Samojeed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lienlien

Dag iedereen! 

Ikzelf ben allergisch en zijn op zoek gegaan naar hypoallergene rassen. Het meest betrouwbare zijn de poedels (die ikzelf het liefste zouvan kiezen). Maar mijn man is verzot op een samojeed enen die blijken ook hypoallergeen te zijn... kan iemand met een hondenallergie dit bevestigen? Of kenners? Want ik wil me geen hond aanschaffen die ik nadien terug moet wegdoen uiteraard... en iemand regio Oudenaarde met een samojeed waar ik eens mag langsgaan om te ruiken en te zien of ik enige reactie vertoon?

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Samojeden hebben ontzettend veel vacht.. en ruien ontzettend.. Ik kan me niet voorstellen dat die hypoallergeen zouden zijn 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

From smiling Lotus,  fokkers en van Brakel,  zeker het contacteren waard! 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Samojeden hebben ontzettend veel vacht.. en ruien ontzettend.. Ik kan me niet voorstellen dat die hypoallergeen zouden zijn  "

 

Dat is ook mijn gedachte... 

 

Waarom ga je niet langs bij een fokker? Die hebben vaak meerdere samojeeds in huis en dan kan je jezelf extra goed testen met zoveel samojeed. Daarbij kan de fokker je alles vertellen over het ras en kan je kijken of de hond qua karakter eigenschappen ook bij jullie past. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Samojeden hebben ontzettend veel vacht.. en ruien ontzettend.. Ik kan me niet voorstellen dat die hypoallergeen zouden zijn  "

Allergie heeft vaak meer te maken met bepaalde stoffen dan met de hoeveelheid haren. Ik weet dat bij katten het meest hypo-allergene ras de Sibeer is en die zijn ook heel langharig, maar maken de proteïne waaraan de meeste mensen met een allergie allergisch zijn, minder aan smile Dus de vachtlengte hoeft daar niets mee te maken te hebben. De stof wordt ook vooral uitgescheiden via speeksel en huidschilfers, dus ook naaktkatten kunnen evenveel allergische reactie geven. 

 

Ik heb eens gegoogled en vind idd ook terug dat een samojeed minder allergische reacties zou veroorzaken omdat ze minder huidschilfers verliezen. 

 

Ik ben zelf lichter allergisch aan honden dan aan katten (waar ik heel allergisch aan ben) en heb me er dus niet zo in verdiept bij honden. Ik weet alleen dat ik zelf van ons maltezertje helemaal geen last had en van mijn huidige hondje wel een beetje als ze bvb lang op schoot zit. Maar ik heb geen ervaring met een samojeed. Ik zou idd eens testen bij iemand die alleen een samojeed heeft.

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Nee, de samojeed is niet hypoallergeen. De rasvereniging heeft al vaker, zowel via facebook als via de site, geprobeerd deze mythe de wereld uit te helpen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je met jouw type allergie toevallig 'iets minder' last zal ervaren bij dit ras, maar hou alsjeblieft in je achterhoofd dat er al velen in dit broodje aap zijn getrapt met herplaatsing van de hond als gevolg.

 

"Op internet wordt de suggestie gewekt dat de Samojeed een hypoallergeen ras is, dat hij bijna niet verhaart of weinig allergieën opwekt. Dit is niet correct.

Ze hebben, net als andere honden, ook huidschilfers en zijn bovendien in het bezit van een dubbele (pool)vacht die bijvoorbeeld bij teven 3 maanden na de loopsheid uitvalt. Bij reuen is dat wat minder."

 

Bron: de rasvereniging, LINK

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Allergie heeft vaak meer te maken met bepaalde stoffen dan met de hoeveelheid haren. Ik weet dat bij katten het meest hypo-allergene ras de Sibeer is en die zijn ook heel langharig, maar maken de proteïne waaraan de meeste mensen met een allergie allergisch zijn, minder aan  Dus de vachtlengte hoeft daar niets mee te maken te hebben. De stof wordt ook vooral uitgescheiden via speeksel en huidschilfers, dus ook naaktkatten kunnen evenveel allergische reactie geven. 
 
