Zindelijkheid puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

"  Het is het één of het ander. Veel ruimte voor je pup, wat heel fijn is, of nest niet bevuilen. Nu kan hij een slaapplek en een plasplek in zijn bench hebben.
 
Bedenk wel dat je met een kleine benchruimte er echt extra uit moet 's nachts! Niet wachten tot je pup van ellende maar gaat janken.  Dat moet je dan voor zijn.
Dan kan je de bench beter groot laten en de viezigheid accepteren. "

 Alright, dat is duidelijk! :) De bench is dus te groot voor hem om het enkel als zijn nestje te zien. Misschien dat dit naarmate hij groeit, wel anders wordt :) 

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Bijtgedrag, hebben jullie daar toevallig nog advies rond? Ik weet dat pups net als baby's alles verkennen met hun mond, en dus alles in hun mond willen nemen en er op bijten, maar ik ben daar liefst zelf geen slachtoffer van. Kiwi bijt best vaak naar mij, naar mijn vriend iets minder. We roepen dan luid 'auw' zetten hem dan terug neer op de grond en negeren hem of wandelen weg van hem zodat hij door heeft dat bijten niet de manier is om te spelen. Daarnaast heeft hij ook verschillende kauwspeeltjes, botten, e.d die hij ook effectief gebruikt om agressie op kwijt te kunnen.

Bij mij bijt hij soms echt door (net was mijn lip een beetje aan het bloeden door hem). Vinden jullie dat we het momenteel op de juiste manier aanpakken? Moeten we het gewoon wat tijd geven vooraleer hij door heeft dat bijten naar ons echt niét oké is?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ja, ze lag daar in een plastic mandje met een kussentje erin haha. Nu past ze er niet meer in hoor. Overdag stond ook vaak het mandje ergens anders zodat Puck meerdere plekken in huis had waar ze lekker kon liggen.

 

Ik heb geen puppyblues gehad. Puck was eigenlijk best makkelijk als pup. Was zo zindelijk, pakte zelf haar rust, 's nachts hoefde ze niet naar buiten. Al jankte ze de eerste nachten wel ondanks dat ze bij me sliep op de kamer. De fokker om raad gevraagd. Die zei; iets van jezelf geven voor in de nacht enz. Dat werd dus de pantoffel omdat ze daar vanaf dag één al gek van was. Daarna heeft ze de nachten altijd doorgeslapen.

 

Ik vind de bench niet te groot. Je pup heeft natuurlijk ook ruimte nodig om op een andere plek te gaan liggen als het haar te warm word.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bijtgedrag, hebben jullie daar toevallig nog advies rond? Ik weet dat pups net als baby's alles verkennen met hun mond, en dus alles in hun mond willen nemen en er op bijten, maar ik ben daar liefst zelf geen slachtoffer van. Kiwi bijt best vaak naar mij, naar mijn vriend iets minder. We roepen dan luid 'auw' zetten hem dan terug neer op de grond en negeren hem of wandelen weg van hem zodat hij door heeft dat bijten niet de manier is om te spelen. Daarnaast heeft hij ook verschillende kauwspeeltjes, botten, e.d die hij ook effectief gebruikt om agressie op kwijt te kunnen.
Bij mij bijt hij soms echt door (net was mijn lip een beetje aan het bloeden door hem). Vinden jullie dat we het momenteel op de juiste manier aanpakken? Moeten we het gewoon wat tijd geven vooraleer hij door heeft dat bijten naar ons echt niét oké is? "

 Bijten kan ook komen door overprikkeling/vermoeidheid. Kijk dus eens wat je pup voor die tijd allemaal al gedaan heeft (spelen, wandelen, veel snuffelen enz).

Geef je pup dan rust. Ga er even bij zitten en houd het kauwmateriaal vast (hier waren/zijn gedroogde konijnenoren erge favoriet).

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

"  Bijten kan ook komen door overprikkeling/vermoeidheid. Kijk dus eens wat je pup voor die tijd allemaal al gedaan heeft (spelen, wandelen, veel snuffelen enz).
Geef je pup dan rust. Ga er even bij zitten en houd het kauwmateriaal vast (hier waren/zijn gedroogde konijnenoren erge favoriet). "

 Het bijtgedrag begint jammer genoeg al vanaf hij wakker is, al is dit na een dutje van vier uur... Al wordt het inderdaad ook erger wanneer hij moe is.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Het bijtgedrag begint jammer genoeg al vanaf hij wakker is, al is dit na een dutje van vier uur... Al wordt het inderdaad ook erger wanneer hij moe is. "

 Wat doe je dan op een dag? Bedoel, de pup moet gesocialiseerd worden en daar zul je vast heel druk mee bezig zijn, maar je kan natuurlijk ook teveel doen. Dan heeft het koppie helemaal geen rust en wordt het nog overprikkeld wakker.

1 dag iets doen, bijvoorbeeld een kwartier of half uurtje winkelcentrum.

De tweede dag rust en gewoon even naar buiten voor plasje en een klein rondje wandelen.

Derde dag kwartier of half uurtje naar de kinderboerderij

Vierde dag hetzelfde als de tweede dag.

 

En zo ga je verder.

 

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

"  Wat doe je dan op een dag? Bedoel, de pup moet gesocialiseerd worden en daar zul je vast heel druk mee bezig zijn, maar je kan natuurlijk ook teveel doen. Dan heeft het koppie helemaal geen rust en wordt het nog overprikkeld wakker.
1 dag iets doen, bijvoorbeeld een kwartier of half uurtje winkelcentrum.
De tweede dag rust en gewoon even naar buiten voor plasje en een klein rondje wandelen.
Derde dag kwartier of half uurtje naar de kinderboerderij
Vierde dag hetzelfde als de tweede dag.
 
En zo ga je verder.
  "

 Gisteren was een hele drukke dag voor hem omdat we zowel naar mijn vriend zijn moeder zijn geweest als mijn moeder (nieuwjaarwensen, je kent het wel). Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en vandaag zaten/zitten we gewoon thuis en doen we inderdaad korte wandelingetjes om te plassen..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Probeer activiteiten zo goed mogelijk te doseren en maak ze vooral niet te lang.

Beter had je die activiteiten niet op een dag kunnen doen. In mijn ogen veel te veel voor een pup. Dan beter wat afzeggen en thuis blijven bij de pup. Je bent met z'n twee, dus dan kun je je wel splitsen.

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

" Probeer activiteiten zo goed mogelijk te doseren en maak ze vooral niet te lang.
Beter had je die activiteiten niet op een dag kunnen doen. In mijn ogen veel te veel voor een pup. Dan beter wat afzeggen en thuis blijven bij de pup. Je bent met z'n twee, dus dan kun je je wel splitsen. "

 Ja klopt, gisteren was echt véél te veel voor hem. Jammer genoeg konden we het praktisch niet anders regelen.. De komende periode is wel rustiger gelukkig.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup en de auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^