Dromen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Niet heel interessant maar ik ben wel benieuwd.

Kahlúa droomt de laatste tijd extreem. Eerder had ze dit eens af en toe maar nu is het bijna elke dag, soms een paar keer per dag. 

 

Ze droomt zo heftig, schud hevig heen en weer, piept en jankt hard, ze slaapt meestal bij mij, maar zelfs als ze beneden ligt worden we er wakker van. Ook draaien haar ogen steeds weg, en klappertand en trilt ze.. het lijkt haast op een epileptische aanval. Echter hoef ik maar 1 keer haar naam te roepen of haar aan te raken en ze is wakker. Maar.. moet ik haar wakker maken? Meestal laat ik haar maar het ziet er behoorlijk eng uit. 

 

Meer honden die zo heftig dromen? En waar zou het aan liggen? Of het nu een intensieve dag is geweest of niet, ze droomt hetzelfde. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik vind het wel interessant hoor 

Hier hebben ze ook een soort van periodes waarin ze vrij heftig dromen en dan weer een tijdje een stuk minder. En dan maakt het inderdaad ook niet echt uit of ze veel gedaan hebben die dag, iets nieuws/spannends beleefd hebben of juist niet.

 

Wakker maken doe ik zelf eigenlijk nooit, maar als Taika heel hevig aan het dromen is, dan loopt Frøya er vaak naartoe en maakt haar dan heel voorzichtig en zachtjes wakker.

 

Klappertanden en ogen wegdraaien heb ik hier trouwens nog nooit gezien, dat lijkt me inderdaad best naar om te zien. Hier is het meestal veel geren, wat grommen en wat blafjes en.... dromend water drinken!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Puck droomt hier de laatste weken ook weer wat meer. Mogelijk met vuurwerk te maken hier?

Ze lijkt ook epileptische aanvallen te hebben, gelukkig is het dat niet. Haar gezicht wat veel trekken heeft, klappertanden af en toe, pootjes die meebewegen of wat trillen, ook het janken herken ik. Al doet Puck het hier zachtjes.

Ook haar ogen kunnen wat 'rollen' zeg maar wanneer ze slaapt.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Pollo ligt ook wel eens heftig te dromen, en dan draaien zijn  ogen weg, maakt hij rare geluidjes en gaat luchtfietsen... maar als ik roep is hij zo wakker, en anders doet klapperen met de koelkastdeur de truuk...

 

Honden kunnen ook nachtmerries hebben of zelfs 'night terrors', google daar maar eens op in het Engels.

 

Zolang je hond meteen wakker wordt als je haar roept, en als ze geen plas of poep laat lopen, is het waarschijnlijker dat het een heftige droom of nachtmerrie is dan epilepsie.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva droomt regelmatig, maar niet zo heftig als jij hier beschrijft. Ze blaft of jankt soms zachtjes en beweegt haar pootjes en lippen.

Als ik haar aanraak ligt ze mrteen weer stil zonder wakker te worden. Maar haal ik mijn hand weer weg dan begint ze na zo'n 20 seconden weer.

 

Soms als ze slaapt draaien haar ogen ook weg, maar pas één keer zo erg dat ik er bang van werd. Ze voel toen net in slaap en lag met haar kop half van de bank af. Haar ogen waren bijna helemaal open maar ik zag alleen oogwit. Brrr... Toen heb ik haar van de bank af gestuurd, ik had weinig zin om daar een tijd tegen aan te kijken. Ze is op de grond verder gaan slapen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Diepe slaap, bams is nu wat ouder, en droomt behoorlijk heftig, soms maak ik haar wakker door haar te roepen, en soms laat ik haar zelf rustig wakker worden.....echt bang hoef je er niet voor te zijn...een epileptische aanval zal toch echt anders zijn, als je dan de naam noemt reageren ze daar niet op, ook niet als je de hond aanraakt en rustig toespreekt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik stuur haar niet weg hoor, hahaha....ik leg mijn hand op dr en het gaat voorbij....als ik haar roep is ze zo wakker.....

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii heeft ook periodes van droompartijen met zacht geblaf en trekken van haar lijfje en pootjes. Ik laat haar altijd met rust op zo'n moment en roep haar pas als ik zie dat ze weer rustiger is. 

Ik denk dat je je er geen zorgen over hoeft te maken.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Oke, bedankt voor de reacties! :) 

Ik dacht niet aan epilepsie, ik weet wat er dan gebeurt, maar lichamelijk lijkt het erop. 

Haar ogen heeft ze echt wijd open, maar je ziet alleen het oogwit en alles trilt dan. 

