Jaloezie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JokeJoke

Hallo allemaal! Ik zit met een lastige zaak. 

Mijn vader heeft twee honden:

Bo: teef: een kruising van een mechelse en duitse scheper

Zoro: gecastreerde reu: een boerenfok.

Zoro is eigenlijk mijn hond en Bo meer die van mijn vader. Bo is nog vrij jong maar begint sinds kort de baas te zijn van de twee. Dit zorgt voor wat probleempjes.

Het grootste probleem is dat wanneer ik met Zoro ga wandelen en ik hem terug in de wei zet, Bo hem meteen aanvalt. Als ik dan roep dat de ze dat niet mag doen, stopt ze wel meteen, maar toch is het helemaal geen leuke ervaring voor Zoro, die eigenlijk niets fout doet.

 

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? 

Ze zitten voor de rest van de dag gewoon samen en dan zijn er eigenlijk geen problemen, maar het zou wel fijn zijn dat Zoro ook wat quality time krijgt natuurlijk ;) 

Alvast bedankt!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Buitenhonden?

Wonen ze niet binnen in huis? je spreekt alleen van een weide.

Waarom niet met alle twee samen wandelen?

 

Wat doen jullie als bo op de het andere hondje vliegt ?

O sorry, las dat je roept en dat ze dan stopt.

honden page profiel JokeJoke

Overdag zitten ze buiten in een grote wei met een binnenhok, 's avonds gaan ze dan mee naar de manege met ons en daarna komen ze samen binnen, maar dan liggen ze eigenlijk allebei gewoon rustig in een andere mand. 

Samen wandelen is nogal moeilijk aangezien Bo nog volop aan het leren is goed te volgen. Als Zoro erbij is op wandeling is ze nogal snel afgeleid. 

Het is nu nog maar twee keer gebeurd en ik heb uit reactie gewoon geroepen dat het niet mag en toen schrok ze en dan stopte ze wel. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat je eerder moet gaan beginnen met stop roepen. Je doet dat nu pas wanneer het kwaad al geschied is. De hond heeft dus elke keer al succes. 

 

Jij bent degene die moet zorgen dat er tussen de honden onderling rust is. Je zult ze dus niet alleen in de wei moeten laten.

 

Wat doe je verder met de honden? Krijgen ze genoeg geestelijke uitdaging? 

honden page profiel JokeJoke

Ze niet alleen in de wei laten is eigenlijk geen optie aangezien mijn vader gaat werken en ik ook op school zit. Of zou je ze dan apart zetten wanneer we er niet zijn? Want op andere momenten is er eigenlijk geen probleem, enkel de moment dat ik Zoro weer los laat in de wei.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Overdag zitten ze buiten in een grote wei met een binnenhok, 's avonds gaan ze dan mee naar de manege met ons en daarna komen ze samen binnen, maar dan liggen ze eigenlijk allebei gewoon rustig in een andere mand. 
Samen wandelen is nogal moeilijk aangezien Bo nog volop aan het leren is goed te volgen. Als Zoro erbij is op wandeling is ze nogal snel afgeleid. 
Het is nu nog maar twee keer gebeurd en ik heb uit reactie gewoon geroepen dat het niet mag en toen schrok ze en dan stopte ze wel.  "

 Het gebeurd...is hier ook gebeurd hoor, wat uitproberen is het...hier is wel het leeftijdsverschil groot, de jongste is het wat aan het uit proberen, ik weet het nu en grijp al van te voren in...dat gaat goed, het gebeurd zelden nu dat de jongste de oudste aanvliegt...de oudste doet niets terug dus ik ben het die direct corrigeerd, en ik ga ook zelden wandelen met twee tegelijk, geen doen...jij bent de baas niet de hond, als jij het van te voren al aangeeft dat er geen aanvallend gedrag komt, dan leg de hond zich er bij neer.....en hier binnen zijn beiden honden vriendinnen hoor.

honden page profiel JokeJoke

Bo is nog maar een half jaar en Zoro al 8, dus het leeftijdsverschil is er inderdaad wel. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ze niet alleen in de wei laten is eigenlijk geen optie aangezien mijn vader gaat werken en ik ook op school zit. Of zou je ze dan apart zetten wanneer we er niet zijn? Want op andere momenten is er eigenlijk geen probleem, enkel de moment dat ik Zoro weer los laat in de wei. "

 Je zou gelijk op moeten treden als je ziet dat als je Zoro in de wei laat de ander lelijk gaat doen...en dan kijken als ze samen zijn dat er niets meer aan de hand is...gaat de ander door dan als je weg bent, apart zetten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bo is nog maar een half jaar en Zoro al 8, dus het leeftijdsverschil is er inderdaad wel.  "

