Update 2e hond is thuis!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Hallo Allemaal!

update op dit topic:

https://www.hondenpage.com/hondenforum/220234/alvast-2e-hond-voorstellen!!.php

Samenvatting andere topic:
Kruising Mechelse herder x border collie van 2 jaar. Gecastreerde reu, afstand van hem gedaan door iemand die hem pas anderhalve maand had (via marktplaats) omdat hij gehapt zou hebben naar een kind wat kwam spelen (was niemand bij en kind had een schrammetje). Toen 2 weken in het asiel in Almelo gezeten en nu is hij bij ons als 2e hond.

Zijn naam blijft Raico omdat hij eenmaal thuis geen stress vertoonde bij zijn naam. Was misschien een moment opname toen we hem de 1e keer zagen.

Gisteren opgehaald. In de auto springen was geen probleem maar hij wil er graag bij zijn dus is degene die mee was met ophalen op de achterbank gaan zitten zodat ze hem kon belonen als hij het goed deed.

Eenmaal aangekomen even een stukje gaan lopen en toen naar binnen gegaan.
Raico mocht binnen gewoon rustig snuffelen en vond al snel een fijne houding in de bench.
Het was rond 6 uur toen we eenmaal rustig binnen waren dus hebben ze vrij snel daarna eten gegeven. Allebei zover mogelijk uit elkaar en aan de lijn voor de zekerheid. Raico blijkt erg te schrokken (gelukkig totaal geen baknijd) dus we gaan kijken naar een anti schrok bak en als hij eenmaal goed gewend is gaan we lekker puzzelen met zijn voer (blijft natuurlijk een kruising die veel uitdaging nodig heeft).

Hij was erg onrustig als er geen mensen in de woonkamer waren en bleef dan ook ijsberen voor de deur. (bijv toen degene die mee was met ophalen weg was en ik even naar de wc moest)

Hierdoor heb ik vannacht beneden geslapen. Hij is gedurende de nacht 4 keer ofzo even komen kijken of ik er nog was en ging daarna weer ergens liggen slapen (bench is soms te warm dus wisselt hij af met vloer, op zoek naar een ademend kussen).


Vanmorgen alleen Raico aan de lijn gehad met voeren en Rori gewoon los (ze eet langzamer dus blijft bij haar bak tot het op is).

Vanmorgen samen met mijn vriend een kort rondje gedaan met ze en net heb ik alleen een groter rondje gedaan (30 min ongeveer). Hierbij liep Raico aan een normale lijn en liep Rori los op de stukken waar ze los mag. Ook dit ging prima, ik kon Rori gewoon bij me roepen en kan ze ook prima allebei belonen (eerst de naam en dan de brok).

Na het lopen bleef Raico ook in de bench liggen toen ik naar de wc ging dus dat is al heel fijn.

Het is een echte knuffelkont en Rori kan best jaloers zijn daarmee. Ze heeft gisteren 2x gesnauwd naar hem waarbij hij een stap terug doet en wij rori daarna geen aandacht meer geven.
Nu gaat het al beter en kan ik ze steeds meer tegelijk aaien (ieder 1 hand).

verder slaapt hij veel (normaal voor herplaatser en gezien het vele gesleep de afgelopen maanden). En hij rolde vanmorgen zelfs even op zijn rug
:-D

Hij is erg gemotiveerd voor voer en denk dat hij speuren wel leuk zou kunnen vinden:-)

Tussen de honden gaat het verder wel goed. Raico heeft tijdens het lopen uitgedaagd voor spel maar dat wilde Rori nog niet dus die liep lekker door.

Dat is de update denk ik,
mochten jullie nog een lekker kussen weten wat goed ademt en een fijne anti schrok bak: let me know!
Oh en miss een cursus speuren in omgeving Boxmeer/Venray (max uur rijden). (gaan we pas doen als hij echt geland is maar oriënteren kan geen kwaad).

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

En ohja! Hij reageert totaal niet op de ratten!
;-)

Hij heeft 2x staan snuffelen bij de kooi. (1x toen ze sliepen en 1x toen ze actief waren) maar hij vond de broccoli die ze kregen interessanter dan de ratten zelf O-)

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Het is een kruising Mechelaar/BC toch? Ik ken veel BC's die niet graag op een kussen liggen. Vinden ze misschien te warm of zo, ik weet het niet. Mijn Momo gooit ze ook altijd uit de bench.

Ook zijn veel BC's echte slopers; Voor Elsa is geen kussen in de bench veilig; ze sloopt ze tot kleine stukjes en ik ben dan bang dat ze ze op eet.

 

Misschien vindt Raico een bench zonder kussen ook fijner?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dat klinkt goed voor nu. Fijn dat hij goed op zijn naam reageert!

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Het is een kruising Mechelaar/BC toch? Ik ken veel BC's die niet graag op een kussen liggen. Vinden ze misschien te warm of zo, ik weet het niet. Mijn Momo gooit ze ook altijd uit de bench.

