Schrijf de frustratie van je af topic! Frustratie in de lente..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Vandaag wilde ik Olly's conditie testen en hij kon met gemak 10km naast de fiets lopen. Super trots natuurlijk en ik heb verder wel genoten ondanks dat twee keer honden zich tussen mij en Olly wurmden.
 
De eerste keer was een groep van 3 honden, een kruising en twee border collies. Ze komen met z'n allen op Olly afrennen. Olly bevriest en ik moest vol op de rem. De eigenaren vonden het blijkbaar heel moeilijk om hun honden voor twee seconden aan te lijnen en een "sorry" kostte ook wel teveel energie. De tweede keer was een beagle die grommend op ons kwam afrennen met het baasje in de verte, roepend zonder goed resultaat. De beagle stalkte Olly, duwde zijn snuit vervolgens vol in Olly's aars en ik mijn best doen om hem met mijn voet weg te duwen (wat gelukkig hielp).
Ook met het hardlopen vinden mensen het heel normaal om hun hond ons te laten storen. Al eerder bijna op mijn muil gegaan toen een hond plots tussen mij en Olly ging lopen, diezelfde hond was sowieso al een ergenis voor fietsers die steeds op de noodrem moesten.
Er zijn mensen die het nooit leren helaas..
...Máár, Olly heeft het super goed gedaan (positief blijven hè-)... "

Herkenbaar. Goed van Olly dat hij zo een consitie heeft.

 

Al moet ik zeggen dat het eraan ligt waar je fietst.. rennende honden triggeren andere honden.

Zo simpel is t. Lullig gezegt.

 

Niet leuk en die baas zou ze zoiezo beter onder appel moeten hebben maar toch.

Als ik met May fiets los dan kan ze nog doen wat ze wil. Wegrennn bij zulke honden bv. Maar aangelijnd. Tja dan ga ik bij voorbaat al trager fietsen zodat er minder triggers zijn. Zeker als ik in losloopgebied fiets.. wil de hond ook niet aanrijden..

 

 

Al met ik snap je irritatie!

 

Maar mensen zijn gewoon kut hp-angel

 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Sja, paarden zijn voor veel honden ook een trigger. Of wegschietende konijnen, eenden, van alles. Als hondeneigenaar hou je daar rekening mee door de omgeving in de gaten te houden en de hond aan te lijnen (of aangelijnd te houden) in bepaalde situaties. Zo simpel is het. 

 

Ik heb het een paar keer meegemaakt tijdens het steppen. Mensen die niet eens een poging wagen hun loslopers bij zich te roepen en het allemaal maar komisch vinden, dat hun beesten mijn sportende honden komen storen of zelfs omver beuken. Vre-se-lijk irritant.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Net wezen wandelen met Java en haar zusje.

Staat er midden in het bos ineens een pluizig zwart hondje bij ons en nergens een mens te zien. We hoorden ook niemand roepen dus en de hond had geen halsband om. We zijn dus 5 minuten daar gebleven en UITEINDELIJK komt een oud vrouwtje de bocht om gewandeld. Ik had verwacht dat ze dankbaar zou zijn dat we gewacht hadden en dr hond zou roepen maar nee. 'Ben je lekker aan het spelen Witte' zegt ze dan. Vervolgens stopt ze Java en Julia een snoepje in de bek zonder te vragen dus Java springt tegen haar op en duwt haar neus in de jaszak en dan wordt ze nijdig weg geduwd. Ja voer mijn hond dan niet mens. Toen riep ze de hond maar die luisterde niet dus ik zeg kom dan lopen wij alvast. Maar Witte plakte aan onze honden als plakband. Dus weer wachten tot ze dr hond pakte. Vervolgens deed ze er nog 5 minuten over om dr hond te pakken en de halsband om te doen. Mijn vriendin moest haar hondje vasthouden. 

 

De volgende keer lopen we gewoon door en kan ze dr hond bij ons thuis weer ophalen..

Nondeju ik zou n hartverzakking krijgen als Java weg rende. Stel je voor dat die een boze pitbull tegen komt ipv twee blije corgi's..

