Heel (on)geduldig aan het wachten :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Hoe gaat het met Ralph? Hier super met Enzo! 

honden page profiel IlseIlse

honden foto van Ilse

Hey Saskia,

Hier ook alles goed met Ralph. 

Ik heb net met enige interesse een ander forum gelezen hier over overpkrikkeling ''s avonds. Dat heeft Ralph ook opvallend.  Dan doet hij alles wat niet mag en hij tijdens de dag ook helemaal niet doet ( bvb overal in bijten.in de tenen bijten "auch" op de zetel willen springen en niet willen stoppen met proberen....) afleiden helpt dan niet of kluifje geven helpt dan ook maar tijdelijk. Enkel verplichte rust helpt. Bij mij op schoot met een bullepees tot hij in slaap valt of moe gekrabbeld raakt. 

Maar buiten dat heftige moment gaat alles prima en is hij een zalige pup.

ik zou ook liever overschakelen of deels  ( bvb ''s morgens brokken) kvv willen voeren. Ben nog aan ht inlezen welke ik wil. Vroeger stonden mijn honden op Duck maar ik heb begrepen dat de kwaliteit tegenwoordig wat minder is.   Ik lees me dus wat verder in hierover.  

Grts 

Ilse 

 

honden page profiel IlseIlse

honden foto van Ilse

Saskia hoe gaat het met Enzo?

Ralph staat nu op kvv en heeft vandaag zijn tweede enting gehad. Hij heeft wel pijn in zijn lijfje ocharme. Piept geregeld als hij zich draait ofzo. Borstelen was ook pijnlijk. 

 In de auto gaat ook steeds beter. We reden afgelopen weekend naar de zee (familiebezoek) 1.5u rijden en wel dagelijks ga ik ergens naartoe of breng ik mijn zoon naar school met hem mee. Hij zit op de stoel naast me vastgeklikt.  Dus nog geen bench. Denk ook niet dat die er komt. Lukt zo wel denk ik. Blijft nu al langer mooi zitten en piept niet meer. Hij is relaxer.

Ook in huis nog geen bench nodig voorlopig.  Hopelijk blijft het zo (niet zo''n voorstander van als het zonder kan) we zien wel hoe het loopt. Ik spreek met 2 woorden. Moest ik zien  dat hij wil gaan slopen moet ik mss mijn visie herzien. Ma dan ben ik eerder voor een ruimte puppyproof te maken in onbewaakte momenten. 

Benieuwd naar andere verhalen.

Ilse 

 

 

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Ah sneu dat hij zo'n last had van prikjes! Enzo heeft ze maandag gehad en had er ook last van. 

 

Wij hebben die nylon bench aangeschaft maar hij piept wel de hele rit. Nog niet zo ver geweest en ook niet iedere dag. Zal ik wel moeten doen denk ik??? Heerlijk naar het strand. En naar school.. neem je hem mee het schoolplein op i.v.m. nog niet alle entingen? Of is je zoon oud genoeg om zelf het schoolplein op te lopen? Ik wil hem dolgraag meenemen maar het is mij afgeraden i.v.m. nog niet beschermd. 

 

Fijn toch als het zonder bench werkt? Hier wel een bench en gaat goed. Slaapt snachts door, heb er 8 nachten naast gelegen, en piept niet. Ook als ik kinderen naar school brengt heeft hij geen moeite met de bench en gaat er geregeld zelf in liggen. Deurtje laat ik uiteraard open als ik thuis ben. 

 

Verder luistert hij naar zit. Loopt mee aan de riem (en gaat soms heel eigenwijs zitten midden in een wandeling hihi en dat koppie dan). Dan wacht ik heel eventjes en dan gaat hij weer mee. Ongelukjes binnen zijn op 1 hand te tellen en allemaal te wijten aan onszelf. Voor de rest alles in de tuin en zit nu al veel meer uur tussen dus gaan er vaak mee uit en dan plast hij op het veldje aan het einde vd straat (geen uitlaatveld ivm entingen). Dit beloon ik met een snoepje en in de tuin met stem. 

 

Kinderen vindt hij heerlijk om achterna te rennen en snapt nog niet helemaal dat broekspijpen of jurkjes niet om in te hangen zijn ;) maar hij laat zich goed afleiden met iets waar hij wel in mag bijten. 

 

Dinsdag krijgt hij puppyuurtje bij trimsalon. Even wennen aan alle apparatuur. Wel gek om hem daar achter te laten dan. 

 

Kan ook niet wachten tot puppycursus!! Lijkt me super om samen te doen. Hij eet en drinkt goed. 

 

Dus gaat ook allemaal goed :D. Qua socialisatie vind ik het nog wat lastig wat wel en niet doen. OV ga ik nooit mee. We hebben al wel bij een bushalte gestaan terwijl de bus kwam. Over de markt ook al gelopen. En hebben vanalles voorbij zien komen. 

