Eindelijk, verbod op knalvuurwerk.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eindelijk, het is er door, geen knalvuurwerk meer, het wordt nog dit jaar komende jaarswisseling verboden....

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Huh? Echt?

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

https://nos.nl/artikel/2224639-verbod-op-rotjes-al-dit-jaar-ingevoerd.html

 

Zou mooi zijn zeg ! S nachts wel mooie vuurpijlen voor de liefhebbers maar de weken ( maanden) er voor geen herrie meer... zou erg fijn zijn als het dan ook goed gehandhaaft gaat worden. Scheelt wel flink denk ik als je er niet meer goed aan kan komen. 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik hoorde het net ook!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Nou, alleen de rotjes eruit zou al heel veel overlast schelen!

 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Ik verwacht dat dit helemaal niets uithaalt. De overlast wordt niet veroorzaakt door de NL rotjes, maar juist door het spul uit het buitenland (dat toch al verboden is). Handhaven is het toverwoord.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik verwacht dat dit helemaal niets uithaalt. De overlast wordt niet veroorzaakt door de NL rotjes, maar juist door het spul uit het buitenland (dat toch al verboden is). Handhaven is het toverwoord. "

Dat dus. In de Oostbloklanden is dat zware, illegale, gevaarlijke spul het jaar rond overal.legaal verkrijgbaar. Ze werken hier, gaan regelmatig een paar weken naar huis en komen terug met een auto/busje vol met wodka en lawineknallers. Mooi handeltje met hun Nederlandse collega's op de werkvloer. 

 

Mijn vriend krijgt het ook steeds aangeboden van zijn Oostblokse collega's. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Ik heb totaal geen verstand van vuurwerk en vraag me dan ook af of al het geknal alleen van rotjes afkomt? Zo niet dan wordt de controle hierop vrij lastig lijkt me. Maar het is in ieder geval iets, ik ben benieuwd of het ook echt merkbaar gaat zijn...

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

" Ik heb totaal geen verstand van vuurwerk en vraag me dan ook af of al het geknal alleen van rotjes afkomt? Zo niet dan wordt de controle hierop vrij lastig lijkt me. Maar het is in ieder geval iets, ik ben benieuwd of het ook echt merkbaar gaat zijn... "

Ga er maar vanuit dat 99,99% van de knallen die je voor oudejaarsavond hoort niet van de NL rotjes komen die ze nu willen gaan verbieden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kan in nederland op de drie dagen van verkoop gewoon knalvuurwerk kopen in de nederlandse winkels, dat wordt aan banden gedaan, niet te negatief, ik ben blij met het besluit.....jongeren kopen het vuurwerk niet elders..maar gewoon in de winkel...en dat scheelt een boel ergenissen....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het is wel makkelijker handhaven denk ik. Knal en gooibaar = verboden. Zo'n miljoenklapper rol is niet gooibaar, dus mag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

507407.jpg    Dit wordt verkocht in de winkels in nederland op de drie dagen dat het mag, dat gaat verboden worden....jongeren gaan niet zo snel in net buitenland knalvuurwerk kopen, en het zijn meestal de jongeren die met knalvuurwerk gooien, hier wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Rotjes worden nog dit jaar uit de verkoop gehaald. Bronnen bevestigen dat naar aanleiding van berichtgeving door RTL Nieuws.

Minister Grapperhaus en staatssecretaris Van Veldhoven willen een verbod op het zogenoemde werpbaar knalvuurwerk. Aanleiding is een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) van vorig jaar. De OVV vindt al langer dat de veiligheid rond Oud en Nieuw "in het geding" is.

Bij jaarwisselingen gebeuren er vaak ernstige ongelukken met vuurwerk, waarbij volwassenen en kinderen ledematen of ogen kwijtraken. Er valt gemiddeld één dodelijk slachtoffer per jaar. Volgens het Verbond van Verzekeraars was er bij de vorige jaarwisseling zo'n 13 miljoen euro aan schade.

Totaalverbod

De politie liet al eerder weren voor een verbod op knalvuurwerk te zijn. Oud-voorzitter van de OVV Pieter van Vollenhoven pleitte al eerder voor een debat over een totaalverbod op vuurwerk.

Zo'n totaalverbod gaat de bewindslieden te ver, maar het verbod op rotjes kan gezien worden als een eerste stap om het afschieten van vuurwerk verder aan banden te leggen.

De minister en staatssecretaris willen ook met de politie gaan kijken hoe ze de nieuwe regeling kunnen handhaven. Dat is niet eenvoudig, want gevaarlijk vuurwerk, zoals cobra's of strijkers, kan ook illegaal worden verkregen. Ook kopen veel Nederlanders vuurwerk in de buurlanden België en Duitsland.