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

de vriendin van mn zusje met de cane corso waar ik al eens eerder iets over vertelde... ze hebben hun hond dus uit kroatië van een bro*dfokker... ik heb het wel tegen hun dochter gezegd... vriendin van zusje dus.
die is 9 dus die snapt dat.
maar haar ouders zijn niet echt in staat daarvoor om dat hele verhaal etc te horen over bro*dfokkers...
weer een br*odfokker gesteund... nu niks meer aan te doen helaas.
en hij is verder heel lief! dus ze kan hem uitlaten en ze voeden hem ook goed op dus dat is mooi!

en er is een stafford ( net als vigo van monique ) die word uitgelaten door een klein jochie, is vals want hij heeft de cane al gebeten en nog een mops. en dan moeten de andere honden eigenaren hun hond aanlijnen bij het losloopgebied en die van hem mag loshp-cry
ik vind dat zo erg...

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" de vriendin van mn zusje met de cane corso waar ik al eens eerder iets over vertelde... ze hebben hun hond dus uit kroatië van een bro*dfokker... ik heb het wel tegen hun dochter gezegd... vriendin van zusje dus.die is 9 dus die snapt dat.maar haar ouders zijn niet echt in staat daarvoor om dat hele verhaal etc te horen over bro*dfokkers...weer een br*odfokker gesteund... nu niks meer aan te doen helaas.en hij is verder heel lief! dus ze kan hem uitlaten en ze voeden hem ook goed op dus dat is mooi!en er is een stafford ( net als vigo van monique ) die word uitgelaten door een klein jochie, is vals want hij heeft de cane al gebeten en nog een mops. en dan moeten de andere honden eigenaren hun hond aanlijnen bij het losloopgebied en die van hem mag losik vind dat zo erg... "

Is een hond meteen vals als hij een andere hond heeft gebeten of gewoon intolerant waar ze om bekend zijn. 

 

Mijn hond wordt ook als vals beschreven op stal, omdat ze voor haar vreemde mensen weg blaft en we zijn er al heel hard mee bezig en het is al veel beter, maar de definitie van vals is voor mij niet een andere hond bijten ;)

honden page profiel AloeVera (Isabelle, baasje van Bodhi)AloeVera (Isabelle, baasje van Bodhi) 3 doggies

honden foto van AloeVera (Isabelle, baasje van Bodhi)

Onze Bodhi, die gister zijn 2e (maar 1e complete dag) bij ons thuis had is erg naar mij getrokken en vindt mensen op straat nog helemaal niet zo leuk. Als mensen rustig onze kant op lopen, gaat hij gewoon een stukje dichterbij mij lopen, en wanneer ik praat met de buren, kijkt hij na een minuutje of 2 wie de andere persoon is en snuffelt hij voorzichtig, maar voobijkomende drukke kinderen vindt hij nog niks (we wonen dichtbij een basisschool, dus die fietsen, lopen, rennen op bepaalde tijden langs onze straat). Ben ik rustig aan het wandelen met hem, roept een vrouw aan de overkant van de straat naar haar 4/5-jarige dochter: “Kijk schat, klein hondje! Ga maar kijken!” Het kind rent richting mijn hond en moeder er heel vrolijk achteraan. Bodhi dacht natuurlijk, NOPE! en ging meteen achter mij staan met z’n koppie tegen mijn benen aan. 

 

Tegen het kind gezegd dat ze hem niet mocht aaien, en moeder keek me boos aan. “Kom maar, hondje is niet lief,” zei ze vervolgens tegen haar dochter. 

hp-frusty

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Terug roepen: en je mama kent geen manieren!! 

tongue-out 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

Baal een beetje van mijn puberhond...... Hij is ontzettend aan het puberen. Ik weet het is van tijdelijke aard en ik kom het er wel doorheen, maar mens toch...... om kwart voor 5 op omdat meneer de boel stelten aan het zetten is, gaat me toch een beetje te ver.

