Welke brokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilona SteeghsIlona Steeghs

honden foto van Ilona Steeghs

Hoi hoi!

Wij hebben een american bully van 10 maanden oud en weegt ongeveer 30 kilo. We zijn nog een beetje aan het dubben over de brokken. We hebben haar als puppy de brokken gegeven van Royal Canin Bulldog. Alleen vinden we deze brokken veel te klein en kauwt ze er bijna niet op.

Heeft iemand tips voor goede brokken voor dit ras??

Alvast bedankt.

Groetjes Ilona

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa

honden foto van Manon - Suus & Isa

ik zou eens kijken op voerwijzer.nl. Daar staat uitgebreide informatie over brokken. Zelf ben ik erg tevreden over Orijen en Acana.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Is per hond anders. Hier geen bulldog, maar wel allerlei brokken geprobeerd en we kwamen uit op Eukanuba, dat is het enige waar goede ontlasting van komt, geen hele droge vacht en veel minder tandsteen. 

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Ik vind taste of the wild goed, zou dit aanraden

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik blijf steeds terugvallen op proplan (icm rauwe voeding) 

Al diverse keren anders geprobeerd,  maar proplan blijft er steeds bovenuit steken. 

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Wij geven Simpson brok  en bestellen dit bij Zooplus.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

" Hoi hoi!
Wij hebben een american bully van 10 maanden oud en weegt ongeveer 30 kilo. We zijn nog een beetje aan het dubben over de brokken. We hebben haar als puppy de brokken gegeven van Royal Canin Bulldog. Alleen vinden we deze brokken veel te klein en kauwt ze er bijna niet op.
Heeft iemand tips voor goede brokken voor dit ras??
Alvast bedankt.
Groetjes Ilona "

Als je een andere brok zoekt alleen omdat deze brok te klein is en ze er bijna niet op kauwt dan is er denk ik weinig te kiezen. Een hond kauwt amper op brokken maar schuift het meer naar binnen. Geef daarom goede kauwbotten om het tandsteen tegen te gaan. Denk aan whimzees bijvoorbeeld. Zou geen dentasticks van pedigree ofzo geven, niet erg gezond. 

 

Je kan eens een ander merk voer proberen. Royal Canin vind ik persoonlijk erg duur ten opzichte van de kwaliteit. Acana kan je proberen. Is een goed merk met veel verschillende smaken voor wat variatie. Heb je wat meer budget dan kan je Orijen overwegen. Voer zelf Orijen naar alle tevredenheid en wissel soms met een zak Acana regionals. Zie dat de tip van voerwijzer.com al gegeven is. 

 

Nog een tip. Als je overstapt op een ander merk bouw dit langzaam op. 

2 dagen 25% nieuw 75% oud 

2 dagen 50% nieuw 50% oud 

2 dagen 75% nieuw 25% oud 

dag 7 100% nieuwe voer. 

Geeft het nieuwe voer ook even de tijd. Zeg een aantal weken, om te bepalen of het voer goed is voor je hond. Dunne ontlasting kan bij de overgang ontstaan. Zolang het niet waterdun is even aankijken en welllicht wat ondersteunen met probiotica. 

Succes! 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Hier krijgt Aizen Carnilove 4 dagen en 3 dagen KVV Huntershome maar is ook een schrokker dus hebben een anti schrokbak voor hem.

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Een schrokbak of voerbal helpt inderdaad al een heel stuk, zelf voer ik hoofdzakelijk Smolke graanvrij (gewoon bij de pets place of jumper te koop) icm vers vlees van Raw4Dogs (idem).

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Zoveel merken achter de kiezen uiteindelijk is en blijft de kwaliteit van belang en dan blijf ik op Orijen/Acana uitkomen.

Volgende forumvraag: DARF volvoeding: is dat wat?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^