdaad. Daarom vind ik t gek dat het bloed nu weer donkerder wordt. Misschien even een oplaaiing ofzo. Ik moet zeggen dat ze net een gecastreerde buurhond wel enthousiast besnuffelde van achter dus misschien heb ik dit topic te vroeg geopend ;-) "

Dat is niet raar. Als de bloeding licht is duurt het langer voor het er uit komt en dan 'oxideert' het waardoor het donkerder wordt van kleur. Aan het begin en het einde is het dus donkerder van kleur dan op het hoogtepunt.

 

Als de teef interesse heeft in een reu probeert ze te ontsnappen en gaat 'klaar staan' voor de reu: met de kont dus naar de neus van de reu toe. Daarbij zal ze haar staart aan de kant houden zodat hij er bij kan.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^