Op zoek naar een JRT.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Hey hallo,

Ik ben van plan binnenkort een pup te adopteren(sorry, aanschaffen klinkt alsof het om een stuk meubilair gaat). Ik heb zelf nog niet eerder een hond gehad, wel ooit een afgedankte kat van 18 jaar oud opgevangen en heb tamme ratten gehad die ik het een en ander heb aan kunnen aanleren('t zijn soms net kleine hondjes).

Ik ben me al een tijdje aan het oriënteren en heb besloten voor een JRT te gaan. Ik vind ze er mooi uitzien, maar bovenal het karakter van dit ras spreekt me erg aan. Een adhd-hondje die het geweldig vind om spelletjes te spelen, nieuwe trucjes te leren en ondanks z'n formaat denkt dat ie wel een Duitse Herder aan kan. Geweldig! Heb nog wel getwijfeld aan een Border Collie, maar begreep dat deze honden niet echt voor beginners zijn.

Naast het internet ben ik de laatste tijd ook veel uit boeken aan het lezen, heb een paar dagen geleden ook al een mooie hondenmand aangeschaft en heb het gevoel er binnenkort helemaal klaar voor te zijn.

Opzoek naar een fokker dus!
Wat tevens ook mijn vraag is. Wie weet er een goede fokker die tussen nu en 2 maanden pups heeft/verwacht?
Ik ben wel wat kieskeurig, ik zoek namelijk een gladharige JRT met een paar mooie donkere vlekken over het lichaam. Het liefst zwart/wit, maar de standaard tankleur vind ik ook erg mooi. Helemaal of bijna wit vind ik niet echt mooi. Is dit trouwens al te zien bij een pup, of veranderd dit na mate hij/zij ouder wordt?
En wat is het verstandigst te nemen, een reu of een teef? Ik heb begrepen dan teefjes over het algemeen wat beter naar hun baasje luisteren...?

Ik had nog een paar andere vragen, maar ik kan er even niet opkomen. Mijn bericht begint toch ook al veels te lang worden, dus dat komt dan nog wel. ;-)

Ik hoor graag jullie reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op zoek naar een JRT." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Snik (Gast)

Ik weet het niet...

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Voor een fokker raad ik je aan om even contact op te nemen met de nederlandse jack russel vereniging. Dan weet je zeker dat je bij een verantwoorde fokker en pupje koopt :-) . Want bij jack russels komt vrij veel patella luxatie voor (dat de knieschijf uit de komt gaat). Dat zijn dus de jack russels die je altijd op 3 poten ziet lopen (wat dus NIET bij het ras hoort, want het is een afwijking).

De aftekeningen zie je ook al bij hele jonge pupjes, wel kunnen we naarmate ze ouder worden nieuwe vlekjes bij komen, of ze veranderen. Zo had onze jack bij zijn geboorte allemaal losse vlekken, wat na een aantal maanden al 1 grote vlek was geworden :-) En een reutje of een teefje maakt niet zo heel veel uit. Mijn ervaring is dat reutjes vaak wat aanhaliger zijn, en teefjes wat meer op zich zelf. Ook richten teefjes zich vaak meer op mannen in het gezin, en reutjes op vrouwen. Maar kwa hoe goed ze luisteren maakt het echt niet veel uit. Alleen kunnen sommige reutjes de neiging tot weglopen hebben als er loopse teven in de buurt zijn. En teven kunnen weer heel humeurig zijn rond hun periode, of heel erg van gedrag veranderen.

Maar het belangrijkste is als je een pupje gaat kiezen, dat het karakter van het hondje goed bij je past. Ben je zelf wat onzeker dan moet je niet een al te dominant hondje kiezen, want dat is vragen om problemen, dan kun je beter een wat rustiger en stabieler hondje uitkiezen. :-) Maar een goede fokker zal je in de keuze goed kunnen begeleiden.

Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen :-)

Oh hier nog even de link naar de JRT vereniging.
http://www.nvjrt.nl/

Groetjes Amber

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Math,

Heb je ook op de pagina fokkers gekeken, daar staan al aardig wat fokkers op van JRT.