 Oooo, ik herken het..bams en ogin schelen 8 jaar.... bams gaat straks het 12 de jaar nu in, Ogin is nu net twee jaar geworden, en het gebeurd niet meer nu...in het begin was die kleine ook aanvallend hoor, maar door het direct ingrijpen van mij is dat echt over.....ik tolereerde het niet en ik liet het niet aan hun zelf over....ik ben baas.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 1 doggies

honden foto van UkkePuck

" Ze niet alleen in de wei laten is eigenlijk geen optie aangezien mijn vader gaat werken en ik ook op school zit. Of zou je ze dan apart zetten wanneer we er niet zijn? Want op andere momenten is er eigenlijk geen probleem, enkel de moment dat ik Zoro weer los laat in de wei. "

 

Dan zou ik ze apart zetten.

Hoe weet je dat er op andere momenten geen problemen zijn? Je vader werkt en jij zit op school, dus niemand ziet wat.

Honden communiceren dmv lichaamstaal. Wie weet wat er onderling allemaal gebeurd en wat voor spanningen er onderling al zijn voordat de een wordt opgehaald voor z'n wandeling. 

Dan heeft misschien de achterblijver net even rust, komt die andere hond weer terug. Misschien wil Bo wel helemaal niet samen zijn en is de onderlinge relatie tussen beide honden niet zo goed als dat je denkt.

 

Nu is het alleen nog bij binnenkomst. De volgende keer kom je er een halen en is voor de tijd wel de hel losgebroken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Even een voorbeeld, savonds apart even nog een laatste plas, liet ik eerst de jongste uit en dan de oudste, stond de tuindeur nog open en mocht de oudste niet binnen.....heb ze gelijk bij de kladden gepakt, ben je mal...gelijk ingegrepen...en tuurlijk deed ze het ook nog eens als de kleine in de woonkamer was en de oudste binnen kwam, grote brul van mij, ben je helemaal, en het was afgelopen....ze doet het niet meer, overtuigd dat ik het niet tolereer, en met het ouder worden is het helemaal over nu....en echt het zijn twee grote vriendinnen...

honden page profiel JokeJoke

Willemijn, bedankt voor je reactie, stelt me toch gerust dat ze nog goed overeen kunne blijven komen ;)

 

Ruby88, in het weekend of dagen dat ik geen les heb zit ik vaak wel hele dag thuis te studeren en kijk ik vanuit de raam op de tuin. Dan zie ik ze gewoon spelen of rustig hun eigen ding doen, eigenlijk nooit slechte dingen tegenover elkaar. Ze slapen ook tegen elkaar in hun hok, dus ik heb het gevoel dat ze wel goed overeen komen. Al weet je dit natuurlijk nooit zeker... Ook jankt de andere als we een van de twee eruit nemen ook al is er voor dan ook lang buiten geweest. Als ze samen erin zitten janken ze nooit, dus heb het gevoel dat ze echt wel aan elkaar hangen. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Is het echt wel agressie? Ik zie het namelijk ook Bij Elsa en Momo. Als ik ze samen uitlaat en ze lopen de gang in dan moet Elsa gewoon altijd even in de manen van Momo happen. Maar door dit goed te observeren en ook weleens op zijn beloop te laten heb ik geleerd dat dit opwinding en speelsheid van Elsa is en geen agressie naar Momo toe.

 

Als ik het laat gebeuren dan gaan ze namelijk spelen en niet vechten. Niet dat ik het wil hebben natuurlijk want dat is reuze irritant in zo'n kleine gang.

honden page profiel JokeJoke

@Liz Het is wel echt met heel hevig grommen en tanden laten zien, ik zie ze anders zo nooit 'spelen' Zoro haalt dan ook meteen heel hard terug uit.

 

Ik heb het net nog eens geprobeerd en Bo ondertussen afgeleid door haar eerst een beentje te geven en nu deed ze helemaal niets :D

 

Bedankt voor de reacties!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik steek nooit een hond ergens bij, ik haal eerst de honden uit en steek ze dan samen weg. Dus niet poort open en hond er in.
Maar poort open, hond eruit en dan samen weer naar binnen.

Moest ik ze ook gewoon zo binnen steken zou er ook wrevel ontstaan.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
 
Ik heb het net nog eens geprobeerd en Bo ondertussen afgeleid door haar eerst een beentje te geven en nu deed ze helemaal niets :-D
 
Bedankt voor de reacties! "

 Gewoon afleiden inderdaad, prima oplossing zonder te veel gedoe.

Volgende forumvraag: Help! puberhond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^