Heeft hondenschool zin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik twijfel of ik zou starten met hondenschool voor mijn hondje. Ik ben afhankelijk van het openbaar vervoer en aangezien er geen hondenschool in de buurt was en mijn hond stress heeft op de trein en bus, vond ik een hondenschool geen optie. Nu is er een hondenschool verhuisd en heel dicht bij ons in de buurt gekomen waardoor het terug een mogelijkheid zou zijn.

 

Als pup woonde ze bij mijn vader en hij is enkele keren met haar naar lessen geweest. Dat ging vlot. Omwille van ziekte (hijzelf, niet de pup) is hij na enkele lesjes gestopt. 

 

De reden waarom ik met haar zou gaan, is eigenlijk vooral om haar socialer te maken en minder angstig naar nieuwe dingen, honden en mensen. Commando's kent ze en daar luistert ze goed naar. Waarschijnlijk doen we zeker niet alles zoals het zou moeten volgens de regels van de hondenschool, maar dat vind ik geen enkel probleem. Als ik dan de website van de school bekijk, gaat dat allemaal over leren volgen, leren zitten, liggen,... terwijl dat mij dus niet zo interesseert. Vandaar vraag ik mij af of het zin heeft om te gaan wanneer ik de commando's niet zo belangrijk vind, maar wel het sociale aspect. Of leer ik dat beter gewoon verder zelf (waar ik nu ook al mee bezig ben)? 

 

Ik vraag me ook af of dat niet te veel stress zou zijn voor haar opeens zoveel honden en mensen, maar dat is iets wat we natuurlijk nog kunnen zien na een keertje proberen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Of een hondenschool zin heeft of niet, hangt natuurlijk af wat wat je zelf wenst/zoekt en hoe je hond zelf is.

 

Persoonlijk ben ik geen fan van een hondenschool, om dezelfde redenen die je hierboven al aanhaalt. Gehoorzaamheid staat niet op ons prioriteitenlijstje, we houden niet van allerlei regeltjes en verplichtingen en die repetitieve, uitvoerende oefeningetjes of commando's, en de activiteiten die een hondenschool biedt, daar hebben mijn honden en ik niks aan... dus ja, haha, da's dan duidelijk... cool

 

Wil je het toch overwegen, kan je altijd eens een proefles nemen, zie hoe het gaat en of het jullie bevalt. Misschien krijg je er dan een heel andere kijk op, misschien ook niet... Maar dan weet je het zeker. hp-smile

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Of een hondenschool zin heeft of niet, hangt natuurlijk af wat wat je zelf wenst/zoekt en hoe je hond zelf is.
 
Persoonlijk ben ik geen fan van een hondenschool, om dezelfde redenen die je hierboven al aanhaalt. Gehoorzaamheid staat niet op ons prioriteitenlijstje, we houden niet van allerlei regeltjes en verplichtingen en die repetitieve, uitvoerende oefeningetjes of commando's, en de activiteiten die een hondenschool biedt, daar hebben mijn honden en ik niks aan... dus ja, haha, da's dan duidelijk... 
 
Wil je het toch overwegen, kan je altijd eens een proefles nemen, zie hoe het gaat en of het jullie bevalt. Misschien krijg je er dan een heel andere kijk op, misschien ook niet... Maar dan weet je het zeker. 
  "

Ja, misschien zou ik best een proefles nemen om een beter beeld te krijgen. Al zie ik daar zelf wat tegenop als het verder toch zeker niets voor ons zou zijn, omdat ik nogal verlegen ben en het dan plots zoveel mensen zijn waar ik niemand ken (ja, flauw, maar toch speelt dat wel mee).

 

De reden waarom ik wel zou gaan, is dus vooral dat ik weinig mensen ken met zelf (kleine) honden waarmee ze kan spelen of contact heeft. Ik merk dat haar angst echt stukken beter is nu ik haar alleen contact laat maken met rustige, kleine honden. Ik heb dan ook het gevoel dat dat nog veel zou verbeteren als ik wat meer mensen zou kennen met kleine, rustige honden die ze kan leren kennen en waar ze mee kan spelen. Maar ik weet niet waar ik zo'n mensen moet vinden en daar lijkt me een hondenschool dan wel handig voor (hondenschool is natuurlijk ook geen garantie, dat begrijp ik). 

