Wat kan ik nog doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MollyMolly

Wij hebben sinds dinsdag een puppy, een sint bernard.

Nu is het zo dat er een paar moeilijke punten zijn en ik niet meer weet wat ik nog kan doen.

1: vaak doet ze haar behoeften buiten en daarna nog eens binnen, het valt soms ook voor dat ze eerst binnen doet (waarna ik haar rechtstreeks mee buiten neem) en daarna wéér binnen doet.

2: ze heeft bang van fietsers, brommers,auto's en heel erg van grote vrachtwagens (zoveel te meer geluid des te meer bang ze heeft). Ik krijg haar niet aan het wandelen (ze wil niet verder dan de oprit) met snoepjes gaat het maar nog steeds heel moeizaam. Ben gisteren 10 minuten met haar aan straat gaan zitten (verder wil ze niet) en gewoon liggen rondkijken, hierna wou ze wel wandelen zolangs er snoepjes waren. Vanaf dat we onze drukke straat voorbij zijn liep ze wel goed mee (ca 30min gedaan over stuk van 10 min). Op de oprit wandeld ze wel mee, maarja ze heeft ook beweging nodig uiteindelijk dus ze gaat hier toch door moeten, ik weet alleen niet hoe.

3: ze springt regelmatig met haar voorpoten in de zetel, commando af kent ze niet dus probeer der met m'n hand van de zetel af te lokken of dmv een speeltje. Als ze echt niet meewerkt neem ik haar voorpoten en zet die terug op de grond. Opzich vind ik het niet erg dat ze haar voorpoten in de zetel legt maar door punt 4 word wel duidelijk waarom ik dit niet wil.

4: ze bijt erg vaak, nog niet hard momenteel maar het word natuurlijk wel een enorme hond die dus ook wel wat kan aanrichten met haar mond. Als ze slaapt mag je haar 90% van de tijd gewoon aaien. Als ze wakker is en je aait haar of je wilt haar tuig aan maar vooral uit doen dan hapt ze naar de handen en armen, soms ook naar de knkeën, dekens, badjas enzv. Maar ook als we in de zetel liggen komt ze ons eerst likken en daarna bijten. Wanneer ze deze dingen doet geef ik haar speeltje, soms gaat ze hier mee verder en soms ook niet. Dan negeer ik haar maar het blijf hetzelfde (het word zelfs erger!)

5: commandos aanleren lukt niet. ze is iedere keer te hevig (happen), en dan laat ik haar gewoon even slapen waarna ze weer buiten moet en ik weer terug bij af ben.

Iemand tips om mij van deze problemen af te helpen???

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Volgens mij gaan jullie véél te snel. Jullie hebben haar sinds dinsdag en willen haar al commando's leren, bijten stoppen, wandelen...  even een stapje terug. Ze is nog helemaal niet gewend aan de nieuwe situatie. Commando's leren komt vanzelf, bijten is volkomen normaal puppygedrag en wordt met de tijd steeds minder en ook het meewandelen gaat vanzelf op gang komen wanneer ze meer op haar gemak is. Rustig aan, het is nog maar een pup!

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Commando's aanleren? Jullie hebben sinds afgelopen dinsdag een pup, beestje is nog geen drie dagen bij jullie. Die kun je nog geen commando's aanleren. Laat haar nog maar eerst eens rustig 2 weken wennen. Bezig zijn met zindelijk maken en leren wat wel en niet mag komt op de eerste plaats. Daarna kun je beginnen met commando's aanleren, maar daarvoor raad ik je aan om naar een goede hondenschool te gaan. Eentje die op een positieve manier traint, dus niet met straffen, prikbanden, slipkettingen en stroombanden werkt.

 

Het bijten kan wel eens komen doordat je veel te veel van je pup vraagt. Overprikkeling dus.

 

Het commando af kent ze niet, nee natuurlijk niet. Je pup is er nog maar vanaf dinsdag. Die kent nog helemaal niks. Zeg gewoon consequent 'af' wanneer ze met haar poten op de stoel komt. Geef haar dan iets ter vervanging aan. Een lekker runderoor om op te kauwen, iets om te spelen oid.

 

Je pup is bang voor fietsers en gemotoriseerd verkeer? Is je pup wel goed gesocialiseerd, komt ze wel bij een goede fokker vandaan?

Blijf gewoon met je pup op het oprit, pak er een stoel bij en ga samen rustig wennen aan al het verkeer wat langs komt. Als je er 5-10 minuten zit (wat lang genoeg is) ga je weer naar binnen. Door haar te verplichten mee te gaan, went ze niet, blijft ze alleen maar bang. Ga mee op het ritme van de pup, niet op het ritme waarvan jij vind dat het moet gaan want dan krijg je een vervelende overprikkelde pup die niet meer weet wat ie moet doen en waar die aan toe is.

