Mopshondencafé

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

https://m.hln.be/nina/vrije-tijd/amsterdam-krijgt-mopshondjescafe~a7d67f62

 

Ik wou wel eens weten wat de ideeën hierover zijn. Op Facebook lees ik enkel 'moeten we naartoe gaan' enzo maar ik denk dan eigenlijk wat verder en vind het best stresserend voor de mopsjes om elke dag zoveel vreemden te ontmoeten die je willen aanraken en knuffelen, ik zou dit bewust niet steunen eigenlijk.. en jullie?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je dat leuk vind ...ga je er naar toe, en anders ga je niet...ik ga wel ens mee met een doggywandeling met ogin, ook vinden dat vele helemaal niet leuk, kijken wat jij leuk vind ...en doe dat dan...

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Als je dat leuk vind ...ga je er naar toe, en anders ga je niet...ik ga wel ens mee met een doggywandeling met ogin, ook vinden dat vele helemaal niet leuk, kijken wat jij leuk vind ...en doe dat dan... "

 Ja dat begrijp ik, maar vanuit dit standpunt vind ik het heel jammer voor de hondjes, want de mensen vinden dit leuk, maar de hondjes, dit bezorgt toch enkel stress? Constant vreemde mensen die aan je willen zitten. Als je een wandeling meedoet heeft je hond daar wat aan, snap je wat ik bedoel?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Maar niet alle honden krijgen stress van vreemde mensen.

Er zijn ook honden die dat gewoon leuk vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ja dat begrijp ik, maar vanuit dit standpunt vind ik het heel jammer voor de hondjes, want de mensen vinden dit leuk, maar de hondjes, dit bezorgt toch enkel stress? Constant vreemde mensen die aan je willen zitten. Als je een wandeling meedoet heeft je hond daar wat aan, snap je wat ik bedoel? "

 Ja ik begrijp je hoor.....    ik heb twee beren, als ik ergens naar toe ga, vinden ze de aandacht die ze krijgen heerlijk, moet natuurlijk niet te gek zijn....daar ben ik zelf dan bij...en als je hond er stres van krijgt, dan doe je dat niet.....ik ga ook met een grote groep newfoundlanders mee, en na afloop naar een restaurant met ze...de honden vinden al die aandacht heerlijk....er zijn er bij die dat niet willen daar blijf je dan bij vandaan....zo kan bet ook.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Even een voorbeeld, mijn honden vinden bet heerlijk om te winkelen, daar doe je vele geen plezier mee....ook de marktjes op wandelen, en hier een kriebel en daar en aai, ze vinden het heerlijk, als mijn honden dat niet leuk zouden vinden, ga ik niet......    met bams en ook met ogin ben ik tijdens de revalidatie vaak bij macdonalds geweest, ze trokken me nog net niet met vliegende vaart daar naar binnen...ze vonden het heerlijk, de aandacht en ook het lekkers wat ze daar kregen....zo is iedere hond anders...honden  cafe, als je hond het echt niet leuk vind...zullen ze er met hun hond er niet naar toe gaan....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ja dat begrijp ik, maar vanuit dit standpunt vind ik het heel jammer voor de hondjes, want de mensen vinden dit leuk, maar de hondjes, dit bezorgt toch enkel stress? Constant vreemde mensen die aan je willen zitten. Als je een wandeling meedoet heeft je hond daar wat aan, snap je wat ik bedoel? "

 Dat is voor iedere hond een andere belevenis...met mijn honden lopen tijdens hun operatie die ze hadden gehad, ging niet altijd, en zeker niet lang, dan toch lekker ergens naar toe met ze.....eruit, vaak anderen honden ontmoeten en ja mensen die er ook zijn......koffie drinken, je ziet gauw genoeg of je hond dat niets vind .en dan ga je weer weg.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Vigo zou dat café geweldig vinden maar dan als enigste hond en iedereen mag met hem knuffelen,hij komt zelfs op schoot zitten,hij is dol op mensen.

Hoe drukker hoe leuker....een lekkere rugmassage daar gaat hij voor liggen.

