Binnen poepen en plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeroenJeroen

Onze Noa (kruising border collie en golden retriever) is inmiddels 9 maanden oud en ze doet het fantastisch. Ook was ze (op heel af een toe een ongelukje  na) prima zindelijk, maar hier lijkt de laatste weken wat verandering in te komen. 

Er zijn eigenlijk 2 dingen aan de hand:

- tijdens uitlaten doet ze bijna altijd haar behoefte, maar sinds enkele weken moet ze dan ook regelmatig weer als ze net binnen is.

- als ze tussen de wandelingen door aangeeft dat ze moet gaan we natuurlijk met haar naar buiten en ze doet dan eigenlijk ook altijd wel of een poep of een plas. Probleem is dat ze dan na binnenkomst vaak weer naar buiten wil voor de 'andere helft' (poepje als ze geplast heeft en vise versa).

Ze poept en plast niet echt meer dan anders, maar ze lijkt het sinds een aantal weken erg te verspreiden met als gevolg dat we vaak extra naar buiten moeten. Dit is op zich niet erg, maar dit was voorheen niet nodig.

Het meest opvallende is dat ze dit gedrag alleen vertoond als we er bij zijn. 's nachts zijn er nooit problemen en kan ze het lang ophouden. Overdag gaat het ook prima als ze alleen in de kamer is (hebben regelmatig 'stiekem' gekeken en dat ligt ze heerlijk rustig in de kamer), maar het vaak aangeven dat ze naar buiten wilt begint vanaf de middagwandeling als wij weer aanwezig zijn. 

We gaan er natuurlijk in mee als ze aangeeft dat ze wat moet doen, maar we vragen ons af of er hier een spelletje aan het ontstaan is (vaker naar buiten) en hoe we hier het beste mee om kunnen gaan.

Recentelijk zijn er wel wat stressvolle dingen voor haar geweest (o.a. sterilisatie en lange autoreis met een logeerpartij, samen met ons, van een week in een ander huis). Zou het kunnen dat deze veranderingen invloed hebben op haar huidige gedrag? Of misschien een terugval tijdens de pubertijd? Wel lijkt ze de laatste weken sneller afgeleid buiten dus misschien dat dit ook van invloed is.

We horen graag of jullie hier ervaring mee hebben en of jullie misschien tips hebben.

Alvast bedankt!

Jeroen en Sascha

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het kan inderdaad aan meerdere dingen liggen. Kun je bijv. eens een extra lange wandeling maken? Zodat je zeker weet dat ze al haar behoeftes heeft gedaan? Dan zodra je thuis komt haar een lekker bot geven of een gevulde kong zodat ze is afgeleid. Zo kun je zien of ze met afleiding alsnog naar buiten moet of dat ze met afleiding niet hoeft.

 

Of moet ze echt telkens kleine plasjes doen en heeft ze misschien een blaasontsteking? Bij twijfel wat opvangen en dit bij de DA laten checken. 

honden page profiel JeroenJeroen

Dag Lola,

Bedankt voor je reactie. Nee het zijn geen kleine plasjes die ze doet dus voor blaasontsteking zijn we niet zo bang. Blijven het uiteraard wel in de gaten houden.

Vanmorgen inderdaad na een lekkere lange wandeling waarin ze alles gedaan een kong gegeven en ze is daarna is slaap gevallen. Ik ben zelf daarna even weg geweest, maar wel weer een plas binnen in de tussentijd (terwijl het korter was dan dat ik haar normaal weer mee naar buiten neem). Wel veel in het water gespeeld dus misschien wat extra water binnen gekregen;-). Ze lijkt over het algemeen wat uit haar normale ritme sinds ze veel drukte en nieuwe dingen heeft gedaan en gezien, dus mogelijk speelt dit ook mee? 

's middags ook een wat langere wandeling maken en daarna een botje oid geven is ook een goed idee, want het steeds naar buiten willen is meestal pas na de middag wandeling. Ik ga dit zeker proberen.

Mocht iemand nog tips hebben hoe je het beste om kan gaan met het steeds naar buiten willen als ze net binnen is dan hoor ik het graag. Heeft iemand er misschien ervaring mee of het mogelijk is om poepje/plasje beter te combineren. Ze kan in principe goed ophouden en ook op commando poepen en plassen, maar de laatste tijd dus wat minder.

 

honden page profiel Billie en GreetBillie en Greet

honden foto van Billie en Greet

" />


Recentelijk zijn er wel wat stressvolle dingen voor haar geweest (o.a. sterilisatie en lange autoreis met een logeerpartij, samen met ons, van een week in een ander huis). Zou het kunnen dat deze veranderingen invloed hebben op haar huidige gedrag?

Alvast bedankt!

Jeroen en Sascha "

 


Hoelang is het geleden dat Noa is gesteriliseerd?Misschien is haar plaspatroon daardoor veranderd.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het kan inderdaad ook aan haar sterilisatie liggen. Het kan ook zijn dat haar ritme inderdaad van slag is. Misschien tijdelijk extra plas rondes? Als je weet dat ze na een uur weer naar buiten wil, wees dat voor en ga voor die tijd al lopen en op vaste tijden. Hopelijk valt ze terug in het ritme en kun je met stapjes de extra wandeling laten vervallen.

honden page profiel JeroenJeroen

Beste Lola en Greet,

Het is inmiddels iets meer dan een maand geleden dat Noa gesteriliseerd is. Ik heb inderdaad de frequentie van het (op mijn initiatief) naar buiten gaan wat opgevoerd en het lijkt erop dat ze zo minder op eigen initiatief naar binnen/buiten wil. Dit lijkt dus te helpen en we hopen inderdaad dat we dit langzaam weer af kunnen bouwen tot het 'oude' ritme. 

Bedankt voor jullie hulp!

 

Volgende forumvraag: Meerkoeten poep eten ??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^