 

Voor de rest is het gewoon een lieverd hoor, maar moest het even van me afschrijven

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Baal een beetje van mijn puberhond...... Hij is ontzettend aan het puberen. Ik weet het is van tijdelijke aard en ik kom het er wel doorheen, maar mens toch...... om kwart voor 5 op omdat meneer de boel stelten aan het zetten is, gaat me toch een beetje te ver.
 
Voor de rest is het gewoon een lieverd hoor, maar moest het even van me afschrijven "

Hihi, ik baal met je mee.

Puck is bijna 7 en die wilde vanochtend om 6 uur haar plasje doen. En dat terwijl ik voor mezelf had afgesproken te willen uitslapen ! Nja, Puck haar plas gedaan en ik lag weer wakker in bed.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

" Hihi, ik baal met je mee.
Puck is bijna 7 en die wilde vanochtend om 6 uur haar plasje doen. En dat terwijl ik voor mezelf had afgesproken te willen uitslapen ! Nja, Puck haar plas gedaan en ik lag weer wakker in bed. "

Gelukkig ben ik niet alleen hihi... Idd ken ik dat, wakker in bed liggen.  Was vandaag ook zo.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

"
Tegen het kind gezegd dat ze hem niet mocht aaien, en moeder keek me boos aan. “Kom maar, hondje is niet lief,” zei ze vervolgens tegen haar dochter.  "

Belachelijk idd, maar beter dat ze dat dan denken dan dat ze toch nog beginnen aaien "want zij kennen toch zo veel van honden". Ik zeg nu soms tegen mensen dat mijn hond bijt, terwijl dat niet zo is, omdat ze haar anders niet met rust laten hp-frusty

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Belachelijk idd, maar beter dat ze dat dan denken dan dat ze toch nog beginnen aaien "want zij kennen toch zo veel van honden". Ik zeg nu soms tegen mensen dat mijn hond bijt, terwijl dat niet zo is, omdat ze haar anders niet met rust laten  "

Dat dus inderdaad. Dan zeg ik: "Ze houdt niet van vreemden."

Gaan ze vrolijk verder met proberen Momo te aaien en zeggen ondertussen zonder mij aan te kijken: "Maar ik ben heel erg goed met honden/Border Collies."

 

Echt, het stoom komt me dan af en toe uit de oren. Momo vindt dat gewoon echt niet leuk, heeft er een broertje dood aan, maar als ze dan zou sneppen dan heeft zij het natuurlijk gedaan. foot-in-mouth

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Heb daar met Obi compleet geen last van. Soms lachen voorbijgangers wel eens om het lompe gedrag van Obi of bewonderen hem maar iedereen laat hem gewoon en blijft meestal op afstand. Obi is ook groot dat zal wel afschrikken en het feit dat het een herder is. Kinderen lachen om Obi's oren... 

 

Wel 1x zo'n opdringerige deur aan deur verkoper meegemaakt. Ik kwam net thuis en wandelde richting het huis met Obi. En zie die kerel naar ons toelopen omdat hij merkte dat ik bij dat huis hoorde waar hij net aangebeld had maar niemand open deed. Ik loop weg van hem, letterlijk hem ontwijkend, duidelijker kon niet. Ondanks dat ik bijna thuis was en de sleutel al vast had. Want ik merkte aan Obi dat hij die man niet zo zag zitten of eng vond. (Hij had veel troep bij en vreemde dingen wantrouwd Obi meestal, wapperende, krakende plastic tassen etc). Maar die kerel was vastberaden mij te willen aanspreken en volgde ons dus terwijl ie me ging aanspreken. En zelfs al begon:" Geen interesse?... Ja maar.... blablabla". Ik heb een enorme hekel aan dat soort lui wat de situatie zeker niet geholpen zal hebben Obi is niet op zijn achterhoofd gevallen. Die begon me dus een partij te blaffen tegen die kerel. Nou hem zagen we niet meer terug. 

 

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

mensen die de hele dag met hun hogedrukreiniger staan te spuiten.