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik vind het op deze manier adverteren van een ongezond ras gewoon slecht. Erg jammer dit.

Straks wil iedereen ineens weer zo'n hondje wat bijna geen adem kan halen.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Uit ervaring weet ik dat de meeste mopshonden al die aandacht prachtig vinden 

Mijn mops kruisingen lopen ook t liefst met iedereen behalve mij mee  en mijn vorige stamboom mops netzo. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik zou er mijn fransesca mopsje geen plezier mee doen ,maar Sjakie zou zich van genoegen in ieders armen kronkelen ,fifi is daar ook wat behoudender in ,

Eerlijk gezegd kroel ik liever zelf met ze en inplaats in zo'n cafe te hangen met ze gaan we liever naar strand of bos .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik vind het op deze manier adverteren van een ongezond ras gewoon slecht. Erg jammer dit.
Straks wil iedereen ineens weer zo'n hondje wat bijna geen adem kan halen. "

 Ik heb er drie die prima adem halen hoor ,

Je moet gewoon opletten waar je ze vandaan haalt .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En en is het......gezellig naar het hondencafe, en wandelen aan het strand of bos of waar dan ook, mijn honden doe ik er een plezier mee om naar macdonalds te gaan, of naar het wekomst restaurant in de blauwe stad......

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Ik heb er drie die prima adem halen hoor ,
Je moet gewoon opletten waar je ze vandaan haalt . "

 Gek genoeg zegt iedereen dat met zo'n hond met een plat gezicht. 

Misschien ben je het gewend.

Als je nou een retro mops had geloofde ik het nog.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Gek genoeg zegt iedereen dat met zo'n hond met een plat gezicht. 
Misschien ben je het gewend.
Als je nou een retro mops had geloofde ik het nog. "

 Denk jij dat ik er om zou fantaseren of zo ?

Als ze na 2 uur lopen bos of strand amechtig in elkaar zakken zou ik het echt wel melden ,

Ik heb genoeg vergelijk met mijn andere honden ,

honden page profiel --

honden foto van -

Ik ga mee met Brenda, ben bang dat dit soort acties zullen leiden tot een nieuwe rage; iedereen moet opeens een mopshond hebben (en wel nú) en of dat zo goed is voor het ras? 
Overigens denk ik dat het een beter idee is om gewoon een groepswandeling in een mooi natuurgebied te organiseren en met iedereen op een terrasje te gaan zitten, dan de honden in een café te laten spelen. Je hebt waarschijnlijk ook veel minder overzicht op je hond en het spel.


@Heleen
"Ik heb er drie die prima adem halen hoor"
"Je moet gewoon opletten waar je ze vandaan haalt"
Toevallig, ik hoor dit zoveel eigenaren van kortsnuitigen zeggen.
Echter steek je met zulke opmerkingen je kop in het zand en ontken je het daadwerkelijke probleem bij rassen als de mopshond.

Kortsnuitigheid is namelijk al een aandoening op zich. Dan kan je naar uitzonderingen wijzen die er "geen last van hebben" (naar de mening van hun baasjes, door geluk en toeval), maar de medische feiten liegen er niet om. 

Zo'n ras wil je niet promoten met een café of op welke manier dan ook. 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De krant het Parool schrijft er ook een artikel over, met een foto erbij van een hondje.

Maar die foto van het hondje wat ze gebruiken is echt niet mooi, zo'n naar binnen geslagen koppie.

