Darminvaginatie Lucky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Wat als een gewone werkweek moest zijn is gelopen als een nachtmerrie... ik zal proberen het zo goed mogelijk te vertellen. 

 

Het gaat om Lucky. Mijn Turkse straatmix van nu bijna 6. Toen hij 1,5 was werd hij geconstateerd met Imha. Heeft toen een dikke week op de intensive care gelegen en wonder boven wonder dat overleefd. Er zijn nog topics ervan te vinden hier op hp. 

Nu gaan we eerst naar afgelopen maandag. Hij had in de avond wat last van dunne ontlasting. Nou is dat voor hem nooit van toepassing dus ben gelijk kip met rijst gaan maken en een avond zijn eten even overgeslagen. Verder was ie wel wat slomer maar goed. Hij had diaree dus zou kunnen misschien had ie wel een beetje griep. Ik maakte me nog geen zorgen. 

Dinsdag

. Sochtends lange wandeling gehad, wel geplast niet gepoept maar nog geen stress want hij had geen eten gehad savonds. kip met rijst aangeboden en had lekker gegeten. Diepe zucht en ging weer naar dromenland. Ik ben gaan werken, mijn schoonmoeder doet tussen de middag altijd de honden even uitlaten en een uurtje entertainen. Ze heeft hem weer een kleine portie rijst gegeven en dit at ie goed op. Savonds toen we thuis kwamen vond ik eigenlijk een hoopje hond. Meteen ben ik het spar-onderzoek gaan doen. Maar alle vitale functies waren perfect. Geen verhoging. Ademhaling perfect. Pols perfect, slijmvliezen mooi roze. Toch vertrouwende we het niet. Spoedlijn gebeld. Doorgegeven wat we zagen en al hadden gedaan. Door mijn aanwijzingen konden ze niks mee. Hij At, dronk en ontlaste. Was geen reden om langs te komen nu. Ook aangegeven over zijn Imha. Maar aangezien ALLE symptomen anders waren dan met deze ziekte legde we die link no way! 

De woensdagochtend heb ik hem meegenomen naar het werk. Filmpje doorgestuurd naar bevriende dierenarts. Hij was heel erg aan het tollen en raar rondjes aan het draaien. Moeilijk met lopen en gaan liggen ging moeilijk. Alles wees er nu op dat ie gruwelijk last had van buikpijn. Dierenarts gebeld en konden langskomen. 

 

Daar hebben ze meteen röntgenfoto's gemaakt omdat zowel het spar onderzoek als temperatuur nog steeds perfect was. Op de foto's was niks te zien. Na wat gevoeld te hebben vonden ze een bult/knoop naast zijn maag die je met volle hand kon vastpakken. Echo gemaakt. Daarop was idd een massa te zien. Maar wat het was? 

 

Toen hadden we nog 1 optie en dat was open maken. Kijken en voelen wat ze tegen gaan komen. Is het speelgoed? Een tumor? Ontlasting? Wat is het? Hoe dan ook moest er iets gebeuren want in de 3 uur aan onderzoeken was hij mentaal aardig achteruit aan het gaan en zijn temperatuur begon al heel langzaam te zakken. Toen liepen we nog tegen iets aan. 

Wat als het zijn alvleesklier is die ontstoken is? Dan zou ie nog slechter uit de operatie komen. We hadden toen 3 opties. 

Optie 1 naar Utrecht om te laten testen, maar mentaal was ie daar te zwak voor wellicht. 

Optie 2, open maken op de gok dat er niks met zijn alvleesklier is. Kans 50-50

optie 3, pijnstilling geven, nacht observatie in de hoop dat ie beter zou worden want dan wisten ze ook dat het de alvleesklier zou zijn. Maaaaar: mentaal zou die heel erg achteruit gaan als dit het NIET zou zijn. 

Keuze gemaakt. Opereren. Moeilijke keus maar de gok genomen. 

Open gemaakt en gaan zoeken. Pfiew alvleesklier perfect, lever perfect, maag perfect. Milt iets vergroot maar dat kan als je niet lekker bent. Oké, darmen nalopen. Ja!! Darmen lagen op een kluitje. Dat was de massa, de bult Die ze voelde. Ook zagen ze puntbloedingen. Darminvaginatie. De dikke en dunne darm schuiven dan in elkaar, om het makkelijk uit te leggen. Omdat we er zo giga vroeg bij waren. En Na de eerste keer diaree meteen licht voedsel hebben aangeboden heeft de darm geen kans gehad om verder af te knellen en af te sterven. Dus het enige wat ze hoefde te doen was recht leggen en weer dichtmaken. Dat was het. 

