Nieuwe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag, als alles meeloopt krijgen wij een pupje. Het is niet mijn eerste maar wel is het meer dan 20 jaar geleden en er is veel veranderd. Aan de ene kant vind ik het heel erg leuk, aan de andere kant maak ik mij nerveus......zal het mij nog lukken....Nu heeft de fokker een ren in de kamer staan. Is het slim om ook zoiets neer te zetten zodat ik, als ik even niet op de pup kan letten, hem daar in kan zetten? Of is een bench beter?  Op plaatjes zie ik pupjes tegen een grote namaakhond aanliggen, is dat fijn voor een pupje, of kan gewoon een groot kussen ook? Hoe zie ik of de pup een ,,dominante,, of hele zachtaardige pup is. Vroeger moest je dan zo,n beestje even vasthouden, handen om het lijfje , achter de voorpootjes, met de voorpootjes vd grond. Hevig tegenspartelen en niet opgeven was een zeer karaktervolle pup, stil blijven hangen een erg onderdanige pup. Geldt dit nog? Het wordt een pup die niet groot wordt en geen broodfok.alle advies is welkom, ik heb de pup nog niet gezien, ga volgende week kennismaken.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

En nog even. Wij hebben nu een kat. Hoe gaat dat? Ik had gedacht de deur vd kamer naar de trap open te zetten, met een hekje ervoor. Dan kan de kat naar boven als hij dat wil. Of is de puppyren waaf pup inzit voldoende beschutting voor de pup?

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Hoi, allereerst, adem innnn, adem uit........

het is geen wetenschap waar je een universitaire opleiding voor nodig hebt.

lees alvast een paar goede puppieboeken, er zijn vast hier nog mensen die je een paar goede kunnen aanraden.

Verder is het een kwestie van je gezond verstand gebruiken en veel héél veel geduld.

Ik weet niet of je kinderen hebt maar denk er aan hoe zou je je kind opvoeden, cosequent, liefde, een lange adem en nogmaals veel geduld.

Fouten mag je maken, prima daar leer je van.

Oja en neem niet al te veel raadgevingen van je omgeving aan want de een weet het nog beter dan de ander de een zegt dit en de ander dat dus je wordt er alleen maar onzeker van.

Als laatste en één van de belangrijkste dingen, vergeet niet te genieten.

oja en foto’s maken voor ons hahaha

honden page profiel Xena_PomeranianXena_Pomeranian

honden foto van Xena_Pomeranian

Hi,

Ik wil je inderdaad ook mee geven dat je fouten mag maken!

Over de kat het s inderdaad belangrijk dat je kat naar een plekje kan "vluchten" waar je pup niet bij kan. Wij maken eigenlijk altijd gebruik van een bench maar een bench en een ren kan je een beetje met elkaar vergelijken. Bij een bench raad ik je wel aan om de hond een bench training te geven. Dus rustig opbouwen en je pup niet direct helemaal alleen te laten en van huis te gaan.

Ik heb ook een blog waar ik meer deel over honden en over pups. Misschien vind je het wel leuk om daar wat tips op te lezen.

Mocht je verder nog vragen hebben dan kan je altijd een berichtje sturen.

Groetjes,

Shelley

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank jullie wel. Pup is gearriveerd, 2 kg schoon aan de haak,lol. Ze is 11 weken. Eerste nachten gingen perfect, 1 keertje er uit en dan weer doorslapen. Eten begint te komen. Met de kat is het wisselend, de kat is super, doet niet lelijk, maar ik moet hem dus wel beschermen.. iemand enig idee naar zijn uiteindelijke gewicht? Doet netjes de behoeftes in de tuin. Tja wat wil ik nog meer. Ik ben blij. Benchtraining is droevig overdag is het jammeren en keffen. Iemand tips? Ik geef eten en drinken in de bench, helemaal goed. Maat deurtje dicht is herrie. Ik wacht tot er stilte is en dan mag ze er weer uit. Maaf soms wil ik ook even rust dus zou het makkelijk zijn als ze dan even in de bench kan.iemand tips?

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy, Bam en HarryMaaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Je zou kunnen googelen op “groeicurve hond”, dan krijg je schema’s met een indicatie van gewicht t.o.v. leeftijd. Het is geen zekerheid, maar geeft je wel een aardige indicatie.

