Zindelijkheid Dobermann

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dick StormDick Storm

Mijn dobermann pup is nu 4 1/2 maand. Prima hond, kan goed alleen zijn, vind autorijden prima, loopt los in het bos en kijkt steeds waar ik ben, is zindelijk maar........ als mijn dochters en/of kleinkinderen binnenkomen of hij ziet ze aankomen dan kan hij zijn plas niet ophouden. Soms ook als ik zeg dat we naar buiten gaan en ik moet nog mijn schoenen aandoen en/of jas aantrekken dan laat hij soms zijn plas lopen. Het zal wel beter worden maar ik heb een beetje het gevoel dat dit niet helemaal overgaat. Als bijkomende notitie moet ik erbij vermelden dat mijn een aantal jaren geleden overleden dobermann ook in zijn volwassenheid er nogal eens 'enthousiast' last van had als mijn kinderen eraan kwamen. Ik laat hem meer dan genoeg uit dus daar kan het niet aan liggen. Natuurlijk kan ik hem iedere keer in de bench doen maar ik vind dat dit niet de definitieve oplossing is. Ik weet ook wel dat het een goede zaak is dat het bezoek zijn enthousiasme moet negeren en dat doen ze ook wel, maar hij doet het al als hij ze hoort of ziet aankomen. Is er wat aan te doen of moet ik ermee leren leven of .................

hartelijke groet

Dick

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Dat zal een plasje zijn van enthousiasme/spanning. Daar kan hij zelf niets aan doen. Mijn hondje heeft dit ook nog soms als er mensen binnenkomen die ze goed kent, maar lang niet gezien heeft. Ik zeg er niets van en dweil het gewoon op. Wat hier het best helpt om het te voorkomen, is aan de bezoekers vragen haar de eerste minuten volledig te negeren tot ze zelf wat gekalmeerd is. 

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Hier is het vanzelf over gegaan toen de hond wat ouder werd. Hij is nu een jaar en doet het alleen nog maar als hij al een tijdje niet uit is geweest of écht heel blij is terwijl hij het eerst bij iedere begroeting deed zowat.

Sommige honden doen zogenoemde onderdanigheidsplasjes en dit kan het hele leven blijven, maar bij jullie klinkt het meer als enthousiasme. Gewoon negeren en opdweilen, waarschijnlijk wordt het vanzelf minder. En als je weet dat er bezoek komt, kan kort van tevoren uitlaten ook nog wat helpen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

4,5 maand is nog jong. Hij heeft nog niet de volledige controle over de sluitspieren. 

Met ouder worden gaat dit wel over. Tot die tijd het plasje laten lopen negeren, opruimen en verder gaan met waar je mee bezig was.

Het gaat vast helemaal goed komen.

 

Je kan proberen om buiten het bezoek te ontvangen, niet zeggen dat je naar buiten gaat maar hem gelijk meenemen naar buiten en daar pas je schoenen enz aandoen. Laat ook je kinderen/kleinkinderen buiten wachten en daar de hond begroeten en vervolgens samen rustig naar binnen gaan.

Volgende forumvraag: Hond Blaft s'Avonds
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^