 

Trainen vindt ze trouwens wel leuk, maar we doen dat op onze eigen manier zonder iets van druk en echt gewoon tijdens het wandelen spelenderwijs eens ergens op springen of ergens onderdoor lopen. Ze is dan wel trots als ze iets nieuws gedurfd of geleerd heeft en dat is wel goed voor haar zelfvertrouwen, merk ik. 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Voor mij heeft hondenschool zeker zin gehad.

Nala en Simba blafte extreem naar elke voorbij lopende hond.

Op de hondenschool heb ik handreikingen gekregen zodat ik aan het blaffen kon werken.

En na 2 jaar kan ik zeggen dat het heel goed gaat.

Maar blijf elke dag nog bezig met dit.

Als ik het nu los zou laten kan ik weer vanaf het begin beginnen.

honden page profiel ElleElle 3 doggies

Ik ga ook elke week naar de hondenschool. Ik vind het leuk en vooral ook omdat mijn hond het leuk vindt. Lekker samen dingen leren en inderdaad ook het contact met andere honden (ook al heeft ze dat doordeweeks ook en doen we dan ook veel samen, maar het is toch anders op zo’n hondenschool vind ik). Als ik jou was zou ik het gewoon proberen, en je kunt er behalve de oefeningen als zit en volg ed, gewoon uithalen wat voor jou verder van toepassing is? Ik ben overigens ook erg verlegen en juist op de hondenschool zijn alle contacten zo laagdrempelig, je hoeft niet perse met iedereen te praten en anders praat je lekker over de honden! Succes

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Ik ga ook elke week naar de hondenschool. Ik vind het leuk en vooral ook omdat mijn hond het leuk vindt. Lekker samen dingen leren en inderdaad ook het contact met andere honden (ook al heeft ze dat doordeweeks ook en doen we dan ook veel samen, maar het is toch anders op zo’n hondenschool vind ik). Als ik jou was zou ik het gewoon proberen, en je kunt er behalve de oefeningen als zit en volg ed, gewoon uithalen wat voor jou verder van toepassing is? Ik ben overigens ook erg verlegen en juist op de hondenschool zijn alle contacten zo laagdrempelig, je hoeft niet perse met iedereen te praten en anders praat je lekker over de honden! Succes "

Mijn hond is idd wel een gemakkelijk onderwerp om over te praten met anderen haha laughing 

 

Ik denk eigenlijk dat mijn hond het misschien net niet zo leuk vindt, omdat het te druk is voor haar. Als ik haar laat kiezen, zou ze liefst de hele dag wandelen op plaatsen waar we niemand tegenkomen. Als ik zou denken dat ze het echt leuk zou vinden, zou ik het sowieso wel willen doen. Maar ik denk dat het eerder wat stress zal zijn. Alleen, als ze zo geleidelijk zou leren wat minder bang te zijn van andere honden, zou dat haar op termijn misschien ook wel stress in bepaalde situaties besparen. 

 

Ik denk dat ik eerst eens ga mailen om te vragen hoe groot de groep zal zijn waar we in terechtkomen (op foto's lijken de groepen toch redelijk groot). In een kleine groep zal het voor haar veel fijner zijn dus dat zou al een groot voordeel zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat ik eerst eens ga mailen om te vragen hoe groot de groep zal zijn waar we in terechtkomen (op foto's lijken de groepen toch redelijk groot). In een kleine groep zal het voor haar veel fijner zijn dus dat zou al een groot voordeel zijn. 

Ja, eerst wat info inwinnen over de samenstelling vd groep is een goed idee. En ook over hoe de interactie tss de honden in de groep zal zijn (sommige hondenscholen vragen afstand te houden van elkaar, bij andere wordt er onderling gespeeld)

 

Ik heb met mijn honden een basiscursus gevolgd, enkel omwille van het contact met andere honden (dat was voor mijn ras belangrijk om zo goed mogelijk te socialiseren met vreemde honden). Bij de ene hond draaide dit goed uit, maar de andere hond is door deze cursus nog veel intoleranter geworden (er zaten een paar drammerige, nerveuze honden in de groep en daar had ze een bloedhekel aan).