 

Bang ben ik er niet voor, ik wil alleen niet dat ze er zelf last van heeft, ze ademt op zo'n moment behoorlijk snel en haar hart gaat een stuk sneller..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola kon ook zo heftig dromen, met janken en snikken, vooral in het begin dat ze bij ons was. Naar om te horen vond ik. Mijn vriend maakte haar altijd voorzichtig wakker dan, hem leek dat beter, maar ik twijfelde daar sterk aan omdat ze met dromen ook dingen verwerkt misschien. Wie gelijk had weet ik nog steeds niet.

 

 

Jenna heb ik in de drie en half jaar dat ze hier woont pas in de laatste maanden af en toe horen dromen, ook wel piepen en janken, maar lang niet zo heftig als Lola kon doen.

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Raiko droomt ook.. soms ook heftig, dan komt ie soms luid huilend als een wolf wakker en verschiet dan wat van zichzelf ook... Ik maak hem nooit wakker als hij slaapt, kan je beter niet doen denk ik

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus droomt ook wel eens zo heftig, draait dan ook zijn ogen weg. Ik aai hem dan zacht maar maak hem niet echt wakker. Daarna slaapt hij dan rustig verder.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Penny kan ook heel erg dromen, maar bij haar is het moment dat ze het doet apart. Zij doet het vooral als ze naast mij op de bank in slaap is gevallen. Toen ik laatst ziek was droomde ze echt iets van 2 keer per dag, soms zelfs meer. Nu doet ze het weer bijna niet. Ze doet het ook eigenlijk alleen als ze bij mij ligt, bij mijn moeder is het mij nooit opgevallen terwijl ze daar vaker ligt.

 

Als ze echt heel heftig droomt aai ik haar heel zachtjes en fluister ik tegen haar. Dan blijft ze dromen maar wordt ze wel rustiger

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Onze hond kan ook diep en onrustig dromen. Niet zo erg als jij beschrijft. Bij mij op de hondentraining gaven ze wel het advies om je hond heel rustig wakker te maken. Honden doen dat ook bij elkaar om ze uit die droom te halen. Wij doen dat ook heel rustig, even aaien is al genoeg. En daarna slaapt die weer rustig verder zonder onrustige (wellicht wel nare) droom. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Honden doen dat ook bij elkaar om ze uit die droom te halen. 

 Hoe kom je daarbij?

Hier halen de honden elkaar nooit uit hun droom, ze vinden het van elkaar heel normaal dat ze al die bewegingen en geluiden maken in hun slaap...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Vergeten nee, maar vond het niet zo bij dromen horen zoals Bams doet.....ogin loeit heel hard in dr slaap, als een koe, luid en duidelijk, de eerste keer schrok ik me dood dacht dat ze klem zat...nee ze sliep...ook buiten als ze slaapt doet ze dat, nu schrik ik niet meer maar toch een rot geluid, en het houdt heel lang aan....als het buiten gebeurd en ik ben er niet , ik woon naast een cres die roepen haar naam en ze wordt wakker.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bams maakt Ogin ook niet wakker hoor, en amdersom ook niet.

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

"  Hoe kom je daarbij?
Hier halen de honden elkaar nooit uit hun droom, ze vinden het van elkaar heel normaal dat ze al die bewegingen en geluiden maken in hun slaap... "

 In een eerdere reactie geeft Marlies wel zo iets aan... weet het ook zelf niet hoor, heb er maar eentje.

Dat is mij verteld van iemand die ook meerdere honden heeft en dat blijkbaar wel doen. 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Puk droomt ook heel heftig.. keihard snurken, met haar pootjes 'knijpen', stuiptrekkingen met haar poten, met haar ogen draaien, 'rillingen' over haar lijf, blaffen, piepen, grommen, op haar wang/tong sabbelen etc. 

 

Soms denk ik ook dat het iets van epilepsie is maar ook Puk is meteen wakker als ik haar roep. Dus het is gewoon heel druk dromen haha. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn vriend maakte haar altijd voorzichtig wakker dan, hem leek dat beter, maar ik twijfelde daar sterk aan omdat ze met dromen ook dingen verwerkt misschien.

 Ja, zo denk ik er ook over. Dromen zijn heilzaam, om emoties te kanaliseren.

Bij mijn honden denk ik trouwens dat al die felle dromen hoofdzakelijk positief zijn, en ze tijdens hun slaap hun hartje nogal ophalen met allerlei heerlijk hondse uitspattingen: een veld vol rennende konijnen, een reuze mesthoop in de tuin, een rotte walvis om in te rollen, worsten die eindeloos uit de ijskast komen vallen.... Hahaha, ik ga ze dan niet wakker maken, ze kunnen er maar plezier aan beleven, aan die dromen! 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

"  In een eerdere reactie geeft Marlies wel zo iets aan... weet het ook zelf niet hoor, heb er maar eentje.
Dat is mij verteld van iemand die ook meerdere honden heeft en dat blijkbaar wel doen.  "

 Hier thuis maken ze elkeraak ook soms wakker als de droom heel heftig is. 