 

Heb je nog een leuke lieve spam?

honden page profiel IlseIlse

honden foto van Ilse

hey leuk berichtje !

ja inderdaad die broekspijpen tongue-out en tenen/vingers is hij ook zot van! we zijn hem ervan aan het overtuigen dat zijn eigen speeltjes veel toffer zijn haha.  Hij is trouwens zot van konijnenoren !ik vond het eerst wat raar/zielig die oortjes (want er hangt zelfs haar aan brr) maar heb nu een hele zak gekocht , in de winkel zeiden ze dat pups best nog zachter kauwmateriaal krijgen en raadde oa de oortjes aan, met groot succes dus amai ! 

mijn zoon en dochter zijn al tieners , mijn zoon naar school doen is enkel omdat ik nu nog puppyverlof heb en het kan tongue-out. is echt een luxe want hij moet echt niet ver.  Maar op die manier kan Ralph wennen aan de auto en dat lukt nu steeds beter. hij piepte eerst wat in het begin of wou op mijn schoot kruipen terwijl ik aan het rijden was (ik weet het foei is supergevaarlijk!)  nu blijft hij stil en legt hij enkel zijn kopje op mijn arm en dat is aanvaardbaar en niet gevaarlijk.  ook lijkt hij nu relaxter (piept niet meer) dus dat komt ook wel goed.

afgelopen woensdag ben ik naar de hondenschool gegaan om hun manier van werken te zien. (Ralph was mee op mijn arm) ik was heel blij een klikker te horen. super ! Deze hondenschool is echt niet ver van waar ik woon, kleine 10min rijden. niets dwang gezien, geen strenge/kwade instructeurs foot-in-mouth 

Ik werd ook ineens aangesproken door verschillende mensen en dat is echt fijn.  vrijdag ga ik naar de puppy info avond , dat was er nog niet van gekomen omdat de vorige geannuleerd werd door de hondenschool zelf.  Ik kijk ook heel erg uit naar die hondenschool, ik doe dat supergraag en sta te popelen om eraan te beginnen.  Ik ben ook zot van (lees: verslaafd) aan filmpjes op you tube van Zak George momenteel. Ken je hem?

we hebben toch al wel wat gedaan hoor van socialisatie bvb hem meegenomen naar mijn werk (ik ben hoofdverpleegkundige in een rusthuis) veel verschillende mensen, drukke bedoening, uniformen, rolwagens, rollators, en er ging net een brandalarm af wat een meevaller was, 2x/week treinstation tot op het perron (dochter halen) en alles wat errond hoort, paarden, onze kippen, onze huiskat waar het trouwens super mee klikt!hp-thumbsup, auto, verkeer, verschillende honden van op afstand . 

socialisatie met andere honden vind ik een moeilijke ! pas vanaf 12 weken heeft hij al zijn inentingen dus tot dan moeten we nog voorzichtig zijn maar ik wil dat hij echt wel sociaal is naar andere honden , hoe zien jullie dit? ook naar plaatsen gaan waarvan ik weet dat er veel honden komen bvb grasveldjes enzo vermijd ik wat uit schrik dat hij iets oploopt , het lijkt wel of dat ik overal gevaar zie en mogelijke ziekteverwekkers hp-shiny ik denk trouwens dat een schoolplein geen kwaad kan hoor, tenzij er veel honden hun ontlasting daar doen?

soms lees je wel eens dat hij beter met rustige stabiele honden in aanraking zou komen maar 1) niet elke hond is rustig en stabiel en dan verpest ik het misschien? 2) hoe weet je of die hond wel voldoende ingeënt is om het risico zo klein mogelijk te houden?  moeilijk dus.  Ik heb wel een vriendin die verder weg woont met een berner sennen die heel rustig en stabiel is en waar ik Ralph wel bij zou zetten , we hebben afgesproken op het eind van de maand (Ralph is dan 12 weken) 

de wandelingen gaan ook steeds vlotter , hij laat de meeste blaadjes en takjes nu liggen hp-wink en loopt vlotter door.  Ik hou nu wel zijn haltertje aan omdat ik merk dat hij wegkruipt als ik het wil aandoen , misschien vind hij het nog net iets te spannend? dus wat meer wennen aan dat ding rond zijn lijfje.  Hij heeft ook nog niet echt door dat hij tijdens de wandeling ook mag plassen , dat houdt hij nog vaak voor als we thuiskomen . in de tuin heeft hij een eigen hoekje gecreëerd waar hij altijd zijn drolletje legt , daar gaat het heel goed, en zoals je zegt , ongelukjes liggen ook aan mezelf als ik eens net niet oplet als hij net wakker is ofzo.  maar voor de rest gaat het heel goed.   