 

Het zindelijk worden, je pup plast buiten niet goed uit omdat het alles buiten veel te spannend vind. Binnen kan ze eindelijk weer ontspannen en daarom laat ze dan binnen de rest gaan.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Wauw,  dus beestje is er nog geen 2 dagen en je weet al niet meer wat te doen? 

 

Het is nochtans heel simpel hoor,  je voedt het op of je brengt het terug. 

 

Stel dat ze jou in een vreemd land droppen met vreemde taal,  hoe zou je je zelf voelen als ze na nog geen 2 dagen al gaan lopen mopperen dat je de taal nog niet meester bent en totaal niet meedraait in de cultuur? ?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gaan jullie ook een puppycursus doen? Dat zou ik jullie aanraden. Alles wat je noemt is normaal puppygedrag. Op een cursus leer je hoe je er mee om kunt gaan.

 

Veel plezier met je pup!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik ga mee met Hannah. Rustig aan.

1. Zindelijk maken is een kwestie van consequent zijn. Vaak naar buiten, héél goed belonen als ze daar wat doet. Zie je binnen iets gebeuren, dan meteen optillen (voor zolang dat nog gaat) en mee naar buiten. Ben je te laat, dan zonder aandacht te schenken opruimen. Doet ze buiten niets, zoek dan een rustig plekje waar je even kunt blijven staan. Hou het wandelen voorlopig bij dezelfde, saaie rondjes, zodra ze die meer gewend is zal ze beter haar behoefte buiten doen.

2. De wereld is groot en eng. Maak je nog even niet te druk om de beweging van je pup en laat haar wennen aan buiten zijn. Naar de straat kijken is een goed idee! En hou de rondjes kort en saai. Loop vaak hetzelfde rondje, is ze dat meer gewend dan kun je er wat nieuwe stukjes bij pakken.

3. Ook hier: consequent blijven! Niet toestaan dat ze op de zetel komt maar ook niet al te boos worden als ze dat wel doet. Ze kent de regels immers nog niet. De methode die je beschrijft (weglokken met een snoepje of anders voorzichtig eraf halen) klinkt goed, hou dat vol! Eventueel kun je combineren met 'nee', 'uh' of 'mag niet'.

4. Aaien als ze slaapt zou ik niet doen, laat haar maar lekker liggen. Ziva heeft vrijwel niet gebeten dus daar kan ik je niet veel tips over geven.

5. Je hondje moet al veel leren (alle huisregels, zindelijk worden, meelopen, verkeer is niet eng...). Laat die commando's nog maar een paar weekjes zitten. 

 

Terwijl ik dit typ zijn er een aantal reacties bijgekomen dus mogelijk zeg ik dingen dubbel.

In ieder geval denk ik dat je al erg goed bezig bent! Blijf consequent en heb geduld. Verwacht niet teveel in een paar dagen van dat kleine frotje. Dan kun je ook veel beter genieten!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Je gaat veel te snel.

Het enige waar jij je op moet concentreren op dit moment is het zindelijk maken en de pup geborgenheid geven.

Pupje mist zijn mama broers en zussen, is zijn hele wereld kwijt, wil alleen maar wat geborgenheid en jij duwt hem weg als hij "met zijn poten tegen de zetel springt"?

Je hoeft nu nog niet op te voeden: Een mensenbaby van 3 maanden oud ga je ook nog niet opvoeden.

 

O ja, blijf van dat beestje af als ze slaapt (of is dat ook een "oefening" om haar op te voeden?)

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik kan je dit boek van harte aanraden daar staan alle antwoorden in van je vragen.

http://clickerfun.nl/een-hondenleven-lang/

 

honden page profiel MollyMolly

Ben zojuist met haar gaan wandelen, het ging verassend goed (denk dat het te maken heeft met dat ik gisteren alles op haar tempo heb laten gaan) ze stopt nog wel eens regelmatig op het drukke stuk (zojuist 4 keer) en ik ben even naast haar gaan zitten en haar een snoepje gegeven zolang ze rustig was en niet trok om terug naar huis te keren. Verder ging alles prima. Dus denk dat mijn aanpak dan wel goed is.

Momenteel ga ik ieder uur met haar naar buiten, behalve als ze slaapt dan wacht ik tot ze wakker is en gaan we naar buiten. Iedere keer als ze buiten doet aai ik haar en ga ik hoger met m'n stem (heeft de fokker ook aangeraden) en krijgt ze een snoepje. Als ze binnen doet kuis ik het op en negeer ik haar, ik straf haar dus niet.

