grote hondenfietskar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnAnn

Heeft iemand een hondenfietskar voor GROTE honden ?  Heb je een foto ? Ben je tevreden over de kar ?  Groeten, Ann.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

honden page profiel AnnAnn

Dank voor je reactie ! Kan het dakraam open geritst worden en goed opgerold worden ? Is de achteringang enkel gaas als het dicht is ? Of is er ook iets stevigers als afsluiting ?  Is het sterke gaas ?  Groetjes, Ann. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het dakraam kan open en opgerold zoals je op de foto kunt zien. Maar het dak blijft afgesloten door gaas dat vast zit.

 

Voor en achter gaas met rits.

 

Of het voor jou honden stevig genoeg is weet ik niet. Hier is alles nog heel.

 

Als je de kar goed aanleert zullen ze minder aan het gaas krabben natuurlijk.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hoe groot is groot? Wij hebben deze: http://www.doggyride.com/nl/nl/P1267/DoggyRide-Novel-hondenfietskar.aspx

 

Tot 50 kg. Gaas lijkt me redelijk stevig maar Ziva krabt er nooit aan dus zeker weten doe ik t niet.

 

honden page profiel AnnAnn

Ik zit ook met de doggy ride novel in gedachten... vooral omdat hij tot 50 kg kan dragen (onze Beauceronreu is nu 2j en weegt +/- 45 kg) en omdat er een standaard bij te monteren is.  Heb jij ervaring met die standaard ? Alleen de prijs houdt me tot nu toe tegen... maar het zal kwalitatief dan wel goed zijn hé :-)  

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

De standaard bovenop bedoel je? Ja, die hebben wij. 

Algemene ervaring: een héél stevig karretje (nu is Ziva wel maar 25 kg maar toch, we sjouwen er wat mee af!). Uitklappen daar heb je even wat kracht voor nodig maar met wat oefening gaat het beter. Ik was de eerste keer 5 min aan het prutsen om de 'dwarsbalk' (van zijkant naar zijkant aan de bovenkant) erin te krijgen maar de tweede keer lukte het na 2 minuten. Toen had ik het mijn vriend een keer zien doen en wist ik dat ik niet zo voorzichtig moest doen. De wielen en stang kun je er gemakkelijk af halen, heel handig maar het maakt het wel moeilijk om hem aan de ketting te leggen. Iemand die het weet gaat er zo mee aan de haal. Wij houden hem daarom altijd in het zicht als we een terrasje pakken oid. De doppen van de wielen ben je wel snel kwijt als je ergens langs af schuurt, tot nu toe altijd weer gevonden maar we zouden ze eigenlijk eens vast moeten lijmen.

 

Wel moet ik zeggen dat ik het karretje aan de kleine kant vind voor een hond die tegen het maximum gewicht aan zit. Aan de andere kant, met bijna 50 kg achter je ga je niet urenlange fietstochten maken en voor eventjes vervoeren kan het prima. De voorkant kan bovendien op twee manieren open geritst worden zodat je hond meer ruimte krijgt, om alleen de kop doorheen te steken of vrijwel de hele voorkant gaat open. Er is een systeempje om je hond vast te klikken aan halsband of tuig dus je hoeft niet bang te zijn dat de hond eruit kan.

 

In het deurtje aan de achterkant kun je met gemak een jas kwijt, ook is er nog een klein zakje voor een riem oid. Het rekje bovenop is zonder spin of spanband ofzo niet te gebruiken om spullen te vervoeren. Erg jammer want een spin hebben wij niet en spsnbanden alleen van 5 m, een beetje overdreven dus. Toch hebben we het rekje erop zitten, naar ons idee draagt het bij aan de stevigheid en het is daarnaast een mooi handvat om de kar mee op te tillen als de hond er niet in zit.

 

Kortom wij zijn erg tevreden en Ziva vindt het ook een geweldig ding! Ik zal even wat foto's zoeken voor je.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ja, daar heb ik ze:

 

Hier is Ziva ongeveer 6 maanden oud en is het stuk open waar ze alleen haar kop eruit kan. Ik denk dat ze rond de 15 kg woog, met een hond van bijna 45 kg zal het een heel ander beeld geven. Je ziet ook nog een 'rolletje' onder het rekje zitten, dat is plastic waarmee je de voorkant dicht kunt maken bij regen of wind. Zit vast met twee kleine klittebandjes (die zwarte streepjes op de voorkant) niet stevig maar het voldoet.

503137.jpg

 

Hier een foto met de hele voorkant open. Is ze ook wat ouder, 9 maanden en richting 20 kg.