 

Hij mocht meteen mee naar huis en slaapt nu veel. Eten gaat goed. Geeft aan als ie moet plassen, wel dunne diaree maar dat is logisch. Nog pijn aan de wond en spierpijn maar dat is 10 dagen pas minder.

hij moet nu elke dag een beetje beter worden. Als dat niet zo is en dat moeten we in acht nemen, kan zijn ziekte weer gaan opspelen. Omdat ie bloed verloren heeft. Dan staan we alsnog voor de keus. Maar daar willen we nog even niet aan denken. 

 

Hopelijk is het een beetje duidelijk. Wij zijn heel blij dat we naar ons onderbuik gevoel hebben geluisterd en blij dat ik een groep van topdierenartsen heb die me geholpen hebben. Met 4 man zaten ze er boven op. Als ze niet hadden doorgezocht was ie eind van dr week dood geweest. 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

503289.jpg503290.jpg

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dat is schrikken zeg!

Maar gelukkig met een goeie afloop!

Veel beterschap voor je lieve vriendje!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Geluk gehad! Met onze vorige kat hebben we het ook meegemaakt en toen waren we er net zoals jij op tijd bij. Heel gevaarlijk, een invaginatie .

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

" Geluk gehad! Met onze vorige kat hebben we het ook meegemaakt en toen waren we er net zoals jij op tijd bij. Heel gevaarlijk, een invaginatie . "

Oh echt! Hoe is het nu met hem? Nog lang pijn gehad?

 

oeps sorry lees nu pas vorige kat. Aaah sorry 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Reactie op openingspost.

Wat goed dat je hebt doorgezet. En wat fijn dat het geen andere dingen waren. En je er zo vroeg bij was en zo snel over bent gegaan op rijst.

Nu hopen dat die Imha niet gaat opspelen. Ik duim en hoop op een voorspoedig en goed herstel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kent je hond, geweldig, er heel snel bij geweest, nu snel herstellen hoor....

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

oef ...da's schrikken surprised

respect dat je zo goed naar jezelf hebt geluisterd!

Gelukkig was je op tijd en echte schade voor

beterschap voor je lieverd

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Zo dat is heftig allemaal!

Ook ik ben heel blij dat jullie er snel bij waren met reageren.

wat moet je hond een enorme pijn hebben gehad!!

wat een verhaal.

Ik wens jullie heel veel sterkte toe en voor jullie hond beterschap!!!!

wat een mooie (zielige) lieverd om te zien op zijn rose kleedje!!

Hou je ons op de hoogte hoe het met de hond gaat?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Zo dat is schrikken zeg! Een spoedig herstel gewenst!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat hebben jullie goed gehandeld!

 

Wat zou de oorzaak geweest zijn, heeft de dierenarts daar nog iets over gezegd?

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Oorzaak is lastig. Dit kan accuut zijn. Maar ook icm een tumor. Het komt niet zo heel vaak voor. Daarom dat ze ook in de eerste instantie dachten dat ie ie opgegeten had maar daar ken ik hem te goed voor. Is geen type hond om bijvoorbeeld speelgoed op te eten. Er is niet echt een verklaarbare reden hoe dit kan komen. 

honden page profiel NadineNadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Rap beterschap gewenst 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Oei, wat een stress voor hond en baas.

Openmaken was gelukkig de juiste keuze.

Beterschap voor Lucky.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Gelukkig dat jullie er vroeg bij waren. Beterschap voor Lucky en sterkte voor jullie.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" Oh echt! Hoe is het nu met hem? Nog lang pijn gehad?
 
oeps sorry lees nu pas vorige kat. Aaah sorry  "

Hij kreeg het toen hij nog maar 6 maanden oud was. Met spoed geopereerd en zelfs meegenomen in wetenschappelijk onderzoek omdat het zo weinig voorkwam en deze dierenarts had het niet eerder meegemaakt. 

Pico is snel hersteld en is 18 jaar geworden, dus heeft een lang leven gehad ondanks dit ongelukkige voorval als jong katje. 

 

197907.jpg

 

Pico is twee jaar geleden overleden, dus hij had de invaginatie in 1997. 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Even een kleine update. 

Hij had vanmiddag na ik mijn bericht gepost heb, bloed in de ontlasting. Meteen de foto's door geappt. Niet goed. 

Rats met medicatie opgehaald waar hij zich sneller beter bij moet voelen. Dus blijft nu nog even spannend. Heeft net portie vlees op en geplast. Maar ligt nu weer te slapen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

o balen, duimen maar dat hij zich idd snel beter voelt.