Wanneer ze bijt zeg ik gewoon auw en mag niet, dan geef ik haar speeltje. Als ze dan nog verder doet ga ik naar de keuken voor een paar minuten en is ze daarna weer rustig, als ze dan naar mij toe komt negeer ik haar even omdat ze anders weer hetzelfde doet. Ik wil haar niet in de bench zetten omdat de bench veilig moet zijn en geen straf.

En bedoel met commandos niet gelijk, zit, lig en zo verder. Ik weet ook dat dit te vroeg is en ze dan niet luistert.

Ik bedoelde eigenlijk dat als ze op de bank springt ik haar er af wil lokken met haar speeltje, hand enzv. Als ze dit doet dan krijgt ze ook een snoepje. Straffen doe ik nooit met een pup/hond. Het "ergste" wat ik doe is haar voorpoten nemen en terug op de grond zetten, en als ze dan gaat liggen ook weer belonen.

Ze komt van bij een fokker uit Wallonië, Andenne. En daar is niet echt veel verkeer dus denk dat het daar mee te maken heeft, naar mensen is ze dan wel weer heel lief behalve als ze over enthousiast word en begint te happen/licht de tanden zetten.

Kan eventueel de website van de fokker hier plaatsen zodat jullie zelf zien dat ze van een goede plek komt.

honden page profiel MollyMolly

En met slapen bedoelde ik niet echt slapen maar dat als ze even wakker word en naar ons opkijkt als we langslopen, dan aaien we haar wel eens over de rug, hoofd aaien we nooit. Dus echt slapen is het niet.

Dit is de website van de fokker; http://domainedelapoudriere.chiens-de-france.com/chien-du-saint-bernard.html

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

hihi ik moet wel een klein beetje lachen om je "wat kan ik nog doen" alsof je al maanden met deze problemen zit.

Dit is een puppy, gefeliciteerd je hebt een standaard puppy haha hp-thumbsup

Ik kan je aanraden om een puppycursus te beginnen en eventueel een goed boek over het gedrag van puppies aan te schaffen. Bij puppycursus kunnen ze al deze vragen verklaren en beantwoorden en je helpen met hoe je het op kan lossen. Ik kan namelijk wel antwoord geven op je vragen, maar ik denk dat je veel meer eraan hebt als je een basis voor jezelf kan bouwen. Want als deze basis vragen nu komen, dan komen er nog meer haha smile

 

Maar voor je dat allemaal hebt geregeld, zou ik beginnen met even 100 stappen terug te doen. Je pup is net 3 dagen uit het nest, give her a break haha! De eerste week moet de focus liggen op een band bouwen, lekker knuffelen en spelen samen en zorgen dat je pup zich veilig begint te voelen bij jou.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

(denk dat het te maken heeft met dat ik gisteren alles op haar tempo heb laten gaan)

 

Het is juist belangrijk om het tempo van de pup te volgen. Zie alles wat hier getypt is voor je.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Val aub niet in de Facebook val; namelijk 'alles is goed, alles is mooi, kijk wat ik kan, ik ben zo speciaal'

Een pup....heeft tijd nodig

Jij .... hebt tijd nodig.

 

Laat dat strever gedrag al maar meteen vallen. Het enige wat een pup moet kunnen in zijn 1ste twee weken is op zijn gemak zijn. Jij leert hem kennen, hij leert jou kennen. Je bent wel goed bezig denk ik, maar ik denk dat je te veel wil, te snel. Een hond is een partner, geen slaaf.

Straffen heel juist, niet doen, en gewoon negeren of weggaan is in mijn ogen ook de juiste keuze.

 

En dat happen...dat komt soms ook van het overprikkeld zijn hoor. Elk uur heeft ze aandacht lees ik. Onze Pyxis die sliep in't begin 4u lang. Je moet ze af en toe ook eens durven laten liggen denk ik. Weet ook dat je nu een basis aan't bouwen bent. Sta je dus meteen naast haar elke x ze wakker is, dan gaat het later ook een hond worden die zeer veel aandacht verwacht denk ik.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" En met slapen bedoelde ik niet echt slapen maar dat als ze even wakker word en naar ons opkijkt als we langslopen, dan aaien we haar wel eens over de rug, hoofd aaien we nooit. Dus echt slapen is het niet.
Dit is de website van de fokker; http://domainedelapoudriere.chiens-de-france.com/chien-du-saint-bernard.html "

 

Laat de hond dan ook gewoon lekker liggen. Niet steeds maar er aan zitten als ie aan t rusten is. Dan komt ze nooit aan haar rust toe. Honden zijn polyfasische slapers, dan betekend dat ze steeds kleine dutjes doen.

