Puber maakt "misbruik" van commando .....?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Louie & OdoLouie & Odo

honden foto van Louie & Odo

Hoi allemaal, 

Dit is mijn eerste post, maar ik lees geregeld gesprekken wanneer ik tegen iets aanloop met mijn Louie, een cavalier reu. De tips van dit forum hebben al veel problemen voor mij opgelost dus hierbij een nieuwe uitdaging voor jullie (heh heh, flauw)

Mijn puber is nu ruim 10 maanden oud en maakt voor mijn gevoel een beetje misbruik van één van de commando's. We hebben "afgesproken" dat wanneer hij moet plassen, dan blaft hij tegen de woonkamerdeur (die via de keuken naar buiten leidt) en zoekt daarna oogcontact. Dan vraag ik "plassen?" En dan gaat hij bij de deur staan. Dan lopen we samen naar de achterdeur voor een snel plasje in de achtertuin. Werkte prima, tot nu toe.....

Louie voert nog steeds het commando goed uit, maar gaat niet plassen. Hij gaat nu een beetje snuffelen, graven, plantjes vernielen, de kat pesten.... je weet wel, de gebuikelijke dingen. Dan geef ik nog een keer het commando om te gaan plassen en als hij doorgaat met lanterfanteren dan roep ik hem binnen. Maar ja, een uurtje later: zelfde verhaal!!

Nu twijfel ik een beetje wat ik moet doen.... Het commando (tijdelijk) opgeven, geblaf negeren maar dan risico lopen dat hij in huis plast? Of gewoon doorgaan in de hoop dat het puberhormen zijn en dat het zichzelf oplost?

We hebben 3 (niet hele regelmatige) uitlaat momenten en als jonge pup zette ik hem ook in de tuin voor een plasje na eten en spelen, maar daar dacht ik nu dat commando voor te hebben haha!

Alvast bedankt, ik ben erg benieuwd naar jullie tips en vraag gerust naar extra info!

Groetjes, Rike & Louie

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Op een gegeven moment leer je dat wel herkennen, en leer je ook hoe lang je hond het kan ophouden en op welke tijden die dus ongeveer moet plassen.

Hier ook een tutje die graag tussendoor in de tuin gaat zitten. Prima, maar als ze gaat slopen of graven gaat ze weer naar binnen. 

Plassen op commando doet ze al lang niet meer omdat mijn tuin geen toilet is. Als ze dus bij de deur gaat zeuren laat ik haar even snel uit, niet in de tuin. 

Als ze echt nodig moet is dat piepje vaak wel wat zieliger 

Probeer niet teveel toe te geven en je verstand te gebruiken. Als die een uur of twee uur geleden is geweest hoeft die (normaal gesproken) echt nog niet.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Even aanlijnen en hem de gelegenheid geven om te plassen. Plast hij niet dan weer naar binnen. 

 

Zo deed ik t met Paddy. T is ook een beetje de leeftijd. 

honden page profiel Louie & OdoLouie & Odo

honden foto van Louie & Odo

@ Brenda

Bedankt, in ieder geval fijn om te lezen dat ik niet de enige ben! 

 

@ Paddy

Die riem tip ga ik uitproberen, zijn gedrag aan de riem is namelijk wel anders.... Bedankt!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Je hebt gewoon een slimme hond... blaffen = baasje die de deur open doet. heeft niets met hormonen of misbruik te maken maar gewoon gedrag dat jijzelf hebt aangeleerd.

nu lijkt mij of aanvaarden dat je hond ook naar buiten wil zonder te plassen of negeren de twee opties. Hij geeft nu gewoon aan dat hij naar buiten wil en opzich is daar niets mis mee tenzij jij het geblaf lastig vind? 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Raiko plast wel op commando meestal, heb ik hem geleerd, maar in onze tuin plast hij nooit... (Heeft hij zichzelf geleerd  ) dus wij gaan altijd naar het parkje in de straat om te plassen (op commando) maar tussendoor thuis blaft hij ook veel naar de deur om naar buiten te gaan om gewoon buiten te zijn, je pup is nu ook een puber die de wereld anders ervaart, hij ruikt al eens een lekker teefje uit de buurt enz, ik zou hem lekker buiten laten behalve als hij sloopt natuurlijk

honden page profiel Louie & OdoLouie & Odo

honden foto van Louie & Odo

@ sheltieduo

Je hebt gelijk, volgens mij denkt hij gewoon dat het commando betekent  "ik ga lekker de tuin in" haha!! Klassieke miscommunicatie dus pff......

 

@ Osumi

Plascommando gebuik ik tijdens uitlaten ook. Wanneer we hrt plantsoen uitlopen geef ik het commando, dan doet hij z'n achtjes en z'n plasje en dan kunnen we naar huis. De tuin is bedoeld voor uitzonderingen en hoge nood :)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ja, zo gaat dat, als je wat aanleert. Dan maken ze er ook zelf gebruik van, als ze wat willen bekomen.  

