Uitlaten pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ampie1975Ampie1975

honden foto van Ampie1975

Onze Sjaak is bijna 3 weken bij ons en hecht zich meer aan mij. Op zich niet zo erg alleen doet hij zijn behoefte niet als ik er niet bij ben. Wat kunnen we doen zodat de andere gezinsleden ook met hem kunnen wandelen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hen vaker met Sjaak laten wandelen. Ook als jij thuis bent. Je kan er ook voor kiezen eerst samen te wandelen en je gezinsleden de lijn te laten vasthouden. 

Laat ze ook leuke dingen doen met Sjaak zoals spelen, snoepje geven, eten geven. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Je gezinsleden de pup uit laten laten en het zelf niet meer doen. De pup kan niet de hele dag zijn behoeftes ophouden dus eens zal hij moeten.

honden page profiel Ampie1975Ampie1975

honden foto van Ampie1975

Beiden tips passen we toe. Ik laat mijn dochter altijd de lijn vasthouden en zij gaat ook alleen met hem naar buiten, doet spelletjes, oefent en beloont zodra hij iets doet. Ik houd me express afzijdig. Tijdens de puppycursus is mijn dochter degene die met Sjaak traint (we hebben pas 1 les gehad i.v.m. kerstvakantie). Ook na 5 minuten weer even naar buiten gaan heeft niet geholpen. Mijn man en dochter zijn de afgelopen week met Sjaak thuis geweest en wandelen elke dag met hem. Hij houdt het op tot ik 's middags thuis ben en we samen wandelen. Hij doet het anders in huis.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dan toch niet meegaan met het wandelen een tijdje. Heel jammer, want dat is natuurlijk gezellig. 

 

Ook even iets langer dan 5 minuten naar buiten. Het hoeft geen hele wandeling te zijn, maar blijf op dezelfde plek staan. Lang genoeg snuffelen doet vanzelf plassen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Beiden tips passen we toe. Ik laat mijn dochter altijd de lijn vasthouden en zij gaat ook alleen met hem naar buiten, doet spelletjes, oefent en beloont zodra hij iets doet. Ik houd me express afzijdig. Tijdens de puppycursus is mijn dochter degene die met Sjaak traint (we hebben pas 1 les gehad i.v.m. kerstvakantie). Ook na 5 minuten weer even naar buiten gaan heeft niet geholpen. Mijn man en dochter zijn de afgelopen week met Sjaak thuis geweest en wandelen elke dag met hem. Hij houdt het op tot ik 's middags thuis ben en we samen wandelen. Hij doet het anders in huis. "

 Oké. Heb je een passende bench?

Zo ja dat kan je je pup eenmaal dwingen. Ik herhaal: eenmaal. Dit moet je niet vaker doen!!!!

 

Begin gelijk met de eerste keer uitlaten in de ochtend; dat doet persoon A; niet jij dus. Niet plassen? Terug naar huis en gelijk in de bench. Wacht 10 minuten, dan uit de bench halen, gelijk optillen en naar buiten, weer met persoon A. Niet plassen? Terug naar huis en gelijk in de bench. Net zo lang herhalen tot hij buiten plast of in de bench plast.

 

Een pup vervuilt de passende bench liever niet. Dus op een gegeven moment zal hij moeten kiezen; met persoon A plassen óf zijn bench vervuilen.

 

Dit is een hele harde methode onder dwang, dus niet vaker dan eenmaal in zijn leven doen!!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je doet het goed. Gewoon geduld hebben, het pupje is er nog maar net. Geen onnodige druk leggen, dat geeft alleen maar stress, het komt vanzelf wel in orde als je huisgenoten met de puppy blijven wandelen en hun tijd nemen om buiten samen leuke dingen doen.  

Volgende forumvraag: Soms wanhopig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^