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Misschien is het voor jou ook een beter idee om aan doggydates te gaan doen: Afspreken met mensen met honden die bij jouw hond passen. En dan gezellig met één hond tegelijk gaan wandelen. Als je dat al vaker hebt gedaan en het gaat goed kan je eens met twee honden erbij gaan wandelen en zo opbouwen.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Misschien is het voor jou ook een beter idee om aan doggydates te gaan doen: Afspreken met mensen met honden die bij jouw hond passen. En dan gezellig met één hond tegelijk gaan wandelen. Als je dat al vaker hebt gedaan en het gaat goed kan je eens met twee honden erbij gaan wandelen en zo opbouwen. "

Ja, ik denk dat dat zeker een goed idee zou zijn, maar ik zou niet weten waar ik zo'n mensen en honden vind haha laughing Ik heb al eens gezien dat er een app voor bestaat, maar daar vind ik weinig hier in de buurt en dat lijkt ook meer voor hele groepen. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ja, ik denk dat dat zeker een goed idee zou zijn, maar ik zou niet weten waar ik zo'n mensen en honden vind haha  Ik heb al eens gezien dat er een app voor bestaat, maar daar vind ik weinig hier in de buurt en dat lijkt ook meer voor hele groepen.  "

Doggydating.nl, facebook, Hondenpage.com, Bokt, hang een oproepje op bij een hondenschool, een basisschool, wijkcentrum, supermarkt..

 

Het idee is ook dat je zelf gaat vragen, zelf een oproep plaatst, niet afwachten of iemand anders dat doet bij jou in de buurt want dan zal dat meestal inderdaad voor een grotere groep zijn.

Een handige is ook een facebookpagina van je eigen ras.. Op facebook heb je trouwens ook groepen die plaatsgebonden zijn bv voor koopjes en zo. Daar kan je ook een oproepje plaatsen.

 

Gezocht (formaat) rustige hond voor een wandeling in (plaats) om mijn pup te helpen over haar angst voor honden heen te komen. Zeis erg bang en kan daarbij hard gaan blaffen uit angst. (tel. nummer of stuur PB)

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Doggydating.nl, facebook, Hondenpage.com, Bokt, hang een oproepje op bij een hondenschool, een basisschool, wijkcentrum, supermarkt..
 
Het idee is ook dat je zelf gaat vragen, zelf een oproep plaatst, niet afwachten of iemand anders dat doet bij jou in de buurt want dan zal dat meestal inderdaad voor een grotere groep zijn.
Een handige is ook een facebookpagina van je eigen ras.. Op facebook heb je trouwens ook groepen die plaatsgebonden zijn bv voor koopjes en zo. Daar kan je ook een oproepje plaatsen.
 
Gezocht (formaat) rustige hond voor een wandeling in (plaats) om mijn pup te helpen over haar angst voor honden heen te komen. Zeis erg bang en kan daarbij hard gaan blaffen uit angst. (tel. nummer of stuur PB) "

De facebookpagina van mijn stad is wel een goed idee smile Dat ga ik zeker eens proberen. Bij de andere opties zullen er weinig mensen in de buurt wonen, denk ik, omdat dat vooral Nederlandse sites zijn. En ik zit ook in de facebookgroep van mijn ras, maar die wonen bijna allemaal in Noorwegen, dus dat is nog verder. Wel jammer, want anders denk ik dat hondjes van hetzelfde ras wel ideaal zouden zijn. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" De facebookpagina van mijn stad is wel een goed idee  Dat ga ik zeker eens proberen. Bij de andere opties zullen er weinig mensen in de buurt wonen, denk ik, omdat dat vooral Nederlandse sites zijn. En ik zit ook in de facebookgroep van mijn ras, maar die wonen bijna allemaal in Noorwegen, dus dat is nog verder. Wel jammer, want anders denk ik dat hondjes van hetzelfde ras wel ideaal zouden zijn.  "

Tja... Ik heb hier ook nog geen oproepje van je voorbij zien komen.

Afgelopen zondag heb ik nog een één op één doggydate gehad; beiden hebben we er 3 kwartier voor gereden, dus sommige mensen willen best de auto pakken om naar iemand toe te komen.

 

Ik heb het gevoel dat je wel klaagt maar niet erg actief bent om je probleem aan te pakken. Eest proberen, dan klagen!

