Socialiseren puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

Hallo!

Over ongeveer 1,5 week krijgen mijn vriend en ik onze puppy mee naar huis. Natuurlijk ben ik me al veel aan het inlezen over de opvoeding van een puppy en ik ga ook naar puppycursus. Echter is dit pas mogelijk 2 weken nadat we haar mee naar huis mogen nemen wat dus betekend dat ik het twee weken lang eerst zelf moet doen zonder informatie/tips van de professional

Nu lees ik veel op internet dat je gelijk moet beginnen met de socialisatie van je pup. Ook lees ik dat het belangrijk is dat je pup zich vertrouwd voelt bij jou, wat even kan duren.

Misschien denk ik nu te moeilijk maar deze informatie lijkt in mijn ogen een beetje tegenstrijdig? Mijn. Vraag is dus eigenlijk: kun je gelijk beginnen met de socialisatie (dus ook een stukje meenemen in de bus, laten wennen aan andere honden en mensen, laten wennen aan geluiden, enzovoorts) vanaf het moment dat ik haar mee mag nemen? Of is het verstandiger om eerst even een week/2 weken af te wachten zodat ze zich eerst vertrouwd voelt bij mij en bij ons thuis?

Ook wil ik dat ze zich graag vertrouwd gaat voelen bij de honden van mijn moeder en mijn moeder zelf, aangezien het voor kan komen dat ze af en toe een dag op haar past. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? En moet ik hier dan ook al gelijk mee beginnen door haar af en toe even mee te nemen naar mijn moeder?

Ik hoop dat jullie me wat info kunnen geven omdat ik veel informatie op internet een beetje tegenstrijdig vind waardoor ik in de war raak.

alvast bedankt!!

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Ik denk dat dit heel erg pup afhankelijk is. Onze pup vond het geweldig buiten en stapte dapper vanaf minuut 1 rond. Maar ik hoor ook vaak genoeg van pups die weigeren 1 stap te zetten in die enge grote wereld. Met die pups moet je logischer wijs langzamer aan doen.

Til ze desnoods op en neem haar mee in je armen, dat is al een stuk minder eng.
Misschien kan je haar dan meenemen naar een veldje en haar daar neer zetten en er zelf rustig bij blijven zitten. Dan ziet ze wel wat, maar kan ze op haar eigen tempo bepalen of ze verder durft of niet.

Steun haar in ieder geval als ze het eng vind, het is niet erg om haar dan even op te tillen.

Ik heb onze pup wel meteen na een week mee genomen naar mijn ouders en schoonouders, ik vond het belangrijk dat hij zich ook op andere plekken thuis zou voelen. Hoopte dat dit op vakantie gaan straks ook makkelijker zou maken en dat hij in die huisjes dan ook sneller went.

Veel plezier alvast en laat ons vooral veel foto's zien. We genieten graag mee.smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De eerste twee weken doe je rustig aan met je pup...eerst vertrouwd worden aan jou en je gezin, kleine stukjes uit buiten het huis en tuin, laat de pup het tempo maar bepalen......en dan kan je eens je mams vragen na een weekje kom eens leekker op bezoek, zo zijn er ook nog meer die je nieuwe huisgenoot willen zien, doe ook dat rustig aan....en laat ze de pup met rust laten, er naar kijken is ook al leuk....kennismaken met de hond van je mams, buiten de tuin op een grasveldje, ook heel rustig, je pup gaat de wereld verkennen en dat moet echt op een rustige manier....dan mooi naar de pupcursus en van lieverlee dingen gaan ondernemen, alles rustig aan.....

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa

honden foto van Manon - Suus & Isa

Leuk dat je een puppy krijgt en dat je je goed voorbereid!! Probeer ook naar je eigen hart te luisteren en wat jij denkt dat logisch is. Prima dat de cursus start na 2 weken.

 

je moet er rekening mee houden dat een pup heel snel overprikkeld raakt. Met name als hij/zij net uit het nest is en al moet wennen aan alle nieuwe dingen in jullie huis. Ik zou niet meer dan om de dag de eerste weken kort iets met hem/haar ondernemen. En geef de pup erna ook ruim voldoende tijd om te slapen zodat het de prikkels kan verwerken. Daarbij is het met andere honden ook goed opletten dat spel niet te wild wordt. Waarschijnlijk zijn deze honden veel groter en zwaarder dan je pup waardoor de pup blessures kan oplopen. 

