Piept

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebbieDebbie

Hallo

Mijn hond is nu haast 10 maanden en is voor het eerst loops. Ze is nu haast 3 weken loops dus zit op het einde van haar loopsheid maar waar ik nu mee zit is dat ze de afgelopen dagen veel piept. Kan dit aan de loopsheid liggen? Ze eet ook later dan normaal (ze eet nog wel). Of zal dit aan iets anders liggen. Het piepen behind vaan rond 6 uur 's ochtends. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Loops betekend wat meer plassen....misschien laat ze weten dat ze er uit moet, en loops betekend dat er een paar dagen aankomen dat ze op ...gooserjacht...wil....de ene hond heeft dat erger dan de andere hond, hier heb ik twee meiden die op een gegeven moment echt de deur uit willen om te kijken of er een gooser is die ze aardig vinden, en dan krijg je een beetje dat piep gedrag....   hier een dag of drie en dan geven ze zich over, want er is geen gooser voor ze, goed afleiden, flink aan de riem gaan wandelen, en beslist niet los laten....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Sommige honden walsen door hun loopsheid alsof het niets is, andere honden hebben er veel 'last' van, lichamelijk en/of mentaal.

Misselijk, niet willen eten, veel plassen (markeren), hevig trekken aan de lijn of helemaal niet meer willen lopen, piepen, aanhankelijk zijn, chagrijnig zijn, onrustig zijn, enz.

 

Sommige honden belanden van hun loopsheid bijna onmiddellijk in hun schijnzwangerschap. Dan gaan ze ook spulletjes verzamelen (nestje bouwen), melkproductie kan op gang komen, en zijn ze vaak nog pieperiger en onrustiger.

Probeer dit gedrag te doorbreken, zoek nieuwe wandelgebieden op, ga op andere tijdstippen lopen of een extra rondje lopen, doe nieuwe spelletjes e.d.

honden page profiel DebbieDebbie

Vandaag plaste ze ineens binnen om half 1 terwijl ze om 7 uur en om 11 uur is uitgelaten en toen ook veel moest plassen. Is dit normaal of kan er iets zijn van een blaasontsteking

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Vandaag plaste ze ineens binnen om half 1 terwijl ze om 7 uur en om 11 uur is uitgelaten en toen ook veel moest plassen. Is dit normaal of kan er iets zijn van een blaasontsteking "

Dat kan wijzen op een blaasontsteking, maar het kan ook met de loopsheid te maken hebben, dan kunnen ze wel eens onverwacht hun plas laten lopen binnenshuis.

Maar als je het niet vertrouwt, neem dan contact op met je dierenarts. Beter een keer te veel, dan een keer te weinig 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier heb ik strips om te kijken naar de ph waarders. Zijn die hoog tijdens de loopsheid kan dat zeker duiden op een blaasontsteking, de baarmoedermond staat open de kans op een blaasontsteking is groot, is hier ook al twee x gebeurd bij beiden.....en tijdens loopsheid wat meer uitlaten.

Volgende forumvraag: Dreigend blaffen naar mensen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^