 

https://www.parool.nl/stadsgids/knuffel-met-60-mopshondjes-tegelijk-in-het-pug-cafe~a4545749/

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik ga mee met Brenda, ben bang dat dit soort acties zullen leiden tot een nieuwe rage; iedereen moet opeens een mopshond hebben (en wel nú) en of dat zo goed is voor het ras? Overigens denk ik dat het een beter idee is om gewoon een groepswandeling in een mooi natuurgebied te organiseren en met iedereen op een terrasje te gaan zitten, dan de honden in een café te laten spelen. Je hebt waarschijnlijk ook veel minder overzicht op je hond en het spel.
@Heleen"Ik heb er drie die prima adem halen hoor""Je moet gewoon opletten waar je ze vandaan haalt"Toevallig, ik hoor dit zoveel eigenaren van kortsnuitigen zeggen.Echter steek je met zulke opmerkingen je kop in het zand en ontken je het daadwerkelijke probleem bij rassen als de mopshond.Kortsnuitigheid is namelijk al een aandoening op zich. Dan kan je naar uitzonderingen wijzen die er "geen last van hebben" (naar de mening van hun baasjes, door geluk en toeval), maar de medische feiten liegen er niet om. Zo'n ras wil je niet promoten met een café of op welke manier dan ook. 
  "

 De daadwerkelijke problemen bij de mopshond vindt je het meest bij de mopsen zonder stamboom ,zonder gezondheidsuitslagen ,zonder uithoudingstest .

Als je je een beetje verdiept in een ras zijn de gezonde mopsen echt nog wel te vinden ,maar net als bij andere rassen moet het niet zo zijn ,ik wil vandaag een mops ,en we gaan naar de hezehof of zo .

Ik heb er zo'n 115 of zo bij elkaar gezien en geen gerochel gehoord ,terwijl ik echt niet doof of blind ben .

Kortsnuitigheid een aandoening op zich ,ja dat is jou mening dan ,maar glijbaanruggen ,te erge spitsmuilen ,korte kromme pootjes ,lange ruggen die om een hernia vragen ,het komt helaas allemaal voor bij rashonden en bastaarden .

Nogmaals kijk goed uit waar je een hond vandaan haalt .

Een ras promoten ben ik geen voorstander van en zal dat zelfs bij een gezond ras als de jack of gos nooit doen ,maar al dat gezwam over mopsen of bullen die niet lang kunnen lopen of neerploffen na een kwartier moet je niet altijd geloven ,die van ons doen met de dagelijkse wandelingen echt niet onder voor de andere honden .

En voor wie het niet geloofd? Tja geloof kan ik niet schenken ,maar je mag gerust eens mee op een wandeling .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" De krant het Parool schrijft er ook een artikel over, met een foto erbij van een hondje.
Maar die foto van het hondje wat ze gebruiken is echt niet mooi, zo'n naar binnen geslagen koppie.
 
https://www.parool.nl/stadsgids/knuffel-met-60-mopshondjes-tegelijk-in-het-pug-cafe~a4545749/
 
  "

 Kijk dit is nu een gedrochtje  of hij is 20 jaar of zo .

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn zoon heeft een mopshond met stamboom(herplaatser)die komt dus echt niet vooruit,als hij slaapt moet de t.v knoeihard aan om boven het gesnurk uit te komen.

 

Dan heeft hij nog een stamboomloze mops,is volgens mij geen zuivere die heeft wel een goede conditie.

 

Zijn vorige mopshond als ik daarvoor oppaste moest ik die af en toe op schoot nemen als hij het weer benauwd kreeg en wrijven op zijn keeltje,die kon wel goed lopen maar was met zijn 4e gestorven tijdens een operatie,narcose is extra belastend voor kortsnuitjes.

 

Ik vind het geweldige lieve hondjes maar nooit of te nimmer zou ik een hond zonder een hondenneus willen,het is gewoon zielig.

 

Mijn zonen hebben een totaal andere hondensmaak dan ik.

Heb nog een zoon die heeft ook 2 mopsen maar die zijn nog maar een paar maandjes oud.

