Laminaat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Hallo allemaal ik een vraagje misschien kan iemand mij helpen of advies geven.Ik heb een hond van bijna 5 jaar wat van pup bij mij is nu is het zo dat wij een andere woning krijgen waar laminaat in ligt en mijn hond is vloerbedekking gewend .Hij vind de laminaat doodeng om op te lopen.Wat kan ik hier aan doen zodat hij niet meer bang is.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Gewoon, niks, doen alsof het heel gewoon is, je hond zou moeten wennen, als je er nu al een probleem van maakt dan gaat het misschien wel een probleem worden. laat hem gewoon langzaam wennen, gooi lekkers voor hem uit, en laat hem dan met rust, als hij gaat liggen prima, blijft hij bang, kan je vast met lekkers de vloer doen vergeten.

Als je samen naar binnen loopt, hou hem dan aan de lijn en loop gewoon in de pas naar binnen, oefen daarmee.

Faro was bang voor gras, die had nog nooit gras gezien, ik heb hem op die manier aan het gras laten wennen, gewoon aan de lijn en doorlopen.

 

En als het te glad word kan je kleden neerleggen, maar mijn hond kan prima op laminaat of een houten vloer lopen.

 

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Super dank je wel voor het goed advies

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Vergeet niet dat je vrolijk doet, niet zelf enorme zorgen er over hebben, het is even vreemd, maar het gaat wel wennen.

Doorlopen en aan de lijn wil vaak helpen, dus als je van buiten vrolijk naar binnen kan lopen in de pas en meteen daarna wat lekkers geeft of beloond zoals je hond gewend is, dan zou het moeten lukken.

Als je er maar geen groot probleem zelf van maakt, en als de angst echt heel erg hoog zit, dan zijn er vast andere goede tips die je hier kan krijgen.

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Dank je ik ga je tips zeker gebruiken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Laminaat eruit halen en vloerbedekking erin leggen? Of de plekken waar veel gelopen wordt een paar resten vloerbedekking neerleggen? 

 

Of wat yooop zegt.

Zou t anders ook niet weten.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou zeker nog niet vloerbedekking gaan leggen, laminaat is zo handig, laat de hond lekker wennen, bijna iedereen heeft laminaat, de meeste honden die het niet meegemaakt hebben wennen vanzelf.

Het zou toch te gek zijn als je jezelf meteen al hoog in de kosten haalt, terwijl je beter je hond van zijn angst kan halen, de hond zal weer meer op visite laminaat tegenkomen, dan kan de hond niet meer mee op visite.

Ik ben zo voor honden afhelpen van hun angsten in plaats van vermijden, als ik aan alle angsten van Faro had toegegeven, dan was hij nu nog overal bang voor, dat is toch geen leven, nee hoor, liever een hond waar je dan wat meer tijd in steekt om hem van zijn angsten af te helpen.

Ik vergelijk het een beetje met kinderen, als die bang zijn voor water, ze zullen toch het liefst leren zwemmen, wel handig in Nederland met zoveel water overal.

En bang voor de tandarts, dokter, prikje, bloed afnemen, allemaal dingen waar je in kan begeleiden.

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik zou wel zorgen voor een lekker plekje, dus bijvoorbeeld een kleed in de kamer pf anders een oud stuk vloerbedekking voor tijdelijk. Dan heeft de hond wel een veilige plek om lekken te liggen of even te spelen en dan went de rest vanzelf! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zou wel zorgen voor een lekker plekje, dus bijvoorbeeld een kleed in de kamer pf anders een oud stuk vloerbedekking voor tijdelijk. Dan heeft de hond wel een veilige plek om lekken te liggen of even te spelen en dan went de rest vanzelf!  "

Ik ga er vanzelfsprekend vanuit dat een hond een eigen plekje heeft, een mand, kleed, kussen.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Ik ga er vanzelfsprekend vanuit dat een hond een eigen plekje heeft, een mand, kleed, kussen. "

Ja maar ik bedoelde meer ook een stuk wat wat ruimer is dan een mand. Zoals een stuk vloerkleed ofzo. Dat de hond ook daar kan liggen en kan spelen ect. Zonder dan de hele tijd in de mand te hoeven liggen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Laminaat is glad, grote kans dat tie daar niet op wil lopen, haal wat grastapijt, is nu allemaal in de aanbieding...leg wat neer, niet heel de kaner, is die gewend kan je het weg halen en 8n de tuin leggen, zorg dat er nimmer gespeeld wordt op laminaat....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Laminaat is glad, grote kans dat tie daar niet op wil lopen, haal wat grastapijt, is nu allemaal in de aanbieding...leg wat neer, niet heel de kaner, is die gewend kan je het weg halen en 8n de tuin leggen, zorg dat er nimmer gespeeld wordt op laminaat.... "

Hoezo, de meeste mensen hebben toch laminaat liggen tegenwoordig, je gaat toch geen gras matten neerleggen als de hond alleen maar even moet wennen?

