Chip, castreren of niks?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Wolf is verliefd! Gelukkig niet de hele dag en (tot nu toe?) alleen op joy. Maar het is wel heel vervelend. Het is heel anders dan overprikkeling, dat heeft ie wel al een paar keer geuit. Maar nu is het echt joy aanstaren, naar toe lopen, helemaal afsnuffelen, snurken en knorren tijdens het snuffelen en dan zachtjes klimmen. Hij is ook niet weg te roepen tot ie klimt zegmaar.

 

Nu wou ik hem eigelijk intact houden, kan ie ook mooi uitgroeien. Maar meneer heeft 1 bal dus het zit er sowieso aan te komen. Maar hij is nu 8 maanden!  Als we hem chemisch laten helpen, groeit ie dan evengoed nog mooi uit? Of is dat wel hetzelfde effect als gewoom castreren?

En daarnaast; is het voor hem mogelijk om toch zn kunstje uit te oefenen? Joy is gesteriliseerd maargoed, een vrouw aan de pil en de daad kan nog.. Joy is niet zo grofgebekt haha. In de nacht slaapt ie gewoon gelukkig en overdag is er altijd iemand bij hem, maar stel dat...

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Als hij toch gecastreerd moet worden zou ik dat ineens doen , niet eerst chemisch en dat soort dingen. 

 

En wat betreft stel dat.... niet nodig gewoon uit elkaar houden ook snachts als madam loops is. 

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

8 maanden is nog erg jong. Zowel voor chemische als permanente castratie. Ik heb onze reu met 15 maanden chemisch laten castreren. Hij kreeg daar een enorme piek van en spijt dat ik niet direct gecastreerd heb. Nu moet ik wachten tot het chemische weer is uitgewerkt voor ik definitief laat castreren. Ben het gedoe met loopse teefjes in losloopgebieden helemaal zat. Wil ik lekker wandelen moet ik m’n reu weer aan de lijn houden. Ook het contact met andere reuen is nu die chemisch gecastreerd is en het eindelijk werkt veel vriendelijker. Ben dus heel tevreden alleen niet over die piek van een aantal weken wat echt heel vervelend was. 

 

Maar ik zou zeker wachten tot wolf ruim 1 jaar is voor chemische en zeker 1,5 jaar voor permanente castratie. En als die joy niet met rust kan laten wat meer apart houden denk ik.

Je kan ook puur hypersex proberen. Had het idee dat dit bij ons net iets werkte, hebben we rond 11 maanden gebruikt toen die wel erg last had van z’n hormonen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Joy is geholpen hoor haha. Maar mensem kunnen het ook nog doen als ze geholpen zijn en ondanks dat er geen puppies komen lijkt het me niet fijn voor joy als ie zn zin door drijft. Geen idee hoe dat werkt bij honden!

 

Ik wil idd pas bij 1,5. Ook idd niet eerst een chip. Maar als chemisch toch wat beter is qua uitgroeien dan definitief ga ik eerst voor chemisch. Ik kijk her nog even aan en anders kan ik wel puur gaan uitproberen!

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hmm ik zou met castreren/chip nog even wachten. Volgens mij zijn er  homeopathische middeltjes (Puur heet het geloof ik... of iets in die richting) voor te krijgen. Of het goed werkt weet ik niet. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Bij chemisch castreren heb je alsnog dat de hormoonhuishouding wordt aangetast.

Dus qua uitgroeien etc, heb je denk ik hetzelfde effect als castreren.

Het heeft allebei hetzelfde effect, alleen is het ene tijdelijk en het andere definitief.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Bij chemisch castreren heb je alsnog dat de hormoonhuishouding wordt aangetast.
Dus qua uitgroeien etc, heb je denk ik hetzelfde effect als castreren.
Het heeft allebei hetzelfde effect, alleen is het ene tijdelijk en het andere definitief. "

 Ik had juist gelezen dat er echt wel verschil was en dat niet elke hond hetzelfde gedrag had bij chemisch en erna definitief. Vandaar mn vraag haha.

 

Ik ga puur uitproberen en het nog een paar maanden uitzingen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik dacht hetzelfde als Sylvia maar wist het niet zeker daarom daar ook niks over gezegd. 

Succes kan flink zwaar zijn een hitsige reu 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik dacht hetzelfde als Sylvia maar wist het niet zeker daarom daar ook niks over gezegd. 
Succes kan flink zwaar zijn een hitsige reu  "

 Nou, hij is gelukkig terug te roepen wanneer ie erop springt. Maar zodra ie zo'n dromerige blik heeft en dr helemaal afsnuffelt, beginnend aan de achterkant zitten zn oren dicht. Hij komt buiten niet in aanraking met andere honden en op de club zijn het flinke jongens, er zijn 2 teefjes maar die blijven thuis tijdens loopsheid vanwege alle heren haha. Dus andere zullen er geen last van hebben maar hier in huis wij wel helaas.

honden page profiel RoaldRoald

honden foto van Roald

"  Ik had juist gelezen dat er echt wel verschil was en dat niet elke hond hetzelfde gedrag had bij chemisch en erna definitief. Vandaar mn vraag haha.
 
