Agility

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Ik zou graag agility doen met mijn rottweiler (47kg en is 17 maand) maar ik vraag me af of ze hiervoor niet te zwaar is, ik heb schrik dat als ze vaak gaat moeten springen, brug op en af, ... dat dit slecht gaat zijn voor haar gewrichten of dat ze een spier kan verekken/scheuren. Ze heeft geen problemen met ED of HD, heeft iemand ervaring met een zware hond en agility? alvast bedankt

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Geen flauw idee of het je  met je rottweiler. Ik ben ze eerlijk gezegd nog nooit tegengekomen.

Wel weet ik dat best wat Duitse herders meedoen aan Agility en die zijn ook de lichtste niet.

Misschien kun je een keer naar een vereniging toegaan met je vraag?

Dan nu  je advies op maat krijgen en heb je meteen een idee met wat voor vereniging je te maken hebt. Wat voor mensen het zijn en of je het leuk vind.

 

Over de spieren verrekken;

Als je de Agility (of elke andere sport) gewoon rustig opbouwt lijkt me dat ze niet zo snel iets zal verrekken.

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego

honden foto van Myrthe en Diego

Toen ik puppycursus deed was er op het veld ernaast Agility training. Daar deed ook een rottweiler aan mee, een teefje, maar ook die zal meer dan 40 kilo hebben gewogen.

Ik heb toen ook wel eens genoemd dat ik met Diego behendigheid wil gaan doen (ook een halve rottweiler) en dat vond de instructeur erg leuk, ze heeft nooit gezegd dat dat misschien niet zou kunnen, Diego is 36 kilo geworden.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Denk niet dat agility per definitie voor je rottweiler slecht is. Dat die wat zwaarder is kan natuurlijk gewoon de bouw van je hond zijn. Maar zou wel zorgen dat je hond mooi op gewicht is ten opzichte van z’n bouw en al een goede spieropbouw en conditie heeft. Weinig activiteit en dan ineens agility gaan doen met een dergelijk ras is natuurlijk niet verstandig. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

T is geen wendbare hond. Ik zou er voorzichtig mee zijn. Bij zulke logge honden zijn blessures gauw gemaakt. 

Je hond maakt natuurlijk wel vreemde draaien, moet heel zn lichaam opvangen als ie ergens overheen springt.

Ik zou het niet gaan doen. Beter iets kiezen wat meer bij de hond past.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Persoonlijk zou ikzelf met een zware gebouwde hond niet voor agility kiezen. o.a. Vanwege de wendingen en de belasting.

 

Maar het houd niet in dat het niet kan. Als je rotweiler volledig is uitgegroeid en uitgezwaard. Ik zou hem dan wel eerst volledig doorlichten op eventuele gebreken. (Heupen, ellebogen, rug) Gezien het bikkels zijn waardoor bepaalde problemen zeker niet van de buitenkant te zien zijn.

 

Als dat allemaal goed is hoeft het geen probleem te zijn. Ik persoonlijk zou dan denken aan de hobby variant met lage sprongen.

 

En de palen iets verder uit elkaar om de belasting qua wendingen iets in te perken. (Let wel, dat is mijn persoonlijke idee als je toch agility zou willen doen) 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Denk dat het er ook aan licht of je wedstrijden wil gaan doen of niet.

als je geen wedstrijden wil gaan doen zou je evt bij midium mee kunnen doen zodat ze niet te hoog hoeft te springen.

ik zo wel eerst HD en ED foto’s laten maken.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou eerder dan voor hoopers kiezen. Agility is best een belastende sport. Je kan natuurlijk alles laag zetten maar misschien dat hoopers beter zal passen? 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Kan prima mits de hond goed op gewicht is. Met overgewicht dus niet doen. 

 

Rottweilers zijn van oorsprong veedrijvers en geen mastiffachtige honden. Logge, niet atletische Rottweilers zijn niet rastypisch. 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Heb je HD en ED laten testen of is het aanname dat ze er geen last van heeft? 

Bij ons op de club is testen van in ieder geval HD verplicht en dat zal ik jullie ook aanraden, kan al voor €39 bij een Ranzijn Dierenarts. 

 

Verder springen de iets 'lompere' honden soms een niveau lager bij ons. Rottweilers horen qua hoogte officieel op large te springen, maar wordt dan dus medium. 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Hoopers is een leuk alternatief, en anders vragen of je puur voor de lol mee kan doen dus niet op snelheid en met lage sprongen. Mijn hond kan prima large springen maar ik kies bewust voor medium om onnodige overbelasting te voorkomen. Gaat immers om de fun :)

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ik heb zelf een Bully XL (Gucci) waarmee ik Agility doe, wat kleiner en lichter als jouw hond maar wel de zelfe verhouding, denk ik..Ik ga binnenkort  ( hopelijk, schiet niet op) beginnen met AG2. Ze beginnen so wie so laag en je hoeft niet persee op de vereiste uiteindelijke hoogte te springen, als je dit niet wil.

 

Eerlijk gezegd zou ik wat gereserveerd zijn ook om dit met deze honden op '65cm' te gaan springen, met de rede die jezelf ook noemt, maar dit hoeft ook niet. Als de hond en jij het leuk vinden dan kan je toch ook 'recreatie AG' doen, op de hoogte wat voor jullie beide comfortabel is?Persoonlijk denk ik ook niet dat ik met Gucci zo lang behendigheid blijf doen, maar totdat ze een jaar of 4/5 is..

Ik vraag mij af of mijn Bully so wie so wel over de 65 cm kan springen (vereiste wedstrijd hoogte) als dit niet goed lukt is er voor mij geen 'man over boord' en ga ik gewoon recreatie doen waar ik dan met de 'small' of 'medium' ga mee lopen.

 

Gucci vind AG heel leuk dus en de meeste honden vinden dit leuk, 'waarom niet'?

Er zijn zeker meer Rotties die AG doen met veel plezier!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

https://www.youtube.com/watch?v=USzbvCxnnbE

https://www.youtube.com/watch?v=USzbvCxnnbE

Weet niet of ie werkt, maar hierboven de link van rottweiler bij agility

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

nee ze is niet log of te zwaar, ze is heel geblokt, explosief, ik ga nog even wachten tot ze compleet volgroeid is en dan zie ik wel, alvast bedantk voor de reacties

Volgende forumvraag: Hond "trainen" tot hulphond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^