Het kabinet besluit donderdag over het verbod op rotjes.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Je kan in nederland op de drie dagen van verkoop gewoon knalvuurwerk kopen in de nederlandse winkels, dat wordt aan banden gedaan, niet te negatief, ik ben blij met het besluit.....jongeren kopen het vuurwerk niet elders..maar gewoon in de winkel...en dat scheelt een boel ergenissen.... "

 

Ik denk dat je je rot schrikt als je eens in hun rugtassen kijkt. Daar zitten echt niet alleen maar rotjes in. Ook de jongeren hebben heel veel illegaal knalvuurwerk op zak. 

 

Je hebt nu al de regel dat het op 1 dag afgestoken mag worden binnen bepaalde uren. Ook daar houden ze zich niet aan. Handhaving en politie zijn structureel onder bezet dus een goede handhaving hierop is er ook niet. Anders hadden ze er allang iets aangedaan dat het buiten de toegestane tijden wordt afgestoken. Maar ook dat is niet haalbaar. 

 

Dus wat je nu gaat krijgen is een veel grotere lading knalvuurwerk vanuit het buitenland want stoppen zullen ze toch niet. Knalvuurwerk uit het buitenland is altijd harder dan dat in nederland verkocht wordt. Dus of we met deze maatregel echt iets opschieten weet ik niet... 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Eens met Denies & Puk, dankzij deze maatregel zal er nog meer gevaarlijk illegaal vuurwerk uit het buitenland worden geïmporteerd, en dat vuurwerk zal ook de weg vinden naar jongeren die nu nog het veilige NL knalvuurwerk afsteken.

De huidige wet handhaven zal veel effectiever zijn, alleen dat vraagt wel om meer blauw op straat.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Eens met Denies & Puk, dankzij deze maatregel zal er nog meer gevaarlijk illegaal vuurwerk uit het buitenland worden geïmporteerd, en dat vuurwerk zal ook de weg vinden naar jongeren die nu nog het veilige NL knalvuurwerk afsteken.
De huidige wet handhaven zal veel effectiever zijn, alleen dat vraagt wel om meer blauw op straat. "

 

Als je dit echt voor een groot deel de kop in wil drukken zal je 3 maanden lang (november,december, januari) dubbele bezetting bij politie en handhaving/BOA's moeten inzetten. De ene helft doet het normale werk de andere helft gaat alleen maar op pad om enorm veel boetes uit te delen, tassen te controleren, huizen binnen te vallen waar vuurwerk ligt opgeslagen etc.

Iedereen die buiten de toegestane tijden vuurwerk afsteekt is dan de lul! 

 

Dán pas maak je een punt naar het volk. 

 

Rotjes verbieden helpt niks. De enige mensen die je daarmee hebt zijn de mensen die zich wel aan de regels houden (nederlands vuurwerk kopen) en het ook nog binnen de toegestane tijden afsteken. Alle andere mensen die toch al de regels overtreden zal het weinig uitmaken dat het verboden is en grijpt naar illegaal vuurwerk. Én hardere knallen én veelllll meer gevaar op verwondingen. Ook ga je veeeeeeel meer huizen krijgen waar het zonder enige (brand)beveiliging ligt opgeslagen. Fijn als dat je buren zijn. Met zn enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk dat een handelaar heeft blaas je makkelijk zo een paar huizen op. 

 

Als mensen het willen dan doen ze het toch wel op welke manier dan ook. Dan liever gewoon de oude 'vertrouwde' rotjes dan die illegale knallers. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"     Dit wordt verkocht in de winkels in nederland op de drie dagen dat het mag, dat gaat verboden worden....jongeren gaan niet zo snel in net buitenland knalvuurwerk kopen, en het zijn meestal de jongeren die met knalvuurwerk gooien, hier wel. "

Je bent echt naief. Je hoeft helemaal niet naar het buitenland om illegaal en gevaarlijk vuurwerk te kopen. 

 

Ik schreef het al: Oostblokkers nemen het mee hierheen en verhandelen het hier. Het zijn vooral kinderen uit lage sociale milieus die zo veel met vuurwerk lopen te klooien. Dat zijn ook de milieus waar meer contact is met Oostblokkers. 

 

Als ik.morgen 25 kg lawineknallers wil hebben... dat zijn die hele harde waarmee ze lawines opwekken. .. Dan heb ik die. Geen probleem. Even naar die Slovenië in ons blok of naar het Polenhotel om de hoek of aan een collega van mijn vriend vragen of aan mijn neefje in de bouw...