Ook zijn veel BC's echte slopers; Voor Elsa is geen kussen in de bench veilig; ze sloopt ze tot kleine stukjes en ik ben dan bang dat ze ze op eet.

 

Misschien vindt Raico een bench zonder kussen ook fijner? "

 



Omdat hij best groot is (35kg) wil ik hem liever niet in een kale bench hebben vanwege zijn ellebogen. Hij vind het kussen wel lekker (hij gaat er iig regelmatig op liggen, alleen als zijn ademhaling zwaarder wordt gaat hij hijgend van het kussen af en op de grond liggen.

Hij heeft nog niks gesloopt mr kan wel erg lomp zijn.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  

Omdat hij best groot is (35kg) wil ik hem liever niet in een kale bench hebben vanwege zijn ellebogen. Hij vind het kussen wel lekker (hij gaat er iig regelmatig op liggen, alleen als zijn ademhaling zwaarder wordt gaat hij hijgend van het kussen af en op de grond liggen.

Hij heeft nog niks gesloopt mr kan wel erg lomp zijn. "

Soo hee. Is dat dan de Mechelaar kant en erg groot uitgevallen of heeft hij overgewicht?

 

Ik bedoel.. Elsa is 14 kg en Momo 16 kg...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bij jou een goed tehuis lees ik, eten geven, ieder en aparte ruimte zodat tie los kan eten, hoeft tie niet aan de lijn, hier ook twee honden, geen baknijd niets, toch zet ik ze beiden apart...de en doet lang over zijn eten de ander is zo op....vandaar lekker rustig kunnen eten is gewoon fijn voor de honden, voor jou en de honden is het wennen, maar komt vast wel goed als ik dat zo lees, heel veel geluk met jullie nieuwe huisgenoot.

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Wat mooi om te lezen! Zo te zien heeft hij een fijn huis getroffen.

 

Hier eten de hondjes ook uit een anti schrokbak.

Soms doe ik het anders dan pak ik voor elke hond een doos/laag kratje/bak en doe daar allerlei attributen in (kunnen wc-rolletjes zijn, speeltjes, huishoudelijke frutsels (kan daarna zo de vaatwasser in) en strooi daar een deel van hun maaltijd in en omheen. Lekker snuffelen en rommelen. Vinden ze een feestje.

 

Ze eten hier wel in de zelfde ruimte maar ver uit elkaar en mogen, als de een eerder klaar is, niet naar elkaar toe. En dat doen ze inmiddels braaf.

 

Een tip voor een ademend kussen heb ik niet voor je maar wellicht iemand anders?

 

Heel veel geluk met Raico!

Misschien plaats je nog eens een updat?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

nou dat klinkt al heel positiefhp-thumbsup

 

wij hebben voor Jenna een kunstleren mand met opstaande rand van het merk Sabo, het materiaal past zich aan de hond aan, is milieuvriendelijk en makkelijk schoon te houden. (En ze steunen asielhonden). 

https://www.sabro.de/hund/schlafplaetze/kudde/5300

 

 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

Wat fijn dat hij het al zo goed doethp-smile
En ook fijn dat hij goed reageert op zijn naamhp-thumbsup

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat leuk, zo'n uitgebreid verslag!

Vind ik leerzaam.

En wat fijn dat je deze ' bijna zwerver' een goed thuis hebt geboden......het klikt nu al, komt vast goed!

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Wat fijn dat hij zo goed terecht is gekomen!

Nu nog de fotospam hp-thumbsup

honden page profiel LinLin 3 doggies

honden foto van Lin

Klinkt goed allemaal. Ben ook erg benieuwd naar de foto’s!

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Hoi Loes,

Gefeliciteerd met Raico!!!

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Soo hee. Is dat dan de Mechelaar kant en erg groot uitgevallen of heeft hij overgewicht?

 

Ik bedoel.. Elsa is 14 kg en Momo 16 kg... "

 



Hij is ongeveer 70 a 80cm schofhoogte denk ik. en kan zijn ribben voelen maar niet zien dus gewoon groot uitgevallen denk ik

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" nou dat klinkt al heel positief

 

wij hebben voor Jenna een kunstleren mand met opstaande rand van het merk Sabo, het materiaal past zich aan de hond aan, is milieuvriendelijk en makkelijk schoon te houden. (En ze steunen asielhonden). 

https://www.sabro.de/hund/schlafplaetze/kudde/5300

 

  "

 



we hebben voor Rori indd ook een kunstleren bed. (goedkopere versie van die van jou van Bibita)

Misschien nog een bestellen dan haha.

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Nog een update
(ga zo fotospam proberen, 6 jaar niet op hp gezeten dus weer even inkomen)

Vannacht heb ik weer lekker boven geslapen. De honden waren rustig beneden en hebben afwisselend op de bank en hun eigen plek gelegen. (we hebben een camera dus kunnen ze in de gaten houden)

Vanmorgen was ik eerder wakker dan mijn vriend en ben ik naar ben beneden gegaan. Raico was dolgelukkig en ik deed alsof het geen big deal was dat ik zo lang boven geweest ben.

