Urine likken en tanden klapperen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Sinds een weekje likt wolf ineens joy haar urine op. Ik vind het vies en stuur hem weg, omdat ie ook vaak onze handen likt als ie bij je ligt. Nu zag ik net dat ie gaat klapperen met zn tanden. Is dit normaal? Zijn het zn hormonen ofzo? Joy is geholpen.

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje

honden foto van Sadi en baasje

Klinkt idd als hormonen! 

Mijn Hus deed datzelfde als een teef loops was of moest worden. 

Ondanks dat  Joy geholpen is denk ik toch aan hormonen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dit gedrag is wel typisch reuen gedrag.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Typisch reuen gedrag als in een reu doet dat zn leven lang, geholpen of niet, of is het een fase? Of doen alleen intacte reuen het? Vind het echt vies haha

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Dit gedrag is wel typisch reuen gedrag. "

En macho-meisjes gedrag, hahaha. Mijn teefjes deden net hetzelfde tijdens hun loopsheid. Gingen ze er nog bij schuimbekken ook en liep het water uit hun neus van opwinding bij een reuenplas.

Hormonale opwinding, zou ik dus denken...

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Typisch reuen gedrag als in een reu doet dat zn leven lang, geholpen of niet, of is het een fase? Of doen alleen intacte reuen het? Vind het echt vies haha "

Meestal blijft dit gedrag wel het hele leven hangen.

het ligt ook een beetje aan de hond.

Arran is een intacte reu en veel meer bezig met geurtjes en snuffel. we zien dan ook bij hem dat hij dit heel erg regelmatig doet op een wandeling, terwijl Aedon het bijna niet doet. alleen af en toe als het geurtje heel erg lekker is. Aedon is trouwens gecastreerd.

 

Arran doet het echt al bijna zijn hele leven en hij is nu bijna 12. Aedon is bijna 7 en doet het ook echt al heel erg lang.

Het hoort er gewoon een beetje bij ondanks dat ik het ook nooit zo fris heb gevonden. gelukkig likt Arran ons (bijna) nooit. alleen met uitzondering en dat is dan een hele eerhp-shiny

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Oja.herkenbaar. Met uitlaten ook.

Hier dan Jazz liep buiten zo hard te klapperen dat ik op hem dookinnocentik dacht dat hij wat van de grond had gepakt.

 

Zondag was chodsky pez teefje van 10 mnd van onze dochter hier.

Ze zei wat doet Jazz nou,ik zei tja dat doen reuen.

 

Dus ja het hoort er zo bij.

Ziet er wel ongemakkelijk uit soms.

 

 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Hier ook herkenbaar bij loopsheid van mijn meiden:-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Had Ogin van de week ook, nog nimmer van een teef meegemaakt.....ze rook ergens aan in het gras, likte eraan en ....klapperde, brrrr......haha....

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Balou doet dit ook, hij hoeft alleen maar iets super interessants te ruiken en dan gaan de kaakjes los, klapperdeklapperdeklap.

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Ja hoor, hier doen mijn mannen het ook! smile

 

Wanneer er een (loopse of gewoon een hele leuke) teef heeft gelopen, dan willen ze het liefst elk grassprietje aflikken en daarna lekker klapperen! Hahaha 

 

hier zijn ze 3 jaar, ik heb niet het idee dat het een fase is innocent 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja Faro (geen intacte reu) doet het ook, de eerste keer vond ik het zo raar, nu weet ik dat hij het vooral bij loopse teven doet, de plasjes er van, en ook als hij er 1 tegen komt..

honden page profiel anoniemanoniem

Is het niet ook zodat ze kunnen checken wat de hormonale staat is van de hond van wie de urine is? Of de hond (bijna) loops is en dus (bijna) bereden kan worden? 

Ik snap dat mensen het vies vinden, maar het is wel normaal gedrag van het dier. 

Net zoals aan de eigen geslachtsdelen likken bijvoorbeeld, vinden ook verbazingwekkend veel mensen vies en zeggen ze “niet doen”.

Zo lang het allemaal geen obsessief gedrag is, en gewoon normaal (vooral jonge intacte reuen kunnen er wat van), laat ik het zo. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dit gedrag heeft er wel voor gezorgd dat Lance een resistente  bacterie binnen kreeg 2 jaar geleden in Spanje , en er nooit nog vanaf zal geraken. Ondanks heelder kuren AB en Cortisone.

Een week na het likken begon de miserie, Chronische darmontsteking....... ziekte van Chrohn frown

 

Ik heb zelf gezien dat de viezerd toen een hele plas ( van een zieke vewaarloosde hond ) lekker aan t oplikken was. 

Kon ik de klok maar terugdraaien en hem beter in t oog hebben gehouden, maar ik stond te praten toen ik het ineens opmerkte. Mijn fout dus. 