Heel soms maak ik ze ook wel eens wakker, maar alleen als ik zie dat ze niet prettig dromen (is meestal te zien aan de gezichtuitdrukking en de manier van janken).

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Obi kan dat ook wel ja maar dat klinkt meestal schattig alsof hij droomt dat hij een muis is. Hele kleine zachte blafjes en piepjes..

 

Onze golden die draaide altijd zijn ogen zo ver weg dat je alleen maar oogwit zag, dat zag er altijd freaky uit.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hahaha wat een grappig topic. Yunah ligt wel eens met haar gezichtje te trekken als ze op de stoel naast de bank slaapt en soms maakt ze geluidjes in haar slaap. Ze mag ook graag snurken maar meestal als ik haar dan roep (ze slaapt in de bench naast mijn bed) verplaatst ze iets en dan is het over.

Bo kan wel echt fanatiek dromen met trappen en alles erbij. Hij slaapt bij mij op/in bed en dan roep ik wel eens zijn naam of maak ik hem wakker door even mijn hand op zijn lichaam ergens te leggen. Meestal stopt hij dan meteen. Ook met die kleine binnensmondse blafjes en dingetjes was Obi hierboven zegt. Best grappig om te horen maar niet als je zelf probeert te slapen, 's nachts 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Ja, zo denk ik er ook over. Dromen zijn heilzaam, om emoties te kanaliseren.
Bij mijn honden denk ik trouwens dat al die felle dromen hoofdzakelijk positief zijn, en ze tijdens hun slaap hun hartje nogal ophalen met allerlei heerlijk hondse uitspattingen: een veld vol rennende konijnen, een reuze mesthoop in de tuin, een rotte walvis om in te rollen, worsten die eindeloos uit de ijskast komen vallen.... Hahaha, ik ga ze dan niet wakker maken, ze kunnen er maar plezier aan beleven, aan die dromen!  "

 

Nee als je net heerlijk door de russische steppen aan het rondneuzen bent in je droom zal het niet leuk zijn om dan wakker gemaakt te worden haha.

 

 

Misschien is het zo dat honden aan kunnen voelen of een droom positief of negatief is en afhankelijk daarvan de ander aanstoten... wie weet..

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Raiko snurkt ook haha vind ik best grappig eigenlijk en vaak is hij ook aan het fietsen in zijn slaap  dan zie je die achterpootjes zo bewegen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Misschien is het zo dat honden aan kunnen voelen of een droom positief of negatief is en afhankelijk daarvan de ander aanstoten... wie weet.. "

 Dat zou best kunnen. Als ze angst horen (of ruiken, wie weet?) dat ze dan anders op elkaar reageren dan dat het positieve opwinding is...

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Oh ik vind het ook absoluut vertederend, ze kan ook heel schattig dromen, zachte blafjes, om de wangen blazen en sabbelen. 

 

Maar als ze zo extreem droomt schrik ik me altijd rot. Lig je lekker te slapen en krijg je een trap in je rug met daarbij dat harde gejank. 

 

Als ze zo extreem droomt help het niet om haar zachtjes wakker te maken, ik raak haar wel aan, maar ze schrikt dan en dat wil ik niet. Vaak verplaats ik me dan expres een beetje lomp zodat zij wakker van mij wordt. 

 

 

Ik geloof ook dat ze dingen verwerken tijdens het dromen. Zeker als ze van die armbewegingen maakt of gromt.. moeten vast stoere dromen zijn  

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

"  Misschien is het zo dat honden aan kunnen voelen of een droom positief of negatief is en afhankelijk daarvan de ander aanstoten... wie weet.. "

 Ja, dat denk ik dus wel inderdaad. Want Frøya maakt Taika echt wakker op zo'n moment.

Die 'enge dromen' klinken voor mij ook anders dan de gewone dromen (de 'heerlijk hondse uitspattingen' vind ik een mooie benaming van de gewone dromen ). Wanneer ze gewoon droomt laat Frøya Taika ook met rust, hoeveel geluid ze ook maakt. Ze doet het echt alleen wanneer het eng klinkt/is.

honden page profiel DianeDiane

Mijn beagle droomt ook regelmatig, soms is het erg heftig om aan te zien. Ik ben met haar naar de dierenarts geweest maar ze zeggen dat het normaal is en dat ik me er niet te veel zorgen over hoef te maken. Ze lijkt nog steeds erg gelukkig dus ik denk dat het allemaal wel goed zit. Ik merk wel dat ze minder droomt als ze bij op de kamer slaapt, dat voelt toch veilig denk ik. Grappig genoeg droomde ik vorige week over een hond, niet de mijne maar een onbekende hond. Na wat rondzoeken online stuitte ik op deze website https://jouwdromenverklaard.nl/blog/Dromen-over-honden, erg interessant en leuk om te lezen wat dromen kunnen betekenen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic dus deze gaat op slot. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Honden strechter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^