honden page profiel --

honden foto van -

"  De daadwerkelijke problemen bij de mopshond vindt je het meest bij de mopsen zonder stamboom ,zonder gezondheidsuitslagen ,zonder uithoudingstest .
Als je je een beetje verdiept in een ras zijn de gezonde mopsen echt nog wel te vinden ,maar net als bij andere rassen moet het niet zo zijn ,ik wil vandaag een mops ,en we gaan naar de hezehof of zo .
Ik heb er zo'n 115 of zo bij elkaar gezien en geen gerochel gehoord ,terwijl ik echt niet doof of blind ben .
Kortsnuitigheid een aandoening op zich ,ja dat is jou mening dan ,maar glijbaanruggen ,te erge spitsmuilen ,korte kromme pootjes ,lange ruggen die om een hernia vragen ,het komt helaas allemaal voor bij rashonden en bastaarden .
Nogmaals kijk goed uit waar je een hond vandaan haalt .
Een ras promoten ben ik geen voorstander van en zal dat zelfs bij een gezond ras als de jack of gos nooit doen ,maar al dat gezwam over mopsen of bullen die niet lang kunnen lopen of neerploffen na een kwartier moet je niet altijd geloven ,die van ons doen met de dagelijkse wandelingen echt niet onder voor de andere honden .
En voor wie het niet geloofd? Tja geloof kan ik niet schenken ,maar je mag gerust eens mee op een wandeling . "

 Het hele ras is gebaseerd op een (en daarbij horende) erfelijke afwijkingen. Ook verantwoorde fokkers fokken dus standaard een hond met een, in mijn ogen, ernstige afwijking. 


"Gezonde mopsen zijn nog echt wel te vinden".
Natuurlijk, want uitzonderingen zijn er altijd.
Maar dat kleine aantal mopsen zonder problemen is nooit genoeg om het ras de komende 25 jaar te redden zonder extreme inteeltdepressie. Een outcrossprogramma zou het ras op langere termijn nog kunnen redden.


Ik geloof eerder de feiten van artsen en andere specialisten dan beweringen van mensen die het standaard probleem bij hun kortsnuitigen niet (willen) zien.
Misschien ook interessant om dit eens te lezen:
https://www.facebook.com/alfred.ballast/posts/1572639136138466


 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ik ga mee met Brenda, ben bang dat dit soort acties zullen leiden tot een nieuwe rage; iedereen moet opeens een mopshond hebben (en wel nú) en of dat zo goed is voor het ras? Overigens denk ik dat het een beter idee is om gewoon een groepswandeling in een mooi natuurgebied te organiseren en met iedereen op een terrasje te gaan zitten, dan de honden in een café te laten spelen. Je hebt waarschijnlijk ook veel minder overzicht op je hond en het spel.
@Heleen"Ik heb er drie die prima adem halen hoor""Je moet gewoon opletten waar je ze vandaan haalt"Toevallig, ik hoor dit zoveel eigenaren van kortsnuitigen zeggen.Echter steek je met zulke opmerkingen je kop in het zand en ontken je het daadwerkelijke probleem bij rassen als de mopshond.Kortsnuitigheid is namelijk al een aandoening op zich. Dan kan je naar uitzonderingen wijzen die er "geen last van hebben" (naar de mening van hun baasjes, door geluk en toeval), maar de medische feiten liegen er niet om. Zo'n ras wil je niet promoten met een café of op welke manier dan ook. 
  "

Idd

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Mijn zoon heeft een mopshond met stamboom(herplaatser)die komt dus echt niet vooruit,als hij slaapt moet de t.v knoeihard aan om boven het gesnurk uit te komen.
 
Dan heeft hij nog een stamboomloze mops,is volgens mij geen zuivere die heeft wel een goede conditie.
 
Zijn vorige mopshond als ik daarvoor oppaste moest ik die af en toe op schoot nemen als hij het weer benauwd kreeg en wrijven op zijn keeltje,die kon wel goed lopen maar was met zijn 4e gestorven tijdens een operatie,narcose is extra belastend voor kortsnuitjes.
 
Ik vind het geweldige lieve hondjes maar nooit of te nimmer zou ik een hond zonder een hondenneus willen,het is gewoon zielig.
 
Mijn zonen hebben een totaal andere hondensmaak dan ik.
Heb nog een zoon die heeft ook 2 mopsen maar die zijn nog maar een paar maandjes oud. "

 Jij hebt tenminste zoons die van honden houden ,ook al zijn het mopsen .