 

Als de hond graag in de tuin op verkenning gaat en met z'n blafje vraagt om buiten te mogen, is dit dan een probleem?

Misschien verveelt ie zich, wil ie wel es wat anders dan binnen liggen... 

honden page profiel Louie & OdoLouie & Odo

honden foto van Louie & Odo

@ Alaska's Finest

Verveling zou ook nog kunnen. Ik ben een beetje geneigd om dingen aan de pubertijd af te schrijven, maar ik ben wel twee ziek geweest afgelopen tijd dus de lengte van de wandelingen en het enthousiasme van mijn kant is wel enigzins beperkt geweest de laatste weken.... ik ga er eens op letten!

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" @ Alaska's Finest
Verveling zou ook nog kunnen. Ik ben een beetje geneigd om dingen aan de pubertijd af te schrijven, maar ik ben wel twee ziek geweest afgelopen tijd dus de lengte van de wandelingen en het enthousiasme van mijn kant is wel enigzins beperkt geweest de laatste weken.... ik ga er eens op letten! "

 Eigenlijk moet je net fier zijn, veel jonge honden krabben aan deuren als ze buiten willen haha, je hebt hem goed getraind, nu is hij jou aan het trainen 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" @ Alaska's Finest
Verveling zou ook nog kunnen. Ik ben een beetje geneigd om dingen aan de pubertijd af te schrijven, maar ik ben wel twee ziek geweest afgelopen tijd dus de lengte van de wandelingen en het enthousiasme van mijn kant is wel enigzins beperkt geweest de laatste weken.... ik ga er eens op letten! "

 En voel je je ondertussen weer wat beter?

Dan zou ik zeggen: lekker samen het bos induiken en op verkenningstocht! Hondje zal blij zijn, en je knapt er zelf vast ook van op! 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Beetje snuffelen, graven, plantjes vernielen, de kat pesten... zijn net zo goed behoeftes van een hond - vooral dat snuffelen. Krijgt hij daar voldoende gelegenheid voor?

honden page profiel Louie & OdoLouie & Odo

honden foto van Louie & Odo

@ Alaska's Finest 

Ik ga de komend3 dagen even aankijken met de nieuwe tips, ik laat het weten als er iets uit komt :)

@ Careana

We zijn elke middag een uurtje in een losloopgebied dus dat gesnuffel moet goed zitten. Daarnaast mag hij tijdens de korte plas wandelingen ook wel eventjes rondsnuffelen en kat pesten kan binnen ook nog, maar... kat pest wel terug haha

honden page profiel Louie & OdoLouie & Odo

honden foto van Louie & Odo

Zo, ik heb het geblaf nu twee dagen genegeerd en ja hoor; gisteravond een heel zielig piepje en wat gekrab aan de deur!

 

@Brenda: Je had gelijk haha! Wanneer de nood hoog is klinkt het wel anders...

 

Dus ik ga het eerst zo even aankijken, mocht het toch niet werken dan kom ik wel weer om hulp vragen :)

 

Bedankt voor het meedenken allemaal! 

honden page profiel Louie & OdoLouie & Odo

honden foto van Louie & Odo

Hallo allemaal, 

 

 

Heel erg bedankt voor de reacties, heeft oprecht geholpen.

 

Mijn Louie is inderdaad een (mannelijke) tuttebel die graag af en toe in de tuin wil hangen. Nu gooi ik de achterdeur ook spontaal open als ik ga thee ga zetten o.i.d. Maar vooral dat blaffen negeren heeft super geholpen. Nu blaft hij af en toe (al veel minder) en ik doe alleen de duur open bij het zielige piepje. Ik merk dat zijn puber momentjes er ook mee te maken hebben, soms is hij gewoon wat drammerig en luistert hij slechter... dan moet hij ook opeens 40x per dag de tuin in... (nee dus)

 

Daarnaast gedraagd Louie zich voorbeeldig. Op cursus zeiden ze ook al dat hij zo slim was, dus ik moet h'm gewoon mentaal goed bezighouden. Aankomende zomer ga ik speurcursus met Louie doen en ik had al (vóór dit probleem) een tweede cavaliertje in bestelling. Straks heb ik dus twee van die slimme donderdesteentjes in huis lopen haha!!! #zucht #pffff

 

We zijn trouwens ook een dag 2x ruim een uur in een losloopgeboed geweest; weinig verandering, verveling was gelukking niet het probleem :)

 

 

Bedankt voor de vlotte reacties allemaal!!!

Volgende forumvraag: Iedere ochtend een kriem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^