 

sjongejonge, alsof die twee mossprietjes tussen je tegels zo erg zijn. wat een waterverspilling

 

(sowieso, een tuin met alleen maar tegels. brrrrrrr)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" mensen die de hele dag met hun hogedrukreiniger staan te spuiten.
 
sjongejonge, alsof die twee mossprietjes tussen je tegels zo erg zijn. wat een waterverspilling
 
(sowieso, een tuin met alleen maar tegels. brrrrrrr) "

Spuit je ook alleen maar de tegels mee kapot. En het maakt idioot veel kabaal zo'n huis/tuin/keuken hogedrukreiniger. 

 

Hier gaat er gewoon azijn op de tegels, dan schrob ik met een harde bezem en spuit ik lichtjes af met de tuinslang of wacht ik tot de regenbui. 

 

Mossprietjes giet ik het azijn overheen en gaat het vanzelf dood. Vervolgens met een voegenkrabbertje erdoor om het weg te halen en de tuin vegen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik heb geweldig grove, uberlelijke bruine klinkers achter het huis liggen (keuze van de vorige bewoners). Het mos wat erop groeit is een verademing in vergelijking met het aanzicht van die dingen. Ik heb wel een hogedruk reiniger maar dat ding nog nooit gebruikt. Haha ik heb dat probleem dus niet.

 

Mijn ouders hebben overburen die elke paar maanden(!) een trilplaat (voor bestrating) huren/lenen en dan hun hele oprit opnieuw gaan aantrillen. Wat die lui bezielt vraag ik me af. Bij mijn ouders trillen de 100-jaar oude voegen zowat uit de muren als ze daar weer mee bezig gaan. 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik ben boos echt kwaad gewoon.

 

Houd je hond aan de lijn als die niet sociaal is!! Hoe moeilijk is dat?!!

 

Ik was net heeerlijk aan t fietsen met May(husky) en Lusy(labrador) en Tirza (amerikaanse Bully). Ging helemaal prima en gezellig. Losloopgebied. Dus hondjes lekker los. May sommige gedeelte vast. Ze liepen dus alle 3 los en ik fietste op t fietspad. Was erg rustig. Een enkele wandelaar. En voor me wou een vrouw net rechtdoor se brug over met haar hond. Die ook losliep. En dat beest ziet mijn honden. En springt om op en staart ze als een mallr aan. Tot zover prima.

Die bazin roept heeeul hard HIERRR nou niet dus duhh.. hij stond wel stil. Ptecies voor mijn bocht naar rechts. En mijn honden liepen netjes rechts dus ik geef aan rechts en rij tussen honden door naar rechts. Met een normale hond zou het nu over zijn of hij loopt er langzaam achteraan om te snuffelen,prima.

 

Maaar niet deze. (Ps die vrouw stond gewoon op de brug te wachten op der hond ofzo.. en ik stopte niet omdat die vrouw geen aanstalte maakte de hond te pakken riep niet nog eens gewoon niks. Stond gewoon stil) 

 

Nee dit beest gaat ernstig grommeng nar Lusy. Die voor hem wegrende. Ik snellr fiette om tusse hen in te komen en Lusy verder rende maar die reu wasgewoon snel n ik niet. Zeker niet opgras. Maaar May kwam. Roedel beschermen. Die rent nar Lusy en dereu en gaat naast hen staan blaffen. Wat doet die reu. Diegaat May pakken. Ja dann heb je aanmij de verkeerdr! May word ook nooit echt gepakt, zeer sociaal en stabiel.. daarbij gvchtsontwijkend. Zelfs met die reu op der.

 

Hij heft een riem van me narzijn kop gehad terwjl ik heeel hard riep datdie als de dooie donder snel weg moest wezen!

 

Hij droop gelukkig af nar zijn bazin. Die nog riep gooi je fietsertusse. Jadat gaat zo lekker met je reu op mijn teven...

 

En dan zegg3n;

Ja ik zag je niet aankomn anders hadik hem gehad..

 

Dat ik denk, houd m dan gewono aan de lijn!! Zeker in losloopgebied!! 

 

Sommige mensen 

 

Ben dus booooos

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

"
En dan zegg3n;
Ja ik zag je niet aankomn anders hadik hem gehad..
 
Dat ik denk, houd m dan gewono aan de lijn!! Zeker in losloopgebied!! 
 
