Bange hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JaneyJaney

Hey allemaal 

Sinds een jaartje heb ik een hondje van 9 jaar oud. Hij is van de moeder van mijn vriend geweest  Die helaas overleden is..

Ze is een hele vriendelijke hond. Luistert heel goed. Het enige wat vervelend is,is dat ze heel bang is voor andere honden..

Vanaf een afstand lijkt ze heel geïnteresseerd en wil ze Naar de andere hond toe. Maar zodra we dichter bij komen word ze bang en rent ze met haar staart tussen haar poten weg.

Is er een manier om haar Beter te kunnen socialiseren? Ze is altijd samen geweest met een ander hondje. Vanaf pup met een keeshondje en daarna met een Jack Russell.

Dat ging in het begin niet heel soepel maar na een paar dagen wennen perfect.

Hebben jullie tips? 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ik vind..je hond hoeft andere honden niet leuk te vinden..het mag.

 

Onze hond vind ook niet iedere hond leuk dus loop ik er met een boog omheen,draai om of ga een straat of pad in.

 

Wie weet kom je nog aardige honden tegen die jou hond wel leuk vind.

Alles mag niks moet hoor.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik heb ook een hond die bang is van andere honden. Wat hier het best werkt, is om haar niet te dwingen contact te maken. Als er een hond van de andere kant komt, steken we over of gaan er met een hele boog rond. Ik loop dan steeds tussen haar en de andere hond. Zo voelt ze zich wel veilig. Ze is veel minder bang van kleine honden die ook heel rustig zijn. Dus in zo'n situaties (en als ze zelf aangeeft dat te willen) laat ik haar even naar de andere hond toe lopen. Bij honden waarbij ik twijfel of ze bang zal zijn, nemen we geen risico. 

 

Als ik honden tegenkom die loslopen en op haar afgestormd komen, pak ik haar op. Zo weet ze dat ik haar steun als het nodig is en ze dus nog steeds geen contact moet hebben als zij dat niet wilt. 

 

Ik merk dat ze nu veel minder angstig is tov andere honden, omdat ze weet dat ik haar steun en dat ze niet naar die andere hond moet, als ze dat niet wilt. Ik vind het ook geen enkel probleem dat ze niet met elke hond leuk wilt spelen. Ik wil ook niet met iedereen die ik tegenkom een gesprek voeren. Ik krijg soms wel reacties dat het zielig is dat ze niet sociaal is naar andere honden toe. Maar ik zie het probleem niet, als zij liever alleen speelt of met honden die ze goed kent, lijkt het mij zieliger om haar absoluut met andere honden te laten spelen. Bovendien vind ik veel van die 'sociale' honden ook niet sociaal. Die negeren vaak alle signalen van mijn hond dat ze afstand wil houden en komen toch op haar afgestormd. Dat is ook geen sociaal gedrag en vind ik erger dan een hond die niets mis doet, maar gewoon wat afstand wil houden smile

honden page profiel JaneyJaney

Daar hebben jullie eigenlijk ook wel helemaal gelijk in. Mijn hond geeft eigenlijk goed aan Dat ze afstand nodig heeft en bijna geen enkele hond reageddr daarop. Laatst kwam er een gigantische hond op dr afgerend. Ik had d'r los lopen in een losloop gebied. Ik heb haar toen ook opgepakt maar werd om ver geduwd door die andere hond.. Ik vind het zeer vervelend dat mensen die hun hond niet in de hand hebben hun hond los laten.

 

honden page profiel BegümBegüm

honden foto van Begüm

alles mag, niks moet! 

 

als je als aan der houding ziet dat ze inmekaar kruipt gewoon je rug omkeren en andere kant oplopen. 

mijn patou denkt dat ze een grote turkse herdershond is, maar als ze een new founlander of een andere grote hond tegen komt gaat ze heel erg borstelen en wegrennen, met als gevolg dat ze wordt opgejaagd. 

let goed op in der nek en in der staart, de oren en de staart zegt heel veel over hoe hij of zij zich voelt.

 

maar ik snap zeker wel dat ze bang is want de meeste honden komen recht op je af, en daar zou ik ook bang voor zijn ! 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Vooral rekening houden met wat ze aankan en wat niet.

