Bijtende Beagle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BelindaBelinda

Dag allemaal,

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Belinda en onze Beagle Bo is nu 5 maanden oud. Het is een druk, maar lief hondje. Erg ondeugend, maar goed te corrigeren. Mijn vraag is dat als hij iets te pakken heeft, plastic op straat of iets in huis dan gaat hij erg grommen waarvan ik bang word. Ook met brokjes af te leiden helpt niets. Hij heeft mij 1x gebeten toen ik voorzichtig iets af probeerde te pakken. Naar onze zoon van 8 jaar, kan hij erg dreigend blaffen, soms bijten. Onze zoon vind dit eng. Negeren helpt niet, geadviseerd om de kamer even uit lopen.

Is dit gedrag normaal en wat kunnen we eraan doen?

 

 

 

 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Is bezitterig...Hiervoor zou ik naar een goede hondenschool gaan, met gedrags deskundige voor honden die volgens de zachte visie werkt. Is ook nog een pubertje, is zijn plek wat aan het bepalen ook. Het is ook de vraag wat dit precies is. Ik kan dat vanaf mijn monitor ook niet goed zien. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik vind dit een lastige kwestie omdat ik dus niet daadwerkelijk kan zien wat er gebeurd. Ik ga gewoon vertellen vanuit mijn eigen ervaring met beagles en je moet sowieso kijken of je je hier in kan vinden of niet. Ik kan vanaf mn schermpje helaas niet meekijken naar wat er echt gebeurd. 

 

Ik heb een beagle kruising die ook de eigenwijze beagle trekjes bezit. 

 

Allereerst denk ik dat er voor alle zekerheid uitgesloten moet worden dat het een medische oorzaak heeft. 

 

Verder ken ik beagles als hele speelse honden die soms een loopje met de baas proberen te nemen. 

 

Toen we onze beagle kruising kregen was ze 2.5 jaar oud. Ze had een onwijs eigenaardig trekje...

Ze pakte álles op van straat en rende daarmee weg in de hoop dat wij haar achterna kwamen en een soort "pak me dan als je kan" spelletje met haar gingen spelen. Een hond is natuurlijk veel sneller en daar genoot ze écht van. 

Negeren, weglopen, afleiden... niks hielp! Totdat we haar het commando 'wachten' hebben aangeleerd buiten deze situaties om. Wachten betekend bij ons dat ze stil moet staan wat ze ook doet, waar we ook zijn. Toen dit goed ging zijn we het ook in deze situaties gaan inzetten. 7 van de 10 keer werkt dit heel goed(het blijft een beagle). Stopt ze haar spel, wacht af en laat ons het uit haar bek pakken. Geen pak me dan als je kan spelletjes meer. 

 

De definitie van bijten vind ik erg lastig... 

Ik ken genoeg bazen die bij het eerste grommetje al bang zijn en niks meer durven. De hond merkt die onzekerheid en speelt daar lekker op in door nog ff meer uit te dagen. Vaak als je gewoon zelfverzekerd doorpakt dan kan je het gewoon van de hond afpakken. 

De hond beleeft er dan ook geen plezier meer aan want hij weet de baas niet op de kast te jagen dus dit gedrag zal vanzelf afnemen. 

 

Met je zoontje kan het ook een uitdagende speelse situatie zijn. Niks is leuker voor zn pup als een kind met zn armen gaat zwaaien omdat hij bang is van de hond. Zeker pups vinden het dan leuk om erin te gaan happen wat over kan komen als bijten. (Ik zie bijten meer als er echt wonden zijn.) 

Het beste dat je kan doen is je zoontje leren om de armen en benen stil te houden als hij bang is en rustig weg te lopen van de hond. Uiteraard moet je dan zelf ook ingrijpen en de pup weg halen bij je zoontje en afleiden met iets anders. 

 

De pup is pas 5 maanden oud en ik weet zelf dat beagles echt draken kunnen zijn op het gebied van uitdagen. Zeker door de jonge leeftijd geloof ik niet dat de hond het heel agressief bedoeld als aanval (tenzij er sprake is van een medisch probleem of trauma) maar eerder als een spel waarbij de hond uitdaagt en merkt dat het voor hem positief uitpakt omdat de baas het niet meer durft af te pakken.

 

Nogmaals... als jij je niet herkent in dit gedrag dan moet je het ook zeker niet doen. Ik geef alleen maar situaties en ervaringen aan die ik ken. Als je denkt dat het gedrag erger is dan boven beschreven dan zou ik zeker een goede gedragstherapeut inschakelen. Mocht je je ook niet zelfverzekerd genoeg voelen dan is een gedragstherapeut ook een oplossing om je wat extra handvaten te geven. 

 

 

honden page profiel BelindaBelinda

Bedankt voor de reacties.

Hier kan ik wel wat mee. Hij maakt er inderdaad een spelletje van om iets te pakken. Het is belangrijk om niet bang te zijn en door te pakken. 

Onze zoon zal ik helpen om rustig te blijven.

Bedankt voor het advies.

Volgende forumvraag: Angstige hond wennen aan pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^