Ervaringen opvanggezin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JetskeJetske

honden foto van Jetske

Hallo iedereen,

Binnenkort verhuist mijn zus naar haar nieuw huis, samen met haar hondje (Theo). Mijn moeder en ik blijven daardoor achter zonder hond, waardoor het toch wat kriebelt.

Wij zouden niet gaan voor een nieuwe hond maar hebben wel eventueel interesse om opvanggezin te worden (eventueel voor hondjes uit het buitenland die nog wachten op adoptie maar al naar hier worden gebracht wegens slechte omstandigheden daar).

Heeft er iemand hier ervaringen mee? :-)

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Naomi hier op het forum vangt buitenlandse hondjes op. Ik weet niet of ze dit topic ziet, maar anders kan je haar misschien een pb sturen smile

 

https://www.hondenpage.com/baasjes/60424/naomi.php

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Een vriendin van mij heeft het nu tweemaal gedaan met hondjes die rechtstreeks uit Spanje kwamen.

Soms komt het bijbehorende verhaal niet overeen met de werkelijkheid en kan het tegenvallen. (De laatste hond was niet zindelijk en kon - zeker in het begin - geen  minuut alleen blijven - jánken).

Na een maand of twee heeft de organisatie een definitief en goed tehuis voor het hondje gevonden en alles is goedgekomen. Het is uiteraard ook niet makkelijk om weer afstand te doen van een hond die je tijdelijk in huis hebt gehad.

Je zou ook kunnen overwegen pleeggezin te worden van een aanstaande hulphond. Je krijgt dan een pup van 8 weken voor (ik meen) een jaar in huis om hem consequent te voeden. Dat is ook heel intensief.

https://hulphond.nl/steunen/gastgezin/#

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^