Loopsheid missen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Kan het zijn dat je de eerste loopsheid gewoon mist?

 

Maybe is ondertussen elf maanden en nog niet loops geweest zover ik weet. Ze heeft wel een tijdje zich zelf wat schoner gehouden dan dat ze deed en is ze wat angstiger geweest + weer begonnen met slopen. Ik dacht dat dit de aanloop was naar haar loopsheid maar we zijn ondertussen 2 maanden verder ongeveer en nog steeds niets.

 

Kan ik het dan echt gemist hebben?

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hmmm gevoelsmatig denk ik niet, 11 maanden is opzich niet heel laat ofzo :) Mijn dames waren beide rond de 10 maanden loops. Maar ken er genoeg die pas rond de 14 maanden voor het eerst loops waren! Het verschilt natuurlijk wel per hond en hoe groot een hond is. 

Je hebt natuurlijk uitzonderingen waarbij je het echt niet ziet, maar ik acht de kans het grootst dat Maybe gewoon nog loops moet worden wink

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik denk niet dat je het gemist heb, de ene hond is later dan de andere voor ze voor het eerst loops worden.

 

Mijn honden waren allemaal laat, mijn Flatcoated retriever rond de 15 maanden, mijn oudste Aussie was 16 maanden en mijn jongste Aussie spant de kroon, zij werdt voor het eerst loops 8 dagen voor de 18 maanden.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik denk niet dat je dat mist hoor wink

Gewoon laat. Een vriendinnetje van Ziva is ook nu pas loops, op een leeftijd van 1 jaar 4 maanden, 16 maanden dus. Komt vanzelf!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je je hond regelmatig nakijkt kan je de loopsheid bijna niet missen, de vulva zwelt op dat is al een eerste teken.....en 11 maanden is niet te laat, hou het maar in de gaten ...en kijk haar regelmatig na.....

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Eerste loopsheid is niet gerandeert in een vaste periode. Ook bij honden heb je vroeg bloeiers en laat bloeiers. 

 

Zelfs eerste loopsheid rond anderhalfjaar komt voor.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Heb je haar vulva ook regelmatig gecheckt? Dat was bij Elsa echt niet te missen. Als je er op googled op afbeeldingen dan zie je veel voorbeelden.

 

Toch schijnt het voor te komen dat een loopsheid nauwelijks merkbaar is heb ik gelezen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hier gossen die pas met 17 a 18 maanden voor het eerst loops worden ,Daarna zijn die ook maar 1 x per jaar loops ,lekker makkelijk wel .

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Nee, soms duurt het gewoon heel lang voor de eerste loopsheid komt. Onze cocker Joy is net voor het eerst loops geweest, met 16 maanden!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Heb je haar vulva ook regelmatig gecheckt? Dat was bij Elsa echt niet te missen. Als je er op googled op afbeeldingen dan zie je veel voorbeelden.
 
Toch schijnt het voor te komen dat een loopsheid nauwelijks merkbaar is heb ik gelezen. "

Ze rook ook wat lekkerder voor reuen toendertijd maar niet extreem ofzo. Heb haar vulva niet gechekt eigenlijk. Naja k wacht het wel gewoon verder af. Mn vorige teef was met 9 maanden al loops dus had het idee dat t elk moment kon gebeuren.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ze rook ook wat lekkerder voor reuen toendertijd maar niet extreem ofzo. Heb haar vulva niet gechekt eigenlijk. Naja k wacht het wel gewoon verder af. Mn vorige teef was met 9 maanden al loops dus had het idee dat t elk moment kon gebeuren. "

Dat denk ik ook. Maybe is toch net iets ouder dan Elsa? Zo'n twee maanden van te voren zat het er al aan te komen hier.. vooral heel veel likken bij zichzelf. En toen was het plots zo ver. Ik denk dus dat jouw Maybe er ook tegenaan zit te hikken.

honden page profiel JJ

honden foto van J

Hier was het precies zoals jij het beschrijft, 

Weer begonnen met slopen, wat moeilijk kunnen concentreren..

Geen bloed vinden, echter  wel een opgezette mossel en bood zich continue aan aan reuen, welke dan ook een poging deden om haar te berijden..

De zwelling van de mossel is inmiddels weer afgenomen, 

Zelf denk ik aan een stille loopsheid.. Mijn teef is 14maanden

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Dat denk ik ook. Maybe is toch net iets ouder dan Elsa? Zo'n twee maanden van te voren zat het er al aan te komen hier.. vooral heel veel likken bij zichzelf. En toen was het plots zo ver. Ik denk dus dat jouw Maybe er ook tegenaan zit te hikken. "

Maybe wordt 24 maart 1 jaar. Dacht altijd dat ze net wat jonger was dan Elsainnocent

 

Ik wacht maar gewoon rustig af. Meer kan k niet doen geloof ik :P

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Maybe wordt 24 maart 1 jaar. Dacht altijd dat ze net wat jonger was dan Elsa
 
Ik wacht maar gewoon rustig af. Meer kan k niet doen geloof ik :P "

Net iets jonger dan inderdaad. Elsa is van 21 maart.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Als een hond weinig vloeit en zichzelf goed schoonhoudt, merk je van het bloeden niet zoveel. Maar zo’n dikke toeter is toch moeilijk over het hoofd te zien lijkt me.

Bobby heeft ook wel gehad dat ze weken voor ze echt loops werd al begon met snuffelen en overal plasjes doen, dat ik dacht dat het nu al zou beginnen en dat dus het pas later was.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje

Pyxis was 1 jaar en buiten 3 druppels op de grond, nooit echt bloed gezien. Ook geen gekke kuren of losbreken. Alleen, zoals Heidi zegt, die dikke toeter laughing die mis je niet. Je hond lijkt me vrij kortharig dus geloof me, je zal nog vaak de ogen al lachend wegdraaien en blij zijn dat dat bij ons vrouwen niet zo is!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Pyxis was 1 jaar en buiten 3 druppels op de grond, nooit echt bloed gezien. Ook geen gekke kuren of losbreken. Alleen, zoals Heidi zegt, die dikke toeter  die mis je niet. Je hond lijkt me vrij kortharig dus geloof me, je zal nog vaak de ogen al lachend wegdraaien en blij zijn dat dat bij ons vrouwen niet zo is! "

Ze is lang haar :P met haar staart standaard laag. Geloof me je ziet niks van haar vulva :P

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ze is lang haar :P met haar staart standaard laag. Geloof me je ziet niks van haar vulva :P "

Klopt. Ze hebben een aardige broek die honden van ons. Even op de rug draaien en kijken. Het verschil valt dan niet te missen.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Als ze loops is geweest zou je het kunnen zien ook aan opgezwollen melkklieren. Daar heeft Lizzy heel erg last van gehad, die wilde ook niet op haar buik liggen. Waarschijnlijk moet ze gewoon nog loops worden hoor. Dat kun je echt bijna niet missen. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Gewoon rustig afwachten. De loopsheid komt wel. Bij die van mij was dr eerste loopsheid ook pas met 14 maand. Daarna alle 6,5 maand.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Jammer genoeg is hier de loopsheid zeer duidelijk.
Vloer hangt goed vol met bloed en ik doe deze dagen niks anders dan met dweil rondlopen. In mei wordt ze gesteriliseerd. Wij hebben besloten te wachten tot ze 2 jaar is. Zal het ongemak niet missen :-)

Volgende forumvraag: pijnstiller
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^