 

Kijk goed wat je pupje aangeeft en laat hem/haar het tempo bepalen (daarbij rekening houdend dat pups vaak over hun grenzen heen gaan...dus je moet zelf ook rust in bouwen)

 

Wat voor pupje krijg je?

honden page profiel chantalchantal

Bedankt voor jullie tips! daar gaan mijn vriend en ik zeker wat aan hebben en wat mee doen!

Ik ga het denk ik wel lastig vinden om haar niet gelijk aan iedereen te laten zien want ik ben zo trots op haar. Is het trouwens het beste om haar eerst zelf te laten lopen en als je merkt dat ze het eng vind haar dan pas op te tillen? Of kan ik het beter andersom doen? dus voor de eerste keer opgetild en daarna op de grond?

We krijgen een kruising tussen een pomeranian en een chihuahua (pomchi) en we noemen haar Nina. Op deze foto was ze bijna 6 weken.

509441.jpg

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Wat een leuke pup,  veel plezier met aftellen! 

 

Ik doe persoonlijk meteen al veel met pups,  de laatste pup die ik gehaald heb,  ging meteen de dag van ophalen al mee naar het stamcafé. 

Ze gaan ook direct mee wandelen,  naar de hondenschool,  'training' begint meteen etc.   

Maar zoals iemand al zei,  kijk vooral naar je pup,  die moet zich goed voelen.  Dus is die wat overdonderd,  blijf er dan gezellig thuis mee en biedt ze warmte en veiligheid aan. 

Ik val zelf op ietwat zelfstandige pups,  die de wereld willen gaan ontdekken en willen leren.  Maar niet alle pups zijn zo. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java is pas met 15 weken naar de puppycursus gegaan. Ze was ziek dus het kon niet eerder. Ik had gewoon thuis al wat dingetjes met haar geoefend. Na 2 of 3 lessen zaten we gewoon op hetzelfde schema als degene die met 8 weken zijn begonnen. 

Ik kan niet zeggen dat zij nu iets gemist heeft of te laat begonnen is ofzo. Puppycursus hoeft dus echt niet meteen. 

We zijn wel vanaf dag 2 begonnen met de socialisatie, maar gewoon op het tempo wat ze als pup aan kon. Wij hebben haar naar het grasveldje gedragen en daar neergezet. Het heeft wat weken geduurd voor ze goed mee liep.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

De eerste week doe ik niets aan socialisatie en ontvang ik ook geen bezoek.Daarna elke dag een activiteit. Kort. 10 minuten is al genoeg voor een pup.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Gefeliciteerd met de pup! wat een schatje!

Ik kreeg mijn eerste pup 6 jaar geleden en ik had ook van te voren al heel veel gelezen en maakte me enorm druk om socialiseren. Lijsten had ik afgeprint met allerlei activiteiten en weken om er kruisjes achter te zetten en weet ik veel wat.

Ik moet nu nog om mezelf lachen. Ach, beter het te goed willen doen dan er met de pet naar gooien.

Enfin, nu met mijn 2 pups heb ik het ietwat relaxter aangepakt. Nia was al redelijk gesocialiseerd toen ze bij mij kwam, ze bleef 2 weken langer dan de andere pups bij de Fokker en toen was er die orkaan in Florida..dus Nia moest mee 'op de vlucht' dus auto's, hotels, mee de winkels in etc. Dat heeft ons leven wat makkelijker gemaakt toen ze bij ons kwam. Ffion was een ander verhaal dus haar hebben we eerst een weekje in huis laten wennen voordat we wat gerichter bezig gingen met socialiseren.  

honden page profiel Xena_PomeranianXena_Pomeranian

honden foto van Xena_Pomeranian

Hi!

Allereerst gefeliciteerd met je pup!

Ik zou wel al na een paar dagen beginnen met de socialisatie. Op het moment dat jij je pupje krijgt gaat je hondje een fase in waar je eigenlijk het beste kan gaan socialiseren. Maar hou de oefensessies kort. Als je naar de markt gaat bijvoorbeeld met je hondje doe dit dan echt puur voor de socialisatie en niet om zelf over de markt heen te lopen. Dus eventjes oefenen en daarna weer naar huis toe om lekker uit te rusten. Toen ik Xena kreeg probeerde ik om de dag ongeveer haar eventjes ergens mee naar toe te nemen en dan echt voor de socialisatie en niet omdat ik iets moest doen. 