Ik heb eens gegoogled en vind idd ook terug dat een samojeed minder allergische reacties zou veroorzaken omdat ze minder huidschilfers verliezen. 
 
Ik ben zelf lichter allergisch aan honden dan aan katten (waar ik heel allergisch aan ben) en heb me er dus niet zo in verdiept bij honden. Ik weet alleen dat ik zelf van ons maltezertje helemaal geen last had en van mijn huidige hondje wel een beetje als ze bvb lang op schoot zit. Maar ik heb geen ervaring met een samojeed. Ik zou idd eens testen bij iemand die alleen een samojeed heeft. "

Ik kwam ook de reactie van de rasvereniging tegen die Ushanka noemt. Ik heb ook last van honden allergie en kan Kaylo prima handelen maar moet wel elke dag een allergie pilletje slikken maar dat is ook deels door de katten. Het is maar net waar je allergisch voor bent. Met een allergie lijkt me die rond slingerende haren niet heel prettig hp-angel Mijn nichtje is ook heel erg allergisch en heeft wel heel erg last van de vacht van Kaylo. Zij hebben een labradoodle en dat gaat wel goed. Ik zou als ik de TS was ook eerder dan op safe spelen en voor een poedelachtige gaan, na dat even uitgeprobeerd te hebben. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Ik kwam ook de reactie van de rasvereniging tegen die Ushanka noemt. Ik heb ook last van honden allergie en kan Kaylo prima handelen maar moet wel elke dag een allergie pilletje slikken maar dat is ook deels door de katten. Het is maar net waar je allergisch voor bent. Met een allergie lijkt me die rond slingerende haren niet heel prettig  Mijn nichtje is ook heel erg allergisch en heeft wel heel erg last van de vacht van Kaylo. Zij hebben een labradoodle en dat gaat wel goed. Ik zou als ik de TS was ook eerder dan op safe spelen en voor een poedelachtige gaan, na dat even uitgeprobeerd te hebben.  "

Ja, zoals ik schreef, heb ik mij niet verdiept in hypoallergene hondenrassen, maar ik wilde alleen even duidelijk maken dat de haarlengte daar eigenlijk niets mee te maken heeft, omdat het aan de huidschilfers is dat de meeste mensen allergisch zijn. Niet iedereen natuurlijk. Dus zeggen dat een samojeed niet hypoallergeen is, alleen omdat ze veel haar hebben en ook ruien vond ik geen goed argument. Want dat geldt bij de Sibeer ook, terwijl dat kattenras echt wel hypoallergeen is (zolang je aan huidschilfers allergisch bent, zoals de meeste mensen). Als de haren de allergische stof niet verspreiden, is het ook niet erger dat er haren in huis liggen dan voor iemand die niet allergisch is natuurlijk.

 

Maar ik geloof de rasvereniging wel als zij zeggen dat dat van die allergie bij Samojeden niet klopt smile Ik wilde alleen even benadrukken dat de theorie weinig haar of niet ruien = hypoallergeen, of omgekeerd niet altijd klopt. Dus ook bij rassen die geen vacht verliezen of hebben, heb je het risico dat je wel allergisch reageert. 

honden page profiel Athos Athos

Mijn zoon ook allergisch voor katten en honden; snuiten, niezen, jeukende ogen, astma. Na jaren zoeken onze Athos (Samojeed) gevonden, waar hij niets op reageert! hp-thumbsup het is idd even zoeken welk ras lukt. En Athos verliest veel haar in zijn ruif periode, maar dat nemen we er graag bij! 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Gewoon even testen, uurtje (Of langer) bij de fokker binnen. Meerdere honden om je heen, dan zou je het wel moeten merken hp-thumbsup 

 

Ik ben allergisch voor katten, maar reageer bijv niet op mijn Maine coons  (ander eiwit).


ik dacht dat ik niet allergisch was voor honden, tot ik eens heel benauwd werd van een vlinderhondje die ik de hele tijd knuffelde tongue-out

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Is een topic uit 2018

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Is een topic uit 2018 "

Oeps ben ik er zowaar in getrapt  undecidedtongue-out

Volgende forumvraag: Liefdevol gezin zoekt lieve hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^