Mijn zoon wil geen hond .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Het hele ras is gebaseerd op een (en daarbij horende) erfelijke afwijkingen. Ook verantwoorde fokkers fokken dus standaard een hond met een, in mijn ogen, ernstige afwijking. "Gezonde mopsen zijn nog echt wel te vinden".Natuurlijk, want uitzonderingen zijn er altijd.Maar dat kleine aantal mopsen zonder problemen is nooit genoeg om het ras de komende 25 jaar te redden zonder extreme inteeltdepressie. Een outcrossprogramma zou het ras op langere termijn nog kunnen redden.Ik geloof eerder de feiten van artsen en andere specialisten dan beweringen van mensen die het standaard probleem bij hun kortsnuitigen niet (willen) zien.Misschien ook interessant om dit eens te lezen:https://www.facebook.com/alfred.ballast/posts/1572639136138466
  "

 Daarom komen mijn mopsen ook niet uit Nederland ,en zijn ze via de vereniging allang bezig met gezonde outcrossen .

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Och mensen verzinnen toch altijd wat... Nu ook een café met alpaca's, laat die beesten toch gewoon op hun gemak buiten lopen. 

Ik vind het ook niet oké dat zo een ongezond ras op die manier zoveel aandacht krijgt. Ze zullen er waarschijnlijk wel goed veel geld aan verdienen, over die dieren hun rug dan wel helaas.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik ben het artikel nog eens gaan lezen en ik had het eerst verkeerd voor..

 

Ik dacht dat het een café waar was je zonder hond naartoe mocht (bvb mensen die om een of andere reden geen hond kunnen houden) en dat de hondjes dan een soort attractie waren 

 

Maar ik lees nu dat die mensen hun eigen honden mogen meenemen, vind ik nu ook niet zo'n leuk idee (zou het zelf niet doen) maar ik had het verkeerd gelezen haha (sorry...blond) ik vond dat niet kunnen, zo'n attractiecafé... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ben het artikel nog eens gaan lezen en ik had het eerst verkeerd voor..
 
Ik dacht dat het een café waar was je zonder hond naartoe mocht (bvb mensen die om een of andere reden geen hond kunnen houden) en dat de hondjes dan een soort attractie waren 
 
Maar ik lees nu dat die mensen hun eigen honden mogen meenemen, vind ik nu ook niet zo'n leuk idee (zou het zelf niet doen) maar ik had het verkeerd gelezen haha (sorry...blond) ik vond dat niet kunnen, zo'n attractiecafé...  "

 Nee, een attractiecafe moet het niet zijn, ik dacht dat als ik daar langs loop je honden welkom zijn, en zijn er mensen zonder hond die dan gezellig over je honden ouwehoeren, dat had ik bij de gedachte van een hondencafe...welkom met je hond.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Het lijkt mij gezellig om samen met mensen te zijn die dezelfde hondenhobby hebben, en ervaringen te delen. Je kunt het idd vergelijken met een gezamelijke wandeling waar er zo veel van worden georganiseerd, alleen zit je nu binnen en kun je een hapje en drankje nemen.

Over die korte neuzen kun je heel lang discussieren, heb ik ook wel aan meegedaan, maar ze zijn er nu eenmaal en ze blijven er ook wel, ontdanks alle discussie.

honden page profiel NayraNayra

honden foto van Nayra

Mijn hond ging er zo wonen.. de hele dag geaaid worden door mensen, paradijs op aarde !! ;)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Ik vind het op deze manier adverteren van een ongezond ras gewoon slecht. Erg jammer dit.
Straks wil iedereen ineens weer zo'n hondje wat bijna geen adem kan halen. "

 Hier ben ik het mee eens.

 

Sowieso een café om honden te knuffelen enzo vind ik geen goed idee, laat staan met een ongezond ras als dit.

 

Wanneer worden die honden uitgelaten? Door wie?
En wat als één van die enorm schattige mopsen de brownie van een klant opeet?
Krijgt de klant dan geld terug? Of is die aansprakelijk?
Wie betaalt de dierenartskosten?

 

Ik snap er niks van.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Honden en ouders
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^