Plassen in de playpen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

hallo allemaal! 

Dat elke hond anders is blijkt maar weer met onze ffion haha. Sinds woensdag is ze bij ons en in eerste instantie vond ik het best ok gaan qua zindelijkheidstraining maar de laatste 2 dagen totaal niet. 

Deed ze het do&vr nog zowel buiten als op het puppypad, nu buiten of op kleedjes/kussen in de playpen of zelfs geplast en gepoept in bench. 

Wat zie ik over het hoofd, waar gaat het mis? Om even een voorbeeld te geven van vandaag:

Had wekker om 3u en om 7u gezet. Om 11u was laatste plasje dus ik denk elke 4u eruit zodat ze niet weer in bench doet (kleine bench dus ze doet t echt op dr slaapplek)

om 5u word ik wakker van haar gepiep, gelijk mee naar buiten plasje doen. Nog even terug in de bench (blijkbaar had ik mn alarm niet goed gezet maar gelukkig was bench droog) vannacht poging 2. 

Half 7 eruit, weer naar buiten, plasje en poepje gedaan.

Vervolgens speelt ze met Nia in de speelpen. Ik zat erbij. 

In die periode heeft ze 3x op de deken geplast en 1x gepoept. Elke keer "betrapt" dus nee gezegd en naar buiten getilt. 

Uiteindelijk heeft ze in een tijdsbestek van ong 7 tot half 9 3x geplast. En daarvoor van 5 tot 7 ook 2x. 

Is dat normaal of toch te veel? 

Na 9u ging het weer goed. Geslapen paar uur daarna buiten geplast etc. 

Vanmiddag buiten geweest, niks gedaan. Ik zet haar in de playpen of ze klimt gelijk op het kussen..plassen. 

Weer naar buiten. Terug naar binnen. Zet haar in playpen, draai me om.. gepoept.

op een of andere manier denkt ze dat dit een plek is om behoeftes te doen? Hoe verander ik dit? 

Als ik dit zo lees denk ik. Geen kussen/deken in playpen meer leggen en elk half uur standaard mee naar gras buiten. Wat denken jullie?

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Hier ook een pup gehad die ineens op haar kussen ging plassen. Ik heb die toen inderdaad gewoon een tijdje weg gehaald. Sommige pups plassen graag op kleedjes, vooral ook omdat er in de nestkisten vaak kleden werden gebruikt en daar mochten ze ook alles laten lopen.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

De dierenarts vertelde mij dat als je een pup op een puppypad laat plassen, dat de kans erg groot is dat de hond op elk dekentje/kussen/vloerkleed ect. Zou gaan plassen.

 

Wacht buiten tot ze ook echt wat gedaan heeft, blijf desnoods net zo lang op dezelfde plek staan. 

honden page profiel TasjaTasja 3 doggies

honden foto van Tasja

Hier ook een die het heerlijk vond om op zachte kussens of dekens te plassen. Ik heb ze weg gehaald telkens als ik even niet kon opletten. Uiteindelijk toch weer terug gelegd en hij heeft er niets meer op gedaan ooit. 

 

Alleen als hij een nieuw kussen krijgt plast hij er 1 keer op, dan was ik het en daarna doet hij het niet meer. Ze vinden het denk ik gewoon lekker om op zachte dingen hun behoefte te doen..

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

De eerste dagen was alles natuurlijk nog vreemd voor je pupje. Inmiddels is ze waarschijnlijk binnen en in de speelpen al wat vertrouwd geraakt, maar is de grote buitenwereld, vol andere luchtjes en geluiden en indrukken en alles wat daar is, nog erg indrukwekkend. Logisch dat een klein pupje dan liever in haar eigen vertrouwde omgeving plast dan buiten.

Dat wij mensen niet willen dat er binnen geplast wordt, snapt ze nog niet. van 'betrappen, ook tussen aanhalingstekens, is eigenlijk geen sprake. Ze weet niet eens dat ze iets fout doet en met 'nee' zeggen weet ze dus ook niet waarom. Misschien legt ze keurig de associatie tussen jouw nee en het binnen plassen, maar voor hetzelfde geld legt ze de associatie tussen jouw nee en het plassen in jouw aanwezigheid, en durft ze straks juist niet meer buiten waar je bij bent te plassen. Til haar dus gewoon maar naar buiten zonder iets te zeggen en prijs haar als ze buiten wat doet.

Verder lijkt het me prima wat je schrijft. Kussens even weghalen, regelmatig naar buiten en dan gewoon een klein stukje naar een plas en poep plekje, sowieso na het eten, na het slapen en na het eten even naar buiten.

Verder veel succes met je hondje. Aparte naam, Ffion, heeft dat nog een betekenis?