 

Vergeet ook niet dat een pup ook veel rust nodig heeft. Je hoeft niet steeds te aaien, te spelen, te kletsen of wat dan ook.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
Dit is de website van de fokker; http://domainedelapoudriere.chiens-de-france.com/chien-du-saint-bernard.html "

Geen St. Hubertusstamboom?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

1. Geef het tijd. Pupjes plassen vaak in het begin niet buiten omdat buiten alles spannend en eng is. Pas als ze zich buiten kunnen ontspannen zullen ze daar ook plassen en poepen. Om dat te bereiken moet je niet gaan wandelen met je pup maar puur naar een poep en plas plekje gaan en weer terug. Desnoods til je haar er heen en terug. Bedenk ook dat de zindelijkheidstraining enkele weken tot maanden kan duren en dan ben je er nog niet omdat de blaas en sluitspieren nog niet zo sterk zijn; dat komt pas bij 1,5 jaar ongeveer. Ik heb een 'pup' van bijna 11 maanden en die gaat nog steeds één keer vaker uit dan mijn volwassen hond.

 

2. Verkeer is ook spannend en de meeste pups vinden dat eng. De nestkist ligt tenslotte ook niet buiten naast een drukke weg en in deze tijd van het jaar zullen pups ook niet veel buiten zijn geweest ivm de kou. Wennen aan verkeer is dus een socialisatie activiteit. Ga 10 tot 15 minuten bij een drukke weg staan, liefst een 50 km weg. Eerst op grote afstand en een dag of twee later een stukje dichterbij en zo opbouwen tot je vlak naast de weg staat. Als je dat kunt volhouden kan je op je hurken gaan zitten met je pup tussen je benen terwijl zij naar het verkeer kijkt; lekker veilig vanuit jouw 'holletje'. Socialiseren doe je pas na een week.

 

3. Ik ben niet zo van het weglokken met een snoepje. Sommige pups zijn slim en verbinden dan niet dat snoepje aan 'niet op de bank mogen' maar aan het 'op de bank zetten van de voorpoten'. Oftewel; als ze een snoepje wil hoeft ze alleen haar pootjes maar op de bank te zetten. Beter is het haar consequent, rustig, van de bank af te tillen en op de grond te zetten.

 

4. Alle pupjes bijten in meer of mindere mate. Zo ontdekken zij hun wereld. Ik heb het mijn pups afgeleerd met een rustig (niet hard!) "Nee" en gewoon doorgaan met aanhalen maar dan op zo'n manier dat bijten lastig is. Ging ze toch door dan hield ik haar hoofdje even liefdevol vast, keek haar aan en zei weer rustig "Nee, niet bijten" en dan weer doorgaan met aanraken. Kost geduld en tijd want in het begin ben je dan met een echt bijtertje continu aan het corrigeren maar dat gaat echt snel over. Een slapende hond moet je met rust laten en dat geldt zeker ook voor een slapende pup! Pups hebben hun rust zo ontzettend hard nodig. Hoe zou je het zelf vinden als iemand steeds aan je gaat zitten frutselen als je slaapt? Ik denk dat het niet lang duurt voor je ontzettend uit je slof schiet, en terecht!

 

5. Commando's aanleren lukt niet? Hahahaha! Je hebt een PUP. En dat beestje is pas 3 dagen bij je. Je pup is keihard aan het leren. Voor jou is alles doodnormaal, voor haar is alles vreemd en spannend. Jij, het gezin, het huis, de geluiden, de geuren, de routine in huis, misschien voer je ook iets anders dan de fokker deed, ze mag opeens van alles niet; niet bijten, niet in huis plassen of poepen, niet op de bank, niet overal op kauwen en dan moet ze ook nog de grote, wijde, drukke, koude wereld in aan een lijntje waar ze moet leren dat ze dáár moet poepen en plassen. HELP!!!! Dat koppie loopt volledig over en ze doet zó haar best om dat allemaal te leren. En dan kan ze het ook niet eens verwerken met een rustig slaapje want dan gaan ze aan haar zitten hp-cry