Sommige mensen 
 
Ben dus booooos "

Dat begrijp ik ook niet. Gelukkig alles goed afgelopen! 

 

Vandaag kwam ik alweer een ontsnapte of verloren gelopen hond tegen. De tweede op enkele weken tijd. De vorige ontsnapte blijkbaar regelmatig. Waar de hond van vandaag vandaan kwam, weet ik niet. Daar waren niet echt huizen dicht in de buurt. Hij volgde eerst iemand die aan het joggen was, daarna mij en mijn hond en daarna wilde hij weer iemand anders met een hond volgen. We hebben dan samen de politie gebeld en die heeft hem meegenomen. Hopelijk is hij gechipt zodat hij snel terug bij zijn baasjes is. 

 

Ik begrijp niet dat mensen niet beter opletten zodat hun hond niet ontsnapt. 

 

Ik was trouwens wel trots op mijn hondje. De ontsnapte hond was een redelijk grote hond (lang, breed lichaam en wel vrij korte pootjes), dus normaal is ze daar best bang van. Deze hond was wel rustig en als ik even tussen hem en mijn hondje ging staan, liet hij haar wel met rust. Een echt sociale hond dus die zich aanpaste, want bij een speelser hondje wilde hij wel meespelen. Maar ik vond het echt fijn om te zien hoe goed mijn hondje daar op reageerde en hoe het eigenlijk redelijk goed ging met die hond. Ze was niet op haar gemak maar ook niet enorm bang. Gelukkig, want als dat zo'n wilde hond was en hij zou ons de hele tijd volgen, was dat wel een groter probleem geweest natuurlijk. 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Dat begrijp ik ook niet. Gelukkig alles goed afgelopen! 
 
ik heb nu 2 manke teven... het is of van 7km fietsen of van die reu.. 
Ik vrees de reu want beide zijn gewend om gewoon 15-20km mee te rennen naast de fiets..

Vandaag kwam ik alweer een ontsnapte of verloren gelopen hond tegen. De tweede op enkele weken tijd. De vorige ontsnapte blijkbaar regelmatig. Waar de hond van vandaag vandaan kwam, weet ik niet. Daar waren niet echt huizen dicht in de buurt. Hij volgde eerst iemand die aan het joggen was, daarna mij en mijn hond en daarna wilde hij weer iemand anders met een hond volgen. We hebben dan samen de politie gebeld en die heeft hem meegenomen. Hopelijk is hij gechipt zodat hij snel terug bij zijn baasjes is. 
 
Ik begrijp niet dat mensen niet beter opletten zodat hun hond niet ontsnapt. 
 
Ik was trouwens wel trots op mijn hondje. De ontsnapte hond was een redelijk grote hond (lang, breed lichaam en wel vrij korte pootjes), dus normaal is ze daar best bang van. Deze hond was wel rustig en als ik even tussen hem en mijn hondje ging staan, liet hij haar wel met rust. Een echt sociale hond dus die zich aanpaste, want bij een speelser hondje wilde hij wel meespelen. Maar ik vond het echt fijn om te zien hoe goed mijn hondje daar op reageerde en hoe het eigenlijk redelijk goed ging met die hond. Ze was niet op haar gemak maar ook niet enorm bang. Gelukkig, want als dat zo'n wilde hond was en hij zou ons de hele tijd volgen, was dat wel een groter probleem geweest natuurlijk.  "
 
Dat is altijd wel fijn als het goer gaat ja!
Wel vervelend en snap het ook niet..
 

 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

" Is een hond meteen vals als hij een andere hond heeft gebeten of gewoon intolerant waar ze om bekend zijn. 
 
Mijn hond wordt ook als vals beschreven op stal, omdat ze voor haar vreemde mensen weg blaft en we zijn er al heel hard mee bezig en het is al veel beter, maar de definitie van vals is voor mij niet een andere hond bijten ;-) "

Het was ook echt doorbijten en de mops had het bijna niet overleefd... hij heeft blijkbaar ook al andere honden aangevallenhp-cry 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ja hoor. Het is weer warm en zondag. Alle hondenbaasjes komen weer hun huis uitgekropen om van de brandende zo' te genieten op de heide. 

