Niet enthousiast

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ik ken het probleem niet. Mijn honden geven prima aan wat ze leuk vinden, wat hen geen bal interesseert en wat ze niet leuk vinden.
 
Waarom denk jij dat Raiko de trainingen wel leuk vindt? Omdat hij het wel voor je doet?
Mijn honden doen ook dingen voor mij waar ze geen plezier aan beleven of zelfs een grondige hekel aan hebben zoals de basis trainingen op de hondenschool. Voor mij is dat dus geen teken dat ze er plezier aan beleven. Soms is het zelfs wat lastiger in te schatten omdat ze iets snel doen voor de beloning die daar op volgt. De activiteit vinden ze dan niet leuk maar de beloning en daar maak ik dan misbruik van om ze bv fysiotherapie te geven waar ze eigenlijk een hekel aan hebben.
 
Even denken over een voorbeeld.. Neem fietsen. Momo kan het en doet het voor me als ik het vraag. Ze luistert dan prima, loopt in de berm en niet op het asfalt en blijft keurig draven ipv te galopperen. Een ander zou zeggen dat ze het leuk vindt. Maar ik ken mijn hond. Ze houdt haar hoofd vrij laag, is behoorlijk apathisch voor de prikkels om haar heen, is 'traag' in haar bewegingen (niet in de startblokken zitten te wachten op ieder geluid of beweging dat een commando zou kunnen zijn) en niet alert. Als ik de fiets pak draait ze haar hoofd weg. Ze vindt het ook prima als het afgelopen is en vraagt dan niet om meer. Voor mij is het duidelijk: ze doet het voor mij, maar heeft er een enorme hekel aan.
 
Misschien moet je zoeken naar een activiteit waar Raiko wel op reageert? Ik doe aan sporten voor het plezier van mijn hond, niet omdat 'men' vindt dat ik met mijn hond aan een sport moet doen. Hebben ze er geen lol in dan kap ik er mee. "

Ik denk dat omdat hij dit gedrag ook laat zien buiten trainingen.. het is gelijk zijn karakter. Hij vertoont dit ook op training, maar ook als we bvb alleen het bos ingaan of op een hondenweide zijn(alleen om bvb met een frisbee te spelen) gewoon zo onverschillig, niet enthousiast maar ook weer niet depri, gewoon onverschillig... Ook als ik heel gek doe (raad van trainster) maar dat vind ie misschien niet zo leuk en is daarom misschien wel kalm, om het te laten ophouden zoals Dobry zegt, dat kan ook natuurlijk. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik denk dat omdat hij dit gedrag ook laat zien buiten trainingen.. het is gelijk zijn karakter. Hij vertoont dit ook op training, maar ook als we bvb alleen het bos ingaan of op een hondenweide zijn(alleen om bvb met een frisbee te spelen) gewoon zo onverschillig, niet enthousiast maar ook weer niet depri, gewoon onverschillig... Ook als ik heel gek doe (raad van trainster) maar dat vind ie misschien niet zo leuk en is daarom misschien wel kalm, om het te laten ophouden zoals Dobry zegt, dat kan ook natuurlijk.  "

Dan is het dus inderdaad iets dat bij je hond hoort en dat zou ik dan uitleggen aan de trainer.

 

Wel jammer voor je. Dat enthousiasme vind ik juist zo leuk aan een hond. *Hug

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

voor alle zekerheid zou je ook nog ivm zijn immuunsysteem wat niet goed werkt, bloed kunnen laten testen op oa schildklierfunctie, als je denkt dat het niet zijn karakter is waardoor hij niet entrousiast is.

 

Ik vind een shiba inu eigenlijk ook niet echt een "kunstjes en commando, zit plaats af hond". Meer een eigen koppie. Geeft hij wel dingen aan, wat hij wil doen, of juist niet, buiten de hondenschool?

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" voor alle zekerheid zou je ook nog ivm zijn immuunsysteem wat niet goed werkt, bloed kunnen laten testen op oa schildklierfunctie, als je denkt dat het niet zijn karakter is waardoor hij niet entrousiast is.
 
Ik vind een shiba inu eigenlijk ook niet echt een "kunstjes en commando, zit plaats af hond". Meer een eigen koppie. Geeft hij wel dingen aan, wat hij wil doen, of juist niet, buiten de hondenschool? "

Dat merk ik niet altijd duidelijk, hij doet het maar allemaal op het gemakje maar ook zonder gemopper. Als hij onzeker of angstig is en daardoor iets niet wil (over een hindernis bvb) merk ik het wel en ik forceer en dwing ook niets. Als hij niet durft hoeft het niet, dan loop ik erlangs en beloon en na een tijdje word hij dan nieuwsgierig, ziet wat de anderen doen enz.. en doet dan wel mee maar echt enthousiast is hij niet... 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Beloning
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^