(oh en wat ben ik blij om eens voluit te kunnen typen op de pc , ik geraakte om één of andere reden maar niet ingelogd en kwam steeds op een ander account die niet van mij is)

Nu nog een foto ! Ik probeer en anders is het straks toch met smartphone  

oh Ralph weegt nu 3 kg  en is ongeveer 25 cm schofthoogte, 't is ma dat je een idee hebt hé hihi

 

 

 

honden page profiel IlseIlse

honden foto van Ilse

511323.jpg

511324.jpg

Ik wacht mooi op m'n eten en schrok het dan zsm binnen om te kijken of er nog wat komt 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Wat een lieverd smile

honden page profiel IlseIlse

honden foto van Ilse

Saskia,

Hoe gaat het daar met Enzo? Waar zijn de foto's en de avonturen?

 

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Jaaa gaat goed! Even heel druk gehad maar wil laten weten dat ik morgen een verhaal op de laptop ga typen en ga reageren ;). 

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Zo! Sorry hoor haha ik ben er weer. 

 

Konijnenoortjes... brrr maar snap dat je het doet als het werkt! Zal er eens naar gaan kijken. Wat een luxe voor je zoon! Ik ben ook gelijk meer gaan autorijden en Enzo zit in mijn auto ook op de bijrijderstoel en dat was eerst piepen en nu gaat hij lekker liggen dus ideaal. In onze grote auto hebben we een reisbench maar dat vindt hij niks, ook echt te weinig gedaan nog dus even flink nog gaan oefenen. Daar zitten we toch vaak allemaal in en 2 kinderstoelen dus tja... 

 

Wat een goede ervaring dus bij de puppyschool! Ik start maandag, zoooo veel zin in!!! 

 

Qua socialisatie ben je super bezig! Enzo is mee naar het schoolplein geweest met 11 weken (onze dierenarts zegt dat een enting 2 weken nodig heeft dus 12 weken is onzin want die enting werkt pas bij 14 weken dus zij zeggen 9 weken enting is goed  + 2 weken later. En een schoolplein is inderdaad niet zo besmettelijk. Hartstikke goed ging het. Er was alleen 1 zwarte labrador pup en daar bleef hij tegen blaffen. Waarschijnlijk de situatie met schoolplein, nieuw, en dan ineens een andere hond... Tegen alle andere honden die we tegenkomen is hij super lief en vrolijk! Ik ken haar dus we gaan binnenkort elkaar even onderweg tegenkomen ;). 

 

Wij maken dus wel kennis met andere honden. Met onze buurhond speelt hij ook op straat en in de tuin. Maandag 12 weken enting en dan dus de cursus. Erg benieuwd!

 

Hier doet hij nu 90% buiten de deur in plaats van de tuin, krijgen meer ritme en hij snapt het gewoon. In de tuin was het vanaf dag 1 belonen met stem en op straat belonen met iets lekkers en dat snapt hij heel goed. En gewoon nog blijven opletten natuurlijk. Meelopen gaat goed. Ene keer heeft hij weinig zin, maar dan laat ik hem even rondkijken en dan gaan we alsnog. Riempje is vanaf dag 1 super goed gegaan en gaat ook rustig zitten bij het afdoen. 

 

Had ik verteld dat we een boswandelingetje (10 min...) hadden gemaakt en dat Enzo los liep? Dat was echt super!!!!! Hij luisterde zo goed en bleef mij in de gaten houden. Ik ga straks weer!! Verder mee naar het werk, mee naar de markt, schaapjes gekeken, schoolplein, bejaardentehuis etc. We gaan vrijdag naar een brasserie in het bos kopje koffie drinken, zodat hij kan wennen aan terras. 

 

Beetje onsamenhangend verhaal haha oja! Afgelopen weekend werd mijn zoontje 3 en dag 1 alleen volwassenen en hij pakt dan zo goed zelf zijn rust. Gaat lekker erbij liggen slapen! Zo blij mee. Dag erna 10 kleine kinderen over de vloer en dan kijkt hij even rond, begroet nieuwe mensen, speelt even en gaat dan ook weer onder tafel liggen en laat alle kinderen (lees: gillende rondrennende kinderen) met rust! Ik was zo blij! 

 

Enzo maandag naar de dierenarts dus dan weer wegen. 

 

Wat een droppie jullie Ralph! Hoe gaat het nu? 

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

512013.jpg

 

512012.jpg

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Wat een lieverd 

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Deze foto is van net. Boefie! Hij heeft een deken (niet van hem) van de bank getrokken, maar kijk hoe schattig ????512014.jpg

honden foto van Sigrid & Sandy en Diva

" Deze foto is van net. Boefie! Hij heeft een deken (niet van hem) van de bank getrokken, maar kijk hoe schattig ???? "

Aw hp-winkhp-heart

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Deze foto is van net. Boefie! Hij heeft een deken (niet van hem) van de bank getrokken, maar kijk hoe schattig ???? "

hp-thumbsup

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

" Deze foto is van net. Boefie! Hij heeft een deken (niet van hem) van de bank getrokken, maar kijk hoe schattig ???? "

Ach wat een lieffie

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Zo wat is enzo groot 

pagina 9 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: 2 labrador teefjes bij elkaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^