 

Wel een goed teken denk ik dat hij eetlust heeft en goed geplast heeft en nu rustig ligt te slapen. 

honden page profiel NadineNadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Hopen dat het beter gaat 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Nou gister was het nog even spannend. Medicijnen om 16:00 gegeven. Elke 2 uur werd hij wakker en moest drinken en plassen. Echter was ie zo zwak en had zoveel pijn dat ie niet zelf kon staan en lopen. Dus hup ondersteunen en sturen naar de deur. (Zo stoned als een garnaal van de tramadol) 

 

om 01:00 kon ie zelf staan en zelf de weg naar de achterdeur vinden en vanaf toen kwam ie zich om de 2 uur melden. Vandaag is ook een wereld van verschil. Is alert, reageerd als je iets zegt of als ie mensen ziet in de winkel. (Hij ligt mee op de zaak) we zijn er nog niet maar het begin in er! 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Mooi zo!

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Hij heeft gekakt! Nog wel dun maar gen bloed of spuitpoep. Nog nooit zo blij geweest met een poepje. Ook tilde hij zn poot. VoorZicting op met plassen vanmorgen. Dus weer vooruitgang

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Wat fijn dat het vandaag weer een stukje beter gaat!!

en geen bloed en diarree!

Sterkte weer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mooi nieuws, duimen dat het steeds beter gaat

 

hoe lang moet je de tramadol blijven geven?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Oh gelukkig!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Nou gister was het nog even spannend. Medicijnen om 16:00 gegeven. Elke 2 uur werd hij wakker en moest drinken en plassen. Echter was ie zo zwak en had zoveel pijn dat ie niet zelf kon staan en lopen. Dus hup ondersteunen en sturen naar de deur. (Zo stoned als een garnaal van de tramadol) 
 
om 01:00 kon ie zelf staan en zelf de weg naar de achterdeur vinden en vanaf toen kwam ie zich om de 2 uur melden. Vandaag is ook een wereld van verschil. Is alert, reageerd als je iets zegt of als ie mensen ziet in de winkel. (Hij ligt mee op de zaak) we zijn er nog niet maar het begin in er!  "

 

Kijk uit voor Tramadol. Dit is morfine-achtig en valt onder opioïden.

 

Evenals bij mensen zijn er ook honden, die hier niet tegen kunnen. Zo stoned als een garnaal, klinkt helemaal niet goed en een drama voor de hond. Wij kunnen zeggen dat we ons vreselijk rot voelen; slecht evenwicht en raar in ons hoofd en dat angsten door ons lijf gieren; honden kunnen dat niet. Ik heb dit aan den lijve ondervonden. Als je een spiegel van Tramadol hebt opgebouwd bij je hond en je zou moeten stoppen met Tramadol, bouw dit dan langzaam af; anders zou het zo kunnen zijn, dat je hond in psychoses terecht komt.

 

Heb je ook NSAID's (ontstekingsremmende pijnstillers) voorgeschreven gekregen, zoals bijv. Metacam, Rimadyl etc.?

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

De tramadol ben ik al aan het afbouwen. Geen zorgen. Heb na de eerste keer al een halve tablet gegeven. Hij krijgt Nu alleen nog savonds een halve tablet zodat ie goed slaapt. Daarnaast krijgt ie nog finidiar totdat de ontlasting weer normaal is. Norocarp en metrobactin. Deze moeten we afmaken. 

 

Vandaag weer met grote sprongen vooruit. Het gaat super met hem. Gelukkig. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat het zo goed gaathp-thumbsup 

 

 

misschien na de kuur ook probiotica overwegen? 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Hij kreeg voor het gebeuren wel sanofor maar misschien dat jij een andere kan aanraden? Hij staat nu op Vers vlees, ik zal het woensdag ook eens met de dierenarts overleggen wat ik het beste kan doen qua voeding. Al het probleem daar niet aan lag. Zijn darmen moeten nu eerst goed herstellen dus ga nu nog even door met alleen het verse vlees. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik weet niet of hij het lust, maar ik fermenteer altijd groenten zoals rode kool of witte kool (biologisch), dan heb je een heleboel stammen probiotica op een natuurlijke manier. Bovendien goedkoop en makkelijk klaar te maken.  Daar zou je ook nog aan kunnen denken om dat te proberen.  Jenna vindt het heel lekker.

 

Sanofor is ook prima voor de darmen.

 

Inderdaad even met de dierenarts overleggen welk soort probiotica in jullie geval het beste is. Het schijnt dat bepaalde stammen voor bepaalde ziektes beter zijn dan anderen, en soms in zeldzame gevallen wordt probiotica ook afgeraden.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Demodex mijt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^