Ik wens je heel veel plezier toe met je hondje!

Groetjes,

Shelley

honden page profiel chantalchantal

Nogmaals bedankt voor jullie reacties! 

Ik vind het erg leuk om te horen dat ik wel bijna gelijk al kan beginnen met de socialisatie van Nina. Dit lijkt me namelijk erg leuk om te doen.

Ik heb inderdaad al allerlei lijsten uitgeprint die ik op internet heb gevonden haha. Nina wordt mijn eerste pup (we hebben bij mijn ouders thuis altijd wel honden gehad, maar de opvoeding deed mijn moeder), wat ik toch wel erg spannend vind. voornamelijk de socialisatie en het alleen laten vind ik spannend, aangezien ik bang ben dat ik toch iets te snel zal gaan. Hopelijk leer ik de signalen van haar snel genoeg kennen, zodat dit niet gebeurd. Ik wil het namelijk allemaal écht goed doen, vandaar dat ik ook erg blij ben met alle informatie die jullie mij geven/hebben gegeven. 

honden page profiel Xena_PomeranianXena_Pomeranian

honden foto van Xena_Pomeranian

" Nogmaals bedankt voor jullie reacties! 
Ik vind het erg leuk om te horen dat ik wel bijna gelijk al kan beginnen met de socialisatie van Nina. Dit lijkt me namelijk erg leuk om te doen.
Ik heb inderdaad al allerlei lijsten uitgeprint die ik op internet heb gevonden haha. Nina wordt mijn eerste pup (we hebben bij mijn ouders thuis altijd wel honden gehad, maar de opvoeding deed mijn moeder), wat ik toch wel erg spannend vind. voornamelijk de socialisatie en het alleen laten vind ik spannend, aangezien ik bang ben dat ik toch iets te snel zal gaan. Hopelijk leer ik de signalen van haar snel genoeg kennen, zodat dit niet gebeurd. Ik wil het namelijk allemaal écht goed doen, vandaar dat ik ook erg blij ben met alle informatie die jullie mij geven/hebben gegeven.  "

Maak je vooral niet te druk en geniet van de eerste weken! Dat hebben wij helaas te weinig gedaan omdat we er zo onzeker over waren. Ik heb ook een blog waar ik mijn ervaringen allemaal op deel. Als je het leuk vind kan je daar ook een kijkje opnemen!

Groetjes,

Shelley

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Gefeliciteerd! Wat een schatje!

 

Wij mogen over 3 weekjes onze pup gaan ophalen en vond dit een interessant topic, bedankt! Hier ook eerst de pup aan ons laten wennen en rustig aan wat andere mensen. Sowieso hebben we ook een buurhond ;) en die komen we hoe dan ook buiten tegen. Is hetzelfde ras. Anyway, vond het stukje van genieten ook erg mooi, laten we dat dan maar gewoon gaan doen ;).

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het belangrijkste is: niet over- socialiseren.

Wel goed bedoeld, maar sommige mensen zijn zo druk bezig hun pup op sleeptouw te nemen, om maar te socialiseren dat het veel te veel wordt.

Zo'n pup kan dat helemaal niet verwerken, daar krijg je alleen maar nerveuze en drukke honden van.

 

Het beste is de eerste week de pup te laten wennen aan z'n nieuwe huis en omgeving.

Als je naar buiten gaat, socialiseer je automatisch toch al (fietsers, verkeer, vogels etc).

Laat je pup dan rustig kijken, ga gewoon ergens op een bankje zitten.

 

Na een week kun je om de dag iets doen.

Bv mee naar de intratuin.

Dag erna niets bijzonders doen.

Dan een keer naar een terrasje en wat drinken, stukje wandelen.

Dag erna niets bijzonders doen.

De dagen niets bijzonders doen er tussendoor zijn heel belangrijk om je pup de indrukken te laten verwerken.

 

Als je pup wat ouder is, kun je best wat vaker iets doen, hoor.

