Dove pup blaft elke nacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

Hallo, 

wij hebben een 7 maanden oude dove labradoodle pup. Dat ze doof is is opzich geen probleem ze weet niet beter en de opvoeding gaat prima. Ik ben bekend met de angsfases die een pup doormaakt en daar proberen wij ook extra rekening mee te houden. Alleen nu is het zou dat ze de laatste 2/3 weken telkens s nachts ineens heel erg begint te blaffen. Wij negeren het en blijven in bed en laten haar in haar bench. Meestal houd ze dan na een paar minuten op maar het begint dan opnieuw na 1,5-2 uur. 

We hebben al gekeken om welke tijdstippen het is om verband te leggen, alleen hij kwam geen verband uit. Ook is het niet zo dat ze moet plassen want ze is uitstekend zindelijk. 

Ik zat zelf nog te denken om misschien nu een kleed over de gehele bench te doen, uiteraard een dunne en aan de achterkant open anders krijgt ze het veel te heet, maar dan krijgt ze wel minder prikkels. Er ligt nu namelijk alleen een kleed op de bench. 

 

Mocht iemand van jullie tips hebben of ideeen hoe dit komt hoor ik het graag. En houd er rekening mee onze Dolly is doof :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Juist omdat ze doof is kan ze de nacht niet plaatsen, ze is dan alleen en dat beangstend....zou het kunnen dat ze de nacht bij jullie doormaakt...dat hoef niet voor altijd te zijn....is ze de nacht bij jullie dan voelt ze de nabijheid van jullie, en als ze dan blaft , even ter geruststelling een hand van je bij dr en ze gaat verder met slapen....

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Onze dove Nahla had/heeft dit ook, ze schrikt soms op uit haar slaap al blaffend.  Vermits ze doof is, is die blaf ook ongecontroleerder dan bij een horende hond en dus ook luider.

 

Ze had dit in het begin regelmatig, nu héél af en toe.  We gaan dan naar haar toe en sussen haar, waarna het over gaat.

Ik heb een teken "rustig" dat ik nu gebruik en dat helpt ook.

 

PS : Nahla sliep wel bij ons in bed, dan had ze het niet, enkel als ze alleen in de zetel lag/ligt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je hebt het over prikkels, welke prikkels ? De nacht is stil en ze voelt geen nabijheid, ze is alleen...ga je de bench nog meer dichtmaken dat is dat nog meer beangstend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Onze dove Nahla had/heeft dit ook, ze schrikt soms op uit haar slaap al blaffend.  Vermits ze doof is, is die blaf ook ongecontroleerder dan bij een horende hond en dus ook luider.
 
Ze had dit in het begin regelmatig, nu héél af en toe.  We gaan dan naar haar toe en sussen haar, waarna het over gaat.
Ik heb een teken "rustig" dat ik nu gebruik en dat helpt ook.
 
PS : Nahla sliep wel bij ons in bed, dan had ze het niet, enkel als ze alleen in de zetel lag/ligt. "

 Kijk dat is geborgenheid...de dag is anders, ook al is de hond doof, ze ziet en ruikt nabijheid, het is geen nacht...geef die geborgenheid..maar ga niet nog meer afsluiten in de nacht, denk je eens in als je dat zelf zou hebben....doof en dan de nacht in stilte beleven..

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ik denk dat de hond de bench wel zat is. Waarom niet gewoon los net als overdag? 

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

We wonen langs een wat drukkere weg, als daar auto’s langs rijden schijnen de lampen door de gordijnen heen, dat lijkt me voor haar een reden om te blaffen. 

Dolly vind de bench prima, gaat er uitzichzelf in s avonds. Los is ook geen optie want daar is ze nog echt niet aan toe, daar rafot ze nog teveel voor. Als ze straks daarin wat rustiger is later we de bench wel staan maar dan met deurtje open 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" We wonen langs een wat drukkere weg, als daar auto’s langs rijden schijnen de lampen door de gordijnen heen, dat lijkt me voor haar een reden om te blaffen. 
Dolly vind de bench prima, gaat er uitzichzelf in s avonds. Los is ook geen optie want daar is ze nog echt niet aan toe, daar rafot ze nog teveel voor. Als ze straks daarin wat rustiger is later we de bench wel staan maar dan met deurtje open  "

 Nou dan weet je waarom ze blaft, ze kan die enge lichten niet plaatsen en is er argwanend tegen.  Misschien schrikt ze er wakker van.

Ik moet wel zeggen dat Nahla soms blafte, zelfs al was er ogenschijnlijk niks.  Voor haar was er dus wél iets en dan moest ze gerustgesteld worden.  Ze kon ook zomaar ineens tegen de TV gaan blaffen (meestal als er snelle beelden waren, ze kon ze niet plaatsen), we hebben haar altijd gewoon aangeraakt en gerustgesteld.

 

Ik blijf erbij dat Nahla veel geruster was, als ze bij ons was.  De oplossing is dus gewoon zorgen dat ze weet dat je er bent en haar steunt.  Doof zijn is geen cadeau, zelfs al weten ze niet beter.

 

Naarmate de tijd vordert, zal ze meer en meer op haar andere zintuigen vertrouwen en, zelfs als ze slaapt, weten wanneer je binnen komt.  Of er iets gebeurt en of dat alarmerend is.