Een ervan heeft nu bijvoorbeeld pups
http://swalue.tk/

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Idd even bij de vereniging gaan kijken.
En een tan JR bestaat niet hoor :-D dat is een broodfok hype.

stukje uit de rasbeschrijving:
KLEUR Waarschuwing: Momenteel worden er Jack Russells in allerlei kleuren te koop aangeboden. Maar genetisch is het onmogelijk een “Black and Tan” Jack Russell te fokken uit echte Russell ouders. in dat geval bent u altijd in het bezit van een rasechte kruising!

Volgens de Standaard moet de Jack Russell hoofdzakelijk wit zijn, met bruine, zwarte en/of tankleurig aftekeningen. Wit en wit-lemon mag ook. Brindle (gestroomde) aftekeningen zijn ongewenst.


En weet je zeker dat het gladharig moet zijn?
F. Poelarends-Hutten
(De Krim)
Kennel; Of Lovely Lady's Valley
hebben pups en dat is zo geweldige fokker! (ken ze van shows :-D)
http://www.jackrussell-terrier.nl/framespagina.htm

bij de rasvereniging staan iig 4 nesten nu en 1 komend.

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

mijn ervaring ( na 37 jaar honden) is dat reuen beter luisteren dan teefjes , maar wil je een lekker eigenwijsje dan is een teefje geweldig ;-)

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Allereerst, bedankt voor jullie snelle reacties!

Bedankt ook voor de link naar nvjrt.nl, vind het wel belangrijk dat alles klopt en goed zit. :-) En inderdaad, ik denk dat het uiteindelijk liefde op het eerste gezicht moet zijn, ongeacht de kleur en vlekken zij/hij heeft. Ook goed om te weten dat zowel bij een reu als teefje er voor en nadelen zijn, ik had me eigenlijk al helemaal ingesteld op een teefje, omdat reutjes over het algemeen wat dominanter zijn.

Mexx, wat bedoel je met een tan JR als broodfok hype? Ik bedoelde zelf niet een volledig tan gekleurde JR, maar wel eentje die wat mooie vlekken heeft, helemaal wit met maar één stip is wel wat saai toch? Nja, kan ook leuk zijn, tis maar net wat je mooi vind. Maar vind vooral zwart/wit erg mooi.Een gladharige JRT vind ik toch wel het mooist, maar ik sluit niks uit.

Ik kom in ieder geval al weer een stuk verder, bedankt!

honden page profiel cynthia cynthia

honden foto van cynthia

hoi math

ik heb sinds 3 weken een jrt teetje ik heb haar via markplaats gekocht, al had ik in de twee maanden er voor elke dag op markplaats gekeken.
als ik er een leuke pup tussen zag, keek ik eerst goed naar de foto's of ze er netjes uitzagen, of de gene niet meer nestjes er op haden staan.
en of er een voledige naam en een vaste telefoonnummer bij stond.
na twee maanden kwam ik bij een advertentie die mij erg ansprak alles klopte
ik ben gaan kijken met mij zus de pups zagen er goed uit en de moeder hond ook, de ruimte waar ze in zaten(werpkist ) was schoon met een deeel er van lekkere warmen dekens.
veel info en tips mee gekregen van de fokker
ze was ingent en oontwormt
afgelopen week bij de da geweest vooor de tweede enting hij vondt haar een goed levendig hondje
veel succes met je het zoeken naar jrt