 

 

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Wat een vreselijk leuk ding kiss


Ik begin wel gelijk met pups overal mee naartoe te nemen, maar wel alleen dingen die ik nuttig vind. Ik ga 3x per jaar met de bus (zonder hond), dus dat doen we niet. Ik ga wel regelmatig met honden naar het terras, dat doen we dus wel. Ze gaan mee naar vrienden, dus dat doen we ook. Ik wil níet dat ze als een dolle op andere mensen/honden afrennen zodra ze die zien, dus ik neem ze wel mee naar plekken waar die dingen zijn, maar ik beloon vooral voor het negeren. En mensen en honden blijven dus maar mooi van mijn pups af. Een volwassen, stabiele (!) hond kan wel een grote aanwinst zijn om eens mee te gaan wandelen, zeker als je zelf geen andere honden hebt. 

 

Ik vind het heel belangrijk dat mijn honden leren dat er verschillende voorwerpen, situaties, ondergronden, geluiden, mensen en honden bestaan. Dat oefen ik niet door ze mee de bus in te nemen, op de markt, naar de intratuin of wat anders. Dat doen we op een grasveld of in het bos. Als ze niet los kan, lange lijn eraan, zelf ergens gaan zitten en gewoon kijken naar je pup die de wereld ontdekt. Hoe het gras voelt, hoe het water voelt, hoe de modder voelt, hoe het zand voelt, hoe vogel a klinkt en hoe vogel b klinkt. Samen een beetje met de blaadjes spelen. Klinkt misschien nogal zweverig, maar ik denk dat het helemaal niet uitmaakt wát je je pup precies laat zien, als het maar goed gebeurt (kwaliteit ver boven kwantiteit en op de ontwikkeling van die pup aangepast). Ik zie het nut niet in van midden in de stad gaan lopen als je een dorp woont, alleen maar omdat daar mensen lopen bijvoorbeeld. 

 

Verder heb je een klein hondje. Zodra jij het niet meer vertrouwd met andere honden, optillen. Die gaan sneller stuk dan je wilt. 

honden page profiel chantalchantal

" Maak je vooral niet te druk en geniet van de eerste weken! Dat hebben wij helaas te weinig gedaan omdat we er zo onzeker over waren. Ik heb ook een blog waar ik mijn ervaringen allemaal op deel. Als je het leuk vind kan je daar ook een kijkje opnemen!
Groetjes,
Shelley "

Dat is zeker een hele goede tip die ik de hele tijd in mijn achterhoofd ga houden, dankjewel! Ik heb er ook al heel veel zin in dat ze bij ons komt en dat ik dingen met haar kan gaan ontdekken, naar puppycursus kan gaan en haar op mag voeden! Ik ga sowieso genieten!

 

Ik zal alle tips zeker meenemen en haar vaak meenemen naar situaties die ik belangrijk vind waar ze aan kan wennen, maar dan wel niet te vaak. Hierbij zal ik ook zeker letten op hoe ze reageert en of het haar niet teveel wordt. 

 

Wel heb ik nog een vraagje hoe jullie hierover denken. Ik woon zelf in Brabant en mijn opa en oma in Friesland. Het is dus niet zo makkelijk om zomaar daar een dagje heen te gaan, maar ik wel een hele goede band met ze. Komende zomervakantie zou ik daarom graag eens een midweek naar mijn opa en oma willen, maar dan wil ik haar graag meenemen aangezien mijn vriend fulltime werkt. Is dit echter wel mogelijk voor een pup van 4,5 maand oud, of is er een kans dat dit een traumatische ervaring wordt? Ik zou oppas kunnen regelen, maar dat doe ik liever niet aangezien ik vind dat ze mijn verantwoordelijkheid is die ik dan ook moet dragen en ik wil haar dan ook zoveel mogelijk zelf opvoeden.

Ik ben benieuwd naar jullie meningen hierover.

509614.jpg Zo ziet ze er trouwens nu uit!

honden page profiel DD

honden foto van D

" Dat is zeker een hele goede tip die ik de hele tijd in mijn achterhoofd ga houden, dankjewel! Ik heb er ook al heel veel zin in dat ze bij ons komt en dat ik dingen met haar kan gaan ontdekken, naar puppycursus kan gaan en haar op mag voeden! Ik ga sowieso genieten!
 
