Schrijf de frustratie van je af topic! Frustratie in de lente..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

" A naar zeg! Ik gebruik ook Oxicodon soms 5 en soms 10mg. Laatst kreeg ik weer zo n pijn (is nog steeds onbekend wat het is) 
 
En ik denk pak voor de nacht 10mg kan ik slapen. En ik werd s morgens wakker en gelukkig had ik vrij....mijn god...ik tripte compleet. Ik was gewoon niet in staat om met Maylo te lopen. Zo duizelig en misselijk was ik. Heb ik nog nooit gehad...althans niet s nachts. Als ik die gewoon overdag pak wel. Maar deze had ik dus al de avond ervoor genomen. 
 
5mg gebruik ik overdag alleen als het niet uit te houden is maar is voor de nacht weer niet genoeg. Maar ik was dus ook bijna van de trap gedonderd.... "

Voor mij deze rotzooi niet meer hoor. Op moment stat ee een camping wc naast mn bed. Mijn man slaapt even in een andere kamer.

En ja overdag merk ik er ook niks van.

Ruby lopen gaat helemaal niet meer. In het ziekenhuis met de rolstoel.

De buurvrouw is zo lief om me met de rolstoel van het bej.huis me op te komen halen. We verzorgen daar een haakgroepje.

En ja best wel eng morgen hoop dat het mee valt.

 

Zo nu jullie honden praat weer.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

"  Joh, al waren die mensen stalbaas daar.
 
Je wiebert nou eenmaal niet andermans spullen de bosjes in, het netjes verplaatsen is een ander verhaal. Je grist geen water onder een drinkende hond vandaan, wacht je tot ‘ie uitgedronken is dan is het een ander verhaal. Op andermans hond afstormen om deze te aaien zonder te vragen is ook not done.
 
Helaas lopen er nou eenmaal mensen rond die denken dat ze de enige op de wereld zijn. Als we bij elk bericht uit moeten gaan van de goedheid in elk mens, dan is het topic onnodig.  "

Ja, het is ook maar net hoe je het interpreteert hè

 

Jij leest bijvoorbeeld: op andermans hond afstormen om 'm te aaien. Ik lees: hond loopt rond, loopt op mensen af en die aaien. En, om met jouw krachttermen te spreken (want dan klinkt het vast veel stoerder): de eerste die mij dan gaat vertellen dat ik dat niet moet doen, kan ook linea recta ophoepelen hp-angel

 

Ik bedoel maar, sommige mensen zien ook in álles een provocatie en een bedoeling om hun leven te ruïneren 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Dan hebben wij vast een héél andere definitie van lezen, want ik zie letterlijk staan dat de hond ging drinken en dat die vrouw er toen bovenop dook. Niet dat de hond naar de vrouw toeging om om aandacht of aaitjes te bedelen. Een beetje raar om nou te blijven hameren op 1 van hun misstappen terwijl er nog 2 andere duidelijk asociale handelingen bijhoren, het gaat wel om het geheel van het verhaal. 

 

Edit; ik zeg dus nergens dat ik iemand die enkel de hond aait de deur zou wijzen. Wel iemand die mijn spullen op mijn terrein de bosjes in kiepert, mijn hond haar drinken afneemt en me dan nog een grote mond durft te geven. Als we het dan toch over lezen hebben.. hp-wink

 

Maarre, ik hou ook niet van ongevraagd gefriemel aan mijn honden. Vindt mijn teef niet fijn (nee, zij gaat niet naar vreemden toe voor aandacht). Dat mijn hond losloopt betekent niet opeens dat ze verandert in publiek goed. Zelfs tijdens het wandelen aan de lijn krijgen langslopende mensen het soms in hun hoofd geschoten stiekem hun hand op de kop of rug van mijn teef te leggen, die daar enorm van kan schrikken. 

 

Toevallig had ik laatst de geniale ingeving een tuigje te halen met “niet aaien” erop. Ik hoop zo dat dat werkt.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Bij ons werkt dat tuigje prima, er staat met koeienletters niet aaien op aan beide zijden en in het tuig bevind zich een Stafford, dat scheelt misschien ook.hp-angel

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Voor mij deze rotzooi niet meer hoor. Op moment stat ee een camping wc naast mn bed. Mijn man slaapt even in een andere kamer.
En ja overdag merk ik er ook niks van.
Ruby lopen gaat helemaal niet meer. In het ziekenhuis met de rolstoel.
De buurvrouw is zo lief om me met de rolstoel van het bej.huis me op te komen halen. We verzorgen daar een haakgroepje.
En ja best wel eng morgen hoop dat het mee valt.
 
