De H-R hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik snap je frustraties heel goed. Maar het is nou eenmaal zo dat je als baas met een grote hond of een krachtige hond meer moet opletten. Ik heb dan wel geen HR hond maar voor iedere kleine hond kan mijn hond wel een HR hond zijn. Gewoonweg het krachtverschil. Ook ik let altijd op. Mijn hond is dan totaal niet agressief. Eerder een heel groot watje. Maar toch houd ik me aan de hondenetiqueten. Vele andere doen het niet. En ja ik snap dat het erg vervelend voor je kan zijn. Vooral omdat ze al een naampje op die rassen geplakt hebben. Niet altijd eerlijk maar dat zal niet zomaar veranderen.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik vind het altijd erg lijken op de frustraties van vrachtwagenchauffeurs. Ik ken er een aantal en die hebben het dan over de luxewagens dus de autos waar wij in rijden. Dat die altijd levensgevaarlijke manoeuvres kunnen uithalen. Dat wij als automobilisten niet beseffen in wat voor gevaarte hun rijden en dat hun niet zomaar stil staan. En ja tuurlijk zijn er ook aso's vrachtwagens maar over het algemeen zijn de de automobilisten die hun hart vaak doet stil staan. Dus misschien ergens wel een beetje vergelijkbaar. Grote honden en kleine honden. Krachtige honden minder krachtige honden. 

 

Ik weet niet of ik de vergelijking mag maken maar ik vind het echt iets weg hebben van elkaar.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Hiervoor, ik bedoel voor Joey, (Am. Stafford) hebben wij 30 jaar Duitse Herders gehad, we hebben nog nooit zoveel aanvaringen gehad in de anderhalf jaar met Joey, dan in 30 jaar Duitse Herders en geloof me, dat waren ook niet allemaal van die lieverdjes hoor.

Ik denk dat de media ook een grote rol speelt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Nederland is ook nog nooit zo overbevolkt geweest als nu. De kans dat je, wat je ook doet, in iemand anders' vaarwater terecht komt is groter dan ooit. Of je nu graag een instrument bespeelt, over de a2 wilt rijden, lekker met de hond de bossen in wil of een tuinfeest wil houden. Iemand heeft er "last" van....

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

Didy, ik vind het een prachtig stuk en ik begrijp heel goed de frustraties die beschreven worden, ondanks dat ik zelf geen hr hond heb. O.a door alle media aandacht (ook al is die vaak verre van positief voor de hr hond) heb ik me juist dit beseft. Dus ook al roept iedereen nu verongelijkt dat dat met alle honden zo is, blijf dit soort dingen delen, want het helpt écht.

 

mijn oudste teefje liep altijd overal los. Super sociaal, lief en luistert goed, dus sjah, waarom niet. Ze is wel altijd erg gezellig met andere honden en zal nietsvermoedend op elke andere hond af lopen voor een bakkie koffie, als ik dat niet voorkom door haar terug te roepen. 

Onze buren 3 huizen verderop hebben een hr hond. Afgelopen zomer zat ik in de tuin toen mijn vriend ons teefje uitliet en ik hoorde ineens de buurvrouw in de poort tegen haar dochter: ‘blijf maar even daar staan, mivy loopt hier net los de poort in.’

ze zei het rustig en toch hoorde ik iets van schrik/stress in haar stem. Op dat moment kwam bij mij het besef: als die van mij gezellig gaat koffieleuten en die van haar pakt (want ik weet dat die niet met andere honden kan) heeft zij het gedaan. Sindsdien houden we onze hond aan de riem in de woonwijk, waar we niet altijd overzicht hebben over alle poortjes en straatjes. En als we de wijk uit zijn en op het open stuk staan, waar ik ver overzicht heb van wat eraan komt, pas dan mag ze weer los. 

 

Samen zorgen we voor een fijne en leefbare omgeving van honden en baasjes... :)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Op muizenjacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^