Hoeveel kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Goeden Morgen ik had een vraagje mijn teef e van bijna 11 jaar heeft een altijd terugkerende dikke darm ontsteking ze krijgt steeds ab hiervoor en nu moet ze andere brokken ze zeggen royal canin fibre.Maar nu lees ik dat kvv ook heel goed is bij darm problemen. Maar hoeveel zou ik moeten voeren ik ga carnibest geven dan .Ze is bijna 11 jaar gesteriliseerd en ze heeft iets overgewicht.Ze weegt nu 26 kilo maar er zouden wel 2 kilo af mogen.Sorry voor het lange verhaal.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Is de darmontsteking over of ? Carnibest is goed, je kan 1 tot 2% van het lichaamsgewicht aan je hond geven...per dag, voer het in twee x , smorgens en savonds...kijk hoe het gaat zie je gauw genoeg, na een week of twee, weeg je hond en na twee weken weer, geef geen tussendoortjes...als je wat wilt geven geef dan een pensstaafje, hou het voorlopig daarbij tot ze mooi op gewicht is en het goed gaat.

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Hallo Willemijn dank je voor je berichtje nee de darm ontsteking is nog niet over.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dan zou ik toch even op je dierenarts afgaan, en niet van voeding veranderen.....eerst de ontsteking over, zo zou ik het doen, weet niet of je speciale voeding hebt gekregen, zoja hou je er aan, zo niet dan zou ik de carnibest gaan geven....

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Ja ik moet nu royal canin fibre geven.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

De website van carnibest al gevonden? www.carnibest.nl 

Daar staat ook welke varianten ze allemaal hebben. Ben zelf erg tevreden over Carnibest. Is een goed kvv-merk. 

Hun advies is trouwens: Volwassen honden hebben tussen 20 en 30 gram Carnibest per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig.

Zou dat aanhouden en wellicht eerder 20 gram als je zegt dat ze iets te zwaar is.

 

Wel zou ik goed nadenken of je een hond met darmproblemen en al 11 jaar oud nog op KVV wilt overzetten. Is ze KVV gewend of altijd brokken? Waarom zeg ik dit, op de website van Carnibest staat ook: Daar komt bij dat droogvoer voor het grootste gedeelte uit koolhydraten bestaat en de spijsvertering hier op ingesteld raakt. Carnibest bestaat voor het kleinste gedeelte uit koolhydraten en voor het grootste gedeelte uit eiwitten en vetten. Het spijsverteringsstelsel van uw huisdier moet dus omschakelen en dat kan enige moeite kosten.

Als je dierenarts juist een vezelrijke voeding adviseert is KVV namelijk het tegenovergestelde daarvan. Vraag anders eens een voedingsadvies van een expert. Misschien een oproepje hier op HP of iemand een goede holist/DA kan aanraden die met je mee kan kijken voor een goed voedingsadvies en niet meteen naar de merken als hills en royal canin grijpt. 

 

Mijn hond had een tijd lang wat dunnere ontlasting, nadat die giardia heeft gehad. Onze DA (caressa dierenziekenhuis wat over het algemeen een gerenommeerde club is) kwam meteen aan met dieetvoer van hills. Toen ik vertelde Orijen/Acana te geven kende ze deze merken niet eens. De dunne ontlasting is met probiotica aanvulling vanzelf weer over gegaan. 

 

Je kan ook denken aan kwalitatief goed blikvoer wat voor honden die gevoelig zijn veel makkelijker te verteren is. Denk aan merken als Renske, dr. Clauder (BARF variant), Canagan, Herrmanns. Blikken waarin veel en goed vlees zit. Er zijn genoeg honden op dit forum die 100% blikvoer als voeding krijgen en hun baasjes zijn hier zeer tevreden over. 

honden page profiel KlaraKlara

Mijn ervaring is dat Royal Canine ondanks al het gemopper op dit forum heel goed voer is als je hond ziek is. Een zieke hond heeft nu eenmaal andere dingen nodig dan een gezonde hond en dan is voer op maat alleen maar fijn, Ik zou dan ook gewoon naar je dierenarts luisteren.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Helemaal mee eens met Pim als je hond geen kvv gewoon is.

Renske zou mijn voorkeur genieten,gestoomd minder belastend dan brokken.

Ik zeg renske omdat ik van de andere merken nog nooit heb gegeven.

Renske werd hier gegeven toen Tosca niet meer wilde eten en heel veel last van haar buik had.

Deed ze goed op,zij was een kvv hond maar dat ging niet meer toen ze ziek werd.

Volgende forumvraag: welke kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^