Zo nu jullie honden praat weer. "

Ja het is rotzooi en ik heb toen 1x de 10mg overdag genomen. Noooooit meer alleen s'nachts. Maar ik slik hem wel anders verga ik van de pijn. 

 

En o wat lief van de buurvrouw. Nou hopen dat alles snel heelt en dat je lekker met Ruby kan gaan wandelen weer. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Vandaag 'belaagd' geweest door een ontsnapte shiba. x) 
Ik liep aan de overkant van de weg en plots hoorde ik iemand roepen 'Yuki, Yuki!' (of was het Yoki, geen idee meer), dus ik kijk om en zie ik een kleine shiba in volle vaart de weg over rennen naar mijn hond. 
Dus ik blijf maar staan en hou Bailey vast aan zijn halsband. Het is een Airedaile terriër van 8 maanden dus nog vrij speels in de kop en nog wat onvoorspelbaar. Had een beetje 'schrik' dat hij gek zou beginnen doen of zou willen bijten (soms reageert hij vrij angstig op honden, gaat tegenwoordig wel beter). 
Tot mijn verbazing bleef hij wel heel braaf terwijl de shiba al blaffend om ons heen aan het springen was, hij kwam echt gewoon tegen Bailey staan bijna. 

Kwamen de eigenaren dus aanlopen met... Een stukje vlees?!?! 
Ik kon hun shiba ondertussen aan mijn hand laten ruiken, deed niet echt iets. Ik kon hem ook wel aan zijn halsband pakken maar één hond vasthouden die enthousiast is en aan de andere kant eentje houden die lichtjes ontvlambaar is leek me niet zo handig. Ook omdat het ras bekend staat om niet van vreemden te houden leek het me niet zo'n goed idee om hem vast te nemen in deze toestand. 
Maar de eigenaren bleven dus proberen om hem weg te lokken met dat stukje vlees?? Zegt ze 'Goh, hij is zelfs daar niet geïnteresseerd in' 
Nee precies niet inderdaad, heb je ondertussen geluk dat de mijne niet bijt want anders was het mijn schuld nog geweest. :') 

Ze had hem ondertussen al tien keer vast kunnen hebben bij zijn halsband maar toch blijven proberen met een plakje kip... 
Ondertussen stonden die hond zijn rugharen al overeind en begon hij gewoon de hele tijd over en weer de straat over te lopen terwijl er auto's kwamen.. Gelukkig was dit in het begin van de straat waar de afslag is, want soms rijden ze hier gewoon als gekken. 

Dan heeft ze uiteindelijk toch de hond te pakken gekregen en er kon gelukkig wel nog een 'sorry' vanaf. :') 
Maar dit snap ik dus echt niet. Alles voor positief opvoeden maar als mijn hond als een gek over straat zit te lopen terwijl er auto's komen had ik hem gewoon bij zijn halsband of desnoods bij zijn nekvel (moest hij geen halsband aanhebben) terug naar binnen gesleurd. Toch gewoon al voor de veiligheid van de hond... 


Andere irritatie is de halsband van de terriër. Hij groeit uiteraard veel dus de eigenaren hebben een nieuwe gekocht, maar hij zit echt véél te los. Zou zo over zijn kop heen kunnen als hij naar achteren trekt, en aangezien hij soms wel een schrikt van blaffende honden achter het hek is dat dus gewoon totaal niet veilig.. 
Nu doe ik hem dus ook het tuigje om dat zij gebruiken voor in de auto en maak ik de leiband aan het tuigje en aan de halsband vast. (Tuigje zit dicht bij de nek, niet dat ik hier straks verwijten krijg dat ik de hond ophang. :'))
Ook hebben ze enkel een flexi of een extreem korte leiband die heel hard schuurt. Bij de flexi heb ik altijd de angst dat hij uit mijn handen zou glippen (zeker met dit warme weer en zweethandjes..), bij sommige honden niet zo'n probleem maar de terriër zou het wel als een gelegenheid kunnen zien om de beentjes te pakken. :') 
Ik ga gewoon zelf eens een fatsoenlijke lange leiband kopen denk ik, kan ik later voor mijn eigen beesten ook nog gebruiken. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hartstikke leuk positief opvoedenhp-angel als het mijn hond was trok ik hem die weg over aan zijn staart. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

