Kiezen tussen engelse cocker of poedel...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lienlien

Dag iedereen, ik ben nieuw hier maar zit een klein beetje met een dilemma in keuze van hondenras...

Ik wil al mijn hele leven een hond maar nu zit ik al een jaar te bekijken welk ras me het meeste ligt. Ik twijfel nu nog tussen een poedel (dwerg) of een engelse cocker.

Mijn oudste zoontje van 8 heeft astma en daarvoor is een poedel wel heel goed, ze verharen niet en zijn "propere" honden... Ze zijn ook lief, speels en heel slim! Maar dan zie ik alleen graag de poedel die weinig geschoren worden, en zeker niet in de snuit geschoren want dat vind ik niet mooi. Het moet nog een hond blijven vind ik ;-)

Een engelse cocker spaniel wil ik al van toen ik klein was (onze buren hadden er 2) en ik speelde er veel mee. Maar de engelse cockers zijn ook heel lief en speels maar volgens mij ook iets koppiger en toch ook jachthonden die maar al te graag putten graven en veel beweging nodig hebben. 

Ik heb een tuin maar die is niet zo heel groot, eerder dus voor een poedel denk ik dan...

Het gemak van een poedel is ook dat je die gemakkelijker overal mee naartoe neemt.

Maar als ik een engelse cocker zie dan smelt mijn hart wel altijd...

Moeilijk, moeilijk! Ik sta voor beide rassen op een wachtlijst.

Kunnen jullie me helpen de knoop door te hakken??

Dank je! 

Lien

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Allereerst met je zoontje beide rassen ontmoeten. Misschien reageert je zoontje wel slecht op één of beide honden.

Met cockers heb je ervaring, maar heb je ook ervaring met poedels? Ik zou dus eerst even beide honden ontmoeten. Poedels kunnen minder tolerant en behoorlijk fel zijn, terwijl cockers juist bekend staan om een enorm lief en tolerant karakter. 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Als ik het zo lees lijkt jouw keuze meer uit te gaan naar een poedel. Goed googelen wat het karakter is...ervaringen van mensen..kijken op youtube.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik had ineens een klik met een kleine terrier...nooit gedacht ooit een kleine pittige hond te begeleiden hier haha. Ik zag mezelf als reus van een vrouw nooit met een klein hondje LOL! Soms spreekt het karakter je enorm aan ongeacht welk ras. Ik keek achteraf wat het ras inhield...er stond dat een patterdale geen huishond zou zijn....maar dat heb ik er gewoon van gemaakt, koste me weinig moeite. Is een schatje. Maarja soms komen bepaalde dieren op je pad, da's het mooiste vind ik <3 ! In geval met de allergie...zorg dat je een goede fokker vind waar je de hond bij terug kan brengen als het niet gaat...even goed vragen en de situatie uitleggen. Want een hond op marktplaats zetten is ook zo sneu vooral ook voor de hond zelf!

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^