Hond eet brokken niet meer.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BennaBenna

Goedemorgen,

Sinds eergisteren wil onze ruwhaar teckel ( reu) zijn Farmfoodbrokken niet meer. Vanaf pup af aan voerden wij hem kvv maar sinds een jaar of drie geleden kan hij dit niet meer goed verteren mer obstipatie tot gevolg ( verschillende merken geprobeerd , zalmolie erover , niets hielp ) . Sindsdien zijn we overgestapt op ff brokken en dit ging altijd prima tot eergisteren. Hij ruikt eraan , klein likje en draait zijn hoofd om. Uit de hand wilde hij nog wel wat maar niet van harte. Volgende dag weigerde hij helemaal dus naar de dierenwinkel en andere brokken gekocht( Welness Core , op advies van de verkoper) en daar begon hij dolenthousiast van te eten gisteren . Maar vanmorgen weer hetzelfde ritueel. Hij eet een paar happen, vervolgens draait hij er zijn hoofd voor om , wil er nog wel een paar uit de hand eten maar vervolgens weigert hij.

Hij oogt niet ziek , smakt en slikt de laatste paar weken wel vaker , vnml savonds. Is verder prima alert en hij wil verder alles eten , behalve dus die brokken. Hij staat te blaffen en krijsen bij de bakjes van de poezen die natvoer krijgen en tikt ze van de vensterbank om ze uit te kunnen likken. Hij bietst bij ons om alles en met een schep kvv ( haddden we nog in de vriezer ) door zijn brokken eet hij ze wel op. Ik ben nogal huiverig om weer kvv te gaan voeren gezien de problemen die dat een paar jaar terug begon te geven. Het overstappen van brokken zit me ook niet lekker om die reden.

Ik weet nu niet wat te doen. Ik maak me zorgen omdat onze teckel echt een allesvraat is , altijd geweest. Totaal obsessief met alles wat eetbaar is. Het feit dat hij dus nu die brokken niet meer wil baart me zorgen. Ik houd altijd zijn eetlust aan als graadmeter. Aan de andere kant eet hij wel al het andere.

8 maanden geleden is hij helemaal door de molen geweest omdat hij buikpijn en obstipatie had. Er zijn toch echos gemaakt , uitgebreid bloedonderzoek , anaalklieren , prostaat gecheckt , fotos gemaakt van buik en borstkas etc. Er was toen niets te vinden en hij werd vrij snel weer de oude. Hoewel obstipatie altijd een probleem blijft maar io met onze dierenarts geef ik hem isogel en sindsdien geen last meer.

Mss iemand anders die zijn ideeen hier over heeft ? Ik ren nogal snel naar de dierenarts wat voor de hond ook niet echt stressloos is. Hij is bijna 11 trouwens.

Bedankt voor het meedenken !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

11 , oudere honden worden wat kieskeurig, heb er ook een....als je geen kvv wilt geven , doe daneens wat zalm of tonijn door zijn brokjes husselen, kijk dan eens of die het wel wil eten, ook kan je eens een blikje van de aldi of jumbo kopen , blikjes hondenvoer, en daarvan ook wat door de brokjes husselen, als die het dan wel eet, dan is het een slimme hond die graag wat lekkers wil eten,Probeer  dat eerst maar eens......    als die alles laat staan is er wat aan de hand, maar je geeft aan dat dat niet het geval is..

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Warm water over de brokjes. 

Bouillon ( zonder zout natuurlijk!) erdoor. 

Zijn zn tandjes nog oké? 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog een tip....koop eens een pakje pens compleet...van smuldier, hussel dat door de brokjes, is gelijk ook goed voor zijn darmflora...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Misschien Renske vers proberen?  Wel met een scheutje olie erover.

Als hij zo blijft doen toch nog eens in z'n mond laten kijken...tanden, keel..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hondensoep koken!

 

Recept:

twee schenkels 3 uur koken in ruim water ( 1 1/2 tot 2 liter). Laatste half uur wat soepvlees (rund en/of kip) fijn gesneden er door en een handje witte rijst toevoegen.

 

Botjes eruit vissen en water toevoegen tot ongeveer 1 1/2 liter. Bewaren in de koelkast.

 

Elke voeding een juslepel 'soep' over de brokken en je hond weet niet hoe snel hij zijn bak moet schoon likken.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

 

Ik denk ook aan zacht voer zoals Renske. Probeer eens een pakje.

honden page profiel BennaBenna

Goedemorgen,

 

Heel erg bedankt voor jullie reacties ! 

Ik heb inmiddels wat pens door zijn ff brokken gedaan en dat eet ie als een malle. Alleen vanmorgen na het eten , stond ie met een hangende kop . Heel even maar maar echt happy lijkt ie niet. Ik blijf het ook maar raar vinden dat hij ineens zijn brokken niet meer lust. Ik ben zo bang dat er iets mis is maar ik ben nogal snel angstig vandaar dat ik advies hier vraag. Zouden jullie hier mee naar de dokter gaan ? 

Hij at zijn brokken altijd uit een anti schrokbak maar nu met die pens erdoor kan dat nl niet. Hij had dus ook echt in een zucht zijn bak leeg net, mss dat dat niet goed viel? Hoe zouden jullie nu voeren ?