 

Parkeerplaatsen vol. Langs de provinciale weg en de zijwegen staan ze bumper aan bumper geparkeerd terwijl de nieuw aangekomen auto's over de 80 km weg kruipen opzoek naar een plekje om de auto illegaal neer te pleuren.

 

Nou... wij gaan daar nu niet wandelen hoor! Het is met Amsterdam op Koningsdag. 

 

Maar wel even de schapen voeren. Hahaha LOL. Enige overlast van dove wandelaars en niet oplettende fietsers later zijn we ter plaatse.  We stappen uit en zetten de honden vast. De meute toeristen rekt de halzen uit. Ik haal het stroom van het hek en laat Momo los in de wei. Opeens staat het 3 rijen dik langs het hek. Een hoop opgewonden gepraat en gewijs. De camera's staan al te draaien.

 

Stoïcijns loop ik door de wei naar de wei waar de schapen staan. Momo loopt keurig met me mee

Ik leun over het hek, kijk of er genoeg water in de drinkbakken zit,  kom overeind en.... loop met Momo de weide weer uit. ROFL. 

 

Water halen en hooi. Met Elsa de weide in.. Zoef!  Daar staan ze weer. Nou.. Elsa bleef netjes liggen terwijl wij voerden. Geen show. Wel op minstens 30 camera's vastgelegd hoe we water in een bak deden en hooi in een ruif.

 

Mispoes! sealed

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ja hoor. Het is weer warm en zondag. Alle hondenbaasjes komen weer hun huis uitgekropen om van de brandende zo' te genieten op de heide. 
 
Parkeerplaatsen vol. Langs de provinciale weg en de zijwegen staan ze bumper aan bumper geparkeerd terwijl de nieuw aangekomen auto's over de 80 km weg kruipen opzoek naar een plekje om de auto illegaal neer te pleuren.
 
Nou... wij gaan daar nu niet wandelen hoor! Het is met Amsterdam op Koningsdag. 
 
Maar wel even de schapen voeren. Hahaha LOL. Enige overlast van dove wandelaars en niet oplettende fietsers later zijn we ter plaatse.  We stappen uit en zetten de honden vast. De meute toeristen rekt de halzen uit. Ik haal het stroom van het hek en laat Momo los in de wei. Opeens staat het 3 rijen dik langs het hek. Een hoop opgewonden gepraat en gewijs. De camera's staan al te draaien.
 
Stoïcijns loop ik door de wei naar de wei waar de schapen staan. Momo loopt keurig met me mee
Ik leun over het hek, kijk of er genoeg water in de drinkbakken zit,  kom overeind en.... loop met Momo de weide weer uit. ROFL. 
 
Water halen en hooi. Met Elsa de weide in.. Zoef!  Daar staan ze weer. Nou.. Elsa bleef netjes liggen terwijl wij voerden. Geen show. Wel op minstens 30 camera's vastgelegd hoe we water in een bak deden en hooi in een ruif.
 
Mispoes!  "

Wij zijn weer verhuis naar ons zomerveld (ligt naast een weg en fietspad) mensen stoppen ook allemaal foto's maken en dergelijke zat mensen die wel even staan te kijken.

 

Snap het wel het is niet iets wat je dagelijks ziet. Gewoon iets bijzonders.

 

Vind het altijd wel grappig om te zien ^^

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion 3 doggies

Ik irriteer me weer eens aan mijn beste vriendin. Nooit lever ik commentaar op hoe zij haar 4 honden op voed, gaat nooit met ze wandelen, zitten meestal in hun bench etc. 

Maar het commentaar wat ik al steeds heb moeten aan horen met mijn pups (ik moet ze alleen laten etc) (eerste 3 maanden liet ik ze nog niet alleen)

gisteren en zojuist weer. We hadden een bbq met mensen uit de buurt en zij kwamen ook. Wonder boven wonder had ze 2 van haar honden mee. Ffion is een blaffertje met nieuwe honden mensen en situaties. Ik irriteerde mij al omdat ze heel demonstratief met haar vingers in haar oren commentaar gaat leveren.

