Angstige hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

Hoi ! Ik heb mijn hond geadopteerd toen ze 4 maanden oud was uit roemenie. Ze lijkt veel op een border collie . In het begin was ze bang voor fietsers, autos, mannen, honden en noem maar op. Dat is gelukkig een heel stuk minder geworden, het enige wat nooit is weggegaan maar juist erger is geworden is haar angst voor andere honden. Ze uit haar angst door al vanaf afstand te gaan blaffen, waardoor ze juist de aandacht trekt van de andere hond. En als de hond naar haar toe komt dan rent ze met de staart tussen de poten en joekend weg of ze gaat juist nog harder blaffen en agresiever met happen erbij. En dat laatste begint nu steeds erger te worden. Ze is nu 4 jaar oud en ik probeer haar nu steeds kort te houden en direct te corrigeren waneer ik merk dat er spanning is. Maar hoe moet ik dat doen als ik in het bos ben en ik heb haar los lopen ? Dan kan ik haar niet corrigeren. Of denken jullie dat ik haar de eerste tijd ook even niet meer los moet laten ? Niet omdat ik bang ben dat ze zal bijten . Maar meer omdat ik er consiquent in wil blijven om haar het af te leren. Wat denken jullie? Tips /advies is ook welkom .

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Die zou ik zéker niet loslaten. Door haar los te laten lopen breng je je hond echt in gevaar, ze voelt zich genoodzaakt om te blaffen of zelfs happen en er zijn honden die hier absoluut niet van gediend zijn en het lijkt erop dat ze het zelf ook niet heel leuk vindt om benaderd te worden door andere honden. Ik zou dus even wegblijven uit gebieden waar veel honden loslopen.  Corrigeren zal denk ik ook weinig nut hebben. Je zult dus niet moeten denken aan 'niet meer loslaten omdat ik niet kan corrigeren', maar 'niet meer loslaten omdat ik haar moet helpen meer zelfvertrouwen te krijgen'. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Niet corrigeren. Stel je hebt angst voor muizen en je ziet een muis. Je zal angstig reageren natuurlijk. Welk effect zal het hebben als een ander dan jou bestraffend toe gaat spreken? Door je hond kort te houden bevestig en veroorzaak je spanning. Niet doen dus.

 

Je hond is al 4 jaar oud. Jammer dat je het niet meteen goed hebt aangepakt want nu zit dit gedrag er diep in. Wat je het beste kunt doen is je hond steunen. Geruststellend toespreken, steunend aanraken (hand op de bovenrug werkte hier goed), afstand nemen en als de andere hond gepasseerd is opbeurend toespreken. Je kan op zo'n moment ook naast haar hurken en een arm om haar heenslaan terwijl jullie naar de passerende hond kijken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou niet gaan corrigeren en ook zeker je hond niet los laten lopen.

https://www.moniquebladder.nl/bat-cursus/

Misschien heb je aan bovenstaande site iets. Denk dat dat wel wat voor jou en je hond kan wezen.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik zou niet gaan corrigeren en ook zeker je hond niet los laten lopen.
https://www.moniquebladder.nl/bat-cursus/
Misschien heb je aan bovenstaande site iets. Denk dat dat wel wat voor jou en je hond kan wezen.
  "

Haha die was ik net aan t opzoeken.

 

Ik zou ook battraining gaan doen met deze hond.