De eerste week is om alles wat nieuw is voor haar te leren; haar nieuwe thuis, het nieuwe gezin, naar buiten naar het poep en plas plekje, aangelijnd lopen, niet bijten en slopen en het begin van de zindelijkheidstraining. Als ze netjes buiten plast en poept (ook al doet ze het dan dus nog ook binnen) kan je na die week rustig beginnen met het één voor één aanleren van de commando's. Eén voor één dus niet een bundel tegelijk. Pas als ze het ene beheerst op naar de volgende. En ook dan moet je geduld hebben. De meeste pups leren een commando niet in een paar dagen. Begin gewoon met 'zit' dat is een makkelijke.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wat je zegt klinkt allemaal prima. Ik denk dat je alleen het idee moet laten varen dat je pup na 1 week zindelijk is en alle huisregels kent. Doe dingen op haar tempo (dus ook lekker laten slapen als ze daar aan toe is!) en vergeet niet te genieten! 

honden page profiel MollyMolly

" Val aub niet in de Facebook val; namelijk 'alles is goed, alles is mooi, kijk wat ik kan, ik ben zo speciaal'
Een pup....heeft tijd nodig
Jij .... hebt tijd nodig.
 
Laat dat strever gedrag al maar meteen vallen. Het enige wat een pup moet kunnen in zijn 1ste twee weken is op zijn gemak zijn. Jij leert hem kennen, hij leert jou kennen. Je bent wel goed bezig denk ik, maar ik denk dat je te veel wil, te snel. Een hond is een partner, geen slaaf.
Straffen heel juist, niet doen, en gewoon negeren of weggaan is in mijn ogen ook de juiste keuze.
 
En dat happen...dat komt soms ook van het overprikkeld zijn hoor. Elk uur heeft ze aandacht lees ik. Onze Pyxis die sliep in't begin 4u lang. Je moet ze af en toe ook eens durven laten liggen denk ik. Weet ook dat je nu een basis aan't bouwen bent. Sta je dus meteen naast haar elke x ze wakker is, dan gaat het later ook een hond worden die zeer veel aandacht verwacht denk ik. "

Soms slaapt ze ook wel 3-4 uur maar dan weet ik wel echt dat ze buiten moet daarna, anders loopt het mis. Na een wandeling, spelen of eten slaapt ze ook 1-2 uur en daarna even naar buiten. Maar als ze echt wakker is moet ze ieder uur buiten, anders doet ze binnen.

Na het wandelen hapt ze gewoonlijk het meeste, door dat er zoveel dingen buiten zijn natuurlijk, dat snap ik. Maar als ze echt rustig is en dan naar ons komt hapt ze ook (eerst likken, daarna happen) en dan geven de gewoon haar speeltjeen negeren we haar, anders gaan we gewoon even naar de keuken.

Is het beter om meerdere speeltjes aan te schaffen ivm het bijten? Wil ook nog een aantal botten ofzo gaan halen want die hebben we momenteel niet.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Soms slaapt ze ook wel 3-4 uur maar dan weet ik wel echt dat ze buiten moet daarna, anders loopt het mis. Na een wandeling, spelen of eten slaapt ze ook 1-2 uur en daarna even naar buiten. Maar als ze echt wakker is moet ze ieder uur buiten, anders doet ze binnen.
Na het wandelen hapt ze gewoonlijk het meeste, door dat er zoveel dingen buiten zijn natuurlijk, dat snap ik. Maar als ze echt rustig is en dan naar ons komt hapt ze ook (eerst likken, daarna happen) en dan geven de gewoon haar speeltjeen negeren we haar, anders gaan we gewoon even naar de keuken.
Is het beter om meerdere speeltjes aan te schaffen ivm het bijten? Wil ook nog een aantal botten ofzo gaan halen want die hebben we momenteel niet. "

Puppy's ondekken alles met hun bekkie ze hebben geen handen dus ze moeten wel happen een auw of nee consequent gebruiken hiervoor. en als je niet wilt dat ze op de bank komt ga dan wat vaker op de grond zitten pak desnoods een knauwstaafje en hou die vast kan ze daar aan knauwen inplaats van je vingers. Sommige mensen hier hebben volgens mij ook wel eens pindakaas ofzo gebruikt die op de vinger smeren (niet te vaak of heel veel ) en dan af laten likken en dan commando zeggen zachtjes dit  zal ze niet direct snappen maar er zal uiteindelijk wel een link gelegd worden met zachtjes.

honden page profiel MollyMolly

" 1. Geef het tijd. Pupjes plassen vaak in het begin niet buiten omdat buiten alles spannend en eng is. Pas als ze zich buiten kunnen ontspannen zullen ze daar ook plassen en poepen. Om dat te bereiken moet je niet gaan wandelen met je pup maar puur naar een poep en plas plekje gaan en weer terug. Desnoods til je haar er heen en terug. Bedenk ook dat de zindelijkheidstraining enkele weken tot maanden kan duren en dan ben je er nog niet omdat de blaas en sluitspieren nog niet zo sterk zijn; dat komt pas bij 1,5 jaar ongeveer. Ik heb een 'pup' van bijna 11 maanden en die gaat nog steeds één keer vaker uit dan mijn volwassen hond.
 