Ze is al 9 jaar.

Waarom moet ze met andere vreemde honden kunnen omgaan?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe gaat het inmiddels?

 

Hier ook een hond van ongeveer negen jaar, we kregen haar met zes jaar, en vanaf het begin hield ze niet van andere honden. We houden dus afstand, maken bogen e.d. houden er rekening mee.  Ik hoop te bereiken ooit, dat ze op afstand gewoon andere honden negeert, wat al heel goed gaat, maar het is denk ik onrealistisch te verwachten dat ze andere honden leuk zal gaan vinden en daarmee wil kennis maken. 

 

Wel super dat jullie deze hond van je vriends moeder hebben opgevangen!

honden page profiel bentebente

Ach gut, wat naar :(. Wel fijn dat ze dan bij jullie kan.

 

Jij zegt dat ze “geïnteresseerd” lijkt, maar is dit wel zo? 

 

Hier ook een hondje dat bang is voor andere honden, en zodra zij doorheeft dat er tien meter verderop een hond staat, staat ze stil, oren overeind, staart hoog. Ze lijkt dan alert en enthousiast, maar zodra ze richting die hond gaat rent ze grommend weg. 

 

Zou je kunnen beschrijven wat ze doet? 

honden page profiel JaneyJaney

Hey iedereen!

Het leek mij fijner voor haar als ze niet meer zo bang is. Aangezien ik aan een losloop gebied woon en daar heel veel honden lopen. 

Wat ik de afgelopen tijd doe is laten zien dat ik er voor haar ben als er een andere hond is sta ik er tussen of til ik haar op. Dat werkt wel 

 

Om even terug te komen op hoe ze reageert naar andere honden. Vanaf een afstand kwispelt ze en trekt ze naar d'r andere hond. Zodra we op een meter of 2 afstand staan is ze bang en durft ze in het ergste geval niet meer verder. Zijn we er langs wilt ze er gelijk weer achteraan.

 

Bedankt voor alle reacties 

honden page profiel bentebente

Dan zou ik, wanneer ze stilstaat, bukken en haar een aai geven. Steek je hand uit naar de andere hond, geef deze ook een aai, laat haar daarna weer snuffelen aan jouw hand.. misschien dat ze dan uit zichzelf gaat snuffelen.

 

Verder zou ik eens proberen een rustige hond te vinden die niet zo groot is, kijken hoe ze daar op reageert. 

honden page profiel JaneyJaney

Bij rustige honden die niet groter zijn dan haar snuffelt ze wel vaker met de neusjes tegen elkaar. Dan ruikt zij aan de kont van de andere hond. Maar zodra de andere hond richting haar kont gaat, piept ze heel hard zet ze de haren rechtop en rent ze weg. 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

" Bij rustige honden die niet groter zijn dan haar snuffelt ze wel vaker met de neusjes tegen elkaar. Dan ruikt zij aan de kont van de andere hond. Maar zodra de andere hond richting haar kont gaat, piept ze heel hard zet ze de haren rechtop en rent ze weg.  "

Veel herhalen..Zoek rustige niet opdringerige hondjes op..

Ik zou idd bij onzekere wat angstige hondjes niet vermeiden. Het enige wat je kan doen is het zoveel mogelijke rustige hondjes opzoeken en haar haar grenzen laten opzoeken verder. Beloon haar en spreek haar op een rustige manier toe ook al is zij alleen maar in de buurt van een hond

honden page profiel bentebente

" Bij rustige honden die niet groter zijn dan haar snuffelt ze wel vaker met de neusjes tegen elkaar. Dan ruikt zij aan de kont van de andere hond. Maar zodra de andere hond richting haar kont gaat, piept ze heel hard zet ze de haren rechtop en rent ze weg.  "

Dat is ook het enge. Een hond is vanachter heel erg kwetsbaar, dan kunnen ze zich niet verdedigen. Dus als een vreemde hond te snel daar in de buurt komt... dat is eng!

 

Probeer eens te hurken en haar gerust te stellen als dit weer gebeurt.

Volgende forumvraag: Hond in de war
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^