En dat bedoel ik als opbouwende kritiek, niet om je af te branden.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Doen ze ook andere cursussen dan gehoorzaamheid bij die hondenschool? Want de meeste hondenscholen hebben toch wel een iets breder pakket. Als je niet zo van de commando's aanleren bent zou ik eerder kiezen voor speuren, hoopers of iets dergelijks. Speuren is trouwens fantastisch voor hondjes die dingen spannend vinden en echt ieder ras kan speuren. Het is ook maar net waar je je hond blij mee maakt. Mijn honden maak je dus helemaal niet blij met wandelingen met honden die ze niet kennen maar samen met mij nieuwe dingen leren vinden ze dan weer geweldig. Een doggydate zou mijn honden alleen maar nerveus maken. Maar jij kent je hond het beste natuurlijk.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Doen ze ook andere cursussen dan gehoorzaamheid bij die hondenschool? Want de meeste hondenscholen hebben toch wel een iets breder pakket. Als je niet zo van de commando's aanleren bent zou ik eerder kiezen voor speuren, hoopers of iets dergelijks. Speuren is trouwens fantastisch voor hondjes die dingen spannend vinden en echt ieder ras kan speuren. Het is ook maar net waar je je hond blij mee maakt. Mijn honden maak je dus helemaal niet blij met wandelingen met honden die ze niet kennen maar samen met mij nieuwe dingen leren vinden ze dan weer geweldig. Een doggydate zou mijn honden alleen maar nerveus maken. Maar jij kent je hond het beste natuurlijk. "

Hier zijn bijna altijd de puppycursus en de basiscursussen verplicht (bij dezelfde hondenschool) als je aan een sport wilt doen. Dus gaan speuren zonder die diploma's kan je hier op je buik schrijven.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Hier (en ik zeg hier maar ook in mijn vorige woonplaats aan de andere kant van het land) geldt dat alleen als je wilt trainen bij de KC. Hoopers en speuren en zelfs behendigheid kan je hier overal zonder problemen gaan doen. Nog op niveau ook. Ik heb nog nooit een puppycursus met diploma's gedaan (meer sport en spel)  maar wel altijd fanatiek gesport met mijn hondjes.  

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Tja... Ik heb hier ook nog geen oproepje van je voorbij zien komen.
Afgelopen zondag heb ik nog een één op één doggydate gehad; beiden hebben we er 3 kwartier voor gereden, dus sommige mensen willen best de auto pakken om naar iemand toe te komen.
 
Ik heb het gevoel dat je wel klaagt maar niet erg actief bent om je probleem aan te pakken. Eest proberen, dan klagen!
En dat bedoel ik als opbouwende kritiek, niet om je af te branden. "

 

Ik zet hier liever niet mijn woonplaats online, dus ik ga hier ook geen oproepje plaatsen. Wel heb ik hier al eens een oproepje van iemand een beetje in mijn buurt zien staan en daar kwam toen geen reactie op. Ik weet ook dat er hier weinig mensen in mijn buurt wonen. 

 

Ik neem het niet aanvallend op, maar ik vraag mij wel af waar je mij ziet klagen? Ik vind het zelf namelijk niet zo'n groot probleem en vind het ook niets dat dringend aangepakt moet worden. Zowel ik als mijn hond hebben er op dit moment weinig last of stress van en eigenlijk gaat het goed zo. Alleen heeft ze zo ook weinig contact met andere honden. Dus in de perfecte wereld zou ze nog wat socialer leren zijn. Toen ik zag dat er een hondenschool dicht in de buurt kwam, begon ik daarover na te denken en opende ik dit topic om wat meer meningen te krijgen. 

 

Jouw idee van doggydates vond ik dan ook wel een goed idee om eens te proberen (maar ook niet iets wat dringend moet gebeuren) en ik wilde alleen even benoemen wat ik wel het voordeel vind van een hondenschool tov doggydates (dat je daar andere mensen met honden al leert kennen en dat ik niet goed wist hoe te beginnen met doggydates) en waarom ik het vooral zou proberen via de facebookpagina van mijn stad ipv de andere opties. Het was niet mijn bedoeling om te klagen over de andere opties die je noemde. Een ander nadeel aan doggydates vind ik dat ik er al een slechte ervaring mee heb toen ik met een andere hond af sprak om die te leren kennen. Die zou zogezegd heel rustig en sociaal zijn, maar was dat absoluut niet. Dus ik heb niet zoveel vertrouwen in het oordeel van andere eigenaars over hun eigen hond.