 

Zoals ik al zei, Nahla is nu vier en ze heeft steeds minder "blafaanvallen".

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Zet de bench 's nachts op een plek waar ze die autolampen niet ziet.

Schaf verduisterende gordijnen aan.

Laat een nachtlampje branden... een hond die doof is moet het hebben van reuk en zicht.. in het donker ziet ze ook niets.. best eng lijkt me. Met een nachtlampje kan ze dan tenminste iets zien.

honden page profiel ElianeEliane

Ik ga volledig mee met wat er al gezegd is geweest.

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

Bedankt voor de tips, de gordijnen waren we al mee bezig bench kan helaas alleen niet op een andere plek en ik de slaapkamer willen we niet, ze mag gewoon niet naar boven en dat gaan we dan op deze manier wel aanleren. 

Maar ik denk dat misschien een nachtlampje en de donkere gordijnen wel al zullen helpen 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Het allersimpelste en goedkoopste is je hond gewoon bij je op de kamer nemen.

Soms is het niet van "we willen dit of dat niet".

Bij een baby of kind moet je je als ouder ook aanpassen en toegevingen doen.

Waarom dan niet met een hond? 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Maar waarom kan de bench niet op een andere plek? Dat begrijp ik niet eerlijk gezegd...

Als dat nou nodig blijkt om het diertje rustiger en meer ontspannen te krijgen.....

Waarom niet dan bv in de badkamer? Met de badkamer deur open. 

Of in een rustig hoekje in de gang

Kleed deels over de bench .....klein licht aan laten......rust

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

" Het allersimpelste en goedkoopste is je hond gewoon bij je op de kamer nemen.
Soms is het niet van "we willen dit of dat niet".
Bij een baby of kind moet je je als ouder ook aanpassen en toegevingen doen.
Waarom dan niet met een hond?  "

 Ja het is een hond, dat zeg je goed. Wij willen onze hond gewoon beneden houden. Heeft niets te zoeken daar en we willen niet dat ze trap loopt. 

Denk dat ondanks alle tips dat iedereen toch zn eigen mening mag hebben. En ik vind dat sommige adviezen hier een beetje neerbuigend worden gegeven... ik denk dat wij onze uiterste best voor onze pup doen en dat ons niet kan worden verweten wat we wel en wat we niet goed doen. Iedereen doet het op zn eigen manier. Tips geven mag maar gaat om de manier waarop.. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Hier ook een hond die nooit boven komt, willen we ook niet. Een poging om de trap op te gaan heeft hij nog nooit gedaan ook...

 

Probeer gewoon een kleed er over, of er voor zorgen dat die koplampen van de auto's niet door het huis schijnen, misschien helpt dat.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Kan de bench niet in een andere hoek of bijv in de gang? Anders inderdaad kijken of je het kan oplossen met een deken erover. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mijn niet dove pups begonnen rond die periode ook meer vocaal op de buitenwereld te reageren. Bij hen hielp het om een radio aan te zetten.

 

Bij jou pup helpt dat niet. Persoonlijk zou ik t blaffen niet negeren maar er even heen gaan zodat ze leert vertrouwen dat alles ok is.

 

Er zijn ook babylampjes met bewegende figuurtjes. Misschien leidt dat wat af van de buitenwereld. Deze bijvoorbeeld.

 

https://www.wehkamp.nl/baby/babykamer/babykameraccessoires/alecto-babyprojector-bc-125/C50_8KR_I06_509712/

 

Wist je bij de aanschaf al dat de pup doof was?

 

honden page profiel bentebente

Dat ze zindelijk is is heel fijn, maar dat betekent niet dat ze niet zou moeten plassen.. het kan alsnog zijn dat ze naar buiten wil, maar het niet in de bench wil doen, dus gaat ze blaffen. Aangeven dat ze moet plassen tuigt van erg goede zindelijkheid. 

 

Aangezien ze doof is, heeft ze ook niet goed door hoe hard ze blaft. 

 

Ik zou het eerlijk gezegd niet negeren. Een baby negeer je toch ook niet als hij huilt? Ik zou misschien toch ‘s nachts een keertje eruit. Als ze dan nog niet stopt misschien de bench in de slaapkamer zetten? Misschien mist ze jullie gewoon. 

honden page profiel valeryvalery

honden foto van valery

Bedankt voor alle reacties. Het nachtlampje is zeker de moeite waard. Ze ligt super graan in de bench en kan erg hoed alleen blijven (dit weten we door ons camera systeem waarop we haar kunnen zien als we weg zijn.) ik denk dus niet dat het eraan ligt dat ze ons mist en plassen zou kunnen alleen lijkt me gek want ze drinkt niet meer als 2 weken geleden en toen blafte ze ook niet s nachts. 

Toen we dolly kochten wisten we niet dat ze doof was daar kwamen we eigenlijk pas maand geleden achter. Hadden wel al een vermoeden maar de dierenarts bevestigde deze. Het maakt wel een hoop duidelijk. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Ik ga ook met de mensen mee om inderdaad voorlopig in de nacht verlichting aan te hebben waar de hond is.

En de bench op een plek neer kan zetten waar zo min mogelijk trillingen zijn door bv verkeer.

Hun andere zintuigen zijn veel sterker ontwikkeld net als bij dove mensen.

Volgende forumvraag: hond mee naast paard
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^