2. Verkeer is ook spannend en de meeste pups vinden dat eng. De nestkist ligt tenslotte ook niet buiten naast een drukke weg en in deze tijd van het jaar zullen pups ook niet veel buiten zijn geweest ivm de kou. Wennen aan verkeer is dus een socialisatie activiteit. Ga 10 tot 15 minuten bij een drukke weg staan, liefst een 50 km weg. Eerst op grote afstand en een dag of twee later een stukje dichterbij en zo opbouwen tot je vlak naast de weg staat. Als je dat kunt volhouden kan je op je hurken gaan zitten met je pup tussen je benen terwijl zij naar het verkeer kijkt; lekker veilig vanuit jouw 'holletje'. Socialiseren doe je pas na een week.
 
3. Ik ben niet zo van het weglokken met een snoepje. Sommige pups zijn slim en verbinden dan niet dat snoepje aan 'niet op de bank mogen' maar aan het 'op de bank zetten van de voorpoten'. Oftewel; als ze een snoepje wil hoeft ze alleen haar pootjes maar op de bank te zetten. Beter is het haar consequent, rustig, van de bank af te tillen en op de grond te zetten.
 
4. Alle pupjes bijten in meer of mindere mate. Zo ontdekken zij hun wereld. Ik heb het mijn pups afgeleerd met een rustig (niet hard!) "Nee" en gewoon doorgaan met aanhalen maar dan op zo'n manier dat bijten lastig is. Ging ze toch door dan hield ik haar hoofdje even liefdevol vast, keek haar aan en zei weer rustig "Nee, niet bijten" en dan weer doorgaan met aanraken. Kost geduld en tijd want in het begin ben je dan met een echt bijtertje continu aan het corrigeren maar dat gaat echt snel over. Een slapende hond moet je met rust laten en dat geldt zeker ook voor een slapende pup! Pups hebben hun rust zo ontzettend hard nodig. Hoe zou je het zelf vinden als iemand steeds aan je gaat zitten frutselen als je slaapt? Ik denk dat het niet lang duurt voor je ontzettend uit je slof schiet, en terecht!
 
5. Commando's aanleren lukt niet? Hahahaha! Je hebt een PUP. En dat beestje is pas 3 dagen bij je. Je pup is keihard aan het leren. Voor jou is alles doodnormaal, voor haar is alles vreemd en spannend. Jij, het gezin, het huis, de geluiden, de geuren, de routine in huis, misschien voer je ook iets anders dan de fokker deed, ze mag opeens van alles niet; niet bijten, niet in huis plassen of poepen, niet op de bank, niet overal op kauwen en dan moet ze ook nog de grote, wijde, drukke, koude wereld in aan een lijntje waar ze moet leren dat ze dáár moet poepen en plassen. HELP!!!! Dat koppie loopt volledig over en ze doet zó haar best om dat allemaal te leren. En dan kan ze het ook niet eens verwerken met een rustig slaapje want dan gaan ze aan haar zitten
De eerste week is om alles wat nieuw is voor haar te leren; haar nieuwe thuis, het nieuwe gezin, naar buiten naar het poep en plas plekje, aangelijnd lopen, niet bijten en slopen en het begin van de zindelijkheidstraining. Als ze netjes buiten plast en poept (ook al doet ze het dan dus nog ook binnen) kan je na die week rustig beginnen met het één voor één aanleren van de commando's. Eén voor één dus niet een bundel tegelijk. Pas als ze het ene beheerst op naar de volgende. En ook dan moet je geduld hebben. De meeste pups leren een commando niet in een paar dagen. Begin gewoon met 'zit' dat is een makkelijke. "

Dat pups tijd nodig hebben ivm zindelijkheid weet ik. Ik begrijp gewoon niet dat wanneer ze binnen doet (ik onderbreek haar zo snel mogelijk of neem haar daarna mee naar buiten) en ze doet dan buiten verder/nog iets dat ze daarna binnen 5-10 minuten weer binnen doet. Ze is dan 3 keer geweest, dat snap ik gewoon niet.

Op de rest heb ik trouwens ook geantwoord in mijn voorgaand bericht (bijten, "commandos", wandelen buiten)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou voor meerdere goede kauwproducten gaan. Speelgoed is leuk, maar je moet er wel samen mee spelen (goed voor het opbouwen van een band, leuke dingen doen samen).