groetjes cynthia en izzy

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

hoi math
je hebt al veel tips gehad lees ik , kan hier alleen maar aan toevoegen ,bezoek eens wat shows daar kan je altijd fokkers zien en spreken ,bezoek eens wat fokkers en kijk of er een klik is , hoe zij met de hondjes en ouderdieren omgaan etc ,neem vooral je tijd een jack russell pup is erg vertederend en maar al te gauw gekocht ,sukses met je zoektocht ;-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een jack is een grote hond in kleine verpakking.
Een hond die niet kan volstaan met drie maal een rondje om het huis.
Als u een jack met stamboom wilt, kunt u het beste
de nvjrt (nederlandse vereniging van jack russells)
waar nestjes vermeld staan en waar de te verwachten
nestjes staan.
Daar staan de kortharige jacks, maar ook de grotere
ruwharige vermeld, mits er een nestje is.
Heel vertrouwd en met vragen kun je je informeren
bij alle mogelijke jack baasjes, maar natuurlijk ook
hier op hondenpage.
Met een strakke hand, een
duidelijke baas, moet het zeker lukken.
Er zijn nog pups beschikbaar en de vader (collin)van dat nest ken ik van de fokster waar mijn Romeo vandaan komt.
Die pups zijn ruwharig/broken coated.
16.01 wordt er een nieuw nest verwacht.
Dus misschien kunt u contact leggen met de fokkers,
die allemaal vertrouwd zijn en mooie jacks hebben.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Reutjes hoeven zeker niet dominanter te zijn dan teefjes hoor. Je hebt dominante hondjes en niet-dominantje hondjes, zowel teefjes als reutjes. Als border collie-eigenaar moet ik toch even zeggen dat een border collie zeker wel geschikt is als 1e hond, als je maar weet waar je mee bezig bent. Dit geldt ook voor een JRT. Ik vind dit mini-border collies, alleen zijn ze minder baasgericht, waakser (blafferiger) en koppiger. De koppigheid maakt de opvoeding juist weer moeilijk bij een JRT. Beide honden hebben veel energie en intelligentie, dus je zult hetzelfde met een JRT moeten ondernemen als met een border. Misschien dat je dus nog overweegt een border te nemen ;-). Anders ga je voor de JRT, ook leuke honden! Ik zou idd een pup nemen van een fokker die fokt volgens de regels van de rasvereniging. Dan heb je de grootste kans op een goed gesocialiseerde, gezonde en raszuivere JRT.
Een echte JRT is geen ADHD-hond, maar juist rustig in huis. Wel met hoge energie en intelligentie. Absoluut geen hond om 3x daags een rondje om de wijk mee te gaan, maar een hondje waarmee je lekker op hondensport moet gaan en lange wandelingen mee moet maken. En thuis regelmatig trainen, uitdagingen bieden. Anders krijg je wel een drukke, blafferige hond in huis. Consequente opvoeding is echt wel nodig!

Ook is het denk ik belangrijk om goed te selecteren op een nestje. Je kunt beter een paar maanden wachten, dan gelijk nu een nestje waarvan je de moederhond toch niet helemaal leuk vindt of het toch niet lekker klikt met de fokker. Kijk eens bij de rasvereniging voor pups of op Google/Hondenpage voor fokkers. Let er goed op dat de pups opgroeien bij moederhond in de woonkamer en dat van zowel moeder- als vaderhond testuitslagen en stamboom te zien zijn.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

http://www.nvjrt.nl/

Als een Jack russell bij een goede fokker vandaan zoekt kijk dan via de rasvereniging zie link.

Wat Mexx al zegt de kleur Black and Tan bestaat niet, de kleur is zo gekregen door verschillende honden te kruisen en de naam jack russel te geven, maar een officiele Jack russel heeft veel wit met een andere kleur.

Maar dit zou je kunnen bekijken als de pups geboren zijn welke je dan het leukst vind, maar persoonlijk vind ik niet dan je een hond moet uitzoeken op kleur maar op karakter, als het karakter goed is maakt de kleur niets meer uit.
Vooral als je een ras uitzoekt waarbij meerdere varriaties voorkomen, moet je niet zo nou naar de kleur kijken, dan moet je een ander ras nemen!

Groetjes Veronique

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Bedankt voor alle reacties weer.

Goed te zien dat dit forum zo leeft, blijf hier zeker nog wel even zitten. :-) Ook wanneer ik eenmaal een hond heb.

Ben de laatste paar dagen steeds meer op gaan zoeken over Jack Russells, vooral ook veel filmpjes op youtube bekeken. Maar nu ik net het bericht van Angela gelezen heb begin ik toch ook weer te twijfelen. Want ik vind Border Collies ook erg mooie honden. Ze zijn ook het meest intelligent onder de honden wat mij erg aanspreekt. Aan de andere kant moet ik toch ook altijd weer erg lachen om JR's. Het zijn toch wel maffe hondjes. Wat mij dus ook wel weer erg aanspreekt...