" Hartstikke leuk positief opvoeden als het mijn hond was trok ik hem die weg over aan zijn staart.  "

:')
Ik snapte het ook echt niet. Hebben ze eerst nog de moeite gedaan om een stuk kip uit de frigo te gaan halen of hebben ze dat gewoon standaard in hun broekzak zitten? :') 
Het was wel een 'speciale' ervaring, dat wel.xD

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

*Dubbel*

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Tja sommige 'positieve opvoedmethodes'  gaan mij ook te ver hoor.

Ik had mijn hond aan der nekvel meegesleurd is ze helemaal.....

Er word ook vaak geadviseerd om niet boos te worden als je hond na 300 keer roepen eindelijk terug komt en dan zelfs belonen voor het terug komen? Amehoela hier dus nietsealed

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Tja, maar een hond straffen voor het terugkomen is ook gewoon niet slim, daardoor zal hij zeker niet beter gaan luisteren. Ten eerste zou ik al geen 10 keer roepen, als hij niet komt dan ga ik hem zelf wel halen en dan blijft hij maar even aan de lijn. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Tja wat valt er onder straffen? Fysiek geweld word hier sowieso niet gebruikt tongue-out

Maar ik ga dus echt niet belonen.

En de hond zelf gaan halen kan uitlopen op beschamende net buiten je bereik dansen.

Mijn honden hebben zelden regels en ik word zelden boos dus als ik uit me slof schiet weet ze dat het gemeend is. 

Werkt vast niet voor iedereen hoor, elke hond is anders, maar maar hier werkt het wel en die ene keer dat ik roep weet ik dat ze komt.

Idd is niet luisteren ook hier aan de lijn. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Omdat je schreef 'er wordt geadviseerd om niet boos te worden' nam ik aan dat je je hond toch wel op de een of andere manier een gevoel zou geven dat hij 'fout' is voor het terugkomen. 

Als hij echt niet luistert zou ik ook niet in de mood zijn om na 100 keer roepen te belonen, maar daarom vind ik het wel beter om voor andere opties te kiezen. Zoals gewoon doorlopen/teruglopen naar de andere kant (mits je hond anderen niet tot last is of geen gevaar loopt), of hem dus halen. 
Gelukkig weet ik van de windhond waarmee ik wandel dat hij wel blijft staan als ik hem kom halen of dat hij het niet als een spel gaat zien en als een idioot gaat beginnen rondcrossen, anders zou het inderdaad wel een beetje belachelijk zijn. :) 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Naar mijn mening is het idee dat je je hond straft voor het terugkomen niet juist.

Je hond heeft tegen dan allang door (houding /stem) dat het baasje even niet zo blij is, dus weet al voor ie bij jou is dat het boel was en niet dat dat komt door het terugkomen. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Ik heb wel 56 kilo aan de lijn hangen.

Als dat gaat lopen heb ik een probleem of raakt ze gekwetst beide waar we niet op zitten te wachten.

Ik ga ook geen tig keer roepen tijdens een wandeling om te zien of ze wel komt of niet  maar ze mag lekker lopen en doen, maar als ik roep verwacht ik wel dat ze komt. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Daar ben ik het mee eens hoor. Hij zal aan je stem wel horen dat je niet tevreden bent. Maar ik heb het over mensen die dan nog eens echt straffen als de hond voor hun neus staat, dat vind ik niet juist. 

Al kan je geïrriteerde stem er ook wel voor zorgen dat je hond nog minder zin heeft om terug te komen. Ik raak soms ook snel geïrriteerd als de hond niet wilt luisteren, maar ik probeer er nu wel op te letten om gewoon wat enthousiaster te zijn, werkt veel beter dan gemopper. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" Daar ben ik het mee eens hoor. Hij zal aan je stem wel horen dat je niet tevreden bent. Maar ik heb het over mensen die dan nog eens echt straffen als de hond voor hun neus staat, dat vind ik niet juist.  "

Ahzo nee hoor dat doe ik niet is ook niet nodig toch....