 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Dank jullie wel. Pup is gearriveerd, 2 kg schoon aan de haak,lol. Ze is 11 weken. Eerste nachten gingen perfect, 1 keertje er uit en dan weer doorslapen. Eten begint te komen. Met de kat is het wisselend, de kat is super, doet niet lelijk, maar ik moet hem dus wel beschermen.. iemand enig idee naar zijn uiteindelijke gewicht? Doet netjes de behoeftes in de tuin. Tja wat wil ik nog meer. Ik ben blij. Benchtraining is droevig overdag is het jammeren en keffen. Iemand tips? Ik geef eten en drinken in de bench, helemaal goed. Maat deurtje dicht is herrie. Ik wacht tot er stilte is en dan mag ze er weer uit. Maaf soms wil ik ook even rust dus zou het makkelijk zijn als ze dan even in de bench kan.iemand tips? "

Wat doe je precies zodra het deurtje dicht gaat? Loop je dan gelijk weg? En hoe snel gaat het deurtje dicht als ze in de bench gaat?

Je zou bv kunnen wachten tot ze lekker ligt of slaapt. Dus pup in bench als ze toe aan slapen is. Lekker erbij zitten, aaien, eventueel iets te kauwen erbij om lekker rustig van te worden. Dan als ze er moe uit begint te zien deurtje dicht. Ook gewoon nog erbij zitten totdat je na een poosje het idee hebt dat ze in redelijk diepe slaap is?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik blijf er wel bij, deurtje open. Ze was rustig, deurtje dicht,jammeren, misschien moet ik wat langer wachten, dank voor de tip. Uiteindelijk stopte ze met jammeren en keffen en ging in het mandje dat in de bench staat, liggen, toen heb ik haar nog wat brokjes gegeven, die at ze op, daarna weer gewacht op rust en deurtje open gedaan. Nu net heb ik haar in haar mandje in de bench gezet met een brokje, deurtje open. Ze is er dan ook zo weer uit, maar mandje was wel leuk met dat brokje denk ik., hoop ik als ze diep slaapt ligt ze onder de bank, haal ik haar daar weg is ze weer klaarwakker en ze moet toch ook slapen. 

Bekijk ik dat goed dat ze met deze grafiek een kilo of 5 wordt of ergens tussen de 5 en de 10? Ma is ruim 6 kilo, pa zwaarder.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Ik blijf er wel bij, deurtje open. Ze was rustig, deurtje dicht,jammeren, misschien moet ik wat langer wachten, dank voor de tip. Uiteindelijk stopte ze met jammeren en keffen en ging in het mandje dat in de bench staat, liggen, toen heb ik haar nog wat brokjes gegeven, die at ze op, daarna weer gewacht op rust en deurtje open gedaan. Nu net heb ik haar in haar mandje in de bench gezet met een brokje, deurtje open. Ze is er dan ook zo weer uit, maar mandje was wel leuk met dat brokje denk ik., hoop ik als ze diep slaapt ligt ze onder de bank, haal ik haar daar weg is ze weer klaarwakker en ze moet toch ook slapen. 
Bekijk ik dat goed dat ze met deze grafiek een kilo of 5 wordt of ergens tussen de 5 en de 10? Ma is ruim 6 kilo, pa zwaarder. "

Ze is er nog maar net. Ik zou me nog niet giga druk maken om de bench. Ze moet eerst wennen in jouw huis, aan jou, aan andere familie leden etc.  Mijn beide pups zijn ok met de bench maar ik ben met de training begonnen onder het mom van als het niks word, dan niet. Nu vind ik het fijn dat het gelukt is, maar ze slapen alleen s'nachts in de bench. Overdag heb ik een gedeelte afgezet met een puppy hek voor als ze alleen zijn. Maar nu gaan ze graag in de bench hoor. Als ik s'ochtends ga douchen dan gaan ze vaak weer in elks hun eigen bench liggen tot ik klaar ben. De oudste rent s'avonds naar haar bench als ik zeg dat het bed tijd is haha.

Ik heb ze nooit echt laten jammeren of keffen in de bench, omdat ik niet wou dat ze er een negatieve associatie mee kregen. 