Mijn vraag alleen is, kan een Border Collie wel in een appartement zonder tuin? En buiten het regelmatig uitlaten en spelen met een Border Collie heb ik begrepen dat deze honden ook echt een "job" nodig hebben? Iets wat ze dagelijks moeten doen naast het spelen?

Border Collies hebben ook meer haarverzorging nodig denk ik? Daarnaast begreep ik dat dit ras ook gevoelig is voor heupdysplasie en/of oog problemen kunnen krijgen?

Ik ben in ieder geval van plan veel bezig te zijn met m'n hondje, ik wil hem of haar van alles aanleren. Dat is ook wel één van de redenen dat ik graag een pup wil, om zo vroeg mogelijk al een band op te kunnen bouwen. In dat opzicht is een eigenwijze JR misschien wel grappig, maar niet altijd even makkelijk te trainen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik woon zelf in een appartement zonder tuin en heb zelf ook een border collie-pup... Het is prima om een border op een appartement te hebben, want je wilt de hond ook leren om rustig in huis te zijn en buiten te ravotten. Natuurlijk wordt er hier ook wel eens (wild) binnen gespeeld, maar het echte spelen gebeurt buiten.

Borders hebben zeker een taakje nodig, maar dit is makkelijk te realiseren. Ik vind JRT wat dat betreft mini-border collies, JRT hebben ook een taakje nodig. Beide hondenrassen zijn intelligent en willen leren. Met Bodhi doe ik bijvoorbeeld Treibball en ik leer hem commando's aan, met en zonder clicker. Je kunt zelf creatief zijn, maar je kunt ook gewoon op hondensport. JRT zijn veel actief in Flyball, net als border collies. Maar ook andere dingen zijn leuk, zoals Frisbee, Doggydance, Agility, etc etc... Elke dag een paar keer oefenen (3 x 5-10 minuten) met commando's en een keer hondensport per week... Dit zou ik zowel voor een border collie als een JRT adviseren. Doggydance (zonder te veel springen), Treibball en puppy Agility kun je in puptijd al doen, de rest als de hond is uitgegroeid. Maar een pup hoeft nog niet per se op hondensport.

Border collies hebben niet heel veel vachtverzorging nodig. Er zijn kortharige border collies en zelfs de langharige border collies vereisen niet veel vachtverzorging. Op bepaalde plekken (bij de staart, achterbenen, bij de kraag en oren) komen wel gauw klitten, maar 1x per week borstelen is voldoende.

Bij border collies moet je qua erfelijke aandoeningen letten op HD, oogaandoeningen en een MDR-1 gen. Zorg er dus voor dat je een pup krijgt waarvan de ouderhonden vrij zijn van erfelijke aandoeningen. De pups zijn dan automatisch vrij van oogafwijkingen en het MDR-1 gen en hebben een grote kans zonder HD door het leven te gaan (tenzij je ze veel laat springen en traplopen tijdens de puptijd natuurlijk).

Overigens heb je bij JRT ook erfelijke aandoeningen, zoals oogafwijkingen (lensluxatie en cataract) en patella luxatie (losse knieschijven). Dus als je voor een JRT wilt gaan, moeten de ouderhonden vrij zijn van deze erfelijke aandoeningen. Koop dus zowel een border collie als JRT bij een fokker die fokt volgens de regels van de rasvereniging.

Ook belangrijk om te weten: een JRT heeft meer een jachtinstinct, een border collie meer een drijf- en hoedinstinct. Bij beide honden moet je dit instinct buiten temperen. Door hondensport (jachttraining bij JRT of Treibball bij border collie) of schapen drijven (border collie)kunnen de honden uiting geven aan hun natuurlijk instinct.

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Nou, ik ben er nog niet helemaal over uit. Een JR of BC, neig momenteel weer veel naar een BC. Heb een aantal fokkers gevonden, vanmiddag maar is wat gaan informeren en hopelijk binnenkort een kennismaking gesprek. :-)

Eventuele tips voor een JR of BC fokker zijn natuurlijk altijd welkom.

Ik hou jullie op de hoogte!

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik persoonlijk zou voor een BC gaan, en het is niet echt nodig om echt aan een sport te gaan doen.

Vele van mijn vrienden hebben BC's en geen enkele doet daarmee een speciale hondensport.