Een boze stem is al genoeg vind ik. Dan weet ze al dat ze fout is.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

ik sprak laatst iemand die al een half uur op de grond zat omdat haar hond niet wilde komen, "maar dat doet 'ie altijd en dan ga ik zitten wachten tot 'ie wel zin heeft om te luisteren"

 

sure... hp-sleephappy

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Tja weet je als je een half uur op de grond gaat zitten wachten vraag ik me af of het roepen van de hond überhaupt wel nodig wasundecided

Soms zie je tijdens een wandeling gewoon echt dat een hond tig keer geroepen word..... Ik zou er zelf nog zot van worden hp-angel

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" ik sprak laatst iemand die al een half uur op de grond zat omdat haar hond niet wilde komen, "maar dat doet 'ie altijd en dan ga ik zitten wachten tot 'ie wel zin heeft om te luisteren"
 
sure... "

O ik zal me dan helemaal zitten opvreten. Hier was ook altijd een man met 2 goldens en die kon ook makkelijk 20 min staan te roepen. Kira.....Lana....komen jullie? Maar Kira en Lana hadden daar schijt aan die vonden de geurtjes in de wei enz veeeeel belangrijker. En daar stond hij dan....hij heette zelf Hans een beetje een simpele maar aardig man...moest altijd lachen. 

 

Want hij zuchtte altijd van opluchting als tie mij tegen kwam want Lana en Kira waren gek op Maylo dan kon hij ze vast maken. 

 

Maar ik roep zelf max. 3 en als Maylo dan niet kom loop ik door of ga ik hem halen. Ligt aan de situatie...bij andere honden tegenkomen lijn ik sowieso al bij voorbaat aan. Of hij moet ze kennen. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Tja weet je als je een half uur op de grond gaat zitten wachten vraag ik me af of het roepen van de hond überhaupt wel nodig was
Soms zie je tijdens een wandeling gewoon echt dat een hond tig keer geroepen word..... Ik zou er zelf nog zot van worden  "

"Een" wandeling? Mijn hemel. Eén van mijn achterburen heeft een Labrador, die heet Tyco... Dat weet de hele buurt. 4 maal op een dag hoor je haar constant brullen: "Tyco! Tyco! Tyco!!!" en dat dan zo'n 3 minuten lang....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" "Een" wandeling? Mijn hemel. Eén van mijn achterburen heeft een Labrador, die heet Tyco... Dat weet de hele buurt. 4 maal op een dag hoor je haar constant brullen: "Tyco! Tyco! Tyco!!!" en dat dan zo'n 3 minuten lang.... "

Ooh hier in de wijk ook. Een mens kan enorm irritant fluiten, 's ochtends vroeg om half 7 hoor je dat al. D'r hondje loopt weg en dat mens maar fluiten en die hond steekt z'n middelvinger op en zegt; schijt aan jou ik luister toch niet.

Weer een ander roept de hele weg; Beernd, Beernd, Beeeeeeernd!!!! Daar gaat dan je ochtendje uitslapenhp-frusty.

Heb al een keer mot met die vrouw van Bearnd gehad. Toen kwam haar irritante opdondertje naar Puck en laat Puck nu een vreselijke hekel hebben aan kleine hondjes die zo irritant doen. En die vrouw maar roepen, dus ik; goh, misschien is een lijn wel handig dan blijft ie netjes bij je en hoef je ook niet zo vaak te roepen en laat het ook nog eens binnen de bebouwde kom wezen dus je hebt een aanlijnplicht. Nou, kreeg me daar toch verwensingen naar m'n hoofd.

Ik denk altijd maar; als mensen dan zo boos worden, dan durven ze uit schaamte niet te zeggen dat je gelijk hebt en worden ze maar boos in de hoop dat je bang wordt. Sneu voor die mensen dat ze al zo vroeg in de morgen boos moeten wezen.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Op een manier kan ik nog wel begrijpen dat sommige mensen zo vaak blijven roepen, vroeger deed ik het ook wel terwijl het onnodig was. Dan liep de hond los en riep ik gewoon 'Kay' om even haar aandacht te krijgen maarja zo wordt het commando natuurlijk wel wat nutteloos. :') 
Toen was ik 'gelukkig' ook nog wel vrij jong. Iets van 15 jaar. 
Wel filmde ik eens regelmatig en toen ik het aan het kijken/beluisteren was had ik eigenlijk pas door dat ik soms veel te veel nutteloze commando's gooide en er ook geen consequenties waren als de hond niet luisterde. Dan riep ik bijvoorbeeld 'hier' en dan liep de hond gewoon door en deed ik niks meer. Vanaf toen ben ik er ook wel meer op beginnen letten dat 'hier' ook echt wel 'hier' moet zijn, maar dat ik het ook niet onnodig veel moet gebruiken als het niet nodig is. 