 

Maar ook dit weer is gewoon iets wat in mij opkomt als eventueel nadeel en om in dit topic verder te kunnen bespreken. Het is niet bedoeld als klagen of om je idee meteen maar af te schrijven. Ik vind het namelijk wel een goed idee en iets wat mij op dit moment meer aanspreekt dan een hondenschool. Zoals ik al schreef, wil ik het ook zeker proberen. Maar ik zet voor mijzelf graag even de voor-en nadelen op een rij en omdat dit topic daar toch over gaat, schrijf ik dat hier meteen ook even voor als andere mensen daar ook ervaring, oplossingen, meningen,.. over hebben. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Doen ze ook andere cursussen dan gehoorzaamheid bij die hondenschool? Want de meeste hondenscholen hebben toch wel een iets breder pakket. Als je niet zo van de commando's aanleren bent zou ik eerder kiezen voor speuren, hoopers of iets dergelijks. Speuren is trouwens fantastisch voor hondjes die dingen spannend vinden en echt ieder ras kan speuren. Het is ook maar net waar je je hond blij mee maakt. Mijn honden maak je dus helemaal niet blij met wandelingen met honden die ze niet kennen maar samen met mij nieuwe dingen leren vinden ze dan weer geweldig. Een doggydate zou mijn honden alleen maar nerveus maken. Maar jij kent je hond het beste natuurlijk. "

Op hun website zie ik alleen gehoorzaamheid staan, geen andere dingen. Speuren heb ik ook al eens bekeken en leek mij erg fijn voor haar, maar doen ze hier niet dicht in de buurt. Een beetje verder wel, maar ik ben ook afhankelijk van het openbaar vervoer en ben dan lang onderweg. Als mijn hond ontspannen was in de bus en trein was dat geen probleem, maar nu vindt ze dat ook eng en zijn we langer onderweg dan dat de speurles duurt, dus ik denk dat dat ook wat veel stress is. Op dit moment doet ze ook gewoon liefst dingen samen met mij, hoor. En eigenlijk is dat helemaal geen probleem voor mij.

 

Maar ik heb nog nooit gewandeld samen met haar en een onbekende hond, dus ik weet niet of ze dat graag doet of net niet. Het lijkt mij voor haar wel aangenamer dan een hele groep zoals bij een hondenschool. Zeker als het een rustige, kleine, relaxte hond is. En het zou misschien wel helpen om haar wat minder angstig te maken naar andere honden toe. Die angst is ook geen groot probleem verder, maar af en toe komen we toch eens loslopende honden tegen en ook in de familie zijn er mensen met honden. Dus het zou wel wat voordelen hebben als ze wat minder bang was. Sowieso is er nu ook al vooruitgang, dus misschien is het allemaal ook niet zo hard nodig, hoor smile Ik begon er gewoon over na te denken toen ik net zag dat er een hondenschool in de buurt gekomen was smile

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Misschien kun je ook gewoon eens gaan praten, vertellen over je hondje, de problemen waarmee je bezig bent, wat je hoopt te bereiken met een bezoek aan een hondenschool en welke mogelijkheden ze kunnen bieden. Laat ze meedenken...  Misschien moet je ook helemaal geen 'basiscursus' gaan doen van 'zit, lig, koekje, braaf', maar iets als agility, speuren of iets anders dat ze aanbieden waarbij jullie samen lekker bezig zijn en ze toch met andere honden in contact kan komen. Een van mijn adoptiehonden was ook wat angstig maar kwam helemaal los uit zijn gesip nadat we schapentraining zijn gaan doen, hij veranderde meteen in een blij ei. Samen iets van hondensport doen, kan ook veel goed doen voor het zelfvertrouwen van een hond!

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Misschien kun je ook gewoon eens gaan praten, vertellen over je hondje, de problemen waarmee je bezig bent, wat je hoopt te bereiken met een bezoek aan een hondenschool en welke mogelijkheden ze kunnen bieden. Laat ze meedenken...  Misschien moet je ook helemaal geen 'basiscursus' gaan doen van 'zit, lig, koekje, braaf', maar iets als agility, speuren of iets anders dat ze aanbieden waarbij jullie samen lekker bezig zijn en ze toch met andere honden in contact kan komen. Een van mijn adoptiehonden was ook wat angstig maar kwam helemaal los uit zijn gesip nadat we schapentraining zijn gaan doen, hij veranderde meteen in een blij ei. Samen iets van hondensport doen, kan ook veel goed doen voor het zelfvertrouwen van een hond! "

Zo te zien doen ze helaas enkel gehoorzaamheid, geen andere activiteiten. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Mijn ervaring met de hondenschool waar ik nu zit, is dat de honden  (zeker bij de basis- en eerste vervolg cursus) daar niet voor niets komen. Ze zijn jong of hebben zelf al problemen (angstig, agressief). Ik vraag mij sterk af of je daar een rustig, klein hondje gaat vinden waar je buiten de lessen om mee af kunt spreken.