Ik zal alle tips zeker meenemen en haar vaak meenemen naar situaties die ik belangrijk vind waar ze aan kan wennen, maar dan wel niet te vaak. Hierbij zal ik ook zeker letten op hoe ze reageert en of het haar niet teveel wordt. 
 
Wel heb ik nog een vraagje hoe jullie hierover denken. Ik woon zelf in Brabant en mijn opa en oma in Friesland. Het is dus niet zo makkelijk om zomaar daar een dagje heen te gaan, maar ik wel een hele goede band met ze. Komende zomervakantie zou ik daarom graag eens een midweek naar mijn opa en oma willen, maar dan wil ik haar graag meenemen aangezien mijn vriend fulltime werkt. Is dit echter wel mogelijk voor een pup van 4,5 maand oud, of is er een kans dat dit een traumatische ervaring wordt? Ik zou oppas kunnen regelen, maar dat doe ik liever niet aangezien ik vind dat ze mijn verantwoordelijkheid is die ik dan ook moet dragen en ik wil haar dan ook zoveel mogelijk zelf opvoeden.
Ik ben benieuwd naar jullie meningen hierover.
 Zo ziet ze er trouwens nu uit! "

Ik zou haar meenemen! Het is vaak toch voor honden vaak dat waar het baasje is, ze zich zelf ook thuis voelen. Ze is klein dus kan als ze het spannend vindt lekker op schoot blijven. Aangezien het een nieuwe omgeving is is ze misschien dan wel weer (meer) onzindelijk en dergelijke omdat ze het spannend vindt, maar als je haar bij een oppas laat zal ze denk ik ook spanning hebben, want baasje is weg.

 

Wel oefenen met auto/trein van tevoren, als ze wagenziek is, is het misschien wel teveel.

Wat een schattig droppie hp-heart

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Eens met bovenstaande. Mijn eerste pup ging na een aantal korte ritjes al snel mee in de auto en trein vanaf brussel naar mijn ouders in groningen. Ging prima.

in het begin (en nu met mijn 2 pups doe ik dat ook) sleepte ik ook altijd klein mandje+dekentje mee. 

Bv als vriend en ik ergens op een hond vriendelijk terrasje wat gaan drinken of eten. Heb mandje mee en dekentje, wat te kauwen en een gevulde kong. Dit soort hondjes gaan nl niet snel op een koude/harde vloer liggen en zo pakken ze altijd perfect hun rust. 

honden page profiel Xena_PomeranianXena_Pomeranian

honden foto van Xena_Pomeranian

" Dat is zeker een hele goede tip die ik de hele tijd in mijn achterhoofd ga houden, dankjewel! Ik heb er ook al heel veel zin in dat ze bij ons komt en dat ik dingen met haar kan gaan ontdekken, naar puppycursus kan gaan en haar op mag voeden! Ik ga sowieso genieten!
 
Ik zal alle tips zeker meenemen en haar vaak meenemen naar situaties die ik belangrijk vind waar ze aan kan wennen, maar dan wel niet te vaak. Hierbij zal ik ook zeker letten op hoe ze reageert en of het haar niet teveel wordt. 
 
Wel heb ik nog een vraagje hoe jullie hierover denken. Ik woon zelf in Brabant en mijn opa en oma in Friesland. Het is dus niet zo makkelijk om zomaar daar een dagje heen te gaan, maar ik wel een hele goede band met ze. Komende zomervakantie zou ik daarom graag eens een midweek naar mijn opa en oma willen, maar dan wil ik haar graag meenemen aangezien mijn vriend fulltime werkt. Is dit echter wel mogelijk voor een pup van 4,5 maand oud, of is er een kans dat dit een traumatische ervaring wordt? Ik zou oppas kunnen regelen, maar dat doe ik liever niet aangezien ik vind dat ze mijn verantwoordelijkheid is die ik dan ook moet dragen en ik wil haar dan ook zoveel mogelijk zelf opvoeden.
Ik ben benieuwd naar jullie meningen hierover.
 Zo ziet ze er trouwens nu uit! "

Allereerst wat een schatje Chantal!!