Dat kwam net ter sprake. Dus ik zeg anders loop je er volgende keer even bij weg als je er zon last van hebt. Nou...daar kwam het. Ze snapt niet waarom ik haar niet gewoon een uur in de bench stop. Haar vriend valt dr ook nog even bij "dat wil je niet want de honden zijn de baas in het huishouden" 

Ik heb het maar weg gelachen. 

De hondjes slapen in de bench maar verder gebruik ik de bench niet. Het maakt mij niet uit dat ze even blaft totdat ze door heeft dat de situatie prima is en dan is ze gewoon rustig. Als ik haar in de bench stop dan went ze ook niet aan bezoek van andere honden, kinderen en mensen. Om eerlijk te zijn, ik vind het onzin om mijn hond in de bench te stoppen omdat zij het blaffen vervelend vind.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Wij zijn weer verhuis naar ons zomerveld (ligt naast een weg en fietspad) mensen stoppen ook allemaal foto's maken en dergelijke zat mensen die wel even staan te kijken.

 

Snap het wel het is niet iets wat je dagelijks ziet. Gewoon iets bijzonders.

 

Vind het altijd wel grappig om te zien ^^ "

 


Ja, precies. Als ik met mijn vrienden ga duiken krijgen we ook vaak belangstelling. Niet op de hele drukke duikstekken natuurlijk, maar door de week, op plekken waar minder vaak gedoken wordt, komen er best vaak mensen naar ons toe. Met altijd dezelfde vragen.
Hoe diep gaan jullie dan? Is er nog wat te zien in Nederland? Of in deze tijd van het jaar, is het niet vreselijk koud?
Ach, we antwoorden altijd gewoon netjes. Voor ons misschien de normaalste zaak van de wereld om te duiken en tigste keer dat zo'n vraag gesteld wordt, maar voor een ander is het nieuw. Logisch dat dat de aandacht trekt.

Ik dat iedereen met een minder standaard hobby in de buitenlucht dat wel heeft.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Nog een ergernis van de week. Ik liep lekker in het duin, langs een wat achteraf paadje. Zag ik ineens allemaal vieze, met poep besmeurde zakdoekjes in de struiken hangen. Bobby kwam smikkelend de struiken uit, dan weet ik wel weer hoe laat het is.
Gatver, kunnen mensen dat niet even ophouden? En dan die vieze papiertjes erbij, waarom moet dat nou in de natuur gegooid worden?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Nah niet echt frustratie maar wij hebben hier een man en een vrouw wonen met een Duitse herder genaamd Akira (teefje). De hond is de beruchste hond in de buurt.....helaas hun vorige ook Zeph een zwarte herder. 

 

Zeph heeft toen hij nog leefde veel honden aangevallen en gebeten. Toch hadden die mensen blijkbaar een betonplaat tegen hun kop want ze lieten hem zelfs los. Ook Ziko onze vorige hond is achterna gezeten geweest.....en die was uiteindelijk doodsbang. Gelukkig voor de buurt ging Zeph dood....en was er rust.....todat ze een nieuwe hond namen...Akira. 

 

Wederom....problemen....Akira valt ook andere honden aan en heeft zelfs al 1 man gebeten (die ik ken) ook heeft ze Shep de hond van een vriendin te grazen genomen...die los op een veldje stond te snuffelen en die ***vent de poort open deed en Akira op Shep afvloog. Want natuurlijk...je laat je hond ook lekker los de poort uitvliegen. Shep was een hap rijker....gelukkig door haar vacht weinig schade. 

 

Nu moet ik vaak langs dat huis...maar als ik al geblaf hoor dan weet ik al hoe laat het is.....Akira komt naar buiten. Ze begint namelijk enorm neurotisch te blaffen....Omaatje die 2 huizen verder dan hun woont heeft momenteel een oppas hondje Kenny. Kenny is het vriendje van Maylo. Omaatje durft alleen niet langs het huis en moet helemaal omlopen omdat ze 1x zo geschrokken is. Zij weet namelijk ook als Akira neurotisch blaft komt ze naar buiten. Nu blafte ze dit keer niet en liep ze langs en die man maakte de poort open en had godzijdank Akira aan de lijn 1x keer. Omaatje kreeg zowat een hartverzakking en stond te trillen op der benen...ze vertelde dat ze al helemaal zag hoe Kenny verscheurd werd.