Toen heb ik een uurtje beneden gezeten en ging ik boven douchen. Tijdens het douchen piepte hij een beetje en toen ik daarna naar beneden kwam had hij mijn dopper flesje op de grond gegooid (was leeg en staan mooie tandafdrukken in nu) en hij heeft mijn portomonnee van het aanrecht gehaald en gesloopt (pasjes erin gelukkig niet). Les voor ons: hij kan echt overal bij dus alles wat interessant kan zijn opbergen!

Na lekker gewandeld en brokken gehad te hebben wilden we even boodschappen gaan doen. Helaas begon Raico na 2 minuten dat we weg waren te huilen (gezien op camera) dus is mijn vriend alleen boodschappen gaan doen.

Inmiddels zijn we erachter dat de bench wel gewoon dicht kan als hij wat te doen heeft. Dit hebben we vanmiddag even getest met een konijnen oor. Rori op haar kussen en Raico in de bench met deur dicht.

'S avonds ook Raico gevoerd in de bench wat hij ook duidelijk gewend is.

Hij heeft dus neiging tot slopen. Zodra hij goed gewend is gaan we lekker puzzelen en fatsoenlijk wandelen (nu nog een beetje het dorp laten verkennen want hij is al genoeg aan het bijkomen van het 2x verhuizen in 2 maanden).

Hij slaapt veel en tussen Rori en hem gaat het alweer een stuk beter. Hij mag er nu ook bij komen staan als Rori geaaid wordt. (wel nog af en toe tongelen maar vind ik niet raar omdat Rori 8 jaar alleen is geweest).

En gisteravond gebeurde er voor mij iets super bijzonders: Rori lag op haar rug te slapen!

van okt 2016 tot sept 2017 woonde mijn tante wegens verhuizing bij mijn vader in huis met haar boomer en Rori heeft toen een jaar niet op haar rug geslapen en bij Raico na 24 uur al!

(Raico sliep de 1e avond al op zijn rug in de bench en nu ook op de bank op zijn rug)

Verder is het nog een ergere slijmbal en ligt hij graag te snurken op de bank tegen me aan.

De buurvrouw is ook goedgekeurd. Normaal vind ze herders en grote honden spannend maar hem vond ze leuk omdat t zo'n dweil is
;-)

Het asiel heeft ook even gebeld om te vragen hoe het ging en was enthousiast.

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Foto's hier plaatsen lukt me niet maar heb er een aantal op mijn profiel gezet :-D

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat een super mooie update zeg!hp-thumbsup

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

als je op reageren drukt zie je pictogrammetjes staan bovenaan waaronder fotobibliotheek, je kunt dan een foto die je op je profiel geladen hebt hier plaatsen.

 

Ik heb even gespiekt, leuke foto's!

 

En wat gaat het al lekker, bijzonder dat Rori al op haar rug slaapt, een goed teken.

 

Mijn dh heeft ook weleens mijn portemonaie te pakken gekregen en een briefje van vijftig euro kapotgeknabbeldhp-angel

 

 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Gefeliciteerd! hp-smile

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" als je op reageren drukt zie je pictogrammetjes staan bovenaan waaronder fotobibliotheek, je kunt dan een foto die je op je profiel geladen hebt hier plaatsen.

 

Ik heb even gespiekt, leuke foto's!

 

En wat gaat het al lekker, bijzonder dat Rori al op haar rug slaapt, een goed teken.

 

Mijn dh heeft ook weleens mijn portemonaie te pakken gekregen en een briefje van vijftig euro kapotgeknabbeld

 

  "

 



bij mij staat er alleen Bold, i (schuin), onderstrpen, img en link en dan emoticons. bij img en link komt dat er alleen te staan..

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Nog een update:

Ik laat Raico vanaf gisteren los op stukken waar de kans op andere mensen en honden heel minimaal is. Hierdoor kan hij lekker rennen en zijn energie veel beter kwijt.

Ook merk ik dat de honden onderling een band beginnen te krijgen. Als Rori rustig is, is hij dat ook. Tijdens wandelingen houden ze elkaar af en toe in de gaten (omkijken of de ander er nog is) en zelfs af en toe uitnodiging tot spel!


honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Heb helemaal gemist dat je een nieuwe hond hebt, wat leuk! hp-shiny

Hij ziet er ook heel leuk uit met z'n grote oren. hp-heart

 

Als je nog een hondenschool zoekt om te speuren, dogwish in Boxmeer geeft speurles. (mantrailen) Hele fijne hondenschool. hp-thumbsup

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Heb helemaal gemist dat je een nieuwe hond hebt, wat leuk! 

Hij ziet er ook heel leuk uit met z'n grote oren. 

 

Als je nog een hondenschool zoekt om te speuren, dogwish in Boxmeer geeft speurles. (mantrailen) Hele fijne hondenschool.  "

 



Oh bedankt voor de tip! Dat is lekker dichtbij!

Volgende forumvraag: Stafford overnemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^