 

Nu gebeurt het nog dat hij plasjes ruikt en wilt likken, maar ik reageer direct. Het zal inderdaad iets met hormonen hebben te maken .Het blijft nu  bij tandengeklapper en ik moet hem echt wegtrekken.

 

 

Heel gevaarlijk zulk likken, van één ziek dier urine oplikken en de mogelijke kans is dat je eigen hond er levenslang ziek van blijft .

Nu is de kans dat je een ziek dier in onze omgeving ontmoet wel veel kleiner maar mensen zeker NOOIT toelaten, je weet maar nooit.

 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Dit gedrag heeft er wel voor gezorgd dat Lance een resistente  bacterie binnen kreeg 2 jaar geleden in Spanje , en er nooit nog vanaf zal geraken. Ondanks heelder kuren AB en Cortisone.
Een week na het likken begon de miserie, Chronische darmontsteking....... ziekte van Chrohn 
 
Ik heb zelf gezien dat de viezerd toen een hele plas ( van een zieke vewaarloosde hond ) lekker aan t oplikken was. 
Kon ik de klok maar terugdraaien en hem beter in t oog hebben gehouden, maar ik stond te praten toen ik het ineens opmerkte. Mijn fout dus. 
 
Nu gebeurt het nog dat hij plasjes ruikt en wilt likken, maar ik reageer direct. Het zal inderdaad iets met hormonen hebben te maken .Het blijft nu  bij tandengeklapper en ik moet hem echt wegtrekken.
 
 
Heel gevaarlijk zulk likken, van één ziek dier urine oplikken en de mogelijke kans is dat je eigen hond er levenslang ziek van blijft .
Nu is de kans dat je een ziek dier in onze omgeving ontmoet wel veel kleiner maar mensen zeker NOOIT toelaten, je weet maar nooit.
 
  "

Hij doet het niet bij plasjes buiten. Hij is wel in de ban van de geweren van onze ouders hun honden, obsessief ruiken wat we natuurlijk corrigeren. Maar likken doet ie alleen bij joy d'r plas. Wel goed om dit te weten natuurlijk! 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Hier wordt het ook gedaan, minder sinds de castratie maar zeker niet over. 

 

Ik heb weleens gelezen dat door het klapperen hun toch tegen de gehemelte komt en ze de geur hierdoor beter kunnen opnemen..? 

honden page profiel Thunder & mellowThunder & mellow

honden foto van Thunder & mellow

Ik heb hetzelfde probleem alleen ligt mijn reutje soms zijn eigen urine op.... niet van een andere hond. Hij is wel gecastreerd maar ik snap niet waarom hij dit doet en laat het altijd maar gewoon gaan

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Hier hetzelfde gedrag, en Aiden is 3,5 jaar. 

Het liefst likt hij haar 'onderdelen' ook nog even af, maar dat mag vaak van haar dan weer niet.
Dus dan maar haar plasjes in de tuin...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" En macho-meisjes gedrag, hahaha. Mijn teefjes deden net hetzelfde tijdens hun loopsheid. Gingen ze er nog bij schuimbekken ook en liep het water uit hun neus van opwinding bij een reuenplas.
Hormonale opwinding, zou ik dus denken... "

Hier met Bams dito als ze in haar periode is en op gooserjacht is, nu ik een teef erbij heb, moet ik er op gaan letten, niets bijzonders hoor....gaat vanzelf wel weer over....Bams heeft het daarvoor nimmer gedaan , was er even verbaasd over.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een hond heeft receptoren in zijn gehemelte, die geuren kunnen opnemen. Zo "onthoudt" de hond dat er een loops teefje heeft geplast of een andere hond iets heeft achtergelaten. Dat klappertanden is heel normaal gedrag, zo neemt hij de geuren op, al vinden wij dit als baasjes niet fijn, het is absoluut "honds" gedrag. Je hoeft als baasje dit niet constant toe te staan, maar eigenlijk hoort het er gewoon bij. Er zijn honden voor gecastreerd ! Romeo doet dit ook en Luca deed het net zo. Ik sta het wel toe, maar echt niet te lang. Het hoort er gewoon bij. Net zoals het ruiken aan de achterkant van een andere hond ook normaal gedrag is. Zo herkent hij de hond. Wij vinden dit niet fijn, maar ook dat is gewoon "honds" gedrag. 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Hummer is nu bijna 8 maanden en doet het sinds een kleine 2 maanden (sinds hij in de puberteit is gekomen) ook met regelmaat, dan likt hij aan een grassprietje en begint te klappertanden en kwijlen. Niet erg fris maar hoort er gewoon bij.

Volgende forumvraag: Zo trots op mijn prinsesje!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^