 

De knallen die jij hoort buiten de 3 verkoopdagen per jaar zijn ALLEMAAL  illegaal vuurwerk !!!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik vind het toch Positief. En ik blijf positief...ondanks jullie negativiteit.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

" Ik vind het toch Positief.  "

Ik hoop het......het zal voor de honden een stuk fijner zijn als de overlast zwaar terug gebracht kan worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik hoop het......het zal voor de honden een stuk fijner zijn als de overlast zwaar terug gebracht kan worden. "

Zo is het....tuurlijk zal er meer controle moeten zijn, maar er alleen maar negatief er over praten zal zeker niets helpen....ik vind het een stap voorwaarts naar een verbod voor knalvuurwerk.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Zo is het....tuurlijk zal er meer controle moeten zijn, maar er alleen maar negatief er over praten zal zeker niets helpen....ik vind het een stap voorwaarts naar een verbod voor knalvuurwerk. "

 

Je hoort me ook nergens zeggen dat ik er tegen ben. Ik vind het juist ook positief dat ze er iets aan willen doen. Ik wil ook dat het beter gehandhaafd wordt voor de honden. 

Maar ik heb inderdaad mn twijfels of dit nu de oplossing is. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik vind het toch Positief. En ik blijf positief...ondanks jullie negativiteit. "

Ik ook....elke stap in de goede richting is er 1

 

En nu... geen illusie dat (mocht het er echt doorkomen) dat we komend O&N minder last hebben....en volgend jaar waarschijnlijk ook niet

Maar uiteindelijk zal de overlast in de maanden rond O&N uitsterven.... en om daar te komen zullen we moeten beginnen met kleine stapjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja vind ik zeker, kleine stapjes voorwaarts worden grote stappen, er zijn landen die ook zo zijn begonnen....en nu particulier vrij vuurwerk zijn.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja......het is een mini stapje in het grote oerwoud van vuurwerkoverlast.

Maar. Gaat het alleen om rotjes? En mogen die dan ook niet meer verkocht worden?

Want alleen verbod op afsteken ervan zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Is nauwelijks te handhaven.

Het blijft onbegrijpelijk: een meerderheid van de inwoners van Nederland wil het knalvuurwerk en vuurpijlen ( wat de meeste overlast en verwondingen geeft) aan banden leggen.

Maar de politiek durft niet door te pakken?!

Het wordt vast weer aan de gemeentes overgelaten.....die malen er nog minder om. 

Ik zou, als ik jullie was( ik woon niet in Nederland en kan er dus niks mee) je net gekozen gemeenteraad er eens flink op aanspreken.

Ten behoeve van alle dieren, onze honden vooral, de ouderen, de zieken, de veteranen, de vluchtelingen, de kinderen die door ouders worden meegesleept in angstige herrie....

Misschien kun je in jouw gemeente een vuurwerkverbod afdwingen?

 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Hopelijk gaat er Europese regelgeving komen....er zijn nu veel te grote verschillen in regelgeving tussen EU landen en met de huidige open grenzen is vuurwerk importeren een eitje. Daarnaast moet er echt veel strenger worden gehandhaafd dan nu het geval is. Dan zal pas de echte overlast substantieel gaan afnemen. NL heeft overigens al erge strenge regelgeving tov veel omringende landen.  

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

ik vermoed dat het een 1 april grap is

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Volgens mij word dit Donderdag pas besloten?

En ja, dat ze er al over praten is al positief, ik denk aan lange termijn effecten.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Woordvoerder van de VVD snapt het beter

"Regeringspartij VVD laat dinsdagavond weten helemaal niets te zien in een rotjesverbod. „Achterlijkheid ten top”, reageert VVD-Kamerlid Erik Ziengs. „Wij gaan daar nog over spreken, maar wij willen sturen op illegaal vuurwerk. Veel meer handhaven, iedereen weet dat er van alles makkelijk over de grens te koop is.”

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Woordvoerder van de VVD snapt het beter
"Regeringspartij VVD laat dinsdagavond weten helemaal niets te zien in een rotjesverbod. „Achterlijkheid ten top”, reageert VVD-Kamerlid Erik Ziengs. „Wij gaan daar nog over spreken, maar wij willen sturen op illegaal vuurwerk. Veel meer handhaven, iedereen weet dat er van alles makkelijk over de grens te koop is.” "

Daarom heb ik ook niet op de vvd gestemd..

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Overhalen hondje......
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^