Assertief worden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TychosamTychosam

Ow ow wat is een hond hebben een spiegel voor jezelf.ik loop net heerlijk met Buddy in de duinen.Er komt een hond aan..snuffel snuffel..en uit niets (voir mij dan)grijpt ie Buddy..

Ik dacht dat hij bij de vrouw hoorde die daar liep..de hond bleef ons maar achterna lopen..baasje riep hem niet vreemd..

Ik.loop verder en  even later kom.ik diezelfde hond nog een x tegen e  nu met een man..blond als ik ben..dacht ik..is t wel dezelfde..ja dus want voor ik dat kon denken lag die hond weer bovenop Buddy..ggrrmbbll..Buddy gaf zich over en lag op zn rug te piepen..dat baasje deed amper wat..eindelijk van elkaar af..zegt ie..is t ook een ongeholpen reu?hh..ik zeg ja..ja zegt ie..deze ook..als er 1 geholpen zou zijn zou je dit niet hebben..ik was eigelijk perplexed van hele voorval nog..ik.ben doorgelopen..maar achteraf wordt ik zoo boos op mezelf!wat nou reuen verhaal jij moet je hond aanlijnen als hij van dit soort fratsen uithaalt!grrr ik.moet echt meer assettiever en brutaler worden tegen hondeneigenaren..net als in t gewone leven waarin ik ook snel maar niks zeg...ff kwaad zijn op mezelf nu..iemand gelijkwaardige verhalen?Arme Buddy ligt nu lekker.op een botje te kauwen..hij zal er toch niks van overhouden toch?psychisch?gr Lonneke

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een aanvaring nimmer leuk, als de man gelijk had ingegrepen was het ook voor jou een ander verhaal geweest, nu zit je met een beetje woede......honden vinden niet iedereen maar leuk maar als er een aanvaring is, gelijk ingrijpen en aanlijnen en verder gaan, even zeggen sorry joh dat doet al een hoop.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nee, buddy zal er inderdaad niks aan overhouden, als ie niet gewond is.

Maar jij hebt het treffend beschreven: jouw hond laat jou zien waar jíj nog aan moet werkenwink

Nou hoef je niet direct een grote mond te hebben naar andere onverantwoorde hondenbazen, maar een ferm en duidelijk NEE en dit wil ik niet en de baas vertellen wat je wel en niet wilt, Tsja....

Dat gaat jouw hond jou rap leren hoop ik hp-wink

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ben je naar de DA geweest nu je hond tweemaal gegrepen is? Of zijn er geen bijtwonden?

honden page profiel TychosamTychosam

Nee zo te zien geen bijtwonden...ik zeg gegrepen  maar er was geen bloed of zo te zien gelukkig.t zag er heftiger uit denk ik...

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Assertiever worden of niet, veranderd niks aan die man zijn houding. Ik ben erg assertief (soms denk ik achteraf wel eens: Syl, houd je grote waffel toch eens), maar veranderd niks hoor. Veel baasjes zijn nou eenmaal erg koppig.

Of je hond er echt wat aan overhoudt, hangt af per hond en hoe stabiel de hond is en hoe stabiel jij bent. Ben jij volgende keer bang dat het mis gaat, zalzje hond dat aanvoelen. 

Ken je bepaalde honden waar hij goed mee kan? Misschien kan je daar binnenkort mee afspreken, is goed voor zijn zelfvertrouwen:) 

 

Bij ons in het park mogen honden niet los. Een heleboel doen dit toch. Op moment dat een baasje het wel doet en de hond vast doet wanneer ik eraan kom of als die andere hond toch niet naar ons komt, maakt het mij niet uit.

Helaas gebeurt het regelmatig dat er een losse hond op ons afstormd zonder rem erop. Onze honden hier niet van en ik waarschuw de baas dan ook. Die van mij zijn samen aangelijnd niet tolerant. Hoe vaak hoor ik wel niet 'laat ze het maar uitvechten, ze regelen dit wel onderling', 'moet je hier maar niet komen' , 'waarom Neem je dan zulke honden', 'mijn hond doet niks hoor (terwijl die grommendg tegenover die van mij staan met de haren omhoog)'.

 

Of ik nou vriendelijk of geïrriteerd of bood die mensen probeer uit te leggen dat honden niet los mogen daar of dat het niet handig is om losse honden boven op aangelijnde te laten springen... Het doet allemaal niks. De meeste mensen denken toch aan hunzelf en eigen hond.

 

Tegenwoordig negeer ik maar meer. Ik wil niet wachten totdat er echt wat mis gaat voordat ze het door hebben. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ow ow wat is een hond hebben een spiegel voor jezelf.

Haha, ja, dat is zo. Mijn honden hebben mij meer geleerd dan ik hen. wink

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Haha, ja, dat is zo. Mijn honden hebben mij meer geleerd dan ik hen.  "

Zo waar hp-shiny

honden page profiel TychosamTychosam

T is een aparte wereld de hondenwereld..ik.ken dit gedrag niet zo goed..ik heb 10 jr geleden een franse bull teefje gehad met wie ik dit soort dingen nooit had.

Buddy zit zoiezo in een fase waarin hij ander gedrag laat zien naar reuen..bet zoals vanavond..gaan met hondenvriendje lopen en Byddy gaat opeens naar hem grommen..dit doet  hij al een paar dagen..later ia t ok..alsof hij even moet bekijken wie t ook weer is of zo..

Ik wordt daar wel.onzeker van omdat ik dit gedrag niet van hem.ken..hij is 17 mnd nu en ik weet dat dit een pittige puberteitsfase is..ik probeer altijd rustig te blijven.maar lastig vind ik t wel..hij is minder te peilen lijkt wel..blaft opeens tegen van alles en nog wat..rent opeens achter fietsers aan.zo ging er can alles heel lang goed en opeens niet meer..ik moet zeggen hij luisterd echt heel goed  ook met andere honden komt meteen als ik hem roep.

Volgende forumvraag: Hier komen opnieuw aanleren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^