honden page profiel EvelienEvelien

Door te corigeren hou ik wel de situatie onder controle. Ik corrigeer voordat ze blaft waarneer de oortjes omhoog gaan, dat is hoe ze het op de puppie cursus mij geleerd hebben vroeger. En daardoor blaft ze niet en loopt de andere hond gewoon voorbij. Maar wat mijn probleem is, is dat ze een border collie is en haar energie moet kwijt kunnen in het bos. Het is een hond die zich snel gaat vervelen en als ik haar nu vast ga houden, wil ik dat alleen doen om even zo qonsequent hoe mogelijk en iedere dag er voor te gaan om haar van het trauma af te laten komen. Zodat ze zo snel mogelijk weer los kan.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Door te corigeren hou ik wel de situatie onder controle. Ik corrigeer voordat ze blaft waarneer de oortjes omhoog gaan, dat is hoe ze het op de puppie cursus mij geleerd hebben vroeger. En daardoor blaft ze niet en loopt de andere hond gewoon voorbij. Maar wat mijn probleem is, is dat ze een border collie is en haar energie moet kwijt kunnen in het bos. Het is een hond die zich snel gaat vervelen en als ik haar nu vast ga houden, wil ik dat alleen doen om even zo qonsequent hoe mogelijk en iedere dag er voor te gaan om haar van het trauma af te laten komen. Zodat ze zo snel mogelijk weer los kan. "

Dat je haar vind lijken op een border wil niet per direct zeggen dat ze een border is ;)

 

Een hond hoeft niet los te lopen om voldaan te zijn. Als ze snel verveelt is doe dan wat hersenwerkjes met haar. Tijdens het wandelen samen op avontuur gaan, spelen, rennen. Een keer een hele andere weg nemen dan die je normaal zou nemen en haar gewoon lekker laten snuffelen.

 

Mijn hond (border collie) is ook geen lieverdje naar mannen toe dit weet ik en ben hier hard mee bezig maar laat haar dus ook niet los als dat niet gaat. Dus doen wij andere dingen zo dat ze voldaan is na onze wandelingen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Maar wat mijn probleem is, is dat ze een border collie is en haar energie moet kwijt kunnen in het bos. Het is een hond die zich snel gaat vervelen en als ik haar nu vast ga houden, wil ik dat alleen doen om even zo qonsequent hoe mogelijk en iedere dag er voor te gaan om haar van het trauma af te laten komen. Zodat ze zo snel mogelijk weer los kan. "

Kijk, dit bedoel ik nu. Je hebt een buitenlandertje die veel op een Bordercollie lijkt zeg je in je eerste bericht.

Nu is het al een Border Collie en plak je daar ook de Border Collie eigenschappen aan.

 

Je hebt geen Border Collie, op zijn hoogst een look-a-like.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je beschrijft zo'n beetje Jenna, die wel niet op een border collie lijkt maar op een ogar polski (jachthond), ook uitvallen naar andere honden, ook veel energie. Maar los gaat ze niet meer, hoe jammer ik het ook vind, het is te risicovol met zo'n hond. 

 

BAT is een goed idee. Ik heb zelf ook veel gehad aan het boek BAT2 van Trisha Stewart. En aan Turid Rugaas haar methode beschreven in help mijn hond trekt.

 

Met Jenna die nu drie jaar hier is, heb ik niet kunnen afleren dat ze andere honden niet leuk vindt, ik verwacht ook niet dat ze die ooit leuk gaat vinden, ze is er bang voor en moet er niets van hebben,  maar wel een heleboel bereikt.

 

Wat ik denk is dat als zo'n hond rustig de tijd krijgt bij een stabiele hond kennis te maken in haar eigen tempo dat het dan vast wel goed gaat. Zodat ze dan toch evt. een maatje kunnen hebben. Maar vreemde honden zal altijd wel spannend blijven.

 

 

 

 

 

honden page profiel EvelienEvelien

" Kijk, dit bedoel ik nu. Je hebt een buitenlandertje die veel op een Bordercollie lijkt zeg je in je eerste bericht.
Nu is het al een Border Collie en plak je daar ook de Border Collie eigenschappen aan.
 
Je hebt geen Border Collie, op zijn hoogst een look-a-like. "

 Sorry hoor , bedoel er niks verkeerds mee.. ik probeerde alleen mijn punt duidelijk te maken.. ik ben op dit forum gekomen voor tips en advies en niet voor op mijn fouten gewezen te worden.. ik had een algemene vraag die gewoon ontweken word..

Volgende forumvraag: tips voor het gedrag van onze hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^