Ze gaan we elke dag een groot stuk wandelen en laten de honden ook veel met hun hersenen werken en commando's aanleren. Een paar keer in de week lekker spelen in het bos en regelmatig eens helemaal losgaan op het strand.

Binnen zijn ze allemaal heel erg rustig, als ik bij die personen ben zou je bijna vergeten dat er een hond in huis is (ik heb 3 kleine honden, maar die zijn erg aanwezig hoor :-D ).

Ik denk dat een BC en JR qwa beweging en intelligentie op gelijke hoogte zitten, alleen is een JR volgens mijn net iets eigenwijzer ;-).

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zolang je maar een hond (met een stamboom) koopt die goed gesocialiseerd is en waarbij de pups opgroeien bij de moederhond in de woonkamer. En de ouderhonden getest zijn op erfelijke aandoeningen. Dat is heel belangrijk, bij beide honden.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

De JR's die ik ken zijn niet de JR's die je op straat ziet he :-D
De meeste echte JR's willen wel graag werken, maar niet zoals een border. Ze zijn best rustig, natuurlijk ook ondeugend, maar ze hebben wel veel minder uitdaging nodig als een border.

Let wel goed op bij de border dat je een echte showlijn neemt. Wij hadden een showtype maar uit werkvader, Goof stond echt de hele dag achter je of we wat gingen doen (en we werkten er ruim 2 uur per dag mee) en een hondensport.
Goof werd ongelukkig als hij niet bezig kon zijn op een dag.
Show borders hebben dat niet zo.

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Hoi Angela,

Ik heb al heel wat BC fokkers opgezocht, maar er zijn er maar weinig die pups hebben, of binnenkort verwachten. Of ik zou naar België moeten, wat best wel een end hier vandaan is. Ik heb wel advertenties op marktplaats gezien, waarbij aangegeven wordt dat ze getest zijn op HD e.d. De prijs komt ook overeen met de advies prijs...

Ben niet zo weg van marktplaats als het gaat om dieren, maar begin nu een beetje te twijfelen aangezien ik niet veel keuze heb. Maar goed, zolang ze een stamboom hebben en de hond goed gesocialiseerd is en zij kunnen aantonen dat ze getest zijn op erfelijke aandoeningen zou het ook eventueel via marktplaats kunnen lijkt me.

Anders toch maar kijken voor een JRT, vind beiden rassen erg leuk. Al heb ik het idee dat een BC toch wat slimmer is en sneller dingen leert. Daarnaast zijn het ook hele mooie honden om te zien en zijn ze denk ook wat meer baasje gericht.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Maar de border verlangt wel veel meer uitdaging dan de gemiddelde hond he :-D
Ze zijn niet alleen makkelijk te trainen en mooi..
Je kan ze ook zo verpesten omdat ze zo slim zijn en ze gaan snel zelf dingen verzinnen als je ze niet uitdaagt.
Borders zijn super honden voor mensen die weten waar ze aan beginnen en het liefst een hond willen waar mee gesport en gewerkt mee gaat worden.

MP zou ik iig niet bezoeken voor een pup blijf lekker via de rasvereniging kijken.
En bezoek eens wat fokkers van BC's en JR's. Waar woon je? Voor de JR zou ik eens kunnen kijken of ik een fokker in je omgeving ken (ken er veel via de show, die ook bv aan JR rennen meedoen)

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Ik heb inderdaad begrepen dat als een BC niet genoeg uitdaging krijgt hij zelf dingen gaat verzinnen of heel vervelend gedrag gaat vertonen en misschien wel alles kapot maakt wat ie tegen komt. Dat is voor beiden partijen natuurlijk niet leuk.

Qua uitdaging ben ik met name van plan denk/beweeg spelletjes te gaan doen. Wil ook met een klikker gaan werken. Daarnaast veel wandelen en hardlopen lijkt me erg leuk samen te gaan doen. Maar als dit niet genoeg uitdaging zal zijn voor m'n hond wil ik natuurlijk kijken voor een echte hondensport, agility, flyball, etc. Ik ga sowieso op puppy cursus.