Vaak hebben mensen gewoon van zichzelf niet door waar ze eigenlijk echt mee bezig zijn, het is nog vrij 'onschuldig' natuurlijk, maar uiteindelijk leert de hond gewoon dat hij niet moet luisteren. 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Naar mijn mening is het idee dat je je hond straft voor het terugkomen niet juist.
Je hond heeft tegen dan allang door (houding /stem) dat het baasje even niet zo blij is, dus weet al voor ie bij jou is dat het boel was en niet dat dat komt door het terugkomen.  "

De hond terug roepen en hij komt, al duurt het een kwartier en kost het je laatste zenuw, (als je dit b.v. aan het trainen bent) altijd belonen! 

Echt altijd! Want bij de baas komen moet altijd fijn blijven voor de hond!

Moet je echter de hond gaan halen omdát hij niet terug komt dan kan je hem corrigeren, want dan heeft hij dus op z'n Hollands gezegd schijt aan je.hp-smile

De manier van corrigeren, bepaalt ieder voor zich.hp-angel

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

waneer je oortjes inhebt omdat je corvee hebt en je vader binnenkomt en hij f*cking pissig en boos naar je gaat schreeuwen alsof je doof bent: laat die vla en yoghurt staan! en dan een niet al te aardig toontje...
en dan heb je morgen maar 2 uurtjes les: beeldende vorming; soort van handvaardigheid en sport. en heb je last van je pols maar moet je alsnog naar school... dat word me doodvervelen... wat moet je nou op school met sport en beeldende vorming als je toch niks kan doen omdat je pols half afsterft ( zo voelt het. is niet zo hoorhp-shiny denk ik...tongue-out)

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

eeeen je moeder net binnenkomt en zegt dat je moet douchen terwijl je morgen toch moet 'sporten' en je dan zegt dat je last hebt van je pols en dat ze dan de deur dichtsmijt en zegt dat JIJ op moet houden....

doe es normaal raar mens...

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Douche jij je dan niet iedere dag May? Op  jouw leeftijd zou je moeder dat niet meer moeten zeggen.

Van mij zou je ook naar school vliegen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" De hond terug roepen en hij komt, al duurt het een kwartier en kost het je laatste zenuw, (als je dit b.v. aan het trainen bent) altijd belonen! 
Echt altijd! Want bij de baas komen moet altijd fijn blijven voor de hond!
Moet je echter de hond gaan halen omdát hij niet terug komt dan kan je hem corrigeren, want dan heeft hij dus op z'n Hollands gezegd schijt aan je.
De manier van corrigeren, bepaalt ieder voor zich. "

Dit is voor iedereen anders natuurlijk. Ik maar als ik roep wil ik dat mijn hond komt omdat ik roep.. .. Niet omdat ze dan weer wat krijgt. 

Ze word wel beloont hoor maar zeker niet alle keren ik vraag nauwelijks iets aan mijn hond ze heef 't veel vrijheid maar de momenten dat ik Ier van haar wil is dat niet voor niks. 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

" Douche jij je dan niet iedere dag May? Op  jouw leeftijd zou je moeder dat niet meer moeten zeggen.
Van mij zou je ook naar school vliegen. "

nou ik douche dinsdag en in het weekend. en soms er tussen door.
dinsdag en vrijdag heb ik sport dus ja...

tja... ik vind het zelf niet erg nuttig om naar school te gaan met een zere pols en sport en beeldende vorming hebben voor die dag. waarvoor je beide handen nodig hebtfoot-in-mouth

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" nou ik douche dinsdag en in het weekend. en soms er tussen door.dinsdag en vrijdag heb ik sport dus ja...tja... ik vind het zelf niet erg nuttig om naar school te gaan met een zere pols en sport en beeldende vorming hebben voor die dag. waarvoor je beide handen nodig hebt "

Vinden je ouders dat goed dat je zo weinig douched?

 

Wat betref 't school, tja als je echt niks kan doen zou ik ook gaan overleggen met met de school of je thuis kan blijven die dag. 

pagina 24 van 34 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Spalk steekt in poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^