Als ze wel lekker erin gaat liggen laat het deurtje nog gewoon open. Dat deurtje kan over een week of over 2 week wel dicht? Ik denk dat de bench sneller als fijn word ervaren als het niet gelijk als opsluiten voelt maar als een fijne plek waar ze in en uit kan. Op een gegeven moment als de bench niet meer eng is, ze zekerder is in jouw huis dan kan het deurtje dicht, omdat ze dan weet dat deze ook heus weer open gaat.

honden page profiel bentebente

Gefeliciteerd met je pup! 

 

Met elf weken twee kilo.. kan alle kanten op. Is het een bepaald ras of een kruising tussen bepaalde rassen?

 

Ik zou nog niet zo beginnen met bench training, de pup is er pas net. De eerste een a twee weken zijn echt wen weken, laat de pup gerust zijn gang gaan en maak je later pas druk over die bench. 

 

Maar het is meer de angst dat je weggaat en de pup alleen achterblijft, natuurlijk.

Je zou het deurtje van de bench open kunnen laten, of alsnog een puppy ren aanschaffen en die om de bench heen zetten. Zo kan de pup jou wel zien, als je de kamer uitloopt ook, dan let hij uiteraard goed op, en als jij dan terug komt stelt dat hem gerust (baasje gaat weg maar komt ook weer terug). 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Even kalm aandoen dus, ben zo bang dat ik hiermee te lang wacht en dat hij het dan helemaal niet meer leert. Maar het kan dus, later aanleren vd bench. Hij eet nu de brokjes in de bench, overigens meer een soort puppyren, dus helemaal open. En dat gaat nu goed, brokjes op komt hij weer uit de bench, voor water gaat hij ook in de bench uit zichzelf, er zit duidelijk meer rust in hem..Het is een lhasa.

honden page profiel bentebente

" Even kalm aandoen dus, ben zo bang dat ik hiermee te lang wacht en dat hij het dan helemaal niet meer leert. Maar het kan dus, later aanleren vd bench. Hij eet nu de brokjes in de bench, overigens meer een soort puppyren, dus helemaal open. En dat gaat nu goed, brokjes op komt hij weer uit de bench, voor water gaat hij ook in de bench uit zichzelf, er zit duidelijk meer rust in hem..Het is een lhasa. "

Zeker kan dat later, wees maar gerust. Sommige honden pakken hun eigen rust, anderen moet je tot rust “dwingen”, als de jouwe de eigen rust pakt hoeft dit dus niet.

 

Leuk, een lhasahp-shiny

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vanmiddag een half uur lekker ontspannen liggen slapen id bench, komt dus goed.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het gaat best goed, nu, na 2 weken. Zo goed als zindelijk......behalve als ik te laat ben. Nog best wel zenuwaachtig, hijgerig en piepetig  ed in de bench. Helaas met de kat lijkt het minder te gaan. De kat staart en staart, pakt speeltjes af vd pup en gaat deze verdedigen.. Soms rennen achter elkaar aan . Pup neemt geen rust meer, dus toch zo nu en dan de bench in voor die rust en om even tussen beide te komen bij kat en hond.. Zou dap spray kunnen helpen? Halsbandje zie ik niet zitten. Maar beetje spray op zijn knuffel in de bench? Iemand ervaring?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Niemand die hier mee ervaring heeft? Dan ga ik het bestellen en proberen. Gewoon ter ondersteuning. Inmiddels is hij 2,6 kg, dus 6 ons aangekomen, is dat niet te veel in 2,5 weken voor  zo,n klein beestje

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Geen ervaring met dap spray misschien anderen. 

Verder. de pup is n dus 2 weken bij je. Het mag allemaal even duren he qua zindelijkheid, benchtraining, gewenning aan kat en ga zo maar door. 

Verder, als je gewoon naar behoren voert snap ik niet waarom je je zo'n zorgen maakt om het groeien en aankomen. Ik weet niet wat voor ras ze is, wat haar uiteindelijke gewicht hoort te worden etc dus kan daar zo niks over zeggen. 

Ik voer altijd een beetje ter indicatie wat het voer aangeeft en op het oog. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^