Kieskeurig hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariskaMariska

Dit is Mila, Mila is nu 11 maanden. Maar ontzettend kieskeurig met eten. Al verschillende brokken geprobeerd, maar nog geen 1 gevonden die ze graag eet. Op dit moment wellness core graanvrij, maar ook dat vind ze niet lekker, Ook Smolke graanvrij gehad en eukanuba en zo nog meer merken. Nu wolf of wildernis in verschillende smaken besteld, hopen dat dat in de smaak valt. Iemand ook zo`n eigenwijs hondje?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou niet zo snel van voeding wisselen.

Je hondje is pas 11 maanden en je hebt al zoveel merken gehad.

Dat betekent dat je nooit langer dan een paar weken een voeding hebt geprobeerd.

Misschien moet je een bepaalde voeding minimaal een maand geven en bekijken hoe je hond het erop doet.

 

En misschien is je hondje geen brokken eter.

Kun je iets anders proberen zoals vers vlees of gestoomd vlees.

Mijn oudste hondje eet ook geen brokken, die krijgt al jaren Naturo. (gestoomd vlees)

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ja, onze Diesel was ook zo, en als je zo doorgaat wil Mila straks alleen nog biefstuk en tartaar eten. Tip van Flip, hou het bij 1 soort eten, en als ze niet wil eten, dan maar niet, honden laten zichzelf niet verhongeren. het is uiteraard wel van belang dat je zeker weet dat ze gezond is, en geen last van tandjes. Ik ben vers gaan voeren en dat doe ik nog steeds.

honden page profiel MariskaMariska

Dus gewoon blijven geven, en dan gaat ze uiteindelijk wel eten?  Vind het zo sneu als ze de hele dag niet wil eten namelijk. Ik heb ook smuldier geprobeerd, ze eet het wel maar ging opeens weer in huis plassen en heel veel plassen?

 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik kan mij nog goed herinneren hoe wanhopig ik werd van het voedselweigeren. Maar echt, ze laat zichzelf niet doodgaan van de honger. Vers zit wel meer vocht in, maar meer plassen deed Diesel niet.

honden page profiel MariskaMariska

Oke dankjewel, gewoon doorzetten dus, misschien toch te verwend ondertussenhp-shiny

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Vaak plassen en poepen ze juist meer op brokken, omdat ze daar meer dorst van krijgen en meer van gaan drinken. En er zitten meer afvalstoffen in die weer uitgepoept moeten worden. 

 

Als opvangers hier komen drinken ze vaak in het begin best veel (ze krijgen hier brokken), maar dit wordt vanzelf normaal. Misschien is dat met jou hond met vers vlees? 

 

Als ze dat wel goed eet en je zou het willen blijven voeren, zou ik het gewoon een tijd volhouden en kijken hoe ze het er op doet. 

Wij voeren hier vooral vlees van kivo.

 

En de meesten honden zullen vanzelf wel gaan eten als ze een of meer dagen niks hebben gehad. Dat kun je eerst natuurlijk ook nog proberen. Maar vind het zelf jammer als een hond met lange tanden zijn eten op eet. Dus als ze iets anders wel goed zou eten zou ik dat eerder voeren. Maar wie weet raakt ze daar ook snel op uitgekeken.

honden page profiel MariskaMariska

Ja het lijkt er een beetje op dat ze er snel op uitgekeken is. Hebben jullie honden daar geen last van, als ze altijd hetzelfde voer krijgen? Heb nu een flesje zalmolie meebesteld misschien helpt het als ik dat er een beetje overheen doe?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ja het lijkt er een beetje op dat ze er snel op uitgekeken is. Hebben jullie honden daar geen last van, als ze altijd hetzelfde voer krijgen? Heb nu een flesje zalmolie meebesteld misschien helpt het als ik dat er een beetje overheen doe? "

Ik denk dat je je veel te druk maakt. Je hondje eet wat ze nodig heeft. Als het erg lekker is eet ze waarschijnlijk meer dan ze nodig heeft dus eet ze de volgende maaltijden nog slechter tot ze ook van dat lekkers geen hap meer binnenkrijgt. Zij heeft geen probleem, jij hebt een probleem. En de aandacht die je er aan geeft vindt ze natuurlijk ook geweldig!

 

Ik heb twee Border Collies en die staan daar redelijk om bekend. Daar moet je ook echt moeite voor doen om er overgewicht op te kweken. Mijn oudste hond ging pas goed eten toen ze gesteriliseerd was maar echt dik zullen ze nooit worden.