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Dankjewel voor tips allemaal dusver.

heidi, op zich vrij logisch idd dat ze in de playpen nu wat vertrouwder is en idd, ze weet nog niet wat goed en fout is laat staan wat nee betekent haha. 

Ze plast ook wel gewoon buiten, achtertuin is ook vrij bekend al voor haar. Op wandelingen nog niet maar dat komt wel.

Misschien is het ook net wat te lang en te veel als ze s"ochtends met mij en Nia speelt dus dat ook maar ff inkorten. 

Ffion is een welshe naam net als Nia. Het is een naam voor een bloem de purple foxglove/ paarse vingershoedkruid. Betekenis stelt niks voor dus haha. Nia wel, betekent "slim".

Mijn vriend is welsh zodoende namen met die origine 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Hier ook een pup gehad die ineens op haar kussen ging plassen. Ik heb die toen inderdaad gewoon een tijdje weg gehaald. Sommige pups plassen graag op kleedjes, vooral ook omdat er in de nestkisten vaak kleden werden gebruikt en daar mochten ze ook alles laten lopen. "

 Dat klinkt vrij logisch dat laatste wat je zegt dus ik denk weghalen zal al een stuk helpen. 

We gaan het zien. 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" De dierenarts vertelde mij dat als je een pup op een puppypad laat plassen, dat de kans erg groot is dat de hond op elk dekentje/kussen/vloerkleed ect. Zou gaan plassen.
 
Wacht buiten tot ze ook echt wat gedaan heeft, blijf desnoods net zo lang op dezelfde plek staan.  "

 Jah de meningen zijn verdeeld. Ik ben ook niet van plan om ze blijvend te gebruiken gedurende zindelijkheidstraining. Enkel voor noodgevallen de eerste 2 weken ong. Daarna gebruik ik ze nooit en dat heeft voor mij met vorige 2 pups gewerkt. Maar het op dekentjes plassen ed is nieuw gedrag voor mij.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Als je tijdelijk puppy pads gebruikt waar leg je deze dan?

Misschien  anders als het kan in de badkamer in de douche bak of in het bad leggen?

ook makkelijker schoon te houden...

Zodat de pup tijdelijk leert dat er daar wel geplast mag worden en niet in de huiskamer of bv de gang..lijkt mij helemaal moeilijk af te leren.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Als je tijdelijk puppy pads gebruikt waar leg je deze dan?
Misschien  anders als het kan in de badkamer in de douche bak of in het bad leggen?
ook makkelijker schoon te houden...
Zodat de pup tijdelijk leert dat er daar wel geplast mag worden en niet in de huiskamer of bv de gang..lijkt mij helemaal moeilijk af te leren. "

 Ligt bij de achterdeur welke wij ook door gaan als we naar buiten gaan om te plassen.

Ik leer haar ook niet echt aan om deze te gebruiken, ze zijn echt voor noodgeval. Ik verwacht als wij nu iets meer opletten en nu dat dekentjes ed weg zijn gehaald ze uberhaupt niet meer nodig zijn.

Ooh grappig qua dit onderwerp...ik zeg dus gisteren tegen mijn vriend dat we 'vanaf nu' nog consequenter worden en echt elke 30 min klokslag naar buiten met haar. Ok prima zegt ie.

Kom ik terug met een vriendin van etentje verteld ie vrolijk hoe goed dat ging alleen wel zielig dat ie haar elk half uur moest wakker maken...

hahaha. toch maar ff uitgelegd dat elke 30min enkel geld voor als ze wakker is en rond loopt etc.

 

kleine update: vannacht wel wakker geworden van de wekker (gelukkig) gingen gisteravond 'laat' voor ons doen slapen dus om half 12 had ze voor het laatst geplast en om half 4 ben ik er met haar uit gegaan, geplast en terug op bed. om half 7 tijd om op te staan en heeft ze buiten geplast en gepoept. Daarna om half 8 nog een keer buiten en om kwart over 8 en nu geef ik haar verplichte rust. Ik werk vanuit huis dus ze ligt in de bench naast mij. Hopelijk gaat het zo beter.

 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Kleine update

minder ongelukjes maar vond toch dat ze echt te veel plaste en water dronk, helemaal toen ik plasjes ging tellen. Dus toch vandaag even urine laten testen en ik vermoedde het al maar idd  blaasontsteking. 

Nu dus AB kuur en hopelijk is ze er snel van af. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Kleine update
minder ongelukjes maar vond toch dat ze echt te veel plaste en water dronk, helemaal toen ik plasjes ging tellen. Dus toch vandaag even urine laten testen en ik vermoedde het al maar idd  blaasontsteking. 
Nu dus AB kuur en hopelijk is ze er snel van af.  "

 Beterschap voor je pup. 

Volgende forumvraag: Pup leren alleen te zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^