 

Sindsdien loopt ze helemaal om als ze Kenny heeft. Vrouwtje van 80....omdat die vent te pas en te onpas die hond de poort laat uitvliegen los. 

 

Nu liep ik tegen 18:30 even met Maylo. Ik denk ach....normaal komt hij om deze tijd niet naar buiten. Ik was wel en goed het huis voorbij en ik hoor Akira blaffen. Jawel hoor....maar ik was al voorbij maar ik zag een kennis met zijn hond Kaya wel t.h.v. dat huis staan. En wie komt die poort uitgevlogen los....jep Akira. Gelukkig had de kennis het ook al herkend en had zich snel omgedraaid. 

 

Het is toch te erg voor woorden dan bijna iedereen het teken weet als die hond naar buiten komt? En dat dan ook heel snel weg moeten komen want 90% van de tijd is Akira los. Maylo is ook al achterna gezeten door der en heeft nu zo n haat gekregen dat ik echt uit moet kijken want Akira wilt hem het liefst opvreten en andersom ook. Laats liep ik met een andere kennis over en moesten die kant op en die vent stond met Akira vast midden op het pad. Wij stopte en hij keek ons geergerd aan 'Ja jullie kunnen er toch langs?!' Uhm nee....wij lopen echt niet langs jouwn heen zo dicht....met veel commentaar liep hij het heuveltje op en mijn kennis zei 'heb je helemaal aan je zelf te danke.....is al jullie 2de hond die zo gestoord is'. Blijkbaar heeft hij het niet gehoord want hij liep gewoon verder. 

 

Oke beetje frustratie...

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" mensen die de hele dag met hun hogedrukreiniger staan te spuiten.
 
sjongejonge, alsof die twee mossprietjes tussen je tegels zo erg zijn. wat een waterverspilling
 
(sowieso, een tuin met alleen maar tegels. brrrrrrr) "

Ik vind die bladblazers nog net wat erger. Wat een herrie. Gelukkig zijn we daar even vanaf.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Laura, kun je, samen met de buren, geen melding doen bij een wijkagent? Dit is toch echt niet normaal meer.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Laura, kun je, samen met de buren, geen melding doen bij een wijkagent? Dit is toch echt niet normaal meer. "

Ja zitten we wel over te denken. Er zijn veel mensen...nouja zo n beetje iedereen die of dat huis niet meer passeren of echt oplet als ze het geblaf niet horen. 

 

Akira heeft toen ook 2x de hond van een kennis die 15jaar was (herder mix) tegen de grond gewerkt...terwijl de hond helemaal geen weerstand bood. Hond is inmiddels overleden (was gewoon op) maar dag is gewoon zo sneu...zo n oudje. 

 

Mensen hebben nu ook gedreigd 1 incident en ze schakelen de politie in. Met name mijn vriendin die Shep heeft...Shep deed ook niks terug en toch happen en tegen de grond werken. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ja zitten we wel over te denken. Er zijn veel mensen...nouja zo n beetje iedereen die of dat huis niet meer passeren of echt oplet als ze het geblaf niet horen. 
 
Akira heeft toen ook 2x de hond van een kennis die 15jaar was (herder mix) tegen de grond gewerkt...terwijl de hond helemaal geen weerstand bood. Hond is inmiddels overleden (was gewoon op) maar dag is gewoon zo sneu...zo n oudje. 
 
Mensen hebben nu ook gedreigd 1 incident en ze schakelen de politie in. Met name mijn vriendin die Shep heeft...Shep deed ook niks terug en toch happen en tegen de grond werken.  "

Misschien zoiets mee nemen om direct de hele buurt te laten horen wanneer je het geblaf hoort: zodat je iedereen kunt waarschuwen. 

 

9200000083860642.jpg

 

pagina 9 van 34 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Spalk steekt in poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^