Ik denk dat je haar wel mee kan nemen maar oefen inderdaad met de auto of de trein. Als je de hond wilt laten wennen aan de hond dan kan je het beste dit ook in kleine stapjes doen. Dus eerst in de auto, dan de motor aan als dat allemaal goed gaat dan een klein rondje rijden en zo het rijden uitbreiden. Wij geven Xena ook altijd wat lekkers onderweg maar je moet eventjes goed kijken of ze hier niet ziek van word. Xena kan juist niet reizen op een lege maag terwijl andere honden juist niet teveel in hun maag moeten hebben. Als je in de zomer met haar weg gaat dan heb je haar ook al een tijdje en dan weet je precies wat ze wel of niet aan kan! Ze kan inderdaad iets minder zindelijk worden maar ook thuis hebben pups ups en downs met het zindelijk worden. Dus ook thuis kan dit gebeuren.

Ik wens je heeeeel veel plezier met die kleine en als je haar eenmaal heb dan vooral naar je gevoel luisteren!

Groetjes,

Shelley

honden page profiel chantalchantal

Dankjewel voor jullie reacties. Fijn om te horen dat ik haar het beste mee kan nemen!

we mochten haar gisteren eindelijk ophalen en ze is echt zo’n schatje!

het is misschien een beetje off topic, maar hoe hebben jullie jullie hondjes geleerd om in de bench te slapen? Ik had de bench naast me staan op ooghoogte dus ze kon me gewoon zien dat ik er nog was en dergelijke, maar ze begon helemaal te stressen (logisch ook wel natuurlijk). Ik was eigenlijk echt bang dat ze zichzelf zou bezeren dus ik heb haar er maar uitgehaald. Ik vond dat ze al zoveel nieuwe dingen had meegemaakt die dag! Nou wil mn vriend haar niet aanleren om op bed te slapen dus ik ben naar de bank verhuisd. Begrijp me niet verkeerd want ik vind het echt niet erg om met haar op de bank te slapen, maar wel als ik dat voortaan altijd moet doen voor de +/- komende 15-20 jaar. Uiteindelijk hoop ik haar gewoon los te kunnen laten in de woonkamer als wij op bed gaan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik haal mijn pups van ver, dus na de reis zijn ze behoorlijk moe en leg ik ze meteen in de bench met een warme (niet hete!) metalen kruik, een nestdoek van bij de fokker en een kluifje. Deurtje dicht en ze slapen meteen. Ik ga dan ook direct mijn eigen ding doen en blijf er ook niet bijzitten maar laat ze echt met rust.

Nooit een probleem gehad met de bench. Eén of twee piepjes in de eerste nacht en dat was het dan zo'n beetje.

 

Ik geloof dan ook dat hoe groter jij het maakt hoe groter je pup het maakt.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

De eerste week kon ik met mijn hond helemaal niets doen. Ze was zo gestressed dat we helemaal niets hebben gedaan. Alleen maar aan het vertrouwen gewerkt. Haar socialisatie heeft daar niets onder geleden. 

 

Vooral het tempo van je pup aanhouden. Babystapjes (:

 

De bench was hier nooit een probleem. De fokker was hier al mee begonnen met de pupjes die iets langer bleven net zoals het zindelijk maken. Nu hoeft ze er eigenlijk nooit meer in maar gaat uit zichzelf er vaak inliggen toch vertrouwd denk ik.

 

Gewoon haar er in stoppen met een nestdoekje, botje en een kruik zoals Liz zegt.

Wij hebben een kooi bench waar ik een deken over de achter en zijkanten legde zodat ze een holletje idee kreeg (:

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Ik ben geen voorstander van een pup gelijk in de bench. Zo'n beestje komt net uit zn nest, mist moeder en broertjes en zusjes, lange reis en vreemd huis. Maar goed als een pup het aan kan..dan fijn. Maar er zit natuurlijk een verschil tussen piepen en janken in paniek.

En wees gerust. Door bv nu op de bank te slapen leer je echt niet dat dit de aankomende 10 jaar moet. Nia bleef 2 weken langer bij de fokker dan haar nestgenootjes en sliep toen in bed bij de fokker. Bij ons heb ik haar de eerste week in een mandje naast het bed gedaan. Elke avond eerst een kwartier piepen etc en dan stelde ik haar gerust. Overdag liet ik haar kennis maken met de bench en nadat ze daar overdag dutjes in deed heb ik na een week de bench op de slaapkamer gezet en ging ze daar in slapen. Ze was toen al gewend dat ze s'nachts niet bij ons kon liggen en wat aan de bench gewend dus dat ging vrij makkelijk.  

