Zieke puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WoodyWoody

honden foto van Woody

Hey,

Ik heb een pupje van 5maand. Hij eet normaal enkel brokjes maar eergisteren heb ik een potje renske natvoer gegeven. Nu heeft hij sinds gisteren slijmerige diarree en gelige prut in zijn oogjes.. Zou dit door de verandering van het voer kunnen komen of zou er iets ernstigers aan de hand zijn? Hij eet, speelt, drinkt wel goed. Ik geef nu uiteraard enkel nog zijn brokjes.

Alvast bedankt :)

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Het is goed mogelijk dat wisselen van voer wat diarree geeft. Sommige honden hebben er echt last van en andere totaal niet. Daarom wordt aangeraden om eerst een schepje ervan bij de brokken te doen, of een klein beetje op een extra voermoment te geven en het dan op te bouwen. Heb je goed gekeken naar de hoeveelheid die je moet geven? Teveel eten kan ook diarree geven.

 

Heb je de temperatuur genomen? (Bij Action en Kruidvat koop je voor weinig geld een thermometer). Hou het even goed in de gaten de komende dagen, als de diaree niet minder wordt of als je het niet vertrouwd kun je naar de DA gaan.

 

Het oog kun je schoonmaken met een doekje met gekookt water.

 

 

honden page profiel WoodyWoody

honden foto van Woody

Ik heb de helft van de aanbevolen hoeveelheid gegeven voor zijn gewicht. Wanneer ik hem een snackje geef zie je dat ook wel direct aan zijn ontlasting, dus dat geef ik ook heel zelden.

Zijn temperatuur heb ik gemeten en is oke.

Bedankt voor de tip om de oogjes proper te houden :)

honden page profiel JamaicaJamaica

Zolang hij eet, drinkt en speelt valt het waarschijnlijk wel mee. Beterschap voor je pupje.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De diarree kan van de renske komen. Beter gewoon de brokken blijven voeren deze dagen. Er is al veel stress van het vuurwerk en als ze dan ook nog eens aan de schijt zijn is dat geen handige combi. 

 

Gelige prut in de oogjes kan ook oogontsteking betekenen. Houd de oogjes goed schoon dmv gekookt water (laat dit uiteraard goed afkoelen!). Maak de oogjes schoon met een gaasje, je hebt er vast wat in de verbandtrommel liggen in huis of in de auto.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^