Maar kauwproducten zorgen naast vermaak ook voor rust in het koppie en goed verzorgde tanden. 

Ga niet gelijk voor de hardere botten. Voor de nog kleine honden zijn gedroogde hertenoren, runderoren, konijnenoren prima. Naarmate de hond ouder wordt en meer bijtkracht heeft kun je kijken naar bullepees, kophuid enz.

Laat gekookte en gedroogde botten ten alle tijde achterwege! Deze zijn gevaarlijk voor de hond, met de dood tot gevolg. Het volgende laat je liggen; dinobotten, die supergrote botten wat je in het schap bij de dierenzaak ziet liggen. De bekende soepbotten, deze zijn gekookt niet goed en ze kunnen ook nog eens vast om de bek gaan zitten waardoor ingreep door de dierenarts noodzakelijk is.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Je pup is bang voor fietsers en gemotoriseerd verkeer? Is je pup wel goed gesocialiseerd, komt ze wel bij een goede fokker vandaan?"

Pardon? Hoeveel fokkers gaan zo ver met socialiseren? Zeker nu, in deze kou?

Ik zie zo'n fokker al staan met een bundel pups van 1 tot 7 weken in de armen naast een drukke weg.. surprised

 

Als ze al bestaan zou ik daar geen pup van willen hebben... veel te veel mee gerommeld in het nest.

Het is fijn als ze gewend zijn aan huiselijke geluiden en geuren, aan aanrakingen van verschillende mensen (jong/oud/groot/klein/man/vrouw), opgetild worden, op schoot zitten, brok en vers, weleens een halsbandje omgehad hebben, buiten te zijn geweest, een keer gewassen, in een bench te hebben gezeten, de DA.. maar wat mij betreft blijft het daar ook zo'n beetje bij. Al dat gerommel in de nestfase levert alleen maar stress op.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Gefeliciteerd! Je hebt een reuzenbaby in huis!

Maar het lijkt of je niet goed voorbereid bent op een pup, en een pup van dit ras.

Heb je je wel goed ingelezen wat je kunt verwachten?

Je moet dat schatje(foto's?) nog he-le-maal niks leren......

Die moet gewoon in alle rust haar nieuwe leefomgeving leren en ontdekken hoe deze wereld in elkaar zit.

Gewoon laten doen!

Wil ze niet wandelen in die drukte? Dan nog even niet.

100 meter is ook een wandeling toch.....

O, en over dat zindelijk maken: daar kun je nu nog helemaal niks mee, sterker nog: het duurt bij deze rassen veel langer voor ze écht zindelijk zijn, wist je dat?

Ik zal nog maar niet zeggen wanneer Wanda echt ' uit de luiers' was...wink

Veel plezier met die pluizebol, geniet ervan en pieker minder.....

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dat pups tijd nodig hebben ivm zindelijkheid weet ik. Ik begrijp gewoon niet dat wanneer ze binnen doet (ik onderbreek haar zo snel mogelijk of neem haar daarna mee naar buiten) en ze doet dan buiten verder/nog iets dat ze daarna binnen 5-10 minuten weer binnen doet. Ze is dan 3 keer geweest, dat snap ik gewoon niet.
Op de rest heb ik trouwens ook geantwoord in mijn voorgaand bericht (bijten, "commandos", wandelen buiten) "

Ik had ook een heel verhaal getypt en dat kost tijd. Dan mis ik dus de reacties die in de tussentijd gegeven zijn.

 

Dit is gewoon een heel bekend fenomeen met pups. Ze weet ook nog niet dat ze binnen niet mag poepen en plassen, dat moet ze nog leren (maar dat is voor later als het kwartje niet vanzelf valt). En thuis is zoveel minder spannend dan buiten... dus buiten doet ze het hoog nodige en binnen plast ze uit. Meestal valt het kwartje wel na een paar weken en dan houdt je alleen de 'ongelukjes' over. En dat kunnen er dan nog meerdere per dag zijn hoor!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Pardon? Hoeveel fokkers gaan zo ver met socialiseren? Zeker nu, in deze kou?
Ik zie zo'n fokker al staan met een bundel pups van 1 tot 7 weken in de armen naast een drukke weg..
 
Als ze al bestaan zou ik daar geen pup van willen hebben... veel te veel mee gerommeld in het nest.
Het is fijn als ze gewend zijn aan huiselijke geluiden en geuren, aan aanrakingen van verschillende mensen (jong/oud/groot/klein/man/vrouw), opgetild worden, op schoot zitten, brok en vers, weleens een halsbandje omgehad hebben, buiten te zijn geweest, een keer gewassen, in een bench te hebben gezeten, de DA.. maar wat mij betreft blijft het daar ook zo'n beetje bij. Al dat gerommel in de nestfase levert alleen maar stress op. "

 

Sorry, misschien heb ik dan wel geluk gehad met m'n fokker. 

