Auto deken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik ben op zoek naar een auto deken. We hebben er ooit 1 gehad van de action. Deze was erg glad en de honden gleden alle kanten op. Nu wil ik er 1 van betere kwaliteit en 1 die dus niet al te glad is. Heb er al wat gezien met een soort deken erop, maar dit is heel warm materiaal. Het moet wel voor elk seizoen bruikbaar zijn.

 

Hopelijk hebben jullie een aantal opties/goede ervaring met een autodeken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een stroeve mat op de autodeken, of anders een droogloopmat, vaak zijn ze te koop bij de aldie,rubberen matten die gebruikt wordt voor in de achterbak, ik heb ze en zijn goed stroef, gaan zo in de wasmachien.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

502701.jpg    Ze zit erop....

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

na heel veel geprobeerd te hebben ben ik uiteindelijk uitgekomen op de schapenvachten van Ikea... is even een investering maar ze gaan jaren mee, glijden niet weg, vangen alle vuil op (dat daarna makkelijk uit te kloppen is) en qua warmte : koel in de zomer en lekker warm in de winter.... 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Bedankt voor jullie antwoorden. We gaan veel naar het water, ik wil graag dat die waterdicht is. En als ik helemaal lastig mag zijn dan heb ik het liefst er 1 die je aan de achter en voor hoofdsteunen vast maakt. Dus over de hele achterbank.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

139730.jpg......over de vloerbedekking rubberen matten.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" ......over de vloerbedekking rubberen matten. "

Mooi zeg! Nooit over nagedacht. Als ik de stoelen omklap dan denk ik dat ze door de hele auto vliegen haha. Kleine hondjes... maar ik vind de tip van zn mat over de auto deken heel goed, dan is het in ieder geval niet meer zo glad..

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Bij mij vlogen ze alle kanten op achterin de auto bij elke bocht. Heb nu zo'n rubberen mat op maat, antislip en zo erin en eruit te halen  en makkelijk af te spoelen, vind het echt ideaal!

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Bij mij vlogen ze alle kanten op achterin de auto bij elke bocht. Heb nu zo'n rubberen mat op maat, antislip en zo erin en eruit te halen  en makkelijk af te spoelen, vind het echt ideaal!
  "

Ja hier dus het zelfde probleem. Zn mat is dat ook een soort droogloopmat? Sara springt ook graag van de bank af en dan ligt ze daaronder half aan de gordel te hangen. Dus ik wil een ook deken zodat dat niet meer kan. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Ja hier dus het zelfde probleem. Zn mat is dat ook een soort droogloopmat? Sara springt ook graag van de bank af en dan ligt ze daaronder half aan de gordel te hangen. Dus ik wil een ook deken zodat dat niet meer kan.  "

 

Bij de lidl hebben ze af en toe van die kleden die je dan vast kan maken aan de vier hoofdsteunen in de auto. 

Bij mij past t niet, ik gebruik het kleed voor het vervoeren van rolstoelen enz, zodat de auto en bekleding niet vies word en kapot gaat.

 

Maar je kan ook kijken of je van hout een plateau kan maken wat je tussen de voor en achterstoelen kan zetten zodat de hond niet meer van de bank af kan springen. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Kun je niet een luchtmatras die speciaal is gemaakt voor de auto in de beenruimte plaatsen?

die kun je dan goed afdekken met een extra (dikke) deken zodat hij niet kan knappen onder de nageltjes.508151.jpg

 

zoiets zeg maar. ik heb er zelf geen ervaring meer dus ik weet niet hoe (on)prettig het is, maar op deze manier worden je stoelen niet vies, de honden kunnen niet meer vallen en als je er een goede deken/rubberen matten overheen legt kan het ook niet kapot en is het makkelijk schoon te houden.

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

http://www.zooplus.nl/shop/honden/benches/autodeken/achterbankdeken/26670

 

Wij hebben deze in de auto ook omdat Aizen soms nodig vond om er tussen te kruipen wat behoorlijk vervelend kan zijn als je aan rijden bent met daarop een rubber matje tegen het glijden en zo heeft die ook meer lig ruimte met door de plank die je erinschuift.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Wij gebruiken de autodekens van de Lidl, die een paar keer per jaar verkocht worden.

497480.jpg

Het voordeel van deze deken vind ik dat hij van hoofdsteun naar hoofdsteun gaat, Pepijn kan dus niet van de bank kukelen of tussen de stoelen door.  Hij zit vast aan het riempje wat in de bevestiging van de veiligheidsgordel klikt.

Je ziet, er ligt iets op om het wat comfortabeler te maken,  een hondendeken of een badlaken.  Dat is ook makkelijk uit te kloppen en buiten de auto te drogen indien nodig.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" https://www.automattenopmaat.nl/toyota-verso-2012/toyota-verso-s-2011-met-verhoogde-laadvloer-rubber-kofferbakmat.html?gclid=Cj0KCQjw5LbWBRDCARIsALAbcOdyApCnXQ4mm3xXyh1rLVzLi6J6TXdpCg-ApMTXRd2ld26YaRPtuX8aAh3-EALw_wcB
Ik heb deze. Losstaande randjes ook loopt er nooit water of viezigheid in de auto en heel flexibel "

Ja, hij moet bij mij alleen op de achterbank..

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Ow excuus dat heb ik verkeerd begrepen danembarassed

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Je hebt een klein hondje, is zo'n autostoel voor honden dan niet wat. Je hebt er ook die niet zo tuttig zijn. 

Java heeft ook een booster. 

508160.jpg

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ow excuus dat heb ik verkeerd begrepen dan "

Haha geen probleem!! Ben met elke tip blij

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Je hebt een klein hondje, is zo'n autostoel voor honden dan niet wat. Je hebt er ook die niet zo tuttig zijn. 
Java heeft ook een booster.  "

Ja vind ik heel gaaf. Heb hier helaas niks in de buurt waar ik zoiets kan kopen, heb er al een tijdje na gezocht. Ik kan het wel bestellen maar ik heb geen idee of ik er 2 nodig heb of 1 enz..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb een ruffwear dirtbag. Niet heel glad, maar ook niet heel stroef. Ik heb er nog een lamsvacht en een mandje op liggen want whippet. 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" http://www.zooplus.nl/shop/honden/benches/autodeken/achterbankdeken/26670
 
Wij hebben deze in de auto ook omdat Aizen soms nodig vond om er tussen te kruipen wat behoorlijk vervelend kan zijn als je aan rijden bent met daarop een rubber matje tegen het glijden en zo heeft die ook meer lig ruimte met door de plank die je erinschuift. "

Deze hebben wij ook! Heel erg tevreden over. Top kwaliteit. Die van de action en lidl scheurde steeds. Heb er een anti slip mat nog opliggen en een grote handdoek. Voor lange ritten schuif ik het dunne traagschuim kussen uit zijn mand onder de handdoek. 

Volgende forumvraag: opleiding uitbater hondenpension
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^