Janken, aandacht... Tot vervelens toe

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik heb hier al eens eerder een topic geplaatst over dat Raiko s'avonds altijd aandacht wil trekken, nu is dat al 1,5 week aan de gang ook overdag. In het weekend de hele dag bijna, s'avonds vanaf 19u als we in de zetel zitten. Ook nu zit ik even in de zetel ,ik heb vrij vandaag en kom net van een uur te wandelen, dan loopt hij hier weer jankend door het huis, hij springt dan bij me in de zetel, is wel braaf, komt gewoon bij me zitten maar jankt ook de hele tijd, ik word er helemaal gek van... Iemand tips??

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Als die zo jankt zou ik hem iets te doen geven. Snuffelmat, kauwbot, gevulde kong, etc. Helpt dit niet dan zou ik hem waarschuwen te stoppen, doet die dit niet apart zetten tot die stopt en dan mag die er weer bij. 

 

En daarbij zou ik nog eens kritisch kijken naar jullie dagindeling om te achterhalen of daar misschien iets mis gaat. Janken (vragen om aandacht) kan bijvoorbeeld komen vanuit een overprikkeling door teveel doen maar ook verveling van te weinig. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Elke dag doen wij hersenwerk, wandel ik minstens 2u, gisteren ben ik eens niet gaan wnadelen omdat ik de dag voordien ook veel gedaan had om rust te gunnen, maar niets helpt precies... Intussen slaapt hij eventjes maar straks doet ie dat weer

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wees conseqwent, als jij twee uurtjes gewandeld hebt en hij is nog vervelend, dan stuur je de hond weg, en geef een rust van  een uur...als je dat conseqwent doet weet de hond dat op den duur, kan toch niet dat je gek wordt van je hond, terwijl je genoeg doet. Een snuffelbal is ook een goed iets om aan je hond te geven, brokjes erin, is die 20 minuten bezig...op? En nog aandacht vragen ? Dan stuur je de hond naar een aparte ruimte....zeker als je genoeg met de hond hebt gedaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je schrijft....in het weekend de hele dag, wat ? Aandacht vragen ? Nogmaals als je gewandeld hebt, rust daarna...wees daar consewent in...

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hoe zijn je activiteiten verdeeld op de dag?

 

Ik weet bij Ziva dat ik haar beter 's ochtends goed moe kan maken en dan 's avonds nog wat rustige activiteit kan geven, dan verspreid op de dag een aantal gemiddelde activiteiten.

 

Een voorbeeld: als ik 's ochtends anderhalf uur met haar naar de bossen ga (waar ze los kan lopen) en dan 's avonds naar ouders of schoonouders gaat (waar altijd gespeeld wordt met haar) is ze de hele dag rustig en tevreden. Lekker slapen na de wandeling, dutten in de middag en weer slapen als we 's avonds weer thuis zijn. Blij hondje.

Ga ik daarentegen 's ochtends een uur met haar naar de bossen (waarbij ze los kan lopen), dan is ze de rest van de ochtend ontevreden: wat gaan we verder nog doen baas? Vervolgens gaan we rond of net na het middaguur weer een eind wandelen (45 min tot 1 uur), nu vaak aan de lange lijn door de wijk en veel nieuwe paadjes, snuffelen, balletje gooien op het veldje... Nou dan is ze een uur daarna best klaar voor weer een uur activiteit! Pas als ze dat uur ook gehad heeft is ze even moe en voldaan als na anderhalf uur wandelen in de ochtend.

 

Waarmee ik wil zeggen: kijk naar wat je hond nodig heeft. Wellicht heeft hij meer behoefte aan langere, maar minder frequente activiteiten dan aan telkens even eruit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

503083.jpg    Deze snuffelbal, brokjes in doen, er zit een korfje in en dan is de hond lekker bezig, en daarna, echt...klaar...ook Ogin is nog jong, en als deze gewandeld heeft, rust, ze weet het, en als ze na de wandeling toch nog te veelenergie heeft, geef ik dat haar, en echt ze is in de rustmodus...ligt ook aan jezelf, als je steeds aandacht geeft wil de hond steeds meer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik weet ook dat niet iedere hond het zelfde is...na het eten gaan de honden uitbuiken, ik zie ze niet meer, de avond is voor mij, ze weten het allebei...klimmen ze op me dan, eigen plekje zoeken meiden, ze weten het....wees gerust als je genoeg aandacht gegeven hebt conseqwent van, de dag is voorbij...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Elke dag doen wij hersenwerk, wandel ik minstens 2u, gisteren ben ik eens niet gaan wnadelen omdat ik de dag voordien ook veel gedaan had om rust te gunnen, maar niets helpt precies... Intussen slaapt hij eventjes maar straks doet ie dat weer "

Je wandeld per dag twee uurtjes, misschien is dat net te weinig, jonge hond, kan je de wandeling anderhalf uur per keer doen ?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Ik heb hier al eens eerder een topic geplaatst over dat Raiko s'avonds altijd aandacht wil trekken, nu is dat al 1,5 week aan de gang ook overdag. In het weekend de hele dag bijna, s'avonds vanaf 19u als we in de zetel zitten. Ook nu zit ik even in de zetel ,ik heb vrij vandaag en kom net van een uur te wandelen, dan loopt hij hier weer jankend door het huis, hij springt dan bij me in de zetel, is wel braaf, komt gewoon bij me zitten maar jankt ook de hele tijd, ik word er helemaal gek van... Iemand tips?? "

Loopse teef in de buurt? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Loopse teef in de buurt?  "

Was hij gecastreerd?

Zo niet is dat ook mijn eerste gedacht.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Indien het geen loopse teef is zou ik zodra ie begint te janken hem in een andere ruimte doen.

Als jij bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken bent en hij begint te janken.... gewoon rustig meenemen en hem zonder een woord in de gang zetten. Als ie weer rustig is, haal je hem, wederom zonder een woord te zeggen, weer in de kamer.

Dit een tijdje vol blijven houden. Normaliter is het dan snel over ;-)

Is het toch een loopse teef...dan helpt bovenstaande niet O-) ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^