Ik woon in Heemskerk(NH). Veel BC fokkers zitten voornamelijk in het zuiden heb ik gemerkt, met name België. Op zich kan ik daar wel heen reizen voor een paar keer, maar ben dan wel een hele dag onderweg, zeker met het openbaar vervoer. Weet ook niet of het dan uiteindelijk wel zo goed is voor een pup om zo lang onderweg te zijn.

Maar goed, ben vandaag veelal bezig geweest naar het zoeken van een BC, heb voor JR's iets minder uitgebreid gezocht, dus zo dadelijk nog maar is wat gaan googlen. :-)

Tips altijd welkom natuurlijk! :-D

honden page profiel cynthia cynthia

honden foto van cynthia

hoi math

mijn zus heeft ook een border collie
dit is onder tussen haar tweede border collie
haar vorige hond is op 12 jarige leeftijd overleden maar zelfs op die leeftijd wilde hij nog iedere dag rennen en bezig zijn in huis liggen was leuk maar niet voor lang.
sinds kort heeft en een border collie van twee jaar de mensen deden hem weg om dat hij heel angstig was en soms ook dagen het huis niet uit durfde, ze haden van alles geprobeert.
nu gaat het bij mijn zus al stukken beter
s óchtens een wandeling van een uur zeker.
dan mee naar stal waar hij kan rennen
nu merk je dat hij zijn energie kwijt kan, en worden de angstaanvallen een stuk minder
het zijn super leuke honden maar ze willen veel beweging.


groetjes cynthia

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Is dat een border met stamboom Cynthia?

Er zijn wel fokkers die adverteren op Marktplaats. Maar je moet daarbij goed uitkijken of je idd een hond met een stamboom krijgt en de testen ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Je kunt overigens beter een half jaar wachten en een leuke hond krijgen dan direct een hond willen aanschaffen. Volgens mij zijn er zat nestjes die komen. Ik ken een aantal fokkers in Zuid-Holland. Bij Borders for Joy komt een nestje in het voorjaar.

http://www.borders-for-joy.com/borders4joy/fokkerij2.htm

Kelly van Hidden Dreams heeft nu een nestje en er is nog 1 reutje beschikbaar:

http://hiddendream.webs.com/pups.htm

Zij woont wel in Belgie, maar dit zijn wel zeer lieve honden! Met stamboom en alles...

Bij de rasvereniging is een aantal nestjes aangemeld:

http://www.bordercollieclubnederland.nl/nietleden/puppielijst.htm

Deze fokkers hebben ook nestjes liggen of gepland:

http://www.bordercollies.eu/frames.asp

http://www.tahouka.com/pagina7.html

http://www.fromletsborder.nl/index-nl.htm

Ik heb ze niet allemaal gescreend op welke testen ze doen. Belangrijk:

Ogentest DNA CEA/CH test: NORMAL/VRIJ

HD A (HD B is ook toegestaan i.c.m. HD A)
* Bot afwijking: 0
* Norbergwaarde liefst 30+, maar tussen 20 en 30 is ook prima

ED: VRIJ

TNS: vrij

Ogentest PRA en Glaucoom: VRIJ

MDR1-gen: VRIJ

Niet alle fokkers doen de uitgebreide testen. Oogtesten en HD-testen zijn wel verplicht.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Bij de JRT rasvereniging zie ik ook een aantal nestjes met pups:

http://www.nvjrt.nl/

Je zou op Hondenpage bij Fokkers kunnen zoeken onder Jack Russel of er fokkers met nestjes zijn:


http://www.hondenpage.com/fokkers/index.php

Of Googlen naar JRT fokkers! Patella Luxatie is een erfelijke aandoening die veel voorkomt bij JRT, dus let er goed op dat beide ouderhonden hierop zijn getest en vrij zijn bevonden!

honden page profiel cynthia cynthia

honden foto van cynthia

hoi angela

ja de border collie heeft een stamboom
wij denken dat de angstaanvallen kwamen van te weinig bewegen en te doen hebben
al gingen de vorige eigennaren veel met hem uit en proberde van alles (ze hebben echt van alles geprobeert)


groetjes cynthia

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Wat sneu dan Cynthia... Ze kunnen angstig worden als ze ruw worden behandeld of als er niet goed om wordt gegaan met hun angstreacties als pup (teveel bevestiging of zo)...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op zoek naar een JRT." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^