503138.jpg

 

Dit vindt Ziva ervan: lekker kijken waar we naar toe gaan (de baas zit in de weg!)

honden page profiel AnnAnn

Mooie foto's ! Dankjewel !!! Met de standaard bedoelde ik eigenlijk de standaard om de kar niet te laten wiebelen als de hond erin of er uit gaat... maar met dat bagegerek kan je de kar ook vasthouden zoals je zegt... Ik ben enorm aan het twijfelen of ik die kar voor Basrouge (mijn hond) ga kopen... liefst zou ik hem er eens in kunnen laten gaan zodat ik kan zien of hij er al dan niet in past (dak zou ik sowieso helemaal open doen) maar ik vind nergens een winkel waar ze die verkopen en waar hij dat mag doen... En toch droom ik stillekes al 2 jaar van een doggy ride... (mijn kar nu heeft geen achter ingang en dat is heel onhandig voor zo'n grote hond...   Dankjewel voor alle info !

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Je bedoelt de standaard die je hier aan de voorkant ziet? Niet de bevestigingsstang maar onder de voorkant van de kar?

http://www.doggyride.com/nl/nl/P1268/DoggyRide-Novel10-hondenfietskar.aspx

 

Die hebben wij dus ook (eigenlijk is dit de versie die wij hebben en niet de gewone novel van de eerdere link, ik was een beetje lui in mijn eerste antwoord en heb gdlijk het eerste plaatje aangeklikt hp-angel)

Stevig ding, werkt perfect, makkelijk met je voet in en uit te klappen terwijl je met je handen de stang vast hebt om de kar een beetje op te tillen.

De volgorde hier is fiets klaar zetten, kar erachter maar nog niet vast en de standaard uitgeklapt. Hond erin, deurtje dicht. Kar aan de stang wat optillen, standaard inklappen en stang aan de fiets vastmaken.

 

Mijn vriend maakt de kar meteen aan zijn fiets vast maar mijn fiest staat niet zo stevig en valt dan om als Ziva in de kar gaat. Te veel wiebelen inderdaad. Toen durfde ze er niet meer in en ben ik het zo gaan doen. Nu geen problemen meer en het werkt perfect.

honden page profiel AnnAnn

Ja, ik bedoel de standaard aan de onderkant van de fiets... volgens mij is die doggy ride novel de beste optie voor onze hond : stang in het midden voor meer stabiliteit, standaard onder de kar tegen het wiebelen, dak dat open kan, achter ingang... het enige is de grootte van mijn hond... daarom zou ik het graag eens uittesten... ik ga nog zoeken naar een winkel waar ik toch eens kan langsgaan met Basrouge.  Dank voor de tip om de kar pas op het einde aan de fiets te koppelen... zo slim was ik nog niet... Groetjes, Ann. 503151.jpg

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Ann,  ik weet niet of je genoeg ruimte en centjes hebt, maar denk ook eens aan een bakfiets.

Ik kom regelmatig een grote labradoodle tegen, die als een koning in een bakfiets zit, pracht plaatje!

Afbeeldingsresultaat voor hond in bakfiets(Dit is zo-maar-een-plaatje he?)

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Haha, die hebben we ook ooit geprobeerd! Wel alleen voor de gein. Mijn vriend moest op zijn werk een elektrische bakfiets in elkaar zetten. Als laatste moet er natuurlijk getest worden of alles goed werkt en als er dan toch zo'n bak in zit, kun je daar net zo goed de hond in zetten! Ziva vond het prachtig.

503160.jpg

 

Maar goed, Ann, om terug te komen op je vraag. Ik denk dat er maar weinig winkels zullen zijn die de verschillende karren klaar hebben staan om uit te proberen. Ik denk dat je beter op zoek kunt naar iemand die zelf zo'n kar heeft, al kan dat natuurlijk moeilijk worden. Ik weet niet waar je vandaan moet komen maar mocht je in de omgeving van Helmond kunnen komen dan kunnen we een afspraak maken dat je bij ons even probeert. Anders kun je een oproepje plaatsen op het forum of op facebook.

Als dat ook niet lukt kan ik vragen of ik de hond van mijn schoonouders eens mag lenen. Zij hebben een Berner Sennen van 50 kg. Het is een schijterd maar met wat geduld krijgen we hem wel in de kar en kunnen we wat foto's maken. Ik weet alleen niet of mijn schoonmoeder er blij mee is als ik foto's van hun hond ga verspreiden dus als het niet nodig is vraag ik het liever niet.

honden page profiel AnnAnn

Dankjewel, Vera, voor je aanbod !!!  Ik ga eerst nog eens goed zoeken naar een winkel waar ik naartoe kan gaan en als ik niets vind, dan hoor je me nog (ik woon in Brugge).  Ik laat je zeker nog iets weten over het vervolg...

Dankjewel jantien voor de tip voor een bakfiets... we hebben al een aantal fietsen staan en ik zou toch eerst nog voor een fietskar gaan... als het echt niet lukt, dan zie je ons misschien ook met zo'n mooie bakfiets rijden (ik vraag me dan wel of hoe de hond daarin springt, lijkt me hoog, misschien een klep die naar beneden gaat ?  Groetjes !

Dankjewel Paddy, Lucy en Finley... die fietskar is iets groter dan een doggy ride en kan een 2e optie worden...

Volgende forumvraag: Hond op ferry
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^