Pup 23 weken wordt loops?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Hoi allemaal,

Onze Berner pup Emma is inmiddels 23 weken en het gaat ontzettend goed met haar! We hebben naast Emma nog een intacte reu in huis, Bink, die 1,5 jaar geleden chemisch is gecastreerd wegens een vergrootte prostaat.

Die chemische castratie had afgelopen najaar uitgewerkt moeten zijn, maar we merkten aan zijn gedrag (voorheen reageerde hij nog weleens op loopse teefjes of hele jonge dominante reuen), dat dit nog niet het geval was. Tot eergisteren. Emma werd van de 1 op de andere dag ontzettend interessant voor Bink. Aan haar snuffelen, likken, janken, opgewonden raken en ja hoor, er bovenop proberen te springen. Hij luistert (nog) goed en een "nee" is voldoende om hem weer uit die bubbel te krijgen. Vooral als mijn man thuis is (mijn man is duidelijk de Alfa) houdt Bink er direct mee op. Alsof mijn man voorrang krijgt  ;-)

 

Vanochtend heb ik samen gelopen met een intacte puberende reu en teef in het bos en daar reageerde hij weer totaal niet, dus aan hem ligt het denk ik niet. Emma maakt dit duidelijk bij hem los. Buiten laat hij Emma ook met rust, maar in huis is het net een verliefde puber. Gezien hij enkel zo op Emma reageert, vermoeden wij dat haar hormonen opspelen en ze aantrekkelijker voor hem ruikt....maar zou ze zo vroeg al loops kunnen worden? Volgens de fokker worden Berner teefjes pas rond de 10 maanden of later loops. Hebben wij een uitzondering op de regel? In het bos zoeken meerdere reuen toenadering tot haar, maar niet zo extreem als Bink. Zoals jullie begrijpen, vermijden we het bos met Emma even voor de zekerheid!

 

We hadden natuurlijk al ruim van te voren nagedacht over hoe dit te doen als Emma loops zou worden en kunnen ze dan ook makkelijk scheiden of 1 van de 2 meenemen en beiden ervaren ze  er daarom nauwelijks stress van, maar ik ben vooral benieuwd of er meerdere mensen zijn die een pup hebben gehad die al zo vroeg loops is geworden? We hebben nog geen bloed gezien. Of zou het puur kunnen zijn dat haar hormonen opspelen, maar er nog geen loopsheid in zicht is en dus van heel tijdelijk aard voor het moment?

 

Ben benieuwd naar jullie ervaring!

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik kan me echt niet voorstellen dat ze loops is, lijkt me veel te vroeg. Laat haar eens onderzoeken door een DA. Misschien een baarmoederontsteking?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Grote honden zie je vaak dat ze laat loops worden echter uitzonderingen kan ook al zou 23 weken wel super vroeg zijn.

 

Echter niet onze laatste berner maar die ervoor rook altijd lekker voor reuen. Ook als ze niet loops was.

 

Een dierenarts check gewoon voor zekerheid kan nooit geen kwaad.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

" Ik kan me echt niet voorstellen dat ze loops is, lijkt me veel te vroeg. Laat haar eens onderzoeken door een DA. Misschien een baarmoederontsteking? "

Hoi!

Een baarmoeder ontsteking lijkt me uitgesloten; ze is heel levendig, speels, heeft geen afscheiding, geen koorts, eet goed, heeft geen opgezette buik. Ze ruikt alleen extra lekker! 

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

" Grote honden zie je vaak dat ze laat loops worden echter uitzonderingen kan ook al zou 23 weken wel super vroeg zijn.
 
Echter niet onze laatste berner maar die ervoor rook altijd lekker voor reuen. Ook als ze niet loops was.
 
Een dierenarts check gewoon voor zekerheid kan nooit geen kwaad. "

 

Ze zou theoretisch gezien vanaf 6 maanden loops kunnen worden, dat is volgende week :D. 
We houden haar scherp in de gaten, maar ik zie nog geen reden tot een dierenarts bezoek. We zitten om de hoek, dus zal zo eens even langs lopen voor wat extra info ;-)

 

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Zul je net zien....raadpleeg je het forum.....vinden we een stipje bloed op het kleed toen ze opstond.  
Ze is officieel loops ;-)

 

Dierenarts even binnen gelopen net, aangezien die om de hoek zit en ze van die handige broekjes verkopen. DA stond zelf net bij de balie. Hij feliciteerde ons met de "grote meid" en herinnerde ons eraan dat ze ook met gebit wisselen snel was en ze al luistert alsof ze alle hondencursussen al doorlopen heeft, dus ze is gewoon snel met alles! Het is een bijzonder meisje. Ze is in uitstekende conditie, de natuur laat zich nu eenmaal niet sturen, gaf hij aan. 

 

Met een "sterkte met de man in huis" kon ik met een zak vol broekjes weer naar huis :D.

Het was een kort maar krachtig topic, bedankt voor het meedenken ;-)

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ja, dat kan. Mijn malamute werd loops toen ze 5,5 maand oud was. Die was er dus ook vroeg bij, en idd. ook met tandjes wisselen. En het was een echte hormonenbom, die gooide alles in de strijd om reuen te vinden, dus hou je hond goed in de gaten!

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Pas goed op Bink en laat hem afstand houden van Emma.   Reuen zijn zeer creatief....

Het lijkt me ook niet leuk voor Bink om met een loopse teef in één huis te moeten verblijven.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Waarschijnlijk is ze niet loops.

Waarom laat je de andere niet castreren?

In de toekomst ga je anders toch problemen krijgen...

Volgende forumvraag: Zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^