Overigens toen wij 3 maanden later Ffion kregen wel gelijk in de bench maar naast Nia dus voor haar was het makkelijker wennen want er was een bench naast haar met hondje erin. 

honden page profiel chantalchantal

" Ik ben geen voorstander van een pup gelijk in de bench. Zo'n beestje komt net uit zn nest, mist moeder en broertjes en zusjes, lange reis en vreemd huis. Maar goed als een pup het aan kan..dan fijn. Maar er zit natuurlijk een verschil tussen piepen en janken in paniek.
En wees gerust. Door bv nu op de bank te slapen leer je echt niet dat dit de aankomende 10 jaar moet. Nia bleef 2 weken langer bij de fokker dan haar nestgenootjes en sliep toen in bed bij de fokker. Bij ons heb ik haar de eerste week in een mandje naast het bed gedaan. Elke avond eerst een kwartier piepen etc en dan stelde ik haar gerust. Overdag liet ik haar kennis maken met de bench en nadat ze daar overdag dutjes in deed heb ik na een week de bench op de slaapkamer gezet en ging ze daar in slapen. Ze was toen al gewend dat ze s'nachts niet bij ons kon liggen en wat aan de bench gewend dus dat ging vrij makkelijk.  
Overigens toen wij 3 maanden later Ffion kregen wel gelijk in de bench maar naast Nia dus voor haar was het makkelijker wennen want er was een bench naast haar met hondje erin.  "

Ja ik snap wat je bedoelt! Ik vind het alleen een beetje eng om zelf in slaap te vallen als ze naast me op de bank ligt of op bed (voor een tijdje) ofzo aangezien die best hoog is (ons bed is nog hoger dan de bank). Ik ben dan bang dat ze begint te lopen als ik slaap en dat dan niet in de gaten heb en er dan dus vanaf valt.. daarom hadden we de keuze gemaakt om zo snel mogelijk de bench te proberen maar dat is dus niet gelukt. Meer voor haar eigen veiligheid dus!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ja ik snap wat je bedoelt! Ik vind het alleen een beetje eng om zelf in slaap te vallen als ze naast me op de bank ligt of op bed (voor een tijdje) ofzo aangezien die best hoog is (ons bed is nog hoger dan de bank). Ik ben dan bang dat ze begint te lopen als ik slaap en dat dan niet in de gaten heb en er dan dus vanaf valt.. daarom hadden we de keuze gemaakt om zo snel mogelijk de bench te proberen maar dat is dus niet gelukt. Meer voor haar eigen veiligheid dus! "

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen dat ze in haar eigen mandje leert slapen inplaats van op de bank of in bed.

honden page profiel chantalchantal

" Je kan er natuurlijk ook voor kiezen dat ze in haar eigen mandje leert slapen inplaats van op de bank of in bed. "

Hier hebben we nu uiteindelijk voor gekozen! De bench bleef een ramp of ik er nu recht naast lag, m'n hand erin stak of snoepjes gaf zoals veel mensen als tip geven ze bleef het een drama vinden zodra het deurtje dicht gaat. Dit vond ik erg sneu en zijn we dus mee opgehouden.

Ik durfde niet zo goed zomaar los een mandje neer te zetten, aangezien ze het wel leuk vind om op alles te bijten of onder te kruipen, wat ik gevaarlijk vind als ze onder ons bed zou kruipen aangezien we een zware verstelbare boxspring hebben waar ik dus niet onder kan (mocht er bijvoorbeeld iets zijn).. Daarom hebben we een puppyren gekocht, zodat ze toch veel ruimte heeft om te spelen, slapen in haar mandje en mocht het nodig zijn ligt hier ook een puppypad in waar ze netjes haar behoefte op doet maar waar geen mogelijke gevaarlijke dingen zijn!

De eerste 2,5-3 weken heeft ze naast mij geslapen op de bank zodat ze goed aan ons huisje en aan ons kon wennen en daarna hebben we een nachtje in de puppyren geprobeerd met een gevulde kong wat erg goed ging! Dus heel erg bedankt voor al jullie tips hier heb ik zeker wat aan gehad en ik vind zelf dat het super gaat (buiten een paar onzekerheden om (zie mijn andere topic) haha)!

Volgende forumvraag: Trappelen met pootjes, hijgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^