Stabiele wandelmaatjes gezocht omg. Noordwijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RichelleRichelle

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en ben nog aan het uitzoeken hoe alles werkt. Hopelijk gaat het op deze manier goed! Onze hond is erg angstig en onzeker en is in haar eerste levensjaar (buitenland) niet goed gesocialiseerd. Inmiddels is ze bijna 4 en hebben we de afgelopen 3 jaar al vele cursussen en hulptroepen ingeschakeld. Het gaat al stukken beter, maar de omgang met andere honden is nog steeds negatief. Als andere honden te dichtbij komen snauwt ze om te laten weten dat ze afstand moeten houden. Ook wilt ze niet aangeraakt worden door vreemden. Het is niet onze wens dat ze de meest sociale hond wordt, maar het zou fijn zijn als ze in ieder geval niet meer zo snauwt uit angst en onzekerheid (en bijvoorbeeld gewoon negeert).

Uit ervaring blijkt dat langdurige en regelmatige ontmoetingen haar helpen vertrouwen op te bouwen in zowel vreemde mensen als onbekende honden. Uiteindelijk vindt ze het ontzettend leuk om te spelen en rennen met andere honden!

Heeft iemand hier ook ervaring mee? Hoe hebben jullie dit aangepakt? Kent iemand toevallig mensen in omgeving Noordwijk met stabiele honden die met ons zouden willen wandelen?

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Hoi Richelle, welkom op dit forum. Ik zit niet heel ver bij je vandaan, maar kom eigenlijk nooit in Noordwijk...

 

Vertel eens wat meer over je hond, heb je enig idee wat voor soort ras of kruising het is? Waar komt ze vandaan? Ik vraag dit omdat het soms een insteek kan zijn om samen met de hond iets te gaan doen 'waarvoor hij gemaakt is'.  Zo bouw je een hechte band op, wordt je een 'team' en krijgt een hond meer vertrouwen in zichzelf. Ik merk ook dat honden op het moment dat ze met hetzelfde bezig zijn (niet ballen gooien), elkaar veel makkelijker verdragen.

 

Je hebt al veel gedaan aan cursussen en trainingen... Misschien kun je toch eens kijken op de site van De Duinhonden in Heemskerk, dat is ook niet al te ver weg van Noordwijk. Die bieden speciale cursussen en begeleiding van buitenlandse en asielhonden aan: https://www.deduinhonden.nl/cursussen/asielhonden-of-herplaatsers-cursus 

Hun connectiemethode spreekt me ook erg aan.

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Zit er een goede uitlaatdienst in de buurt die in kleine groepjes loopt (Max 4 a 5 honden)? 

 

Mijn hond was rond z’n pubertijd ook wat onzeker. Heb gezocht naar een hele goede uitlaatdienst waar die nu 2x per week meegaat. Hij is er zichtbaar door gegroeid en een hele stabiele, voorzichtige en sociale hond van geworden. Het is ook altijd feest als die wordt gehaald en komt zichtbaar ontspannen weer thuis. Er worden ook filmpjes gemaakt, en daar zie ik hem genieten. 

 

Misschien de moeite om eens te proberen? 

honden page profiel RichelleRichelle

Bedankt voor jullie reacties! De Duinhonden klinkt inderdaad als een goede optie. Wij hebben ervoor gekozen eerst voor een roedelopname te gaan. Hopelijk werpt dit zijn vruchten af.

Onze hond is een podenco mix en komt uit Roemenië. Ze heeft veel energie, de neiging om overal op te springen (dit is inmiddels wel afgeleerd) en een jachtinstinct. Lekker rennen naast de fiets vindt ze fantastisch, maar ook tijdens het rennen gromt ze naar katten. Speeltjes doet ze buitenshuis niets mee en eten neemt ze buitenshuis niet aan. Ze is enkel zeer alert en houdt alles in de gaten. 

Een uitlaatservice is inderdaad ook goed advies, alleen vragen alle uitlaatservices om sociale honden, omdat snauwen soms voor misverstanden of problemen kan zorgen. Omdat onze hond noch met vreemde mensen, noch met andere honden kan opschieten moet dit eerst worden opgelost. Hopelijk kan zij na de roedelopname mee met een uitlaatservice!

Volgende forumvraag: K9 tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^