Eindelijk, verbod op knalvuurwerk.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik hoop graag met je mee hoor maar van het kabinet wil alleen CU wil het verbieden. Volgens de VVD is het achterlijk, D66 wil het eerst 100jaar aankijken met vuurwerkvrije zones en het CDA blijft een ja-maar-traditie-partij.En in de Tweede Kamer is er ook geen meerderheid; SGP, GroenLinks, CU, PvdD en 50Plus zijn wel voor een verbod, op 1 na zijn het allemaal kleine partijen. En VVD + CDA die zich druk maken om het milieu..? Hmmm.. "

cda'ers mag je van verwachten dat ze zich enigszins zorgen maken over hun nageslacht..

wie weet krijgen ze vannacht nog wat ingefluisterd

vvd-ers zijn ander verhaal

maar wie weet...ook daar zitten ouders en mensen met overlast tussen..

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou ja, einde discussie hier alvast......

Zelfs het verbod op rotjes afsteken is gesneuveld in de 2e kamer.....hp-cry

Goeie hemel wat een politieke onwil

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Nou ja, einde discussie hier alvast......
Zelfs het verbod op rotjes afsteken is gesneuveld in de 2e kamer.....
Goeie hemel wat een politieke onwil "

Nou ja... De wet zoals die al is is al prima. Alleen lichter vuurwerk dat is gecertificeerd. Op 2 of 3 dagen in het jaar verkrijgbaar. Alleen oudejaarsavond afsteken. 

 

Klinkt toch super?  Alleen de handhaving werkt niet. Gewoon totaal niet. Dus gaat een extra verbod ook niets uithalen. 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

" Nou ja, einde discussie hier alvast......
Zelfs het verbod op rotjes afsteken is gesneuveld in de 2e kamer.....
Goeie hemel wat een politieke onwil "

Wat mis je nu dan? Conform de huidige wet is al het vuurwerk al verboden. Er mag alleen op 31 december tussen 22:00 en 1 januari 02:00 uur consumentenvuurwerk worden afgestoken. Alle wettelijke mogelijkheden zijn er dus al.

Het enige dat mist is goede handhaving. Dat los je niet op met een extra verbod, dat los je op door prioriteiten te stellen en handhavers op straat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kabinet neem nog meer tijd voor vuurwerkplannen....er is nog geen ja of nee.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Kabinet neem nog meer tijd voor vuurwerkplannen....er is nog geen ja of nee. "

Er ligt eigenlijk al een Nee op tafel voor dit plan. Er zal echt iets moeten komen dat gaat werken wil een nieuw plan er door komen.

Ik vermoed dat het iets zal worden als vuurwerkvrije zones; op te leggen en te controleren door de gemeente. Niet veel meer dan er eigenlijk al is. Rutte is erg fan van 'gooi maar over de schutting van de gemeente'.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

" Er ligt eigenlijk al een Nee op tafel voor dit plan. Er zal echt iets moeten komen dat gaat werken wil een nieuw plan er door komen.
Ik vermoed dat het iets zal worden als vuurwerkvrije zones; op te leggen en te controleren door de gemeente. Niet veel meer dan er eigenlijk al is. Rutte is erg fan van 'gooi maar over de schutting van de gemeente'. "

De mogelijkheden voor vuurwerkvrije zones hebben gemeentes al, daar hoeft de wet ook niet voor aangepast te worden. Bovendien gaat de Algemene Plaatselijke Verordening hierover, en dat is al verantwoordelijkheid gemeente. Als dit kabinet echt iets wilt doen: meer geld voor meer agenten en/of handhavers. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" De mogelijkheden voor vuurwerkvrije zones hebben gemeentes al, daar hoeft de wet ook niet voor aangepast te worden. Bovendien gaat de Algemene Plaatselijke Verordening hierover, en dat is al verantwoordelijkheid gemeente. Als dit kabinet echt iets wilt doen: meer geld voor meer agenten en/of handhavers.  "

Maar dat gaat ook niet wat worden . Want op plaats A wordt vuurwerk afgestoken, buurtbewoners melden dat. Politie gaat naar plaats A, maar de vuurwerkgooiers zijn alweer op plaats B.

Daar valt niet op te controleren .

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

" Maar dat gaat ook niet wat worden . Want op plaats A wordt vuurwerk afgestoken, buurtbewoners melden dat. Politie gaat naar plaats A, maar de vuurwerkgooiers zijn alweer op plaats B.
Daar valt niet op te controleren . "

Zolang de grenzen open zijn, er geen gelijke regelgeving is in de EU en er geen strengere aanpak is van illegale import van vuurwerk zal je deze situatie blijven houden.....dat is het kat en muis spelletje wat dan gespeeld gaat worden. Het idee/proefballonnetje van deze minister gaat die situatie echt niet voorkomen. 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Helemaal top!!Ben wel benieuwd hoe suk6 vol ze gaan zijn om dit af te dwingen..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Zolang de grenzen open zijn, er geen gelijke regelgeving is in de EU en er geen strengere aanpak is van illegale import van vuurwerk zal je deze situatie blijven houden.....dat is het kat en muis spelletje wat dan gespeeld gaat worden. Het idee/proefballonnetje van deze minister gaat die situatie echt niet voorkomen.  "

Ik heb helemaal geen last van het illegale vuurwerk, het gaat er om wat het meest gebruikt word.

Maar ik zei al, het hangt er vanaf waar je woont.

Handhaven, mooi, meer banen, meer blauw op straat, zou mooi zijn, daar word op het moment al voor geknokt door de politie zelf.

 

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

"Handhaven, mooi, meer banen, meer blauw op straat, zou mooi zijn, daar word op het moment al voor geknokt door de politie zelf.
  "

Daar ligt inderdaad de oplossing, een verbod zonder handhaving is niets.....dat hebben de afgelopen jaren wel duidelijk gemaakt.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Overhalen hondje......
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^