Puck was wel gesocialiseerd met verkeer. Vind het persoonlijk ook wel iets wat erbij hoort. Zoveel verkeer in deze tijd.

En t is een sint bernard pup. Zal best wat vacht hebben en het ook niet zo snel koud hebben. Daar kun je toch prima eens in de week een paar minuten mee buiten staan om te socialiseren met verkeer. 

Maar dat is mijn kijk erop.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dat pups tijd nodig hebben ivm zindelijkheid weet ik. Ik begrijp gewoon niet dat wanneer ze binnen doet (ik onderbreek haar zo snel mogelijk of neem haar daarna mee naar buiten) en ze doet dan buiten verder/nog iets dat ze daarna binnen 5-10 minuten weer binnen doet. Ze is dan 3 keer geweest, dat snap ik gewoon niet.
Op de rest heb ik trouwens ook geantwoord in mijn voorgaand bericht (bijten, "commandos", wandelen buiten) "

 

Wellicht heb je eroverheen gelezen. Ik had dit in m'n eerste bericht getypt :

Het zindelijk worden, je pup plast buiten niet goed uit omdat het alles buiten veel te spannend vind. Binnen kan ze eindelijk weer ontspannen en daarom laat ze dan binnen de rest gaan.

honden page profiel MollyMolly

"  
Sorry, misschien heb ik dan wel geluk gehad met m'n fokker. 
Puck was wel gesocialiseerd met verkeer. Vind het persoonlijk ook wel iets wat erbij hoort. Zoveel verkeer in deze tijd.
En t is een sint bernard pup. Zal best wat vacht hebben en het ook niet zo snel koud hebben. Daar kun je toch prima eens in de week een paar minuten mee buiten staan om te socialiseren met verkeer. 
Maar dat is mijn kijk erop. "

Ze komt van bij een fokker uit Andenne, op een plek waar tottaal geen verkeer komt. Dus vreemd vind in het niet dat ze er bang van heeft, hebben zoveel pups (degene die ik gehad en gekend heb dan toch).

Maar met mensen en kinderen is ze wel goed (fokker had zelf kinderen inclusief 1 van een jaar oud). Bench slapen had ze daar ook al geleerd, zijn ook naar de dierenarts gegaan (wij moeten nog 1 inenting laten doen en verder ontwormen iedere maand tot 6 maanden en daarna gewoon weer ieder kwartaal

honden page profiel MollyMolly

"  
Wellicht heb je eroverheen gelezen. Ik had dit in m'n eerste bericht getypt :
Het zindelijk worden, je pup plast buiten niet goed uit omdat het alles buiten veel te spannend vind. Binnen kan ze eindelijk weer ontspannen en daarom laat ze dan binnen de rest gaan. "

Ik had het wel gelezen maar vind het niet bepaald kloppen, ze plast op de oprit of tijdens de wandeling en dan is het zelfs meer dan wat ze binnen plast, binnen is meestal maar een klein plasje.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Pardon? Hoeveel fokkers gaan zo ver met socialiseren? Zeker nu, in deze kou?
Ik zie zo'n fokker al staan met een bundel pups van 1 tot 7 weken in de armen naast een drukke weg..
 
. "

ha, dan ken je geen enkele goede fokker.

Toch eens gaan kijken bij een echte fokker.

Net dat maakt het verschil.

Op dit moment heb ikzelf 2 honden van fokkers die dat wel doen en elke week kom ik fokkers tegen met hun nestjes.

Ze nodigen een paar keren per week de pupkopers uit en dan gaan ze allemaal op pad samen met de pups.

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

Vind het persoonlijk ook wel iets wat erbij hoort. Zoveel verkeer in deze tijd. "

Het hoort er ook bij, uiteraard. Maar niet door de fokker wat mij betreft. In de nestfase zijn het pas echt, echte baby'tjes. Als ik hier dan een hoog enkele keer lees wat sommige fokkers (ik bedoel niet de HP-fokkers) dan allemaal al 'aangeleerd' hebben dat schrik ik echt. Tot aangelijnd lopen zonder te trekken aan toe zelfs. Laat een pup toch pup zijn, zeker in het nest. Je probeert een baby van 2 maanden toch ook niet te leren lopen? Er is een tijd voor alles. En ik hoef geen kant en klare hond mee op de leeftijd van 8 weekjes.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: puppy bijt dringend hulp nodig!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^