 

Laat dus los. Geef het voer en na 10 minuten haal je het weg (tenzij ze op dat moment echt aan het eten is natuurlijk). Soms eten ze drie dagen helemaal niets en dan weer even goed. Het zij zo.

honden page profiel MariskaMariska

Dankjewel voor je reactie, Ik ga ermee aan de slaghp-thumbsup

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik meng dagelijks wat anders onder het voer.  Hoofdzaak is KVV maar dat is ook dagelijks een andere smaak en vaak gaat er nog wat lekkers doorheen. 

Mijn oudje eet wel dagelijks brokken , maar er gaat dus altijd wat door.  Niet eten vind ik echt niet plezant. Zeker bij honden in de groei niet. 

honden page profiel MariskaMariska

Dat heb ik ook geprobeerd, maar dan likt ze het er gewoon tussenuitundecided

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou haar voer geven wat ze wel lekker vindt, KVV en lekker afwisselen daarmee, misschien houdt ze echt niet van droge brokken.

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Moet Mila nog loops worden? Teefjes kunnen ook lastig worden qua eten als ze loops moeten worden namelijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dus gewoon blijven geven, en dan gaat ze uiteindelijk wel eten?  Vind het zo sneu als ze de hele dag niet wil eten namelijk. Ik heb ook smuldier geprobeerd, ze eet het wel maar ging opeens weer in huis plassen en heel veel plassen?
  "

De brok geven en er wat door heen husselen, bijvoorbeeld wat van renske, of wat tonijn....niet iedere hond eet als de bak weg wordt gehaald....en je kan ook wat smuldier er doorheen dien, veel plassen kan van het voer toeval zijn, als zedat blijft doen, zou ik even de plas opvangen, en na laten kijken.....

honden page profiel ..

honden foto van .

(Even voor de zekerheid) 

Weet je zeker dat je hond uberhaupt wel kán eten? En er niks mis is met haar gebit/mond/keel etc. Brokken zijn vrij hard dus wie weet kan ze het gewoon niet eten. 

 

Mocht er geen medisch probleem zijn dan zou ik ook niet te snel opgeven met 1 merk/smaak. Probeer het een langere tijd en meng verschillende dingen door het voer om het aantrekkelijker te maken zoals eerder genoemd. 

 

Je zou ook nog een stukje vis kunnen koken in water en dan een klein beetje vis over het voer verkruimelen en een eetlepel viswater door de brokken mengen. 

Dit kan je ook doen met groentes. 

honden page profiel MariskaMariska

Ze is al een keer loops geweest. En koekjes, kauwen op een bod gaat zonder problemen. Veel plassen doet ze alleen bij smuldier.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ja hier een. Geen brok lustte mevrouw, dus ik ben aan de kvv gegaan met groot succes. 

Maar ben er inmiddels achter dat puck de VOL brok van Darf erg lekker vindt. Deze eet ze gewoon zonder morren terwijl met andere brokken ze na een paar dagen wel klaar was en toe aan weer wat nieuws. 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

persoonlijk zou Ik niet zo moeilijk doen. Ik zou als ik jou was een brok uitkiezen met een hoog percentage vlees en dat blijven geven. Uiteindelijk gaat ze wel eten als ze echt honger heeft.

 

Mijn oudste hond (nu 5 jaar) is altijd al een moeilijke eter geweest. Ik hen ook van alles geprobeerd (van goedkope brok tot dure kvv). Daarnaast heeft ze ook voedselallergie en is de keuze erg klein.

Nu ben ik er wel makkelijk in geworden. Ze krijgt 2 keer per dag een half uur de tijd om te eten, en eet ze niet, dan heeft ze pech gehad en krijgt ze in de avond nog een kans.

 

Hierdoor eet ze soms een paar dagen niet en dan een paar keer wel.

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Hier ook zo’n hond... gewoon dan maar niet eten, was ook geen optie hier.

Dan liep hij krom van de buikpijn.

hier ging het steeds paar maanden goed en dan gaf ik weer wat anders...zit nu gelukkig alweer heel lang op happy dog en dat bevalt super. Krijgt er blik van alsa nature bij

honden page profiel MariskaMariska

Gelukkig er zijn dus meer van zulke eigenwijse honden, haha. Maar lastig is het wel!

honden page profiel MariskaMariska

Heb ook even gekeken naar de vol brok van darf, is ook nog wel goed te doen kwa prijs. Zoveel heeft ze niet nodig.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Heb ook even gekeken naar de vol brok van darf, is ook nog wel goed te doen kwa prijs. Zoveel heeft ze niet nodig. "

 

Ze hebben er ook maar heel weinig van nodig inderdaad. Je kan altijd eens een kleine verpakking proberen.

Als ik het koop, dan is het een tonnetje van 2,5kg. Daar kon Puck ongeveer 2-3 maand mee.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^