Ik ga puur uitproberen en het nog een paar maanden uitzingen. "

 Kan kloppen. Heel zwart/wit gezien onderdruk je met de chip de hormonen terwijl je met definitief de hormonen weg neemt. De Border van mijn zus was met de chip veel "zachter" en aanhaliger en na de definitieve castratie veel "harder" en wat afstandelijker geworden. Mijn overoveroverbuurman had zijn Maltezer laten snippen omdat hij (de hond) hypersexueel was zoals ze dat zo mooi zeggen, hij vrat de keukendeur eruit om bij de teef te komen, en dat bracht geen verschil. Aan de andere kant heeft een vriend van me zijn amstaff laten helpen en dat heeft prima uitgepakt. Het kan ook maar zo zijn dat Wolf eroverheen groeit, hij is tenslotte pas acht maanden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

 bekijk de mogelijkheden, wolf heeft een bal, de andere kan in de buikholte zitten,  met castratie kan het een grotere operatie zijn....chemische castratie stopt de hormoonhuishousing, te jong nog op 8 maanden, eerst goed uit laten groeien, hormonen zijn nodig voor een stevig skelet....en niet alleen voor de botten natuurlijk.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Als je nu al weet dat hij in de toekomst gecastreerd moet worden zal ik hem niet eerst chemisch laten castreren.

Maar ik weet wat je bedoeld, Balou is ook een intact reutje en Lotus  een gecastreerd teefje. Balou is altijd buiten al erg van de geurtjes, kwijlen en klappertanden maar nu doet hij dit ook als hij aan Lotus heeft gesnuffeld. Hij deed dit voorheen ook wel bij Mowgli maar die was er niet van gediend Lotus hier in tegen lijkt het wel leuk te vinden. Ik kan mij er mateloos aan irriteren maar omdat hij niet gecastreerd mag worden kan ik hem alleen maar waarschuwen.  

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Kan kloppen. Heel zwart/wit gezien onderdruk je met de chip de hormonen terwijl je met definitief de hormonen weg neemt. De Border van mijn zus was met de chip veel "zachter" en aanhaliger en na de definitieve castratie veel "harder" en wat afstandelijker geworden. Mijn overoveroverbuurman had zijn Maltezer laten snippen omdat hij (de hond) hypersexueel was zoals ze dat zo mooi zeggen, hij vrat de keukendeur eruit om bij de teef te komen, en dat bracht geen verschil. Aan de andere kant heeft een vriend van me zijn amstaff laten helpen en dat heeft prima uitgepakt. Het kan ook maar zo zijn dat Wolf eroverheen groeit, hij is tenslotte pas acht maanden. "

 Hij zal toch gecastreerd moeten worden. Liever jong en gezond dan pas als ie oud en versleten is. Hoop dat het wel iets minder word naar mate ie ouder word, maar dat zal de tijd moeten leren. Bij mijn ouders is het met hun reu ook goed uitgepakt, die is op 7 maanden gecastreerd. Joy was 1 jaar en 4 maanden geloof ik, mooie leeftijd. 

honden page profiel RoaldRoald

honden foto van Roald

"  Hij zal toch gecastreerd moeten worden. Liever jong en gezond dan pas als ie oud en versleten is. Hoop dat het wel iets minder word naar mate ie ouder word, maar dat zal de tijd moeten leren. Bij mijn ouders is het met hun reu ook goed uitgepakt, die is op 7 maanden gecastreerd. Joy was 1 jaar en 4 maanden geloof ik, mooie leeftijd.  "

 Daar heb je gelijk in. Voor mijn gevoel is de impact van snippen bij een jonge hond ook veel en veel kleiner dan bij een oudere.

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Ik zal het nog wat proberen te rekken ivm de groei maar daarna gewoon castreren hoor. Ik wilde die van mij ook intact houden maar omdat hij zoveel last had van zijn hormonen heb ik hem toen hij 14 maanden was chemisch laten castreren. Maar de chip heeft nooit gewerkt. We dachten eerst dat de chip er misschien uitgegaan was en daarom in overleg met de dierenarts na een paar maanden nogmaals chemisch laten castreren. Ook nu geen enkel effect. Ook zijn ballen werden niet kleiner en dat is het teken dat de chip werkt. Ik las op internet dat het vaker voorkomt dat een chip niet werkt en dat ze in het begin vaak juist een enorme hormoonpiek krijgen. Ik heb hem inmiddels toch gewoon laten castreren en heb er geen moment spijt van gehad. Hij is nu weer zijn vrolijke zelf. 

honden page profiel JamaicaJamaica

" Joy is geholpen hoor haha. Maar mensem kunnen het ook nog doen als ze geholpen zijn en ondanks dat er geen puppies komen lijkt het me niet fijn voor joy als ie zn zin door drijft. Geen idee hoe dat werkt bij honden!
 
Ik wil idd pas bij 1,5. Ook idd niet eerst een chip. Maar als chemisch toch wat beter is qua uitgroeien dan definitief ga ik eerst voor chemisch. Ik kijk her nog even aan en anders kan ik wel puur gaan uitproberen! "

 Ze kunnen nog steeds koppelen als ze geholpen zijn en dat kan voor ongelukken zorgen, maar als Joy geholpen is zou hij niet zo moeten reageren op haar tenzij ze een vaginose heeft. Dan kun je haar muts beter een paar keer wassen met lactacyd. Voor een reu ruikt een vaginose als een loopsheid.

Volgende forumvraag: Dosering Panacur
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^