Hij ligt nu op zijn rug ons blaffend te commanderen dat we hem op zn buik moeten kriebelen. Dat is ( voor ons :))normaal gedrag dus echt ziek lijkt hij niet.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je hond zich vrolijk voelt is er niets aan de hand, oudere honden worden wat kieskeuriger, maak je toch veel zorgen, laat dan eens een check doen bij je dierenarts, die kijkt naar jouw verslag even overal naar, vooral in zijn bek en bekijkt de tanden......als ik je berichtjes leest wil die wel lekkere dingen......ga eens wat doen met het advies wat je gekregen hebt, de bouillion de pens en de tonijn/zalm mooi door de brokjes husselen....niet alles tegelijk natuurlijk....iedere dag wat anders, als die dan eet dan is die slim want dan krijgt tie steeds wat lekkers door het eten....een hond van 10 jaar mag je best wat verwennen hoor...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Benna, je hondje heeft het toch opgegeten, ? Mooi toch....laat nou eens op de dag alle snacks eens weg, alleen zijn voer geven, smorgens en savonds, allen drinken neerzetten op de dag, en voorkom dat tie van de katten het eten gaat pikken......en husselt wat pens of tonijn of wat zalm, of de bouillion door zijn brokjes....en kijk ook eens bij de dierenwinkel naar renske, dat vinden bijna alle honden heerlijk, zelfs mijn olifanten....

honden page profiel BennaBenna

Dankje ! Hij heeft inderdaad gegeten. Met een schep pens door zn brokken eet ie ze wel. Toch ga ik vanavond wel naar de da. Ik ben zo bang dat ie iets in zn keel heeft ... Vanmorgen heeft hij ook 2 x in een half uur tijd gereversd sneezed. Dat doet ie normaal gesproken echt amper tot nooit waardoor ik twijfel of het niet wat anders is. En net deed ik ook een kuch/schraap. Daar let ik normaal niet zo op maar nu valt alles me op en ik word er echt bang en ongerust van. Het lijkt ook alsof ie zn kop meer laat hangen dan normaal. 

honden page profiel WoWo

Hoi Benna

Heb zelf een husky kruising van 7 jaar en ik loop al een paar maanden met hetzelfde probleem. Hij lijkt niet ziek en paar keer hondenvoer geswitched en nu op farmfood en daar viel hij (de eerste dag) op aan en haalt er nu zijn neus voor op. Een boterham waar hij alles voor deed laat hij liggen maar een kluifje valt hij op aan. Vorig jaar heeft hij dit ook gehad en heb hem helemaal door de mangel laten halen bij de DA (fotos en alle bloedtesten voor nieren etc plus gebit) en warempel een dag later was het voorbij. Die van mij schiet spontaan in de stress als we de straat van de DA al inlopen dus ben dit keer ook nog niet geweest. Ik was erg benieuwd hoe het bij u is afgelopen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Dat smakken en slikken betekende hier misselijkheid.

Geperste brok zou ik sowieso niet geven,daar kon mijn vorige hond ook niet tegen,misselijk werd ze daarvan.

Bij het ouder worden kan die toch te zwaar op de maag liggen.

 

Ik zou er niet moeilijk over doen en gewoon renske stoommaaltijden geven dit werd hier door een hond die  geen brokken geen kvv meer wilde eten,wel gegeten.

Geef ik ook als de hond last van maag en darmen heeft.

 

Maar ik snap dat je,jezelf zorgen maakt,ik heb hier ook zo een allesvreter als die geen brokken meer zou willen dan zou ik ook even achter mijn oren krabben.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat jammer dat we niets meer van dr gehoord hebben.....frown

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Wat jammer dat we niets meer van dr gehoord hebben..... "

Ik zie nu pas dat dit een heel oud topic is,moet daar toch even beter opletten.foot-in-mouth

honden page profiel WoWo

Ik heb zelf het idee dat het misschien iets met het weer te maken heeft. Vorig jaar was het ook rond de periode dat het warmer werd en dan slaapt hij erg veel. En op dit moment loopt er in de buurt ook een loopse teef rond waar hij best last van heeft ondanks dat hij al lang geholpen is. Wanneer de herfst komt krijg ik ieder jaar weer een heel andere hond die de hele dag rondstuitert vergeleken met de zomer. Bovendien is hij in de koelere maanden veel meer buiten. Dus hij verbrand dan niet alleen maar meer energie qua actief zijn maar ook om zn wintervacht te laten groeien en temperatuur te reguleren? Ik bekijk het voorlopig maar van de menselijke kant (zelf heb ik in de zomer veel minder trek in een warm prakkie savonds en in de herfst en winter kan ik niet zonder). 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zie nu pas dat dit een heel oud topic is,moet daar toch even beter opletten. "

Haha, heb ik ook last van hoor.....ik let ook niet altijd op, vind het altijd zo jammer dat men niet even terug komt om te vertellen hoe of wat.....laatst een topic van een opener, netjes bedankt voor de adviezen en heeft laten weten dat het goed ging met de adviezen die ze gekregen heeft, top griet, hahaha.

Volgende forumvraag: Houdbaarheid brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^