Laat de hond gewoon wennen , maak het leuk , dan zou iedereen met laminaat een grasmat in de kamer moeten hebben.

Als het nu een probleem blijft, tja dan moet je misschien gaan toegeven aan de angst, maar kom op, ze zijn net verhuisd.

Zoals ik al eerder zei, als je er nu al een probleem van gaat maken, dan zal je waarschijnlijk ook een probleem krijgen.

Gewoon niet zo moeilijk doen.

 

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Hallo allemaal ik een vraagje misschien kan iemand mij helpen of advies geven.Ik heb een hond van bijna 5 jaar wat van pup bij mij is nu is het zo dat wij een andere woning krijgen waar laminaat in ligt en mijn hond is vloerbedekking gewend .Hij vind de laminaat doodeng om op te lopen.Wat kan ik hier aan doen zodat hij niet meer bang is.
 
  "
 
 

Hoi Wilma,

Ik zou gewoon niets forceren en zelf gewoon over het laminaat lopen.

Als je zelf doet als of er niets aan de hand is.

Inderdaad evt wat lekkers rond strooien over de vloer.

Leg de mand of kleed evt in de kamer of waar je denkt dat je hond zich het meest veilig voelt.

geef het even de tijd.

Mocht het niet lukken zo.

Je kunt inderdaad een kleed kopen maar wil je wel zelf een kleed in het nieuwe huis?

anders een stuk(je) tapijt coupon maar deze kunnen misschien gaan glijden.

Soms kun je ook een (tweedehands) droogloop mat kopen vloerbedekking bovenkant onderkant anti slip.(bestaan ook in grote maten)

Er is een dierenwinkel die deze af en toe verkoopt voor pus en gladde vloeren.(grotere maten in diverse maten)

er bestaat ook rubberen lopers anti slip per meter op de rol in diverse motieven anti slip.

In veel maten en breedtes en makkelijk schoon te houden!!

Maar ik zou het eerst zo proberen maar anders is dit laatste ook wat kleden,coupon ed.

Succes en gefeliciteerd met de nieuwe woning.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Hoezo, de meeste mensen hebben toch laminaat liggen tegenwoordig, je gaat toch geen gras matten neerleggen als de hond alleen maar even moet wennen?
Laat de hond gewoon wennen , maak het leuk , dan zou iedereen met laminaat een grasmat in de kamer moeten hebben.
Als het nu een probleem blijft, tja dan moet je misschien gaan toegeven aan de angst, maar kom op, ze zijn net verhuisd.
Zoals ik al eerder zei, als je er nu al een probleem van gaat maken, dan zal je waarschijnlijk ook een probleem krijgen.
Gewoon niet zo moeilijk doen.
 
  "

Ik heb in mijn nieuwe woning gemerkt dat eennvan mijn honden in het begin veel op het kleed te vinden was. Daar ging ze lekker op een bot loggen knagen of kwam ze met speelgoed aan. Het laminaat deed ze in het begin voorzichtig dus was het fijn dat er een kleed was. Inmiddels is ze helemaal aan het laminaat gewend en gaaf ze daar ook gewoon op liggen. Maar zij had veel aan het kleed in her begin vandaar mijn tip. Het is zeker geen must, het went wel. Maar het zou fijn kunnen zijn voor het begin.

 

Ik weet trouwens ook helemaal niet meer hoelang dat wennen geduurt heeft. Ging wel sneller dan ik dacht! 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Mijn Freya durfde in het begin absoluut niet over het laminaat en nu gebeurt het nog af en toe. Dan blokkeert ze volledig maar ik besteed er geen aandacht aan, laat haar gewoon doen. Meestal overwint ze het dan opeens wel.

Volgende forumvraag: grommen en dreigen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^