Maar het valt natuurlijk te proberen. Ook het in de buurt zijn van honden kan helpen. Ik zou vooral contact opnemen en ook eens zonder hond gaan kijken. Dan kun je zelf zien hoe de honden en de lessen zijn. En je kunt je situatie vast eens uitleggen, waar jij en je hond behoefte aan hebben en of de school hiermee kan helpen. Als je overlegt is er vaak veel mogelijk.

 

Zo ben ik op dit moment op zoek naar een andere school om met Ziva behendigheid te doen. Maar ik heb weinig zin om eerst al hun cursussen te doorlopen voor ik daaraan kan beginnen. Dus contact gehad met een mogelijke nieuwe school (een officiele KC nota bene), situatie uitgelegd en komende zondag ga ik eerst zelf kijken. Er is aangeboden dat er door middel van een paar oefeningen beoordeeld kan worden of Ziva de stof beheerst en zo ja, dan zouden we direct (zonder het vereiste diploma) in kunnen stromen. Nou is Ziva niet een hond die, op een nieuwe plek aangekomen, zichzelf op haar paasbest presenteert. Dus voor ons gaat die vlieger waarschijnlijk niet op. Maar dat was even om te illustreren dat er met overleg veel mogelijk is!

 

Dus ik zou zeggen; bellen, mailen, kijken, proefles. Probeer het eens. Misschien kun je voor spek en bonen mee doen in een hogere groep waar waarschijnlijk de wat rustigere honden zitten. Vragen staat vrij!

honden page profiel JMJM 3 doggies

honden foto van JM

het was zinvol in de school, een perfecte leerling, thuis ging ook alles perfect maar als hij eventjes alleen was dan was hij een destroyer. Kwam ik kijken dan wist hij dat hij iets verkeerd deed en ging onderdanig liggen.

Dat rare gedrag is hij nooit kwijt geraakt

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Mijn ervaring met de hondenschool waar ik nu zit, is dat de honden  (zeker bij de basis- en eerste vervolg cursus) daar niet voor niets komen. Ze zijn jong of hebben zelf al problemen (angstig, agressief). Ik vraag mij sterk af of je daar een rustig, klein hondje gaat vinden waar je buiten de lessen om mee af kunt spreken.
Maar het valt natuurlijk te proberen. Ook het in de buurt zijn van honden kan helpen. Ik zou vooral contact opnemen en ook eens zonder hond gaan kijken. Dan kun je zelf zien hoe de honden en de lessen zijn. En je kunt je situatie vast eens uitleggen, waar jij en je hond behoefte aan hebben en of de school hiermee kan helpen. Als je overlegt is er vaak veel mogelijk.
 
Zo ben ik op dit moment op zoek naar een andere school om met Ziva behendigheid te doen. Maar ik heb weinig zin om eerst al hun cursussen te doorlopen voor ik daaraan kan beginnen. Dus contact gehad met een mogelijke nieuwe school (een officiele KC nota bene), situatie uitgelegd en komende zondag ga ik eerst zelf kijken. Er is aangeboden dat er door middel van een paar oefeningen beoordeeld kan worden of Ziva de stof beheerst en zo ja, dan zouden we direct (zonder het vereiste diploma) in kunnen stromen. Nou is Ziva niet een hond die, op een nieuwe plek aangekomen, zichzelf op haar paasbest presenteert. Dus voor ons gaat die vlieger waarschijnlijk niet op. Maar dat was even om te illustreren dat er met overleg veel mogelijk is!
 
Dus ik zou zeggen; bellen, mailen, kijken, proefles. Probeer het eens. Misschien kun je voor spek en bonen mee doen in een hogere groep waar waarschijnlijk de wat rustigere honden zitten. Vragen staat vrij! "

Zo ga ik het inderdaad doen, denk ik. Ik ga eerst antwoord op mijn mailtje afwachten en daarna eventueel eens kijken, overleggen en een proefles volgen. Het zal verder ook afhangen van hun manier van werken (of ze echt alleen positief trainen,...) end at is waarschijnlijk het best in te schatten door eens te gaan kijken. 

Volgende forumvraag: S nachts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^